Kopogtatócédulák okán dagad a botrány Ferencváros szívében

Magyar Hírlap

Magukat fideszeseknek kiadók ajánlószelvényt gyűjtöttek a ferencvárosi időközi választás kampányában.

“A házunkban, ahol már régóta én gyűjtöm a kopogtatócédulákat a Fidesznek, meglepetten tapasztaltam, a múlt héten többen is azzal kopogtattak be hozzám, hogy a Fidesz jelöltjének, Bácskai Jánosnak gyűjtik az ajánlószelvényeket” – mondta lapunknak egy helyi ellenzéki aktivista. Mint magyarázta, először két középiskolás fiatalember állította magáról, hogy fideszes, később egy idősebb úr adta ki magát jobboldalinak, majd egy harmadik ember is ugyanezt állította magáról. A középiskolás fiúk esetében meggyőződött arról, hogy valóban a Fidesz emberei lehettek, és el is mondta nekik, hogy abban a házban nem kell gyűjteniük. Megértették, és elmentek. A két másik úr, felszólítására, hogy mutassák be megbízólevelüket, fideszes azonosítójukat, zavarba jött, és sietve távozott. A hölgy elmondta, hogy a házban lakó fideszes szavazók sajnos “bedőltek” a csalóknak, és átadták ajánlószelvényüket. Kérdésünkre, nem fordult-e az ügyben a helyi választási bizottsághoz, azt mondta, a házban lakók félnek, nem tanúskodnak.

Pedig ezt akár írásban is megtehették volna. Erről Cservák Csaba, alkotmányjogász beszélt lapunknak. Kifejtette, az eset egyértelműen választási csalás, amelyről a büntető törvénykönyv 211-es paragrafusa nyújt eligazítást. Eszerint, aki a jelölés szabályait megszegve, erőszakkal, fenyegetéssel, megtévesztéssel vagy anyagi juttatással szerez ajánlást, csalást valósít meg. Jelen esetben megtévesztésről van szó. Ez a bűncselekmény három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Cservák elmondta, amennyiben a fideszes jelöltnél nem regisztrálható a választó ajánlószelvénye, akkor bizonyítható a csalás. Nem tartja kizártnak, hogy a csalók nem egy másik pártnak gyűjtötték az ajánlószelvényeket, hanem azért, hogy megsemmisítsék őket.

Több furcsa kampányelem is feltűnt az MSZP és az SZDSZ korteshadjáratában. John Emese, a liberális induló a Fidesz narancssárga színében pompázó borítékban küldte ki körlevelét a választóknak, amelyben arra kérte a őket, küldjék el neki ajánlószelvényüket. Az MSZP azt a “cseles” megoldást választotta, hogy a kilincsekre aggatta üzenetét, így a szóban forgó lakásba már ne kopogjanak be, mert az ott lakó a cédulát átadta Bánsághi Tamás szocialista jelöltnek.

magyarhirlap.hu

13 hozzászólás “Kopogtatócédulák okán dagad a botrány Ferencváros szívében” bejegyzésre

  1. Szilveszter szerint:

    Ez vicces! Az öreg Fideszes amúgy lelkesedésből megindúlt kopogtatócédulát mezgerélni, hogy megelőzze a szoci gyüjtögetőket. Mivel sima fontoskodás vezérelte, megbízólevele nem volt. Hát egyszer csak valami “komcsi ivadék” feszegetni kezdte, hogy valóban Fideszes-e? Bizonyítani nem tudta, így elsietett. 🙂
    Ez olyasmi lehet, mint a régi Romániában, a buszmegállóban a gallérját megfordító szekus, jelvényét mutatja: Velem jön! A Pacák is megfordítja a gallérját, neki is ugyanolyan a jelvénye: Nem megyek! 🙂
    A IX. kerületben javában folyik a ki kém, ki nem kém játék, és ha már csak nem akarnak csalni ezek a szocik, hát generálunk “esetet”.
    Végülis azt a bizonyos rádióadót is lengyel egyenruhások támadták meg. A kutya se kérdezte meg tőlük, hogy: Maguk nem német rabok véletlenül? 🙂

  2. Gordon szerint:

    Öröm számomra, hogy Szilveszter egész biztos abban, hogy mindenki fideszes volt, aki bekopogott az emberhez. Szilveszter nyilvánvalóan ismerte mind az összeset azért ilyen okos. Szilveszter nyomozónak is elmehetne. Nem lenne felderítetlen ügy az országban.
    Hogy a szocik és a szabad madarak csalnak-e? Nos azt nem tudom, mindenesetre John Emese narancsszínű szórólapja gondolkodóba ejtett…

  3. Gordon szerint:

    Nyomozásról jut eszembe: már 24. napja várjuk, hogy a szlovák kormány bemutassa a bizonyítékokat arra vonatkozólag, hogy a szlovák rendőrség 2008. november 1-jei dunaszerdahelyi fellépése törvényes, indokolt, és arányos volt. Mivel hitelességük forog kockán, ezért nyilvánvalóan nem kell már sokat várnunk arra, hogy állítólagos bizonyítékaikat megismerje Magyarország valamint az egész világ közvéleménye.

