A csepeli időseket köszönti az önkormányzat vezetése

Csepel.hu

csepel.hu

8 hozzászólás “A csepeli időseket köszönti az önkormányzat vezetése” bejegyzésre

  1. Vátesz szerint:

    Az öregek biztonságáról kellene gondoskodni, mert lassan nem mernek kimenni az utcára! Fellökik őket s elveszik a pénztárcájukat, letépik a nyakláncukat, mondvacsinált indokokkal bejutnak a lakásukba és kifosztják őket. Az egyedülélők különösen kiszolgáltatottak, szinte minden héten van egy kegyetlen gyilkosság velük kapcsolatban. Már bevett magyar szó lett az “öregezés”! Nos kedves uraim, kárba fog veszni a rezsicsökkentéssel megszerzett népszerűség, ha önök nem tudják ezt a folyamatot megfékezni!

    Nem elég a hajléktalanságot törvénnyel tiltani, a hajléktalanságnak általában lelki oka van, az illető feleslegesnek érzi magát a társadalomban és elhagyja magát, még magával sem törődik.
    Elfoglaltságot, lakhatást és megélhetést kell nekik biztosítani. Be kell hívni őket katonának, laktanyákban elszállásolni, s lelki rehabilitáció után egyfajta “végvári vitézeket” faragni belőlük! Feladatuk lenne a közbiztonság fenntartása a problémás körzetekben, falvakban, mégpedig éjjel-nappali jelenléttel, járőrözéssel! Miután nekik nincs családjuk, nem féltenék a saját testi épségüket, azokkal ellentétben akik ezt foglalkozásként, fizetségért teszik. S mivel társadalmilag szükséges feladatot látnának el, ez lelkileg megerősítené őket. Nincs kínzóbb a feleslegesség érzésénél! Az ember társas lénynek születik, ha nincs családja, hát lenne hasonló “végvári vitézekből” álló bajtársi közössége!

  2. Vátesz szerint:

    Természetesen a hajléktalanokkal kapcsolatos ötletem kopirájtolom, mert rossz tapasztalataim vannak, némelyek felhasználják mások javaslatait és még csak meg sem köszönik.

  3. Nemmondommeg szerint:

    Vátesz
    Pont ezt akartam írni.
    ” Elfoglaltságot, lakhatást és megélhetést kell nekik biztosítani.”
    Ez sajnos ma csak a kisebbségre igaz. Ha magyar vagy az szinte kizáró ok. Na ez a rasszizmus.

  4. Gordon szerint:

    Vátesz!
    Ne hiszterizálj!
    Nem érdemes.

  5. Etikus szerint:

    Szintén Albert Camustól ered:

    “A bűn az erényt szólítja fel először, önigazolásra”

    Talán ma sem hagyható figyelmen kívül, e sokat mondó idézet.
    Érdemes lenne, sokaknak, önvizsgálatot tartania.

  6. großmutter szerint:

    Tudod gordon, az a szomorú az egészben, hogy valahol igaza van.

  7. Nemmondommeg szerint:

    Nem valahol, hanem itt és igaza van.

  8. Vátesz szerint:

    Szomorú, hogy a kormánypárt híveit csak annyira érdeklik a hajléktalanok, ahogy Gordon reagált. Ezek az emberek annyira elfásultak, hogy már pénzért sem lehet szavazásra bírni őket. Akkor meg minek élnek! Bezzeg a cigányok, azokkal győzni lehet!

Itt lehet hozzászólni !