Az SZDSZ megszavazza a költségvetést

Index.hu

Szombaton a párt Országos Tanácsa már jelezte, hogy az ellenzékbe vonult párt megszavazza a költségvetést, és most a frakció is rábólintott. Gyurcsány Ferenc korábban azt mondta, hogy ha nem kap többséget a költségvetést, akkor lemond. Erre nem lesz szüksége.

Az SZDSZ ellenzékből is megszavazza a költségvetést. Ezt Fodor Gábor pártelnök jelentette be hétfőn, a párt parlamenti frakciójának döntése után. Az SZDSZ támogatásával elegendő többsége lesz a kormánynak a költségvetési törvény elfogadásához. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az ősz elején azt mondta, hogy lemond, ha a költségvetést nem fogadja el a parlament. Erre a lépésre a miniszterelnöknek most nem lesz szüksége.

Fodor azt mondta, hogy az SZDSZ úgy látja, a jelenlegi helyzetben elengedhetetlen, hogy legyen költségvetése az országnak, ezért igennel fognak szavazni. Hozzátette, hogy a támogatás nem a kormánynak, hanem Magyarországnak szól.

A párt Országos Tanácsa már szombaton úgy döntött, hogy támogatni kellene a költségvetést, de még szükség volt a frakció jóváhagyására is. Szombaton az SZDSZ-es vezetők három fontos törvény elfogadása (a költségvetési hiány idei csökkentése, a plafontörvény és a Stabilizációs és Adóreform Alap felállítása) és a válság miatt szükséges stabilitás miatt érvelt a költségvetés elfogadása mellett.

Gulyás József, az SZDSZ képviselője az Indexnek adott interjújában a költségvetés támogatásával kapcsolatban azt mondta, hogy “Számomra egyértelmű, hogy az MSZP-nek – bár ez az ő dolguk – és az országnak is kormányfőváltás lenne az érdeke. A gazdasági stabilitással összefüggő felelősségünk persze most sok mindent felülír. Ezt egy krízis közepén nem lehet súlyos következmények nélkül végigcsinálni. Képletesen szólva: nem lehet vágta közben lovast váltani.”

A döntés előtt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke az SZDSZ akkor még csak valószínűsíthető döntéséről így nyilatkozott “Az örök optimisták közé tartozom, néha még a szabad demokratáknak is hiszek, például amikor kijönnek a kormányból, de mindig csalódok”.

index.hu

47 hozzászólás “Az SZDSZ megszavazza a költségvetést” bejegyzésre

  1. Papi szerint:

    Nahát!!!!!!!!!!!!!!!!!!! micsoda érdekes hír!!!!!!!!!!. Szerintem egyáltalán nem meglepő ez a SzDSz-es döntés, nagyon jól tudják ők ha bukik a kormány akkor ők a történelem szemétdombján végzik. Ezzel csak el odázták sorsukat úgy is a szemétdombon végzik.

  2. Gordon szerint:

    Papi!

    Remélem úgy lesz.

  3. Bubus szerint:

    Egy percig sem kételkedtem, hogy a törpepárt meg fogja szavazni.

  4. Szilveszter szerint:

    MSzP-SzDSz az már alap. A haláladóért cserébe ide szavaz az MDF is, és akkor a három jóbarát együtt lavírozik 2010-ig, és akkor jó kis hármas koalíció alakít egy jó kormánykoalciót! Istenem de szép lesz! Fényes győzelem! Zsír új harmadik ciklus!
    (nyugi!;) )

  5. Gordon szerint:

    Nos az előző két és fél mszpszdsz ciklusból azt a következtetést vontam le, hogy jobban járna az ország ha nem lenne harmadik. Reméljük nem is lesz.

  6. Bubus szerint:

    Este van már, késő este, aluszik már a kormány, máma már nem qrja el tovább.

    De holnap sajnos igen. Úgyhogy nem árt spejzolni a még szűkebb időkre, mert amíg Gyurcsány a javunkat akarja, és ebben az SZDSZ-MDF segít is neki, addig mi joggal félthetjük azt.

  7. Cápa szerint:

    Vajon Fletó mennyit szagolta alulról Ibolyát, hogy megszavazzák a költségvetést…. Lényeg a lényeg, remélhetőleg, hogy az emlegetet 3 pártból kettő már csak emlékeiből fogja ismerni az Országgyűlést 2 év múlva.. A harmadik pedig kisebbségből. VÁLTOZÁST, MERT KÜLÖNBEN MEGFULLADUNK!!!!

