A felülvizsgálat költségét nem lehet áthárítani a fogyasztókra

Fidesz.hu

A kormányrendelet alapján a fejlesztési miniszternek olyan szabályozást kell hoznia, mely arról szól, hogy a gázkészülékek, -vezetékek és -csatlakozók műszaki, biztonsági felülvizsgálatának költségét a gázszolgáltató viselje – jelentette be Németh Szilárd szerdai sajtótájékoztatóján.

A Főgáz 184 fővárosi társasházban, több mint 2500 lakásban elzárta a gázt, mert olyan gázkészülékeket „sejt” ezekben a lakásokban, olyanokról van tudomása, melyek használata nem biztonságos. Német Szilárd emlékeztetett, a kormány június 29-i ülésén foglalkozott a kérdéssel, és feladatokat határozott meg.

A tegnapi nap folyamán elkészült egy kormányrendelet, mely felhívja a fejlesztési miniszter figyelmét, hogy hozzon olyan szabályozást, mely szerint a gázkészülékek, -vezetékek és -csatlakozók műszaki, biztonsági felülvizsgálatának a költségét a gázszolgáltató viselje. Ehhez módosítani kell földgázellátásról szóló törvényt, mely a parlament őszi ülésének az elején történik meg – tette hozzá.

A képviselő elmondta, szabályozni fogják azt is, a felülvizsgálat költségét a szolgáltatók nem terhelhetik rá a többi fogyasztóra, azaz nem tudják költségként elszámolni. Németh Szilárd felhívta a figyelmet arra, hogy nem a felülvizsgálati díj a legfőbb probléma, hanem  a csere költsége az igazán magas. Ezért felhatalmazza a minisztert a kormányrendelet arra, hogy gondoskodjon arról, hogy az állam valamilyen pályázati formában segítségére legyen a lakosságnak – fűzte hozzá. A kormányrendelet szól arról is, hogy a gázkészülékek műszaki, biztonsági felülvizsgálatának határidejét kitolják – fejtette ki a fideszes képviselő.

A sajtótájékoztatón a szakpolitikus egy másik javaslatáról is beszélt. Felhívta a figyelmet arra, hogy egy telken belül a gázvezetékek, csatlakozók, mérőórak vegyes tulajdonban vannak; az egyik része a szolgáltatóé, a másik pedig a fogyasztóé. Németh Szilárd szerint változtatni kell a vegyes tulajdonú szerkezeten. A politikus javaslata szerint a fogyasztó eldönthetné, hogy átadja-e a gázelosztónak az ingatlanán lévő vonatkozó berendezéseket. Ha átadja, akkor a gázelosztó viselné a felmerülő költségeket – fejtette ki Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

5 hozzászólás “A felülvizsgálat költségét nem lehet áthárítani a fogyasztókra” bejegyzésre

  1. ... Grün szerint:

    “A sajtótájékoztatón a szakpolitikus egy másik javaslatáról is beszélt.”
    Szűzmáriaidesanyám!
    Szakpolitikus?!
    Őt miért nem mutatják, csak a Fejenagyot?! ))) 😛 (((

  2. Gladiátor szerint:

    Szakpolitikus?

    Íme a “szakpolitikus” eddigi életútja.

    1990-ben a Budapesti Tanítóképző Főiskola könyvtár-tanítói szakán, majd 1996-ban a Budapesti Műszaki Egyetemen közoktatás vezetői szakán szerzett oklevelet. 1997-ben az ELTE környezetpedagógus szaktovábbképzésén vett részt.

    1982 és 1996 között a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában képesítés nélküli nevelő, tanító, tanár, igazgatóhelyettes. 1987-88-ban a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár csepeli fiókjában könyvtáros. 1997-ben a Görgey Artúr Általános Iskola igazgatója. 1998-2000-ben a Vasutasok Szakszervezetének – MÁV Rt. Vezérigazgatóság, személyügyi főosztályán – humán erőforrás és szervezési osztály vezetője. 2000-től igazgató a Környezetgazdálkodási Intézet (KGI) európai integrációs igazgatója, majd 2004-2010 között a KGI jogutód, VITUKI Nonprofit Kft. szakági igazgatója.

    A Fidesz-Magyar Polgári Szövetség csepeli választókerületi elnöke, a munkástagozat elnökségi és az etikai bizottság tagja.

    1998 óta három cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő Csepelen. 2006-ban egyéni körzetben, előtte kompenzációs listáról jutott a képviselő-testületbe. 2002-től sporttanácsnok, 2002-2009. között a Fidesz-KDNP frakcióvezetője volt.

    A 2010-es helyhatósági választáson másodszor is a Fővárosi Közgyűlés tagjává választották, ahol kulturális és turisztikai tanácsnok.

    A Magyar Országgyűlésnek az előző két ciklusban volt tagja. Az európai parlamenti választások után, 2004-ben dr. Őry Csaba, majd 2009-ben dr. Deutsch Tamás megüresedett helyére delegálta a Fidesz. Ő lett a Fidesz első csepeli parlamenti képviselője. Előbb a foglalkoztatási és munkaügyi, másodjára a mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottságban folytatta törvényhozói munkáját.

    A 2010. évi országgyűlési választáson Budapest 31. választókerületének (Csepel) egyéni országgyűlési képviselőjévé, majd ugyanebben az évben, az önkormányzati választáson Budapest XXI. kerület – Csepel polgármesterévé választották.

  3. ebihal szerint:

    Látjátok mi mindenre jó a tanítói oklevél! Vagy esetleg könyökölt, taposott és nyalt?

  4. großmutter szerint:

    Azt monnya az unokám, hogy Morovik úr meg melegszendvicset árult a Csete sulidiszkójában. Lám lám, miből lesz a cserebogár?! ((( 😀 )))

  5. John Doe szerint:

    “A Főgáz 184 fővárosi társasházban, több mint 2500 lakásban elzárta a gázt, mert olyan gázkészülékeket „sejt” ezekben a lakásokban, olyanokról van tudomása, melyek használata nem biztonságos”

    A fentieken most akadtam meg. A tisztaság kedvéért, 184 társasházban, ami kb. 2500 lakást érint, a teljes 184 db társasház alapvezetékét zárta le a “gázprom”, mert az épület – társasház – belső méretlen vezetéke nem megfelelő. A gáztömörségi felülvizsgálat, hibaelhárítás – kötelezően – közel 10 éve kötelező és Németh úr nyomása ellenére is kötelező lesz és a veszélyes vezetékkel rendelkező társasházakban továbbra is lezárásra kerül a gázszolgáltatás. Ismét rágódás a semmin, a demagógia dübörög.

Itt lehet hozzászólni !