Tóbiás nem sózná meg a fagylaltot

Mno, Hír TV

Hogyha azért készült Gyurcsány Ferenc pártjának javaslatcsomagja, hogy megnehezítse a tárgyalásokat, akkor sikerült – mondta Tóbiás József, az MSZP frakcióigazgatója. A DK programjában többek között szerepel az is, hogy elvennék a határon túli magyar állampolgárok választójogát, eltörölnék a kötelező nyugdíjkorhatárt, megszüntetnék a családi adókedvezményt és megemelnék a családi pótlékot.

Gyurcsány Ferenc egy hete az ATV-ben kérte fel a baloldali pártokat – elsősorban a szocialista pártot és az Együtt–PM-et –, hogy december 10-éig, azaz keddig újra üljenek le tárgyalni az együttműködésről. Az Együtt–PM és az MSZP politikusai viszont sorra ultimátumnak nevezték az elmúlt napokban a Gyurcsány Ferenc által említett határidőt. A szocialista Tóbiás József vasárnap a Hír TV-ben azt mondta: Gyurcsány Ferenc egy hete bejelentett 16 pontja után még nehezebb együttműködni vele.

A DK elnöke egy hete ismertette a párt programjának első 16 pontját. Ebben szerepel az is, hogy elvennék a határon túli magyar állampolgárok választójogát, eltörölnék a kötelező nyugdíjkorhatárt, megszüntetnék a családi adókedvezményt és megemelnék a családi pótlékot.

Tóbiás József erre reagálva mondta azt: már tartalmi szempontból is nehéz lenne együttműködni Gyurcsány Ferenccel. „Az a nagyon költőinek nem nevezhető kép jutott eszembe, hogy vajon megsóznám-e egy csipetnyi sóval a fagylaltomat, hogy kiderüljön, milyen együtt. Nehéz lenne. Tehát tartalmi alapon egyre nehezebb lenne tárgyalni. Hogyha azért készült a javaslatcsomag, hogy megnehezítse a tárgyalásokat, akkor sikerült” – nyilatkozta a frakcióigazgató.

A hétvégén egyébként két baloldali szervezet is bejelentette: önállóan indul és nem csatlakozik másokhoz. Szombaton Schmuck Andor azt mondta: azért nem működik együtt a baloldali pártokkal, mert azok becsapják a választókat, így a szocdemek mind a 106 választókerületben önállóan indulnak, és – ahogy fogalmazott – próbálnak alternatívát nyújtani a választóknak.

Szili Katalin vasárnap jelentette be, hogy pártja, a Közösség a Társadalmi Igazságosságért szintén önállóan indul. Ahogy mondta: azokért dolgoznak, akiket ma senki sem képvisel. Pártját baloldalinak nevezte, a többi ellenzéki erőre utalva pedig azt mondta: az emberek 2010-ben döntöttek arról, hogy nem kérnek a neoliberális baloldali pártokból. „2010-ben a társadalom kimondta azt, hogy neki a neoliberális gazdaságpolitikából elég. Valami mást akart. És ha valakik ma szidják a mostani, kétharmaddal rendelkező kormányzó pártokat, nekik is érdemes magukba nézni” – közölte Szili.

Hozzátette: a néppárt célja, hogy bejusson a parlamentbe. A programjuk szerint például radikálisan csökkentenék a legalacsonyabb jövedelműek adóját, bevezetnék a magáncsődöt és lehetővé tennék a képviselők visszahívását.

Újabb fondorlat

Bár visszautasítja, hogy ultimátumot intézett volna „kollégáihoz”, Gyurcsány Ferencnek már van forgatókönyve arra, miként tartsa továbbra is nyomás alatt az MSZP-t és az Együtt–PM-et. A Demokratikus Koalíció (DK) elnöke a Magyar Nemzet értesülései szerint arra készül, ha az általa kitűzött december 10-i időpontig nem kap igenlő választ Mesterházy Attilától és Bajnai Gordontól, úgy több lehetséges miniszerelnök-jelöltet is megnevez.

A Magyar Nemzet december 6-án arról számolt be, hogy újra egymásnak esett a baloldal. Debreczeni József rosszindulattal, destrukcióval vádolja az MSZP-t, az Együtt–PM-et, sőt a baloldali sajtót is, mert ultimátumként értelmezték a DK elnökének az ellenzéki tárgyalások sürgetésére vonatkozó szavait. Bajnai Gordon szerint viszont az hajtaná a Fidesz malmára a vizet, ha Gyurcsány Ferencről beszélne.

Forrás: Mno/Hír TV

11 hozzászólás “Tóbiás nem sózná meg a fagylaltot” bejegyzésre

  1. Gladiátor szerint:

    Sebaj Tóbiás!
    Ha nem lehet együttműködni velük, akkor ne működjetek együtt. Alkossatok gyurmafigurákat nélkülük.

  2. Bugi szerint:

    Gyurcsány most a baloldalt veri szét. Ha rögtön ezzel kezdi, és nem veri szét az országot is, nem lenne bajom vele, még szurkolnék is neki.

  3. Királyerdei szerint:

    Idióta panelproli komcsik itt köpködnek,közben Lenin elvtársat
    kalapáccsal verik Kievben. 🙂

  4. felix szerint:

    Ezt az álszent képmutatást.
    Milyen tárgyalásokat nehezít meg?
    Tán csak nem azokat amelyekről az összefogás pártjai százszor kijelentették, hogy le vannak zárva.
    Röhej a köbön.

  5. Bugi szerint:

    Mindenkinek jobb, ha Gyurcsány és a magyarellenes politika eltűnik örökre a magyar politikából. Bár tartok attól, hogy ez nem fog bekövetkezni. Gyurcsányék kinéztek egy 5-6%-os potenciális magyargyűlölő szavazóréteget, melyet jó eséllyel meg is tudnak fogni.

  6. grün szerint:

    Megkéri még Mesterházy a Gyurcsány kezét!
    Legfeljebb még a Gordont is beveszik a gruppenszex-be! 😀
    Jusson eszetekbe Orbán mint fess, délceg vőlegény és Torgyán mint iruló-piruló, szende menyasszony!
    Tóbiás pedig megenné még a cukrozott szart is a hatalomért! 😛 😀
    .
    http://www.delmagyar.hu/hvg-kiallitas_a_tik-ben_torgyanbol_menyasszony/cikk/206/2056761/2.jpg

  7. felix szerint:

    Bugi:
    Itt ti vagytok a magyar ellenesek.
    Nektek csak az magyar akik rátok szavaz. A többiek ellen vásároltok voksot a közös pénzből.

  8. Nagyapó szerint:

    Jön a gyurcsányi infláció! 16 pont után a 42 pont, majd a 100 pont,esetleg pont, pont, vesszőcske és egyéb marhaság.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  9. grün szerint:

    Öreg Pöcs!
    Ne fossál, nem fog fájni! .P 😀

  10. Tisztelet Társasága szerint:

    Na de Grün! Több tiszteletet idősebb embertársainknak! Erre tanítottak szüleid?!

  11. grün szerint:

    Tisztelet Társasága!
    Mi öreg komcsik már csak ilyenek vagyunk!
    A régi fegyverbarátság kötelez valamire! 😛 😛 😛

Itt lehet hozzászólni !