  8. Kovács Ernő szerint:

    Szegény Viktor, most dúl, fúl!

  9. Bubus szerint:

    Ernő, miért? Te nem mondtad volna meg előre, hogy ez lesz? Az MDF-et már évekkel ezelőtt kilóra megvették, az SZDSZ 94 óta az MSZP liberós szatellitpártja volt, az összes koalíciós pártember a helyén maradt a kormánytagokat kivéve persze.

  10. Szilveszter szerint:

    Azt azért ne feledjük, hogy először Viktor szagolta alulról az Ibolyát. Csak aztán a szagolgatás után meg is ette, feloldotta, szétzilálta.
    Akkor nincs min csodálkozni, hogy Ibolya inkább a működés, a haladás mellé áll.

  11. jani szerint:

    T. Levelezőtársak.
    Sokszor leírtuk ezeken az oldalakon”nagy politikusainkat ” a pénz vezérli, Első sorban a saját zsebeiket, és a jó zsíros állásokat nézik !!
    Döntéseik is a pénz körül forognak, amely mögött nem látják az embereket!!!!!
    Ezért mondhatjuk ezek megélhetési politikusok !!

  12. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Te a hátramenetet működésnek, haladásnak nevezed? Van autód, még-
    hozzá nem is akármilyen, ha tolatsz, akkor előre mész?
    Nem hiszem el mostmár, hogy nem direkt arra megy ki a játék, hogy az
    emberek besokaljanak. Ennyire nem nézhetik az embereket birkáknak!
    Ilyen árak mellett kajára nem fog jutni, és ha a magyar éhezik, rögtön
    “rebeliss” lesz. Rosszul gondoljátok, ha ettől remélitek, hogy ezt a sok-
    sok disznóságot meguszhatjátok. Jó lenne, ha vissza fognátok magatokat.

  13. Bubus szerint:

    Szóval Szilveszter, a főnököd Viktor után használta Ibolykát, miután a Viktor meg is csócsálta előtte?

    Fletóról ezt könnyű elhinni, hiszen a hatalomért bármire képes, Viktorról az előbbit is nehéz elképzelni. Nemcsak olyan koalíciós kormányzás van, amit az MSZP-SZDSZ bemutatott.

  14. Gordon szerint:

    Szilveszter!

    Írd le mit értesz pontosan működés és haladás alatt!

  15. csollány szerint:

    Helyes. A munkanélküliséget, a negatív növekedés gyönyöreit vigye csak el, akinek a keze könyékig benne volt! Aki otthon a négy falat nézegeti majd, elgondolkodhat, ki mellé húzza be ezután az X-et.

  16. Szilveszter szerint:

    Kedves Gordon!
    Működés alatt pontosan azt értem, hogy létezésre jellemző tulajdonságai vannak. Munkavégzés történik, aminek különböző termékei, eredményei vannak.Csak hogy értsd: A CSM nem működik, nincs munkavégzés, nincs sem termék, sem eredmény. (más kérdés, hogy a területen különböző vállalkozások működnek, akik termelnek, stb)
    Haladás alatt pedig azt értem, gyarapszik a taglétszám, és értelmezhető az időintervallumban a tevékenység. Megújul, frissül a tagság, és életigenlő opportunizmus van. Megszűnés esetén ez a tendencia megáll, és akkor nem beszélunk haladásról. De persze arról szó nincs, hogy az MSzP megszűnne.
    Tényekről beszélek, a minősítést, osztályozást, besorolást ki-ki a maga tapasztalata, értelmezése alapján intézi.

    (Kedves Bubus! A szűziesség manapság egyre kisebb körben divat. A politikában meg pláne! A jelenlegi politikai paletta meglehetősen belterjes, volt itt már mindenki mindenkivel, épp úgy, mint “Barátok Közt” 🙂 )

  17. LB szerint:

    Lexon!
    Szerinted mit jelent az, hogy “költségtérítés”?
    Ezzel az új szabállyal a képviselők is elismerték, hogy nem költségtérítést kapnak. Márpedig akkor nem 15%-os SZJA-t kellene fizetniük, hanem 50%-osat + TB járulékot. Ahogy mindenki másnak is.
    Nekem a munkáltatóm miért nem fizethet “költségtérítés” címén havi 300e Ft-ot? Még azt is elviselném, ha ebből levonnának 15% SZJA-t!
    Nem tudok róla, hogy a Fidesz képviselői – élükön a VIKTOR-ral -tiltakoztak volna, így ők ugyanakkora sumákok, mint a szocik! :((

  18. LB szerint:

    Bocs, az előző hsz-t nem ide szántam! 🙁

  19. totó szerint:

    számomra semmi meglepő nincs ebben, ha hazánkban is úgy működne a fogadás, mint Angliában, én ezt lefogadtam volna az összes kp-mben. Ez a válság úgy kellett Fletónak és a szadesznek, mint egy falat kenyér az éhezőnek. Van mire hivatkozni, szánalmas.

