Katalin, Imre és Ferenc szivárogtatták ki az őszödi beszédet?

MTI, Mandiner, Heti Válasz

A teljes beszéd a hazugságokról, az emberek átveréséről és a trükkök százairól

Gyurcsány Ferenc CNN-interjúja a beszéd kiszivárogtatása után: simán folytatta a hazudozást

Az ügy „koronatanújának” a Heti Válaszban megjelent szavai alapján hat MSZP-s politikusra szűkíthető, hogy ki szivárogtathatta ki Gyurcsány Ferenc balatonőszödi beszédét.

Szabó Bálint, a Fiatal Baloldal korábbi Vas megyei elnöke, a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) tagja a Heti Válasznak azt mondta, jelen volt, amikor a szocialista párt három akkori vezetője 2006 nyarán Rózsa-Flores Eduardo lakásán járt, akiről a lap szerint régóta pletykálják, hogy 2006 szeptemberében ő juttatta el a Gyurcsány-beszédet tartalmazó felvételt a sajtónak. Szabó Bálint közölte: hallotta azt is, amikor a szomszéd szobában lejátszották az őszödi beszédről készült hangfelvételt. Nem nevezte meg a politikusokat, csak keresztneveket mondott: Katalin, Imre és Ferenc.

A Heti Válasz megkereste a hat lehetséges érintettet, aki 2006 nyarán legalább megyei szintű MSZP-vezető, kormánytényező vagy közjogi méltóság volt. Azt kérdezte a hetilap, ismerték-e, illetve találkoztak-e Rózsa-Flores Eduardóval 2005 és 2009 között. Az írás szerint Szili Katalin egykori házelnök, Szekeres Imre volt honvédelmi miniszter és Baja Ferenc korábbi államtitkár „felháborodva tagadta” a kapcsolatot. Juhász Ferenc volt honvédelmi és Szabó Imre korábbi környezetvédelmi miniszter tömör „nem” válaszokat küldött, Juhászné Lévai Katalin, a Hajdú-Bihar megyei közgyűlés volt elnöke a lapzártáig nem jelzett vissza.

Szabó Bálint az interjúban azt mondta, jó barátja volt Rózsa-Flores Eduardónak, akit 2009 áprilisában máig vitatott módon kommandósok agyonlőttek Bolíviában. Szavai szerint Rózsa-Flores „szerette magát bebiztosítani egy-egy koronatanúval”, az sem volt véletlen, hogy ő a tanúja lehetett az említett találkozónak. „Az egyik biztosíték én voltam. Hamarosan talán kiderül, Eduardo másképp is dokumentálta-e a találkozót” – fűzte hozzá. Azt is mondta, nem az ő feladata megnevezni az érintetteket, ezért nem árulja el vezetéknevüket, azt szeretné, ha ők maguk „szórnának hamut a fejükre”. Amit tud, idén februárban elmondta Gyurcsány Ferencnek, aki úgy reagált: a történet „nagyfokú azonosságot mutat” azzal, ami az ő fejében van. Elmondása szerint ezután döntött úgy, hogy már nincs „titoktartási kötelezettsége”. Hozzátette ugyanakkor, ő sem érti, Gyurcsány eddig miért nem hozakodott elő a történettel.

Az MSZP eddigi legnagyobb árulásának vagyok az egyetlen élő tanúja – ráadásul 2004-ben engem is elárult a párt; tudom, milyen érzés, ha valakit a társai szolgáltatnak ki” – mondta a Heti Válasznak Szabó Bálint, aki a Fiatal Baloldal Vas megyei elnöke volt korábban. Ez idő alatt az ügyészség illegális tagtoborzás miatt indított eljárást, az ügyben Szabót is gyanúba fogták, de bizonyítékot nem találtak ellene. Az MSZP végül feloszlatta megyei szervezetét, Szabó Bálint pedig évekre kivonult a politikából, mígnem a DK rendezvényeinek műsorvezetőjeként tűnt fel újra.

