Továbbra is csak nyomozzák a KirályTeam sikereinek titkát

Csepel.hu

Továbbra is csak nyomozzák a KirályTeam sikereinek titkát

Az idei nemzetközi versenyszezon harmadik legnagyobb sportági találkozóját rendezték meg a szomszédos Ausztriában.

A Csepeli Halker KirályTeam küldöttsége az Austrian Openen sikeresen szerepelve a “sógorok” aranykészletét is alaposan leapasztotta.

„Mit nekünk Amerika azt mondod jó hely,
Attól, hogy jenki vagy nem leszel jó fej”- énekelhette volna akár a hajdanán oly népszerű Sub Bass Monster sláger kissé átírt verzióját a Király István vezette delegáció külföldről hazafelé tartva…
A kissé képzavarosnak tűnő idézet magyarázata rém egyszerű: az Amerikai Egyesült Államok All-star válogatottja ugyanis megpróbált revansot venni a csepelieken a korábban elszenvedett pofonokért, ám hiába utazták nagyjából körbe a fél világot, legnagyobb bánatukra ezúttal sem jártak sikerrel, sőt! Gömbös László és társai ezúttal is móresre tanították riválisaikat, így továbbra is csak nyomozza a világelit a csepeli kick-boxosok sikereinek titkát.
No, de ne haladjunk ennyire előre, az időrendi sorrend a következőképpen alakult:

Innsbruckba is számos kategóriában címvédőként érkezett meg a Király Team alakulata, ahol 27 ország több mint 1700 indulója vette fel a kesztyűt, a fej- és a lábvédőt, hogy három napon át harcoljanak egymással a végső siker reményében.

A népes mezőnyben aztán sorra alakultak ki az erősorrendek, a legjobbak pedig meccsről-meccsre lendültek mindinkább formába, és törtek előre a dobogó felé vezető úton.

A részletes beszámolót ezúttal is Balázs Jácintnak köszönhetjük:
“ A pénteki versenynap szokás szerint a csapatküzdelmeké volt, s a Halker-KirályTeam Akadémia mind a négy korosztályban erőteljes csapattal állt ki.
Az igen koncentrált fiatalok és felnőttek, 100%-osan kiadtak magukból mindent a győzelemért!

A legfiatalabb, kadet 1-es csapat meg sem állt a döntőig, ahol a német Manus volt az ellenfelük.
Tudni kell, hogy a két már-már veteránnak számító húzó ember, Bozók Szabolcs és Bálint Martin mellett, két viszonylag kevesebb verseny rutinnal rendelkező ifjú harcos alkotta a négyest, Simonics Elizabet és Lakatos István személyében. Ez azonban egyáltalán nem látszott meg a küzdelmeik során, és amikor hosszabbításra került sor, Lakatos nagyon fegyelmezetten tartotta be Király István nagymester utasításait és repítette fel a csapatot a dobogó legfelső fokára!

Egy korosztállyal feljebb is szépen meneteltek a csepeli harcosok, egészen a döntőig!
A 12–14 éves korosztály életkorbeli különbségei itt már azonban jobban kidomborodtak, a csepeli fiatal kadet 2-es versenyzők derekasan állták a sarat, és csak szoros küzdelemmel maradtak alul az utolsó éves kadet 2-esekkkel felálló ellenféllel szemben, kipréselve magukból a maximumot és megszerezve az ezüstérmet.

A bivalyerős juniorjainkat sem tudták megállítani, így ők is döntőig verekedték magukat.
A harmadik küzdelem során, sok pontos vezetésnél azonban egy szerencsétlen ütés során a húzóemberünk, Murvai Marci orra megsérült és nem tudta folytatni a küzdelmet. Kiss Roland az utolsó menetben minden tőle telhetőt elkövetett, sajnos azonban ő sem úszta meg sérülés nélkül, a kulcscsontja sérült, ráadásul a szlovák vezetőbíró érezhetően nem akarta hogy a csepeli csapat nyerje meg a küzdelmet, sajnos egy ponttal alulmaradtunk és ezüst éremmel zártunk.

Az ászok ászai, a felnőtt csapatok küzdelme mindig is a legnagyobb érdeklődést kiváltó esemény.
Akadémiánk nem is bízta a véletlenre a csapat címvédést és 6 világbajnokkal álltunk ki.
Rutinos és elszánt versenyzőinknek nem is lehetett más a célja, mint a csapatküzdelem megnyerése, és sorra takarította is el az útjába álló neves csapatokat, hogy a papírforma szerint, a döntőbe kerüljenek.