  20. Papi szerint:

    Hölgyeim és Uraim!
    Amit Szilveszter leírt az jó és igaz.
    Csak az a probléma vele, hogy Ő is és a kormány is ennek pontosan az ellenkezőjét teszi.
    Lásd Gyurcsányt mit is mondott és Szilveszter lelkesen bizonygatta.:
    Nem lesz vizitdíj, nem lesz tandíj, nem lesz gázár emelés, adót kell csökkenteni a gazdaságot fejleszteni kell, növelni kell az agrárágazat támogatását, NEM NYULUNK A NYUGDÍJASOK JUTTATÁSAIHOZ. Nagyobb támogatást kell adni a kis és közép vállalkozásoknak.stb.
    Tovább is van mondjam még?
    Na és mit tett? Aki jól válaszol az kap egy kis adó csomagot.
    Jaj a legfontosabb újabb adókat vezetett be.
    Ugye milyen “szociális igazmondó” kormányunk van? Az oktatást és egészségügyet már nem is merem említeni.
    Valahogy amikor kiderült, hogy pont az ellenkezőjét teszi mint amit mond akkor Szilveszter rögtön azt mondta, hogy ne kérjük rajta számon amit a kormány tesz. Hát nem furcsa?

  21. Papi szerint:

    A khk (szdsz)-n nagyon “meglepődtem” nahát “ellenzéki” pártként egy rossz kormány rossz költségvetését megszavazta. Nahát!!!!!!!!!!
    Nem baj már készítik a történelem szemétdombját mind a két maszop khk
    pártnak.

  22. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Ha számodra érthetelen, hogy azt kérem, hogy ne személyszerint rajtam kérd számon a kormány, vagy épp a helyi vezetés vélt, vagy valós hibáit, akkor erre nem tudok mondani semmit.
    Ha nem érted meg, hogy átmeneti intézkedés történik annak érdekében, hogy jusson is, maradjon is, akkor arra sem tudok mondani semmit.
    Ha mindenképpen, csak, és kizárólag a mumusvízió az információ számodra, és egy kicsit sem vagy hajlandó más oldalról megnézni, vagy újra gondolni a dolgokat, akkor arra nem tudok mondani semmit.
    Ha szerinted lelkesen bizonygattam a vizitdíj ügyét, vagy a tandíj ügyét, akkor magadra vess, és fizesd csak tovább a külföldre távozni szándékozó diplomások képzését, és nyugodtan finanszírozd tovább az orvosok kamu napi betegellátási jelentéseire kifizetett dotációt!
    Úgy látszik, Nektek ez így jó!

  23. Cápa szerint:

    Milyen átmeneti intézkedések???? ÁLLJON MÁR MEG A MENET!!! Ha ez az átkozott szoci banda nem lopta volna szét a kerületet, az országot, nem itt tartanánk, nem lenne szükség ilyen intézkedésekre. Mi a halálért van az, hogy minket sokkal jobban érint a válság, mint bárki mást? Miért van az, hogy az újonnan csatlakozó államok között egykor éltanulók voltunk ma pedig bukott diákok??? Azért, mert a kormányunk egy tehetségtelen tolvaj bagázs. Ne szórakozzunk már itt ilyenekkel, hogy most azért rosszabb, hogy majd aztán jobb legyen. Ezt hallgattuk végig az előző rendszerben!!!! És jobb lett??? Igen!!!! Például Misinek, aki már a pletykák szerint a Rózsadombon él!!!! Minden normális országban már rég eltakarodott volna a búsba az összes Gyurcsány-fajta politikus, a Szilveszter-féle pártcsinovnyikok meg mélyen hallgatnának és sírnának, hogy valaha is egy szót elhittek nekik.