Arra a kérdésre, biztos-e abban, hogy a három MSZP-s politikus vitte el az őszödi beszédet tartalmazó felvételt Rózsa-Floresnek, és nem ő zsarolta meg a szocialistákat a hanganyaggal, elmondta: a nyomozás kizárta, hogy kívülről lehallgatták a frakcióülés helyszínét. Majd azt is hozzátette, a három politikusnak „köztudomásúan nem fájt volna, ha mielőbb lehullik Gyurcsány feje”, így ők lettek volna az utolsók, akiket ebben az ügyben zsarolni lehetett volna. „De talán nem is kell ezer százalékig biztosnak lennem abban, hogy hárman hozták a felvételt; ami biztos, hogy volt három MSZP-felsővezető, aki tudta, létezik egy felvétel, amellyel – politikai értelemben – ki lehet nyírni Gyurcsányt. És hagyták” – fogalmazott.

Forrás: MTI, Mandiner

18 hozzászólás “Katalin, Imre és Ferenc szivárogtatták ki az őszödi beszédet?” bejegyzésre

  1. Bugi szerint:

    Soha nem szabad elfelejtenünk, hogy most azok diktatúráznak, próbálnak kioktatni a demokrációból, próbálják bemocskolni az országot külföldön, akik akik 2006-ban csalással nyertek a választáson – ahogy azt Gyurcsány beismerte egy titkos beszédében.

    Ennél már csak az gusztustalanabb, hogy Gyurcsány ezek után nem mondott le, nem volt új választás és azt mondta, hogy ő a legőszintébb.

  2. Narancsvírus szerint:

    Orbán Viktor öszödi beszéde

  3. hajós szerint:

    Bugi! 2006-ban nem volt csalás a választásokon. 2014-ben viszont lesz, mivel minden törvényt úgy alakítottatok, hogy csak ti nyerhessetek. Mocskos szemetek vagytok!

  4. Bugi szerint:

    Hajós: hallhasd meg legalább egyszer, amit a hazug, csaló főnököd mondott: elmondta hogyan csaltak.

    Az meg nem érv, hogy ha ti csaltatok, akkor majd más is fog, csak mert hazudozás helyett azt tette a kormány, amire megválasztották, és kormányzott. Most is a nép fog dönteni, mint 2006-ban vagy 2010-ben, csak most nem verik át a népet a hazugságokkal és trükkök százaival.

    Nincs olyan törvény, amivel csalni lehetne.

  5. hajós szerint:

    Bugi, az összes választási törvényt úgy alakítottátok, hogy tifelétek lejtsen a pálya. A jövő évi választás nem lesz tiszta választás!

    Egyébként meg úgy hazudtok, mint a vízfolyás, lásd rezsicsökkentés, trafikmutyi, és még sorolhatnám. Csak ti sosem fogjátok bevallani, mert nincs bennetek szemernyi becsület sem. Velejéig romlott, becstelen banda vagytok.

  6. Bugi szerint:

    Hagyjuk már a hazudozást hajós.

    Magyarország demokrácia, egy szavazat egy szavazatot ér akkor is ha fideszes és akkor is ha nem. Azzal, hogy kevesebb politikus lesz a parlamentben 2014-től, meg nem az arányok változnak, hanem a Fidesz teljesíti az emberek elvárását, hogy kevesebb legyen a politikus.

  7. hajós szerint:

    Bugi, de igen, az arányok változnak, mivel sokkal aránytalanabbá tettétek a választási rendszert.

  8. Bugi szerint:

    Nem változtak az arányok, már megint hazudsz. Miért hazudtok ti állandóan, nem loptatok, gyilkoltatok még eleget?

    Magyarország demokrácia, minden szavazat ugyanannyit ér, és demokratikusak a választások is. Az MSZP és Bajnai meg Gyurcsány azért fognak megbukni 2014-ben is, mert loptak, csaltak, hazudtak, és az emberek többsége nem akarja, hogy simét lopjanak, csaljanak meg hazudjanak.

  9. felix szerint:

    Gyurcsány idejében demokrácia volt, ma már nincs.
    Gyurcsány úgy nyert, hogy kevesebbet hazudott mint Orbán. A választásokkor meg minden törvényszerű volt.