  4. baniko21 szerint:

    Remek példája a “tisztességes” választások előszelének a IX. kerületi
    kopogtatócédulák esete. Sok IX. kerületi ismerősöm mesélte, hogy
    ahogy a póstás kivitte a kopogtatókat, már ott is volt a két nagy par-
    lamenti párt által fizetett diáksereg. A másik, bár mindenkinek kikéz-
    besitették a küldeményt, mégis jó páran már nem találták meg a levél-
    szekrényükbe. Vajon miért? Egyáltalán mikor jönnek már rá a poli-
    tikusok, hogy hülyeség az egész kopogtatócédula gyűjtés rendszere.
    A szavazásnál dől el ugyanis, hogy az emberek mit is akarnak.
    Az egész rendszer arra játszik, hogy a kisebb pártokat mindenből ki-
    szorítsák.

  5. csollány szerint:

    Vihar a biliben.
    A szavazás végeredménye boritékolható. A kopogtató cédulák körüli izgalmakra azután már senki sem emlékszik majd.

  6. Szilveszter szerint:

    Nem Gordon, nem vagyok arról meggyőződve, hogy mindenki Fideszes volt. A két gimnazista lehet, hogy kisgazda volt, mert a “A középiskolás fiúk esetében meggyőződött arról, hogy valóban a Fidesz emberei lehettek”. Lehettek, vagy azok voltak? Meggyőződött, vagy nem? Kiderült, hogy igen, vagy nem? No mindegy.
    Szóval az egyik idős Fidesz buzgó volt, a másik elmenekülő, meg Jobbikos, és az egészet megfigyelőként végig nézték az SzDSz-esek, meg az MDF-esek. Egyik fentről, a másik lentről. Majd a komplett társaság elment együtt sörözni, de közben cselesen végig akasztgatták a kilincseket MSzP-s fityegővel.
    Így akkor már mindenki benne van a krimiben.
    De még egy csavar is lehet benne. Ha maga a (magát fideszes aktivistának) a bejelentő csak egy fantázia szülött fikció! És az egész csak arról szól, hogy szóljon valamiről a Magyar Nemzet.

  7. Papi szerint:

    Jól van Szilveszter már megint kiborult belőled a butaságod fazeka.
    Annyit azért még neked is illene tudnod, hogy csak azok szedhetnek kopogtató cédulát akiknek erre van engedélyük az illető párttól. Lehet, hogy a MSzP-nél nem így van de a többi pártnál így van. Ez a módszer rátok MSzP-re jellemző. Sose tudtatok becsületesen szavazatokat gyűjteni.

  8. asdf szerint:

    Szilveszter: csak a pontosság kedvéért… Magyar Hírlap.

  9. Gordon szerint:

    Való igaz: Magyar Hírlap. Szegény Szilveszter a körültekintő nyomozása közepette elfelejtette pontosan rögzíteni forrását. Vagy az is lehet, hogy Szilveszternek mindenről a Magyar Nemzet és a Fidesz jut az eszébe? 🙂

  10. titok szerint:

    Piszkos választás folyik a Ix.ker.-ben.
    Ott most nagy fejlesztések lesznek még és minden áron kell a pozició nekik.A sok pénz reményében.Van még mit lenyúlniuk ,de csak ha hagyjuk.

  11. baniko21 szerint:

    No, akkor mégegyszer a IX.kerület. Elvitathatatlan, hogy jelentős fej-
    lődésen esik át ez a kerület, mégha részben más kerületek kárára is.
    Ugye úgy tünik, minden milyen remekül megy. Ha valaki ma hallgatta
    a Kossuth rádió hireit, akkor hallhatta, melyik párt képviselőjét ejtette
    előzetes fogságba a rendőrség: Jogcím: több értékes ház átjátszása
    magánvállalkozónak, áron alul. Ugye szép? Hát akkor el olyan lepuk-
    kasztott kerületbe mint Csepel mi is folyhat?

  12. Papi szerint:

    baniko21!
    Képzeld akkor mi folyik az országban!

  13. titok szerint:

    Maffia!!
    :))

Itt lehet hozzászólni !