  24. Szilveszter szerint:

    Kedves Cápa!
    Az egyoldalú tájékozódás csapdába ejtette amúgy széles látóköröd, és bezárta látásod csövén a lyukat. Ha az itteni cikkről írsz, akkor onnan vannak információk. De ha kilépsz a világot dicsőíteni, amivel szembeállítod minden kétséget kizáróan az örök rothadásra ítélt, becsapott, kirabolt hazánkat, akkor legalább egy kicsikét néznél körbe.
    “Horvátországban betiltották a karácsonyi repi fogadásokat.Megtiltotta a karácsonyi és újévi “bulizást” a horvát kormány a közszférában a globális pénzügyi válság okán. Az állami vállalatoknak és szervezeteknek nem engedik azt sem, hogy karácsonyi ajándékokra költsenek.” (próbálnák meg itthon!)
    “A vártnál súlyosabban érinti a szlovák autóipart a gazdasági válság.”
    “Romániát – az EU-tagállamok közül egyedüliként – az S&P október utolsó harmadában befektetési szint alá, “BB plusz”-ra minősítette vissza. A Moody’s Investors Service szeptember végén Bulgária és Lettország adóskockázati osztályzatainak kilátását rontotta, az előbbiét pozitívról stabilra, az utóbbiét stabilról negatívra. Ugyanez a cég október első felében egyszerre mindhárom balti köztársaság szuverén adóskockázati besorolását minősítette vissza.”
    “Magyarország után Románia lehet a következő európai uniós tagállam, amely nemzetközi pénzügyi segítségre szorul – írta november másodikán a Welt am Sonntag tekintélyes német gazdasági szakértőket idézve.”
    Akarsz még vagy 3 oldal idézetet? Jó reggelt!
    Bemagyarázzák Neked, hogy mindenütt jó, de legszarabb itthon, Te meg elhiszed, és bohócot csinálsz Magadból? Én nem tenném, mert ciki egy hangyányit a tájékozatlanság!

  25. hollósi szerint:

    18 évvel a rendszerváltás után vészfogatókönyv. Átmeneti intézkedések.
    Vizitdíj automata. Kórházi széf. Digitális tábla a bezárás előtt álló iskolába.
    Április 1 elmúlt, a hülyék megmaradtak.

  26. Cápa szerint:

    Szilveszter mi a fenéért nyomod itten a az idióta főnököd idióta szövegét? Nézz már körül!!! Egyébként nem is tudtam, hogy Románia és Horvátország is tagja volt a 2004-ben csatlakozott 10 új országnak… De elismerem, őket is érinti a gazdasági válság. Szlovákában is és Romániában is csak közel 5 százalékkal fog bővülni az éves nemzeti össztermék mértéke… Ez tragikus… Nálunk mennyivel is? Ja hogy itthon a szó szoros értelmében recesszió lesz…. Igen, megint a sok rohadt fasiszta szítja a feszültésget, pedig igazából a gazdaság bővül. A recesszió bővülést jelent, ezt csak a jobboldal nem tudja. Kicsit most recesszálunk, hogy aztán még sokkal jobban tudjunk recesszálni nemsokára. Éljen Gyurcsány, éljen a Párt! Bocsánat, az Rákosi volt. Végülis teljesen mindegy.

    Igazad van a tájékozatlanság ciki. Még sokkal cikibb, hogy a főnököddel együtt becsapjátok és kiraboljátok az embereket és tájékozatlanságról papoltok. Ellopjátok a pénzüket ezért vagyunk ennyire mélyen. JÓ REGGELT!!! De ha megkéred ‘Cusi, vagy Lados biztosan elmagyarázza. De Miska is biztosan segít, hogy kell ellopni 200 millát tanácsház felújítás címen, úgy hogy nem történik semmi, csak hánynak pár tervet.

  27. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Megint (már megbocsásd amit írok) de hazudsz! Mi a ló…. -tól átmeneti ez a program pont olyan ez a hazugságotok mint a “reformotok”.
    Ez az egyik. A másik. Azt írod ne rajtad kérjem (kérjük) számon a kormány és az önkormányzat valamint az MSzP-SzDSz dolgait. Rendben van de akkor ne írjál mindenféle hülyeséget és hazugságot, akkor de csak akkor nem fogjuk számon kérni amit leírsz. De ha már leírod akkor vállald a számonkérést is. Ha nem akkor inkább maradj csendben.
    Amit meg Cápának írtál azzal kapcsolatban áruld el miért nem arról beszélsz (Szlovénia, Málta) akikkel egy szinten voltunk 2002-ben. Érdekes módon ott nincs akkora baj mint nálunk. Szerinted miért? Talán azért mert ott azokban az országokban lehet, hogy nem loptak csaltak annyit az elmúlt években. Ja igen Romániáról csak lehetről volt szó nálunk meg kész tényről.

