Kenu maraton: továbbra sincs ellenfele a csepelieknek

Csepel.hu

Illusztráció

A kajak-kenu sportág maratoni távjának legjobbjai Győrben, a GRABOPLAST Maraton Magyar Bajnokságon mérték össze tudásukat május 17-18-án. A férfi kenusoknál ezúttal sem találtak igazi vetélytársa a Csepeli KKE versenyzői.

A hölgyeknél a 12-szeres világbajnok Csay Renáta ismét aratott, Petrovics Máté pedig a férfi kajakosoknál remekelt, míg a csepeliKövér Márton a kenusoknál nem talált legyőzőre. A legizgalmasabb befutó C-1-ben zajlott. Ludasi Róbert két tanítványa, Györe Attila és Kövér Márton tavaly párosban együtt szerzett ezüstérmet a világbajnokságon, most viszont egymás ellen harcoltak egy nagyot. Szinte a rajttól kezdve ketten haladtak az élen, már az első futáshoz együtt érkeztek, látszott, hogy a többi induló nincs velük egy súlycsoportban. Végül 26 kilométer megtétele után Kövér Márton győzött, kevesebb, mint egy másodperccel Györe előtt. A harmadik Dóczé Ádám lett, akinek szintén Ludasi Róbert a mestere.

A második napon a párosok versenyeit rendezték meg mely ismét az esélyesek győzelmét hozta: a nők versenyében az egyesben diadalmaskodó Csay Renáta új párral Bara Alexandrával vívta ki az Európa-bajnoki indulás jogát. Férfi kenuban pedig továbbra is verhetetlenek a csepeliek, név szerint Kövér Márton és Györe Attila párosa. Ludasi Róbert fiai több mint öt percet vertek a diósgyőriek fiataljaira a Bodonyi András, Viola Viktor kettősre.
A magyar bajnokság idén válogatóverseny egyben a 3 hét múlva esedékes maraton Európa-bajnokságra, amit Portugáliában, Vila de Verde városában rendeznek.

Forrás: Csepel.hu

Itt lehet hozzászólni !