Egerben vitézkedtek a csepeli fekvenyomó bajnokok

Csepel.hu

Harminc ország több mint hétszáz versenyzőjének részvételével szeptember 23. és 28. között zajlik a női–férfi erőemelő és fekvenyomó RAW és ruhás GPC Világbajnokság A Fitness 2000 klub csepeli üdvöskéi Heves megye székhelyén is bemutatták, hogy mire is képesek.

Az első napra csaknem háromszáz nevező jutott, ezért reggel kilenctől két dobogón is zajlott a fekvenyomók versenye. A magyarok különböző korosztályokban és súlycsoportokban összesen kilenc érmet szereztek, ebből heten világbajnoki címet ünnepelhettek, nem kevesebb mint hat világcsúccsal. Kerületünkből ezúttal is Balázs Ferenc, Buda Richárd és Csepregi Zoltán feküdt a súlyok alá.

Cseperegi Zoltán már az első napon megmérette magát, s az úgynevezett „ruha nélküli” (vagyis a speciális felszerelést nélkülöző- a szerk.), RAW szervezet fekvenyomó világ bajnokságán indult és 225 kg-os teljesítményével az előkelő 2. helyet szerezte meg.
A másik két csepeli a a Global Powerlifting Committee – röviden GPC – világszervezet világversenyén állt rajthoz:  a junior korú Buda Richárd a 100 kg-os súlycsoportban 270 kg-al kategória győzelmet aratott, abszolútban pedig a dobogó 2. fokára állhatott. Balázs Ferenc 125 kg-os súlycsoportban veselkedett neki a súlyoknak, és meg sem állt 310 kg-ig, ami kategóriájában világcsúcsot jelent, s ez a teljesítmény a masters korosztályban az abszolút 3. helyezést érte.
A kiváló teljesítmény mögött végig ott volt Pintér Ferenc és ifj. Jakubecz György munkája is, akik lehetőségeikhez képest minden áldozatot meghoztak a fiúkért.

Forrás: Csepel.hu

Egy hozzászólás “Egerben vitézkedtek a csepeli fekvenyomó bajnokok” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Gratulálok, és a díjak mellé minden sikeres fekvenyomónak sok nagyon jó “fekve nyomást” kívánok!

Itt lehet hozzászólni !