  28. Szilveszter szerint:

    Kedves Papi!
    Belőled jönnek néha emberi érzések, és ez tetszik.
    Nos ami miatt kérem, hogy ne kérjétek rajta számon a dolgokat az simán azért van, mert nem én hoztam azokat a döntéseket.
    Kérdezhetném és is, hogy a felheccelt tömegek zúzását vállaljátok-e? Ugye nem? Persze, hogy nem! De nem azért, mert nincs hozzá közötök, hanem azért, mert nem a Fidesz állt mögötte. (hanem biztos én)
    Valamelyik hülye kitalálta, hogy nekem Fletó a főnököm, azóta mind azt fújjátok! És egyet fújtok ész nélkül Nyíregyházától Sopronig. Jeleztem már többször, hogy én gyakran járok vidéken, és más hipnotizáltakkal is beszélek. Egy az egyben azonos a mondóka, azonos szavakkal, és meg sem fordul a fejetekben, hogy a hülyeséget csináltatják Veletek. Vállaltatok volna a Főnökötök butasága okán végleg beseggelő gazdasági csődöt, ha előrehozott választásokra került volna sor? Ugye, hogy nem?

    Akartok Fidesz csúsztatással szembesülni? Hát jó!
    Ha felmentek Hűbér uratok honlapjára, (www.fidesz.hu) akkor ott van, hogy “Álom, vagy valóság? MSZP=1% (szerintem álmodjatok csak!)
    ez az írás: “A tegnapi maglódi időközi önkormányzati választáson az 1049 választásra jogosultból mindössze 11-en szavaztak az MSZP jelöltjére. Ez a választásra jogosultak 1,05%-a. Igaz, ehhez a beszédes számhoz az alacsony választási részvétel is hozzájárult, mégis azt mondhatjuk, a maglódiak sok jobboldali álmát váltották valóra… ”
    Ha netán a szemellenzőtől nem látnátok a bibit, akkor elmondom, hogy úgy átvágnak Titeket, mint a sz.rt a palánkon, ugyanis szemét módon nem a cikkből, hanem a maglódi jegyzőkönyvből derül ki, hogy 129-en (!)mentek el szavazni! Csúnya volt ugyan a vereség, mert 11 szavazatot kapott az MSzP-s, 63-at a Fideszes, és 54-et a független jelölt. Sima mozgósítási hiba az MSzP részéről! Semmi más! 1049 lakosból 129-en mentek el szavazni! Ebbő a többség, 66-an másra szavaztak!
    És ez a Ti átverésetek csak egy a rengetegből, és ez is annyira átlátszó, hogy elvakultságotok miatt nem is látjátok, hogy az orrotoknál fogva vezetnek Titeket! A Fidesz honlapja tele van lázító, förtelmes hazugságokkal, és kampánnyal! Ti csak örüljetek, hogy MSzP=1% ! Maglódon! (de aranyos, hogy egy ilyen apróságnak is mennyire tudtok örülni!) Az országban meg MSzP 99%, majd rájöttök, amikor kell, addig álmodjatok szépet!

  29. Szilveszter szerint:

    Attól átmeneti Papi, hogy 2010 re visszakap mindenki minden fillért, még többet is, javul a közhangulat, és elsöprő győzelem!

  30. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    “Álmodj királylány”… Szerinted a 20 év alatt megnyolcszorozódott az
    állam adósága, elherdálták a nemzeti vagyon 80 %-át (nyoma sincs
    a privatizációnak csúfolt kiárusitásból származó bevételnek!) , de 2 év
    múlva, minden heppy lesz! Ugyan már mitől? Megint dübörögni fog a
    gazdaság az ujabb adósághalmaztól? A közeljövőben elbocsájtott dol-
    gozók adóbevételeiből? A NÉP teljes elszegényedéséből? Nemhogy munkahelyeket teremtenének, hanem a meglevőket is tönkre teszik.
    A Te helyedben én is optimista lennék, de felajánlom neked, hogy egy
    csepeli átlag ember jövedelmével cserélj csak úgy egy évig. Aztán
    megbeszélhetjük azt ami most érthetetlen a számodra. Nem kell ide
    semmilyen pártvezető, az emberek a saját bőrükön érzik, hogy a
    helyzet nagyon sz.r, és nem el vannak keseredve, hanem már dühösek.

