Dandártábornokból honvéd lett Laborc Sándor

Mno.hu

Nyugállományú honvéd lett Laborc Sándorból, a polgári elhárítás egykori főigazgatójából, akit a Fővárosi Ítélőtábla egy zárt ajtók mögött tartott tárgyaláson jogerősen is megfosztott dandártábornoki rendfokozatától. A Laborcot is érintő kémügyben bő egy hónap múlva hirdethetnek ítéletet – tudta meg a Magyar Nemzet.

Másfél millió forint pénzbüntetésre és lefokozásra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla katonai tanácsa május elején Laborc Sándort. A Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egykori főigazgatóját kétrendbeli, társtettesként elkövetett jogosulatlan titkos információgyűjtés miatt marasztaltak el. Mint az a Magyar Nemzet által megismert adatokból kiderül: az ügyszáma alapján szigorúan titkos minősítésű eljárásban a Gyurcsány-kormány idején a polgári elhárítás élére kinevezett, azóta már nyugállományú dandártábornokot első fokon a Fővárosi Törvényszék katonai tanácsa is bűnösnek találta. A legsúlyosabb, a katonai bíróság által kiszabható mellékbüntetés Laborc nyugdíját is érintheti, mert a rendfokozatától megfosztott, immár nyugdíjas honvédtól megvonhatják járandóságának azt a részét, amelyre a tábornoki cím viselése miatt eddig jogosult volt.

Az ügy részleteiről, arról, hogy Laborcot pontosan miért ítélték el, további részleteket nem sikerült megtudni. Az azonban bizonyos, ez az eljárás is azok sorába illeszkedik, amelyek a főigazgató hivatali utódja, Balajti László feljelentései alapján indultak. Laborc a közelmúltban maga is nyilatkozott a vele szemben indult büntetőeljárásokról és egyéb ügyekről, amikor a Népszabadságnak az olajmaffiózóként ismert Portik Tamással tartott kapcsolatát magyarázta.

A volt főigazgató az interjú készítése idején még nem tudott beszámolni lefokozásáról, azonban elismerte, hogy a hivatal éléről távozása óta legalább másfél tucatszor jelentették fel, nyolc ügyben hallgatták ki gyanúsítottként, kilencszer rabosították, hét ügyben emeltek ellene vádat, és több más pernek is érintettje.

További részletek a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

Forrás: Mno.hu

4 hozzászólás “Dandártábornokból honvéd lett Laborc Sándor” bejegyzésre

  1. Etikus szerint:

    Belekeverték, belerángatták a káosz kormányzásba, s áldozattá vált. Mi minden lehet még mögötte, ha szigorúan titkossá minősítették az anyagot. Személyek? Más ügyekben is, vajon lehetnek-e hasonlóan X és Z személyek? Ki tudja, ha tudja. Hatalommal való visszaélés stb? Akik nem “vonhatók” felelősségre, hiszen Amerika is így akarta(ja).
    Mind ez -s nem csak a részletek- nem tartozhat a nagy nyilvánosságra.
    Szerintem jobb, ha csak “a nagyok foglalkoznak” hasonló ügyekkel, hiszen ez is az Ő demokráciájuk, mi legfeljebb asszisztálhatunk, ha igény van rá.

  2. Perspektíva? szerint:

    Nagy szájkaratésok talán csak nem a kavintonotok hiányzik? Megszólalni nem mer, csak értelmetlen hablatyolást folytatni, padon kin ülő vénasszonyok pletyka szintjén. (elnézést az idősebb hölgyektől)

  3. Tóth Kati szerint:

    Azért egy pár évvel ezelőtt még nagy volt a pofája.Csak azt kapta,amit megérdemelt.Bár egy kis idő a kaptárban még járna neki,ha másért nem ,hát hazaárulásért.

  4. Gordon szerint:

    A csepeli szoci Deméből meg szegedi “lakos” lett.
    “Lakhelyelhagyási tilalom” mellett.

Itt lehet hozzászólni !