Vasárnapra is figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok

Mno

Vasárnapra is figyelmeztetést adtak ki a meteorológusok

Felhős idő várható záporral, zivatarral, időnként megerősödő széllel. Figyelmeztető előrejelzés van érvényben.

Alapvetően felhős idő várható néhány órás napsütéssel, főleg a déli megyékben a délelőtti órákban zártabb felhőzet valószínű. Több helyen számíthatunk záporra, helyenként zivatar is kialakul. Időnként megélénkül a keleti szél, erős vagy viharos széllökés zivatar környékén lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3, 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15, 18 fok között valószínű. A tőlünk délkeletre örvénylő ciklon határozza meg időjárásunkat. Hidegfrontja kelet felől átvonul a Kárpát-medencén, mögötte a magasban pedig hidegcsepp helyeződik fölénk.

Figyelmeztető előrejelzés van érvényben Magyarország területén vasárnap éjfélig: szórványosan számíthatunk zivatarokra. Várhatóan előbb a déli, délutáni óráktól a Dunántúlon (annak is később főként a délnyugati részén), illetve szintén a délutáni óráktól a Dunától keletre. A zivatarokhoz helyenként viharos szél, néhol nagy csapadék és kisebb méretű jég társulhat. Egy-egy intenzívebb zivatarnak is van valószínűsége a délutáni, esti órákban, nagyobb eséllyel az északkeleti határ közelében. Szinte bárhol kialakulhat zivatar, de a feltételek az északi országrészben a legkedvezőbbek.

Jön a hideg légörvény

Egy hideg légörvény helyeződik fölénk, emiatt különösen a hidegfrontra érzékenyek érezhetik meg a légköri változásokat. Náluk erősödhetnek a fejfájásos, migrénes tünetek és a reumatikus, ízületi fájdalmak. A gyakran felhős, változékony idő erősen befolyásolhatja kedélyállapotunkat, a szokásosnál fáradékonyabbak, aluszékonyabbak lehetünk, ezért próbáljunk minél többet pihenni.

Elsősorban a platán, illetve helyenként még a nyír, a tölgy, valamint az eperfafélék virágpora lehet jelen közepes mennyiségben, magas koncentrációt azonban az elkövetkező napokban valószínűleg nem érnek el, mivel változékony, gyakran csapadékos időre kell számítani. A kőris, a fűz, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja is várhatóan alacsony marad. Előfordulhat még a nyárfa, a bükk, a dió, valamint a pázsitfűfélék pollenjéből is kisebb mennyiség a levegőben. A kültéri allergén gombák koncentrációja helyenként megnövekedhet.

Forrás: Mno

Itt lehet hozzászólni !