  31. büki szerint:

    Láthatjátok, egy apparátus jól megfizetett emberének más nyomora nem fáj.
    Mindenki megérdemli sorsát, aki ezeknek a meséknek bedől.

  32. csollány szerint:

    Ez már valami. Amit Szilveszter igér, még A Feri sem igéri. Mi ez, választási igéret cunami?

  33. Szilveszter szerint:

    Ezért mondom Csollány, hogy fogalmatok nincs a jövőről, csak vagdalkóztok a sötétben. Hogy lenne választási ígéret? Kampány csak a Fidesznél van.
    Sebaj.

  34. baniko21 szerint:

    Enyje Szilveszter!
    Szeretném én most itt a zsebemben látni azt az összeget amit az Mszp
    elkampányolt, és el fog kampányolni. Csak óvotasan az ilyen kijelentés-
    sel amit tettél. Gondolod, hogy 2006 olyan régen volt, hogy az emberek
    elfelejtették a sok szórólapot – a be nem teljesült igérgetésekkel -, az
    óriásplakátokat. A nagyfőnököd toronyházat beboritó arcképe hány mil-
    lió Ft-ba került? Hát tudod, ha itt valakinek Cavingtont kell szedni az nem
    mi vagyunk. Ha felelősségteljesen vezetnék ezt az országot semmilyen pártnak az adófizetők pénzéből egy fillért nem adnának. Mindet tartsa el a tagsága, és abból lehet doszt kampányolni.
    Egy kiváncsi nő vagyok, ugyan áruld már el egy év alatt az Mszp vagy
    a Fidesz mennyi állami támogatást kap. Csak össze akarom hasonlitani
    a nyugdíjasoktól megvont Ft összeggel.

  35. titok szerint:

    Meglepetést megint nem okoztak.Örülnék ha egyszer ferivel szembe mennének.De nem mernek.

  36. Szilveszter szerint:

    A Magyar Posta is szeretné végre a “zsebében” látni azt az összeget, amivel a Fidesz tartozik! A kudlikjulis, meg az orbánviktoros köszöntő serkentő levelek , amiket a Fidesz a nem szavazóbázis gyűjtő aláírások nyomán szerzett címekre küldözgettek, arról már nem is beszélek.
    Kedves Banikó! Értékelem a kíváncsiságod, és nagyszerűnek találom, ha egy Nő tudását gyarapítja, de kérlek ne adj nekem házi feladatot. Publikus adatot kérdezel, amit publikus adattal szeretnél összehasonlítani. Légy egy kicsit önálló, és amire kíváncsi vagy, nézd meg!

  37. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Köszönöm a tanácsodat. Nagy kislány vagyok már, hidd el utánna néz-
    tem, de Te feszegetted, hogy rajtatok kivül mindenki kampányol, és
    erre elfelejtettél válaszolni. Gondolod véletlet volt a párhuzam az
    elvont nyugdíj és a pártoknak adott pénz között?

  38. Szilveszter szerint:

    Örülök, hogy nagy kislánynak érzed Magad! Nem “rajtunk kívül” mindenki kampányol, hanem a Fidesz ég csupán kampánylázban. Rákényszerül, hogy a figyelmet fenntartsa, lévén más lehetősége nincs. Nézd meg a médianyilatkozataikat. Minen nap elkapnak valakit a folyosón, és kiállítják, hogy mondja a mondókát.
    Igen, gondolom, hogy véletlen volt hogy a nyugdíjjal húztál párhuzamot, hiszen sok minden olyan van, ami feleslegesen kerül-, és került többe, mint amit a nyugdíjakon, közalkalmazotti béreken megspóroltak. Sokat mondom, hogy ne gondoljátok, hogy én nem látok a jelenlegi országvezetésben hibákat. Én sem vagyok völgyhíd fun, m4 metró kommunikációs fun, meg még egy raklap olyan ügyet látok, amit biztosan lehetne másképp és/vagy olcsóbban csinálni. Nem vagyok ott, nem tehetek az ügyben semmit. De készülök oda, és igyekszem jobban csinálni majd a dolgokat.

  39. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    A Fideszt illetően teljesen igazad van. Sőt a többi dologban is, csak
    azt nem tudom, ha ennyire jól látod,hogy nem jó irányban mennek a
    dolgok, mi a fenének vagy büszke az Mszp-s valódra? Nem baloldali
    párt, tele milliomosokkal. Nem hiszem, hogy fel kéne hívni a figyelme-
    det, hogy vajon miből is?

