Folytatódik a rezsicsökkentés

MNO

A Fónagy János vezette munkacsoport gőzerővel dolgozik a részletek kimunkálásán, az államtitkár tervei szerint két-három héten belül a konkrét kormánydöntés is megszülethet az ügyben. A rezsicsökkentésen dolgozóknak azonban nem az az egyedüli feladatuk, hogy a hatósági árak mérséklését előkészítsék.

Sokat lehet ugyanis spórolni az energiafelhasználás és a szolgáltatások hatékonyságának a növelésével. A rezsicsökkentés tehát sokkal komplexebb folyamat, mint elsőre tűnik. Erről kérdezte Törőcsik Zsolt Fónagy Jánost, a fejlesztési tárca államtitkárát a Lánchíd Rádió Reggeli hírjárat című műsorában.

Többet spórolhattunk a nyáron

Július 1-jétől hat tétel díja mérséklődött a rezsicsökkentés keretében, ez egy átlagos családnak évente mintegy 95-100 ezer forintos megtakarítást eredményez. A víz- és csatornaszolgáltatás, a szemétszállítás, a szippantás, a PB-gáz és a kéményseprés díján lehetett érzékelni a mérséklődést, azonban a díjcsökkenések különböző mértékűek voltak az ország egyes részein.

Csökkenéssel kezdődött az év

Január 1-jétől tíz százalékkal csökkent a lakossági gáz és áram ára. Mindez 3,8 millió otthont érint, mégpedig egyformán. A családok megtakarítása éves szinten százezer forintos nagyságrendű lehet – közölte korábban Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Hozzátette, hogy az árcsökkentés nyilvánvalóan főképp a kereskedőket – amelyek kivétel nélkül nyugati multinacionális vállalatok – fogja hátrányosan érinteni.

Ragadós a példa

Magyarország után Lengyelország is a rezsicsökkentés mellett tette le a voksát. A lengyel energiahivatal 3,9-4,6 százalékkal csökkentette a lakossági áram hatósági árát július elején. Az áramszolgáltatók a kezdetben javasolt változatlan árszint helyett belátták, hogy érvekkel alátámasztható az árcsökkentés szükségessége. Romániában is csökkenhet az áram ára, miután az Európai Bizottság engedélyezte egyes zöld tanúsítványok kifizetésének elhalasztását a megújuló energiát termelők számára, így tíz százalékkal csökkenhet az áramszámla.

Forrás: MNO

2 hozzászólás “Folytatódik a rezsicsökkentés” bejegyzésre

  1. Katyusa szerint:

    Az átlag állampolgár természetesen kisfogyasztású, így havi rezsicsökkentése is minimális, pár száz forint, vagy éppen max. egy-két ezer forint! Mi ebben a nagy rezsi támogatás???? Ez megint csak az olyan fogyasztóknak kedvező, akik nagyfogyasztók!!!! Lássunk, és beszéljünk a valóságról, ne mellé!!!! Unalmas már a sok mellébeszélés, büszkeség, dicsekvés, hogy milyen jót tettünk!!! …Továbbá, talán még itt szeretném megemlíteni, hogy inkább azzal is foglalkoznának a kedves kormányban ülők, szavazók, hogy ha valakinek közüzemi tartozása van, már sajnos nem tudja a Családsegítőben rendezni, ugyanis a kedves, büszke, vállveregető kormányunk, ezt is módosította, úgy, hogy 6 hónapig a teljes rezsit kell a vállalt tartozás mellett fizetni, mert, ha ez nem történik meg, akkor az állampolgárnak nem jár, nem tudja rendezni semmi féle képen a közüzemi tartozását! Inkább erről beszélgessünk kicsit, hogy az emberek neki ütköznek a falnak, a semminek, direkt tönkre akarják tenni a családokat, mert igen sokan vannak, küszködnek ezzel a problémával!!!!!! MIRŐL BESZÉLÜNK!!!!….SZERETEM A VALÓSÁGOT, DE AZT NAGYON!!!! A Hálózat Alapítványnál sem lehet rendezni semmit! Gratulálunk, ehhez a komoly törvénykezéshez, hiszen az állampolgárok érdekeit képviselik, nem de!!!! SAJNOS ÍGY!!!!! …Egy 60 éves kort elérő állampolgár a mai helyzetben nem tud egy lakást fenntartani, mert nincs annyi nyugdíja, vagy éppen keresete, hogy ezt megtegye!!!! MILYEN KOMOLY, HOGY VÉGÜL IS NEM TUDJA A KEDVES ÁLLAMPOLGÁR, HOGY MIÉRT IS DOLGOZOTT EBBEN AZ ORSZÁGBAN???? NAGYON ELGONDOLKODTATÓ, AZ BIZTOS!!!!! SŐT, SZÉGYEN, DE NEM AZ EGYÉN SZÉGYENE, HANEM MAGA AZ ORSZÁG KÉPVISELŐINEK, DE NAGYON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. Katyusa szerint:

    SZÉGYELJÉK MAGUKAT, DE NAGYON! ….Egy átlag állampolgár nem a luxus körülményekre vágyik, mint ott a kormányban, parlamentben, vagy éppen vezető pozicióban lévők, akiknek még mindig nem elég semmi, a sok milliárd, mit mindig hallani a szétosztásukról, saját érdekük képviselete, semmi más, hanem csak a maga szolid, egyszerű megélhetésre vágyik, lakás legyen, megfelelő munkahely megfelelő keresettel természetesen, hogy a létfentartását tudja megfelelően biztosítani, tudja, hogy miért dolgozott annyi éven keresztül, semmi másra nem vágyik, amely szerintem alapvető dolog!!!!!!!!! ENNYI!!!! …..Hol van ez meg ma Magyarországon????? Sajnos nagyon sok ember nem mondhatja el, hogy így él, azért olyan elkeseredettek az emberek! Nem véletlen van a közvélemény kutatásban, hogy a magyar emberek egyáltalán nem vidámak, nagyon is szomorúak!!!!!!!! Csak egy nagyon nagy probléma van, hogy ezt senkit nem érdekel, főként akiket kellene NEM!!!!!!!!!!!!!!!!! SZOMORÚ ÉS SZÉGYEN!!!!!!!!

Itt lehet hozzászólni !