Németh Lászlóné: Folytatódik a rezsicsökkentés

Fidesz.hu

Folytatódik a rezsicsökkentés: a következő, 10 százalékos rezsicsökkentést mindenképpen meglépi a kormány – mondta Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter kedden Budapesten, a tárca elmúlt három évét összegző sajtótájékoztatón.

Hangsúlyozta: a kormány elsődleges célja, hogy a külföldi tulajdonú energiaszolgáltatókkal megteremtse egy hosszú távú együttműködés lehetőségét, és a kabinet úgy véli, ezek a cégek is részt vállalhatnak az ország stabilizálásának terheiből, és eldönthetik, hogy “tovább jönnek-e velünk azon az úton, amit elkezdtünk”.

Németh Lászlóné kérdésre válaszolva elmondta, hogy eddig két cég jelezte: tárgyalni szeretne a kormánnyal a további együttműködés feltételeiről. Hozzátette: az egyik cég szándéka az, hogy ha az állam a veszteséges területet kivásárolja, akkor ennek fejében más befektetéseket hajt végre Magyarországon.

Jó pozícióban van az ország

Magyarország jó pozícióból várja a 2007-2013-as európai uniós fejlesztési időszak zárását – mondta a nemzeti fejlesztési miniszter. Németh Lászlóné kiemelte: a számok és az eredmények önmagukért beszélnek, a rendelkezésre álló keret 95-97 százalékát már meghirdették, a döntések pedig jó ütemben születnek. Idén május közepéig 475 milliárd forintot sikerült kifizetni, és a miniszter bizakodó a tekintetben, hogy ebben az évben a tervezett 1500 milliárd forintot le fogja tudni hívni Magyarország.

A következő, 2014-2020-as időszakról elmondta: jó esély van arra, hogy az Európai Bizottság jóváhagyja az operatív programok új struktúráját, amely lehetővé teszi a gazdaság motorjának beindítását. A kormány célja, hogy a következő fejlesztési periódusban a fejlesztési források 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre, 40 százalékát pedig infrastruktúra, környezetvédelmi és humán erőforrás fejlesztési célokra használja fel.

Forrás: Fidesz.hu

Itt lehet hozzászólni !