  10. hajós szerint:

    Bugi, te olyan sötét vagy, hogy a negró világít a szádban.

    Az eddigi választási rendszerben 46% volt az egyéni, és 54% a listás képviselők aránya. A Fidesz által bevezetett új rendszerben ez úgy változik, hogy 53% egyéni, 47% listás. Tehát változnak az arányok, aránytalanabb lesz a rendszer. Ráadásul a Fidesz rendszerében az egyéni győztes képviselő után is jár töredékszavazat a pártjának, ami tovább növeli az aránytalanságot.

    Fejezd be végre a hazudozást, Bugris Bugi!

  11. Gordon szerint:

    “Bugi, az összes választási törvényt úgy alakítottátok, hogy tifelétek lejtsen a pálya”

    Hol van az a törvényben, hogy a Fidesz-felé lejtsen a pálya. Ilyesmi nincs benne.

    Az már más kérdés, hogy a maffiabaloldal hitelessége a béka feneke alatt van… erről a választási törvény nem tehet.

  12. ebihal szerint:

    Gordon!
    Eltűntél a válasz elöl!

  13. nagyapó szerint:

    Igen Hajós! Lejt a pálya. Amíg vörös Csepel volt, 40 000 választóra 2 képviselő jutott (de milyenek? Avarkeszi, Podolák). A jövőben Soroksárral együtt is csak egy. Tényleg nincs igazság! A komcsiknak több jár!? Igaz Hajós et.?
    Jó lenne, ha valami konkrétumot is tudnának mondani. A %-os egyéni, listás elosztásban mi a baj? Nincs elég hiteles szoci jelölt, ezért nem bíznak az egyéni körzetekben? Ez nem a rendszer hibája. Apropó! Az angol rendszer nem demokratikus? Ott nincs lista.
    Olyan ez, mint a maffiabaloldal többi megnyilvánulása. Nincs ötletük, ezért nem vesznek részt a vitákban, azután tiltakoznak, szitkozódnak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  14. felix szerint:

    szemétláda!
    Kicsit rossz a felfogásod!
    A képviselő nem a komcsiknak, hanem az embereknek, még csak nem is a választó polgároknak jár.
    A fidesz szerint viszont nem jár akkor, ha már közelednek a választások. Ilyenkor a zemberek akár képviselő nélkül is maradhatnak.
    A franc a nép pofájába, nem képviseleti jog.

  15. ebihal szerint:

    Lejt a pálya? Úgy jó! Haveroknak adunk földet, trafikot? Úgy jó! Demokrácia
    Fidesz módra!

  16. felix szerint:

    A gázkamrának és a gázrezsónak is tökéletes minden alkatrésze, mégsem egy a rendeltetésük.
    A fidesz választási rendszerével /mert az több törvény/ is ez a helyzet.

  17. bonifác szerint:

    Drága urak! Mi lesz az úri viselkedéssel? A baloldalon nem urak, csak megtollasodott
    tolvajok ágálnak. Bolsevik “uraimék ” adják a lényeget: Hazudni, fenyegetni, elkenni.
    1/2 x-hajós,bugi, azt szeretem bennetek, hogy olyan “megértőek,” vagytok,és nem
    külditek az anyjába azokat, akik nem értnek veletek egyet. Kár, hogy annyi “igazságot”
    írtok, hogy a kutya is megveszne tőle. Van ám média a Népszaván, és a Klubrádión kívül is.
    ..ATV.. 1/2 X ! A gázkamra csak az erre a pénzcsatornára beállított bérrettegők álma.
    Akik ebből élnek. Jobban, mint gondolnád. EMBER nem vevő erre a baromságra.A Gulágot
    többen állítanák vissza(Nem Putyin, hanem Sztálin máig feltétlen hívei.)

  18. felix szerint:

    bonifác!
    Csak arra reagálj amit agyilag képes vagy feldolgozni.
    A példák nem vágyak, csupán csak a megértést szolgálják.
    Próbálj meg vitaképes lenni, azaz érvelni.
    Tudom, hogy ez nem brossúra szint, de azért csak veselkedj neki.
    Sok erőt kívánok hozzá.

Itt lehet hozzászólni !