Kell-e nekünk Egységes Budapesti Bérlet?

Inforadio.hu

Kell nekünk a sárga busz is?

Elfogadta az Egységes Budapesti Bérlet tervezetet a Főpolgármesteri Kabinet. Az új megoldás éppen azt tudja majd, mint a jelenlegi egyesített bérlet, a főváros azonban azt ígéri, hogy annál olcsóbb lesz. Igaz, drágább, mint a jelenlegi, a város határain belül használható, és jövőre ráadásul mindenkinek meg kell vennie azt, függetlenül attól, hogy akarja-e használni a Volán és a MÁV Start járatait vagy sem.

Januártól bevezetik az Egységes Budapesti Bérletet, amely a BKV, a Volánbusz és a MÁV Start összes vonalára, szolgáltatásaira érvényes lesz, nem kell tehát plusz jegyet venni a városhatáron belüli vasúti és Volán-járművek használatakor a BKV-bérlettel rendelkezőknek – közölte Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes.

Az új bérletnek még nem határozták meg a pontos árát az illetékesek, az azonban biztos, hogy drágább lesz a jelenleginél, a főpolgármester-helyettes azonban azt ígéri, mindössze 1 százalékkal.

Budapesten nagyjából 600 ezren vásárolnak BKV-bérletet, közülük 50 ezren veszik meg az egyesített bérletet, amely a jelenlegi 8250 forintos bérletnél nagyjából 10 százalékkal drágább, 9050 forintba kerül. Főleg a dél-budaiak, azaz a nagytétényiek és a budafokiak, valamint a Pest keleti részén élők, főleg a XVII. kerületiek használják a bérletet a város határain belül, ezekről a helyekről ugyanis nagyon gyorsan bejuthatnak a belvárosba vonattal.

A jegyek és a bérletek ára a változtatásoktól függetlenül is emelkedne, hogy pontosan mennyivel, azt egyelőre nem lehet tudni. A BKV vezetése 7,9 százalékos emelést javasol, ezt azonban a főváros illetékes szervei még nem tárgyalták meg – mondta az InfoRádióban Hagyó Miklós.

Ennek megfelelően a bérletár nagyjából 8900 forintra változna, a főpolgármester azt ígéri, ezt mintegy egy százalékkal növelné az egységesítés, azaz 8990 forintos árral kell kalkulálni.

Kérdés, hogy akar-e többet fizetni az, aki nem használja a MÁV Start és a Volán járatait, azaz az az 550 ezer ember, aki eddig nem fizetett a plusz szolgáltatásért. Kéthelyi József, a Budapesti Közlekedési Szövetség egyik ügyvezető igazgatója szerint a minimális többletköltséghez képest sokkal több új szolgáltatást nyújt majd az utasoknak ez a lehetőség.

Ugyanígy látja ezt a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület alelnöke is, aki szintén támogatja az új bérlet bevezetését. Dörner Lajos az InfoRádióban elmondta: már régen be kellett volna vezetni ezt a bérlettípust.

Forrás: Inforadio.hu

7 hozzászólás “Kell-e nekünk Egységes Budapesti Bérlet?” bejegyzésre

  1. Cápa szerint:

    Igazából úgyis emelték volna a bérletek árát, legalább elvileg kapunk valamilyen mértékű plusz szolgáltatást is. A kérdés csak az, hogy valójában kapunk-e bármi pluszt, ugyanis két gond van, itt Csepelen mindenképpen. Egyrészt ha befelé megyünk a Rákóczi mentén, akkor a probléma az, hogy nem áll meg mindig a sárga busz, csak ha le is akakrnak róla szállni, ezen változtatni kell. Kifelé viszont csúcsidőben nem éri meg felszállni a sárga buszra, mert annyit vár a megállókban a sok felszálló miatt, hogy a bkv megelőzi…

  2. Papi szerint:

    Cápa!
    Ez amit most akarnak jobb helyeken úgy hívják, hogy burkolt áremelés. A bérlet árát ettől függetlenül megfogják emelni.

  3. miska72 szerint:

    Kell-e nekünk Egységes Budapesti Bérlet?

    NEM! NEM és NEM! Minek fizessek többet ha nemveszem igénybe ezt a szolgáltatást? Idáig se vettem igénybe, és ez ttán se fogom!
    Akkor miért fizessek elvtársak?
    Ja hogy a távolsági járatok jegyárait drasztikussan kellene emelni? Többen fizetnek akkor kevesebbet kell emelni az árakon?
    VILÁGOS!
    Azt a szocialista gazember úristenit a fajtátokba! Gazemberek vezetik az országot! Gazemberek vezetik a kerületet, meg egy Szélhámos!

  4. ikszdé szerint:

    nyugodjál már le..

  5. miska72 szerint:

    Én nyugodt vagyok! Ez csak egy vélemény! No comment!

  6. Bubus szerint:

    Ezt a bérletet 1990-ben kellett volna megcsinálni. A budapesti közlekedés egyik legnagyobb hibája szerintem a vasúti és a dunai hajózási lehetőségek kihasználatlansága volt. Persze, hajózásról továbbra sincs szó, pedig az ötös metró már régen kész van, és ingyen is van. Itt folyik mellettünk.

  7. én szerint:

    Bubus nagy vagy! Ezt már mi is beszéltük itthon, hogy ilyen hülye vezetés csak Magyarországon van, hogy adott egy gyönyörű, hajózható folyó, ami ráadásul a fővárost is átszeli és nem használják ki. Olcsóbb, tisztább, egészségesebb közlekedés. Lehetne úgy használni, mint a buszokat (vizibusz) megállókkal. Be lehetne dobni a tömegközlekedésbe. Rendesen menetrend szerinti járatokat indítani.

    Na, persze nem lehetne annyit lenyúlni, mint egy többet álló, mint haladó metróépítésnél.

    Ez a bérlet egy marhaság:
    1. Ha Bp. határáig jó a vonaton és a táv. buszon, akkor minek? Addig
    elmegy a BKV is.
    2. A MÁV-osoknak van szabadjegyük.
    3. A VOLÁN-osoknak nem tudom, de valószínű van valami.
    4. Bizonyos kor fölött ingyenes.

    Kinek lesz hasznos ez?

    Inkább azon gondolkodna a Fejenagy Hagyó, hogy JEGGYEL EGY MÁGÁLLÓ UGYANÚGY 285 Ft, MINT VÉGÁLLOMÁSTÓL VÉGÁLLOMÁSIG!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !