Németh Szilárd: fenntartható rezsicsökkentést szeretnénk

Hirado.hu

A Fidesz a földgázellátási törvény módosítását kezdeményezi annak érdekében, hogy a rendszerhasználati és egyetemes szolgáltatási díjakat határozatlan ideig ne módosíthassák. Erről Németh Szilárd, a Fidesz rezsicsökkentésért felelős munkacsoportjának vezetője beszél a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

A rezsicsökkentés fenntarthatósága érdekében javasolja módosítani a kormánypárt földgázellátási törvényt. Németh Szilárd a 180 percben kifejtette: november elsejétől a magyar háztartások már 20 százalékkal kevesebbet fizetnek a földgázért, a villanyért és távfűtésért.

A politikus felhívta a figyelmet arra is, hogy a földgázellátásról szóló jogszabály egyik passzusának rendelkezése szerint „a rendszerhasználati és egyetemes díjakat bizonyos időszakonként újra kell szabályozni, hogy ezek költségként leírhatók legyenek”.

A politikus hozzátette: a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jelzése szerint „ha ez megtörténik, akkor nem fenntarthatóvá válik a rezsicsökkentés.” A szabályt tehát „meg kell változtatni, mégpedig úgy, hogy ezek az indokolt költségek a ma elismert szinten maradjanak” – magyarázta.

A rezsicsökkentés lényege, hogy több pénz maradjon a családoknál, amelyek már megfizették az indokolatlanul magas gáz- és villanyárakat – hangsúlyozta Németh Szilárd, felidézve: a kormány többször jelezte már, hogy „nonprofit jelleget” szeretne ezen a területen, ennek érdekében pedig az ágazati törvényekhez is hozzá kell nyúlnia.

Kifejtette: mielőtt megjelenne az a jogszabály, amely teljes mértékben keretbe foglalja a közműszabályozást és középpontba helyezi annak a nonprofit jellegét, „fel kell tárni azokat a passzusokat, amelyek alapján a szocialista-liberális kormányok alatt gyakorlatilag talicskával lehetett kitolni a pénzt” az országból.

Forrás: Hirado.hu

21 hozzászólás “Németh Szilárd: fenntartható rezsicsökkentést szeretnénk” bejegyzésre

  1. Aladár szerint:

    Tehát Németh Szilárd is tudja, hogy az eddigi rezsicsökkentés nem fenntartható, hanem csak egy ócska blöff. De azért nyomja a süket szöveget reggel, éjjel, meg este.

  2. Aladár szerint:

    Németh Szilárd hazudik reggel, hazudik délben, hazudik este. Hazudik minden hullámhosszon.

  3. abcd szerint:

    A pénztalicska megy tovább…………

    “”Rezsit csökkent” az MVM is

    Csökkentik a nagykereskedelmi árat, amit a szolgáltatók fizetnek az MVM-nek.”

    Az MVM mint multi eddig sokat zsebelt………

    Szerencsére az adófizető polgárokat ez NEMérinti !!!!!!!!!!!!!

  4. Bugi szerint:

    Akárhogy is fáj, a rezsicsökkentés a sztár! 😀

  5. ... Grün szerint:

    “Németh Szilárd: fenntartható rezsicsökkentést szeretnénk”
    Akkor tessék a Gányolmány gránitjába belevésni mint a zadósságnövekedés tilalmát és el van kapálva! 😛 😀

  6. Gordon szerint:

    Kell a rezsicsökkentés!

  7. ... Grün szerint:

    Igazad van Röfike!
    .
    “A hulladékgazdálkodási vállalkozások jóval önköltség alatt kénytelenek szállítani a szemetet. A rezsicsökkentés és az idén bevezetett hulladékgazdálkodási járulék teljesen sarokba szorította a cégeket, a szektorban a harmincszázalékos veszteség sem ritka. Az állam a vállalkozásoktól hajtja be azokat az összegeket, amelyeknek valójában az lenne a céljuk, hogy a fogyasztói árakat növelve tudatosabb szemetelésre késztessék a lakosságot.”
    .
    http://hvg.hu/kkv/20131104_Nehezen_tudunk_levagni_harminc_szazaleko#rss

  8. fghfjhgkjhk szerint:

    Életképtelen az egész? Az, hogy mindenki belebukik, bocsánat, de érintett vagyok én is.

  9. Vátesz szerint:

    Szokjátok inkább Németh Szilárd képét, mert én biztos vagyok benne, lesz ő még magasabb pozícióban is Orbán utódlásakor! Lehet hogy majd még gratulálni is fogtok neki, “Szilárd, mi szocik mindig tudtuk, hogy még sokra viszed!” 😉

  10. bonifác szerint:

    Habzó szájú bolsevik elvtársak! Nem kéne inkább leülni a kockás füzet elé és számolni?
    Soros úr, és a multik biztosan nem örülnek ezeknek a törvényeknek. Biztos, hogy amit
    Soros akar, az Nektek is jó? Zöldike! hallottál már cégről, hogy annyit keres, hogy azt
    sem tudja, hová tegye a nyereségét? Ha kevesli a pénzt, majd eladja. Bízd rájuk.
    A kommentekről egy ismerős dal jut az eszembe:” Vörös Csepel, zúgjon a hangod…”
    Aladár, Aladár…Descartes mondta” Gondolkodom, tehát vagyok” Vagy?!

  11. fghfjhgkjhk szerint:

    bonifác, Ön gázzal fűt? Amennyiben igen, számolja csak ki. Számla fizetendő összege osztva az elfogyasztott mennyiséggel.

  12. ... Grün szerint:

    bonifác!
    Egy cégről biztosan tudok!
    KÖZGÉP! 😛 😀

  13. abcd szerint:

    Rezsicsökkentés kishantosi módon …..

    “Nem adják fel a kishantosi biogazdaság dolgozói, és tovább küzdenek a szerintük baráti alapon kiosztott földekért. Nem értik, miért az ő 452 hektárukra fáj a kormány foga, amikor a szomszédban homályos körülmények között 9000 hektárt bérel egy német tulajdonos.”

  14. Nagyapó szerint:

    Más! Nejem elküldött tejért. Bementem egy boltba a Szt.István úton, ahol literes zacskós tej nem volt, csak 1/2 literes. Vettem 2db-ot 400 Ft-ért. Nem semmi. Otthon olvastam el, hogy a 1/2 literes tej 450 ml-es. Ilyen kereskedelem mellett tényleg kell a kormány rezsicsökkentési akciója!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  15. fghfjhgkjhk szerint:

    Nagyapó, beismeri, hogy drágul az élelmíszer. 😀

  16. Aladár szerint:

    nagyapó nem látja az összefüggéseket. Azért drágább a tej, nagyapó, mert a vállalkozásoknak nőtt a rezsije. Abból fedezték a lakosság rezsicsökkentését. No meg persze az e-útdíj, tranzakciós adó, stb. stb.

  17. bonifác szerint:

    Kedves Fghj..stb! A konkrét megtakarításunk több mint 5000 Ft, + a múlt évi többlet.
    Konkrét összeget nem tudok.Elszámoláskor kiderül. Mindent pontosan vezetünk, és tartok
    tőle, hogy ha a szolgáltató cselezni akar, sokba fog kerülni neki. Az élelmiszer nagyon drágul, de ilyen kereskedelmi rendszerben a kereskedők úgy fogják lenyelni az áfacsökkentést, mint kacsa a nokedlit. A multik lenyelik- és a kicsik? Hogy mi a jó-
    pártállás kérdése. Nos, mi a jó? Aladár! Mennyiért veszik át a tejet? Mennyiért adják?!
    150- 200 % azért már érdemes “kereskedni” . Vagy inkább meglopni a termelőt.
    Ez a mai kereskedelem a tolvajok Eldorádója. A kormány keze még nem ér el odáig.

  18. fghfjhgkjhk szerint:

    bonifác, én nem könyvelgetek, nem trükközik a főgáz semmit, csak a gázszámla nem 10%-al kevesebb és ennyi. Miért nem lehet m3 áron adni, ha úgy vesszük? Az élelmíszerek ára emelkedik, mindenhol, még a magyar cba üzleteiben is. Emelkedik a magyar termék és az import is, ezt nehéz kimagyarázni.

  19. Etikus szerint:

    T.20:58-as
    Ma még nem értik sokan, el nem tudják képzelni. Az idézőjelben írottak, találóak jellemileg is.

  20. Ella szerint:

    Ezen a fotón Sziszi még -20 kg-al innen van. Hiába, közel van a húsosfazék.

  21. joságos szerint:

    Hurrá! Csak így tovább! Éljen e rezsi csökkentés! És most nézzük meg a másik oldalt! Az élelmiszer árak min.5%-kal emelkedtek csak ebben az évben. Szeretett és értünk oly sokat aggódó nagy vezérünk regnálása alatt 2% kal emelkedett az ÁFA. Hála a Fidesz zsenialitásának az üzemanyag árak már több mint egy éve 400Ft felett vannak! A távolsági közlekedésben már a pótlékot is pótlékóljak. Mivel nagyon olcsó volt kis hazánkban a telefon gyorsan megadóztatták azt is a nemzetükért oly annyira aggódó és hozzá értő vezetőink. Aztán a Népegészség ügyi hozzájárulás/csípsz adó/ szintén pénztárca ürítő intézkedésként került bevezetésre! Na akkor most tessenek számolni! Évi 300 000Ft számla összeg esetén a megtakarítás névleg/a valóságban a megtakarítás jóval kisebb/ 30 000Ft. Ez a bevételi oldal. A kiadási oldal nagyjából így alakult havi 200 000Ft jövedelem esetén. A kiadás kb. 180 000Ft. Ebből az ÁFA növekedés havi szinten 3600Ft. Az új adó fajtákból kb. 1200FT/hó. összesen 4800Ft. Ez éves szinten 12×(3600+1200)=57600Ft A kiadás/-/ és bevétel/+/ különbsége; -57600+30000=-27600Ft. Az az ennyivel kell évente többet kifizetni. Ezt pedig még véletlenül sem lehet megtakarításnak nevezni!

Itt lehet hozzászólni !