  40. Gordon szerint:

    Szilveszter!
    “A Magyar Posta is szeretné végre a “zsebében” látni azt az összeget, amivel a Fidesz tartozik!” – írod. Szerintem meg a Fidsz is szeretné látni, hogy hova tüntek a soha ki nem hordott levelek tízezrei. El nem végzett melóért ne is fizessen.

  41. Gordon szerint:

    Szilveszter!
    “Sokat mondom, hogy ne gondoljátok, hogy én nem látok a jelenlegi országvezetésben hibákat. Én sem vagyok völgyhíd fun, m4 metró kommunikációs fun, meg még egy raklap olyan ügyet látok, amit biztosan lehetne másképp és/vagy olcsóbban csinálni. Nem vagyok ott, nem tehetek az ügyben semmit. De készülök oda, és igyekszem jobban csinálni majd a dolgokat.” -írod.

    Meséld el nekünk, hogy mit értesz az utolsó mondatod alatt. Hova készülsz?

  42. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Te mit mondjak tényleg csúcs vagy! Az a duma amit leírtál tényleg fantasztikus volt.
    Akkor megmagyaráznád miért mondta fleto, hogy 2010-ben is lesznek megszorítások nem lesz 13. havi nyugdíj és a közszférában is maradnak a megszorítások.
    Ja tudom megint a kérdések!!!!!
    Mit is írtál az időközi választásokról?Tudod Maglódon. Hogy is volt?
    Tudod Szilveszter neked az a bajod ahogy a kormány és az MSzP szóba kerül az agyad elé leereszkedik egy függöny és attól a pillanattól fogva nem is hallod meg, hogy mit mondanak az emberek.
    Azt írtad.:
    “Valamelyik hülye kitalálta, hogy nekem Fletó a főnököm, azóta mind azt fújjátok! És egyet fújtok ész nélkül Nyíregyházától Sopronig. Jeleztem már többször, hogy én gyakran járok vidéken, és más hipnotizáltakkal is beszélek. Egy az egyben azonos a mondóka, azonos szavakkal, és meg sem fordul a fejetekben, hogy a hülyeséget csináltatják Veletek.”
    Nos azt, hogy Fletó a főnököd azt például képletesen kellet volna értened. Az eszedbe sem jut, hogy esetleg belőled (belőletek) csinált Fletó hülyét (nem sértő szándékkal mondtam). Miért van az, hogy mindenki hülye csak ti kevesen vagytok okosak.
    Megint mosod kezeidet, hogy te nem tehetsz a 6-os út, völgy híd, nyugdíjasok meglopása, közalkalmazottak becsapása, a GDP leromlása, stb. Valóban te személy szerint nem vagy felelős. Tényleg azt hiszed? De igen is te is és a párt társaid igenis felelősek vagytok mert hagytátok idáig fajulni a dolgokat.
    Nézd meg a híreket mindenhol adó és járulék csökkentést hajtanak végre a világban. Csökkentik az irány adó kamatokat (ezek mind hülyék egytől egyig) igaz Szilveszter. Nálunk pont az ellenkezőjét csinálják. Hát akkor ki az idióta ? Áruld már el végre?

  43. Szilveszter szerint:

    Kedves Banikó!
    Van olyan alapos gyanúm, hogy nagyapáink egy ügyért (egyforma ügyért) éltek. Én is emlékszem a nagyapám “nem ilyen lovat akartunk” mondatára, ő akkor az eredeti eszme gellert kapására gondolt. Azt mondta: Sok aljas ember bújt el a vöröscsillag mögé! Ahogy már mondtam, egy szál gatyában halt meg vidéki vályogházában, üres zsebbel.
    Miért vagyok büszke MSzP-s? Nos nem használnám a büszke szót. Kitartó vagyok inkább, nem vagyok hajlandó mások bűnei miatt sunnyogni. Az, hogy olyan valakik keveredtek a rendszerbe, akik nem az eredeti baloldali eszmék alapján gondolkodnak, élnek, és dolgoznak, nam a köz javát szolgálják, arról én nem tehetek, de nagyon sajnálom! Vannak korrupt rendőrök épp úgy, ahogy tisztességes rendőrök. Vannak naplopó segélyen élők, és vannak tisztességesen, és keményen dolgozók. Vannak, akik nem bírnak ellenállni a kísértésnek, és rossz útra tévednek, mások egy fillért nem vennének el. És persze az MSzP-sek nagyrésze is tisztességes, becsületes ember. Hogy mit fröcsög az ellenzék, és mit kürtöl a média, az más történet.