Az ellenfél ki más is lehetett volna, mint az USA All-stars válogatottja, csupa sportági ikon a tengeren túlról. A döntőre moccanni sem lehetett a tatami körül, érezhetően hatalmas  volt az érdeklődés! Ritkán látni ekkora mentális feszültséget két csapat között, ahol az egyéni teljesítmények mellett a csapat taktika és stratégia nagyon fontos! Elsőként a nők küzdöttek, ahol Kondár Anna nagyon fegyelmezett taktikával semmisítette meg a tengeren túl legjobb női versenyzőjének tartott Chelsey Nash minden próbálkozását és jelentős pontelőnyre tett szert!
Következtek a „legkisebbek”, azaz a legkönnyebb férfiak a sorban, a csepeli Veres Richárd ellenfele  a virtuóz Robbie Lavoie volt, de Ricsi rettenetesen erőteljes és fegyelmezett küzdelme hamar felőrölte ellenfelét, aki teljesen elfáradt a menet végére, a pontkülönbség a javunkra meg csak nőtt! Gömbi, azaz Gömbös László kapta a talán legnehezebb ellenfelet, a jelenleg legjobb amerikainak tartott Jack Felton személyében. Gömbi kegyetlen gyors ütéseinek és rúgásainak azonban nem volt ellenszere és ő is tovább növelte a pontelőnyt! Végül a showman, Raymond Danniels következett, akinek Törpe, azaz Jároszkievicz Krisztián jutott. Törpe végig nagyon koncentrált tudott maradi és ez igencsak felbőszítette az amerikait, aki már meg sem akarta hallani a stop vezényszót! De vééége! Tíz pontos különbséggel, 22–12 -es technikai KO -val megsemmisítette a kis csepeli csapat az amerikaiakat! Bár szorosabb küzdelemre számítottunk, ez a különbség nagyon sokat elmond a magyar, és a csepeli pointfighting kick-box erősségéről!
Szombaton kivételes módon a grand champion, azaz a súlycsoport nélküli abszolút kategóriás küzdelmekkel kezdődött a nap.
Mind a nőknél, mind a férfiaknál az volt a kérdés, hogy vajon sikerül e visszahódítani a tavalyi év során elvesztett bajnoki címet.
A hölgyeknél csodálatosan zárult az open, hiszen a dobogó harmadik fokára Nagy Henrietta léphetett fel. A döntőt pedig két csepeli hölgy vívta, A junior korú Veres Mercédesz és a többszörös Világ és Európa-bajnok Kondár Anna személyében. Ez esetben a rutin, azaz Panni győzött!
A dobogó mindhárom fokán a Csepel Halker-KirályTeam-es hölgy állt!!! 100% !

A férfiaknál a kőkemény küzdelmek nem törték meg remek harcosainkat és a döntő mindkét ágáról a mieink jutottak be, azaz itt is házi döntőre került sor, eltakarítva az útból a legnevesebb harcosokat, mint például az amerikai Raymond Daniels-t is!  A két jó barát, Veres Richárd és Gömbös László egy virtuóz, show elemekkel tarkított küzdelemmel hálálta meg a közönségnek a nagy érdeklődést s végül a 4 szeres Austrian Classics Grand Champion győztes Gömbihez került vissza a hatalmas kupa!
Szintén 100 %-os teljesítményt nyújtottak a férfi versenyzőink!

Az open küzdelmeket követően, a korosztályos és súlycsoportos küzdelmekkel folytatódott a versenynap. Egy szakajtónyi érmet nyertek a csepeliek, s ismét a legeredményesebb csapat címet is elhódították! Ezen túlmutat az a tény is, hogy a  csepeli Halker KirályTeam Kick-box Akadémia, az eddigi legeredményesebb, legerőteljesebb Austrian Classics teljesítményét nyújtotta ezen a hétvégén, 18 arany, 8 ezüst és 9 bronzérmet nyerve!!!
Remek zárása az első negyedévnek, és bíztatóan tekinthetünk az elkövetkezendő nagy megmérettetésre a június elejei, olaszországi Best Fighterre.
Ugyanakkor remek kilátásokkal kecsegteti akadémiánkat a szeptemberi utánpótlás VB-re és a felnőttek maribori Európa-bajnokságára, amit a 4 hetes nyári edzőtábor fog megelőzni.

Csepeli érdekeltségű éremtáblázat:
Arany:
1 – Bozók Szabolcs, Kadet 2, -42 kg
2 – Gergely Bence, Kadet 2, -47 kg
3 – Gombás Alexandra, Kadet 1, -28 kg
4 – Horváth Márk, Kadet 1, -32 lg
5 – Murvai Lívia, kadet 2, -50 kg
6 – Rozgonyi Boglárka, Kadet 1, -42 kg
7 – Dorina, Junior, -60 kg
8 – Török, Kadet 2, -42 kg
9 – Tyukodi Máté, -80 kg, zöld őv
10 – Roland, Kadet 2, -47 kg
11 – Hammer Martin, Kadet 2, -63 kg (light contact)
12 – Hammer Martin, -65 kg zöld öv (light contact)
13 – Nagy Henrietta, -70 kg
14 – Veres Alex, -69 kg
15 – Gömbös László, Grand Champion (4-szeres)
16 – Kondár Anna, Grand Champion
17 – Kadet 1-es csapat
18 –  Felnőtt csapat

Ezüst
– Erdei Brúnó, Junior, -79 kg
– Joshua Wolf, Kadet 1, -28 kg
– Homonnai Márk, -79 kg (kick-light)
– David Wolf, kadet 1, -32 kg
– Veres Richárd, Grand Champion
– Veres Mercédesz, Grand Champion
– Kadet 2-es csapat
– Junior csapat

Bronz:
– Bálint Martin, Kadet 1, -37 kg
– Gergely Balázs, Kadet 1, -32 kg
– Gergely Bence, kadet 2, -42 kg
– Lakatos István, kadet 1, -47 kg
– Lencsés Dorina, kadet 2, -46 kg
– Török Szonja, junior, -50 kg
– Veres Roland, -63 kg
– Vígh Máté, kadet 1, -28 kg
– Nagy Henrietta , Grand Champion

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !