Bajnai Gordon: Se narancs, se szegfű

MNO

Együtt? – Összefogást sürget Gyurcsány Ferenc

Szinte lasszóval fogták az embereket Bajnai Gordon országjárásának szombati zárórendezvényére. A Millenáris Teátrum pár száz fős terme így sem telt meg a volt kormányfő beszéde miatt, az utolsó percig ültetni kellett a nézőket, hogy az ATV élő közvetítésére – ahogy a porondmester instruált – „úgy nézzünk ki, mintha négyezren lennénk, nem háromszáz-valahányan”.

A Bajnaiék névválasztása körüli káoszra utalt, hogy bár korábbi neveik és jelképeik is láthatók voltak, a fő molinón csak az „Együtt” szó szerepelt. A volt miniszterelnökék egyelőre Együtt – a Korszakváltók Pártja néven futnak, miután a Fővárosi Törvényszék kimondta, hogy az Együtt 2014 nevet nem használhatják, a „szövetség” szót pedig el kell hagyniuk.

A kifejezetten amerikai hangulatú kampányrendezvényen Bajnai Gordon arról beszélt, hogy a párt nélküli szavazók megnyerése szükséges az ellenzék választási győzelméhez, ehhez pedig az kell, hogy garanciát adjanak nekik: 2014 után korszakváltást hajtanak végre.

– Kormányváltás csak akkor lehetséges, ha ezeknek a választóknak olyan hiteles pártot tudunk felmutatni, amelynek jelöltjeire jó szívvel tudnak szavazni – mondta Bajnai.

Se a narancsot, se a szegfűt nem szeretik

Ezt a reményt mi tudjuk megadni – közölte. A volt kormányfő szerint noha a párt nélküli szavazókat bizonytalannak szokás nevezni, abban biztosak, hogy elutasítják, ami az országgal 2010 óta történt, de nem kérnek abból sem, ami 2010 előtt ide vezetett. „Nem ízlik nekik a narancs, de ettől nem szerették meg a szegfűt sem. Olyan világot akarnak, amelyben nincs se őszödi beszéd, se felcsúti vezér” – jelentette ki a volt kormányfő.

Bajnai szerint a párt nélküli, csalódott választók nem mennek el szavazni, ha nem kapnak garanciákat arra, hogy nemcsak kormányváltás, de korszakváltás is lesz. Ezért – folytatta – csak egy korszakváltó ellenzéki összefogásnak van esélye a győzelemre, ha csak „arra fogunk össze, hogy visszaállítsuk a 2010 előtti világot, a Fidesznek háromnegyedes többsége lesz 2014 után”. Bajnai az MSZP-vel pénteken kezdődő tárgyalások kapcsán azt üzente, hogy kormányfőként jól együtt tudott dolgozni a szocialista párttal, amely akkor a személyes ambíciók elé helyezte az ország érdekét.

Az MSZP csak Bajnaira vár

„Üdv a fedélzeten, Gordon!” – reagált Mesterházy Attila blogbejegyzésében Bajnai beszédére. Mint közismert, a MSZP elnöke és a volt kormányfő egyre durvábban és nyíltan tette egyértelművé, hogy saját magát tartja méltónak és alkalmasnak az ellenzéki, közös miniszterelnök-jelölt szerepre.

A szocialista pártelnök blogbejegyzésében emlékeztette Bajnait arra, hogy az MSZP már fél éve tárgyalásra készen vár minden olyan demokratikus erőt, amely az Orbán-rendszer leváltásáért küzd. „Nem rajtunk múlt, hogy eddig nem ültünk asztalhoz Gordon pártjával. Az így elvesztett idő nem hozható vissza, de többé nem ajándékozhatunk a Fidesznek heteket, hónapokat. Az ellenzéknek át kell vennie a kezdeményezést. Ennek alapfeltétele, hogy mindenki csatlakozzon a már elkezdett tárgyalásokhoz” – írta Mesterházy.

A baloldali erők összefogását sürgette Gyurcsány Ferenc tegnap a kormány leváltására Nagy Imre mártír miniszterelnök egykori rózsadombi házánál, a Demokratikus Koalíció rendezvényén. A volt kormányfő Orbán Viktorra utalva kijelentette: „Hatalma érdekében az ócska, ósdi keresztény, konzervatív középosztály összes eszmei zagyvasága és önzése által fordított utat jár, lopja a szabadságot.” Őszödi beszédét pedig a megtisztulás, egy új korszak kezdeteként jellemezte.

Forrás: MNO

7 hozzászólás “Bajnai Gordon: Se narancs, se szegfű” bejegyzésre

  1. Katkaa szerint:

    Nem is értem mért nem fogadnak bérközönséget a határon túli magyarok, a lengyel testvérek ideszállításával, lefizetésével fideszi szokás szerint! Fossatok csak szemét fidesz elvtársak, Orbánotok meg rohadjon meg!

  2. Tóth Mária szerint:

    Katka! epeömlés meg volt? akkor ok!

  3. Gladiátor szerint:

    Bajnai “csak” a libatenyésztőket tette tönkre. Természetesen ez nem volt szép dolog.
    Ellentétben a jelenlegi vezetéssel, aki ha így folytatja, minden szegény sorsú Magyart tönkre fog tenni. Vagy segít a Dunának abban hogy elöntse az ingatlanokat. Mint ahogy tette azt, a Csepel Tinódi út és környékével érintett területen.

    Bíztunk benned Németh Szilárd. Ezért tettük lehetővé, (mi Csepeli lakosok) hogy te legyél a vezetőnk.

    De csalódtunk benned, ezért én már vágom a centit!

  4. Szabó Szabolcs szerint:

    Mindenkit szívesen látunk az Együtt 2014-PM csapatában, aki részt szeretne vállalni az Orbán-Simicska rezsim megdöntésében, valamint Németh Szilárd leváltásában. Új stílusú kormányzásra, a 2014-ben ellenzéki szerepbe kerülő jobboldallal történő kiegyezésre vállalkozunk. Mi nyitottak leszünk az együttműködésre.

    Üdvözlettel:

    Szabó Szabolcs
    vk elnök, Együtt2014

  5. Tóth Mária szerint:

    Szocik, nektek annyi lesz jövőre, ne erőlködjetek!

  6. nagyapó szerint:

    Se narancs, se szegfű, hanem liba.
    Ez lehetne az igazi jelszó.
    Apropó, mi az egylet neve? Egybe, egál, együtt? És mi ez?
    Címer a liba, de ez nem jó, mert az MTK már lefoglalta. Nehéz egy dolog.
    Ha párt, akkor nem jöhet amerikai támogatás, mert az tréfli, ha marad libások klubja, hogyan indul, mint párt?
    Ájvé!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  7. felix szerint:

    Szemétláda!
    Ameddig a föld és dohánymaffia is tud pártként indulni addig a többiek is megtalálják a megoldást.
    Csak az országnak nincs esélye.

Itt lehet hozzászólni !