  44. Papi szerint:

    Szilveszter!
    Tudom nem nekem szólt a válaszod és elnézést kérek, hogy bele kotyogok.
    Amit le írtál abban egy nagyon komoly hiba van.
    Idézem.:
    És persze az MSzP-sek nagyrésze is tisztességes, becsületes ember.
    Én ezt úgy módosítanám, hogy kivétel az a párt vezetés és az MSzP országgyűlési képviselői. De ők nagyon nem tartoznak abba a kategóriába amiről Te írtál.

  45. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Valószinűnek tartom, hogy a nagyapáink egy eszme mentén haladtak.
    Az enyém sem gazdagodott meg. Becsülete az volt a faluba, minden-
    ki szerette, de nem csalt meg soha senkit. Annak idején azért nem lép-
    tem be a pártba, mert láttam a sok-sok csibészt, aki valahogy mindég
    vezető lett. A másik, hogy én a becsületes munkát többre tartom, mint
    a párt által való előrejutást. Akkor is a vezetők tévesztették meg az
    embereket, most sincs ez másként. Sokszor elcsodálkozom, hogy értel-
    mes embereket csak az, hogy “bal” oldalnak tituláló párt hogy a fené-
    be téveszthet meg? Mint unokára, nagyapád nem biztos, hogy most
    büszke lenne Rád. Én megkerestem azt a pártot, amelyik tényleg bal-
    oldali, de ott nagyitóval sem lelsz egyetlen meggazdagodott embert sem.
    És képzeld a kispénzű tagsága eltartja, áldoz rá, mert bizik benne, hogy
    egyszercsak végetér ez a rémálom ami itt most 20 éve folyik.
    Bizik benne, hogy kinyílik az emberek szeme, mindent meg is teszünk
    annak érdekében, hogy a többség éljen emberhez méltóan, ne pedig
    egy csoport, aki mindent elvenne a többitől. Bocsánat nem elvenne, ha-
    nem elvett és ez folyamatos, permanens folyamat.

  46. Szilveszter szerint:

    Tudod Banikó, volt annak a bizonyos kornak egy nagyon erős kohéziós ereje. Az összetartozás érzése. Az emberek elsűlyedtek szégyenükben, ha restnek mondták mások. Jellemzően az egyformaság (egyenlőség, egyenétékűség) nagyban közrejátszott. Úgy hívják ezt, hogy tradicionális társadalmi berendezkedés. Erős kollektív tudattal. (Durcheim szerint)
    Ebben a modern társadalmi berendezkedés pedig arról szól, hogy individuális előrenyomulásukban az emberek elveszítették az összetartozás érzetét, és sajnos mára már az élményét is.
    Lehet, hogy ebből most nem volt teljesen egyértelmű, amit a baloldaliságról mondani szeretnék, de egyszer majd elmondom. De talán az is lehet, hogy megláthatnád Magad is. Az Mszp-s rendezvények nem zártkörűek, bátran eljöhet bárki, ottlenni, beszélgetni. Nem másért, minthogy egyszerűen megnézni azokat az embereket, akik ilyen rendezvényekre járnak. Hogy vannak nagypénzű emberek is, hát vannak. Attól, hogy valakinek van pénze, az messze nem azt jelenti, hogy azért van pénze, mert elvette valakitől. Nem tudom, hogy Thürmer Gyula milyen házban lakik, milyen kocsival jár, azt sem tudom, hogy Viktor mivel jár. Ha mindkettő Volvóval, vagy BMW-vel, hát akkor azzal.

  47. baniko21 szerint:

    Szilveszter!
    Értem én, hogy mit akarsz mondani. Az összetartozás, a szolidaritás,
    egyenértékűség megvolt. De gondoskodva lett arról, hogy az emberek
    széthúzzonak, irigyek legyenek egymásra, hülye politikai hovatartozás-
    ról vitatkozzanak még családon belül is. Gondolj a szeretett, tisztessé-
    ges nagyapádra, remélem hallottad tőle azt is ” suba a subával, guba a
    gubával” kifejezést. Ez még a II.világháború elötti szlogen volt.
    Sajnos, most ujra szlogen. Azt hiszem ezzel minősitettem ezt a rohadt
    nagy előrehaladást.

Itt lehet hozzászólni !