Karácsonykor igazi tél lesz

Fn.hu

Kedden már csak északkeleten maradnak tartósan felhősebb területek. Az ország nagy részén a derült időszakok mellett rövid felhőátvonulások lesznek elszórtan záporok, hózáporok kíséretében.

Kedd délelőtt -3, +4 Celsius-fokra számíthatunk. Az északnyugati szél gyakran megerősödik, az északnyugati és a középső tájakon viharos lökések is kísérik, míg délnyugaton és északkeleten csak néha élénkül meg.

Kedden délután a hőmérséklet +2, +7 Celsius-fok körül várható. Országszerte többórás napsütésre van kilátás, de emellett időnként felhőátvonulások is lesznek, elszórtan rövid záporokkal vagy hózáporokkal. Gyakran megerősödik, északnyugaton és a középső tájakon olykor viharossá fokozódik az északnyugati szél, a délnyugati határszélen viszont mérsékelt marad a légmozgás.

Szerdán eleinte változóan felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb napos időszakokkal, majd északnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és ebből az irányból egyre több helyen kezdődik gyenge havazás, északnyugaton havas eső.

Karácsony első napján többfelé, második napján szórványosan továbbra is lehet kisebb havazás, hózápor, amiből – mivel jobbára egész nap fagyni fog – néhány centiméteres hótakaró is kialakulhat. Hétvégére kevesebb lesz a felhő, számottevő csapadék már nem valószínű, de továbbra is igazi téli hőmérsékletre számíthatunk. Ekkor helyenként már az éjszakai, reggeli ködfoltok is megjelennek.

Forrás: Fn.hu

Egy hozzászólás “Karácsonykor igazi tél lesz” bejegyzésre

  1. Nagyapó szerint:

    Időjárás ide, időjárás oda, legyünk ott az éjféli misén!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

Itt lehet hozzászólni !