Megint Manhattan

Portfolio.hu

A mai csepel-szigeti összkép meglehetősen vegyes. Házgyári technológiával készült lakótömbök, kiskertes családi házak, újépítésű társasházak, csarnoképületek és a darabjaira hullott egykori Csepel Művek ipari területe határozza meg a XXI. kerület városképét. Gyökeresen megváltoztathatja Csepel megítélést az a koncepció, mely szerint Budapest toronyházainak a legideálisabb helyet a sziget teteje nyújthatná; kihasználva az izolált mivoltát egy város lehetne a városban. Ehhez azonban elengedhetetlen lenne a korszerű tömegközlekedés párhuzamos fejlesztése. – ítéli meg a helyzetet Michael Smithing, a Colliers Ingatlanügynökség ügyvezető igazgatója.

Az építési, biztonsági, gazdaságossági és üzemeltetési szempontok nem szólnak a 100 méter magas toronyházak mellette, ha építik, akkor azt csak azért teszik az ingatlanfejlesztők, mert inkább presztízsberuházásnak tekintik, mintsem jó befektetésnek.

A jelen helyzet azonban még távol áll a futurisztikus koncepciótól. A Raiffeisen Ingatlan Zrt. által elképzelt, több mint 100 méteres felhőkarcoló úgy tűnik egy álom marad, mert egyelőre legfeljebb 74 méteres épületet húzhatnak fel Angyalföld magasházak uralta övezetébe, a “rendőrpalota” mellé (mely antennával együtt jelenleg 93 méter magas). A projekt költségvetését vélhetően jelentősen megterheli majd az a másfél milliárd forintos közcélú beruházás, amelyet a kerület feltételnek szabott meg az építési engedélyek kiadásához.

Forrás: Portfolio.hu

5 hozzászólás “Megint Manhattan” bejegyzésre

  1. Gulyás Gábor szerint:

    Jó lenne, ha végre most már történne valami-és a Főváros nem tenne keresztbe a kerület fejlesztésének…

  2. Picúr szerint:

    Jujj.
    Jó lenne, ha végre most már történne valami, megépítenék a királyerdei csatornát és leaszfaltoznák az utcákat – és a szoci önkormányzat nem tenne keresztbe a kerület fejlesztésének…

  3. Bubus szerint:

    A főváros évekkel ezelőtt ígért rendezési tervet.

  4. Bubus szerint:

    Gábor, szóljatok már oda a párttársaitoknak, hogy ne csesszenek ki állandóan Csepellel! Tulajdonképpen tökéletes kapcsolat kellene legyen: hogy tudjátok még ezt is elrontani???

  5. LB szerint:

    Gábor! Hogy is mondtad tavaly ősszel?
    Még mindig jobb egy Demszky, mint egy Tarlós! 🙁
    Akkor most mit panaszkodsz? 16 év tapasztalata után, ti választottátok meg! Sajnos.

Itt lehet hozzászólni !