Németh: Kétmillió háztartást tévesztettek meg a szolgáltatók

Fidesz.hu

A rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport elnöke szerint megtévesztették a fogyasztókat, a probléma széles körben elterjedt: a legutóbbi két esetben kétmillió háztartás volt érintett.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság folyamatosan bírságolja azokat a szolgáltatókat, amelyek nem teljesítik a feltételeket a rezsicsökkentés ügyében – hangzott el az M1 Ma reggel című műsorában. Jelenleg öt megyében tizenegy szolgáltatót vizsgálnak, közülük kettő már meg is bukott, rájuk összesen mintegy 18 millió forintos bírságot szabtak ki – közölte Németh Szilárd, a rezsicsökkentést ellenőrző munkacsoport elnöke.

Németh Szilárd úgy fogalmazott: megtévesztették a fogyasztókat. A probléma széles körben elterjedt, a legutóbbi két esetben kétmillió háztartás volt érintett – tette hozzá. A munkacsoport elnöke úgy véli: ezeknél is komolyabb bírságok lehetnek a jövőben, „ha a szolgáltatók nem értik meg, hogy mi a kötelességük.”

A politikus kérdésre reagálva kifejtette: az MSZP kettős játékot játszik az ügyben. „Először nyíltan nem támogatták, majd támogatták is, meg nem is” – jelentette ki, megjegyezve: „egészen friss szövetségesük”, az Együtt 2014 pedig nyíltan támadja a rezsicsökkentést. Ezzel a politikával nem tudnak mit kezdeni, mert nem értik, miről szól – magyarázta.

„Az ő idejükben” tizenötször engedtek áremelést a szolgáltató cégeknek – emlékeztetett. A villany ára kétszeresére, a gázé pedig háromszorosára emelkedett abban az időszakban – hangsúlyozta. Teljesen új közszolgáltatási rendszert kell kialakítani, ám most először a fogyasztók oldaláról közelítenek ehhez – mondta az M1 reggeli műsorában Németh Szilárd.

Forrás: Fidesz.hu

65 hozzászólás “Németh: Kétmillió háztartást tévesztettek meg a szolgáltatók” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    Már senkit sem érdekel, hogy mit pampog össze ez a hülye paprikajancsi.

  2. Gordon szerint:

    MSZP = gázáremelés

  3. ... Grün szerint:

    “Németh: Kétmillió háztartást tévesztettek meg a szolgáltatók”
    Az szorozva számlánként 10 000 forinttal és meg van oldva a növekedés! 😀

  4. GONDOLKODÓ! szerint:

    Minden Törvény, Rendelet annyit ér amennyit megvalósítanak belőle. Miután az intézmények, a lakosság stb. az elmúlt 23 évben azt szokta, szoktatták meg vele, hogy azokat nem kell betartani. Úgy sincsen következménye, hiszen egy következmények nélküli országban élünk, ezért hát, hogy úgy mondjam “elkutyulódott” a társadalom elég rendesen. Élet halál harc folyik munkáért, megélhetésért, azaz szinte minden szinten.
    Végső soron a kilátástalanság, a mérhetetlen elkeseredést hozta magával, miután az emberek döntő többsége becsületes módon akar élni, sajnos ez hiú ábránd maradt számukra.
    Hiszen azt látják, tapasztalják, hogy szinte minden szinten a gazemberség folyik, és a “kapcsolati tőke” révén lehet csak egy igen szűk rétegnek lehetőségekhez jutni.
    Ennél fogva, felvetődik a kérdés. Miért legyenek jogkövetőek, amikor nem kisebb a tét, hogy ott csapjuk be a másikat ahol csak tudjuk! (nem én, és még sokan mások sem).

    Konklúzió: “Mit veszíthetnek? A láncaikat, cserébe egy egész világot nyerhetnek!” (lehet, hogy egyszer bekövetkezik, talán?!) Tudom, mindig voltak és lesznek vezetők és vezetettek, de milyen áron? Ez a nem mindegy!!! RABSZOLGASORS! Emlékeznek-e még Isaurára, sok évvel ezelőtti sorozata előrevetítette a sorsunkat! Sokan nem hitték el, hogy befog következni.
    Nem vagyok XXX imádó, de a 23 évet megint csak mások rendkívüli gyarapítására fordítottuk, elfecséreltük. Miközben olyan mélységekbe süllyedtünk, szinte minden szinten, hogy már egyre inkább elképzelhetetlennek látszik, a világban zajló folyamatnak helyes irányba történő fordítása.
    Ne ámítsuk feleslegesen magunkat, de másokat sem.

  5. Vulkán szerint:

    Minden reggel más csatornán látható. Mikor van a munkahelyén, ahonnan a fizetését kapja? Nem kellene néha ott is megjelenni? Ezért nem lehet hozzá időpontot kapni a fogadó órájára.

  6. Jeniszej szerint:

    Ez a megátalkodott “paprikajancsizik”. Hogy meri ezt tenni?
    Le a nép ellenségével, – az árulóval. 🙂

  7. hajós szerint:

    Beszéljünk inkább erről:

    “35 ezer magyar vállalkozó bukik a trafikmutyin

    A magyarországi dohányforgalom nagyjából harmadát bonyolítják külföldi multik, miközben a 40-42 ezer árusítóhelyből legfeljebb 4-6000 van külföldi tulajdonban. Miközben a kormány azzal védi a trafiktörvényt, hogy a magyar családi vállalkozók érdekeit képviseli, 35 ezernél is több magyar kézben lévő boltból, kocsmából, étteremből szorul ki a cigi. A GfK piackutató számításai szerint 10-15 ezer munkahely szűnhet meg, és 2500-3500 kisbolt zárhat be az állami monopóliummá tett dohánykereskedelem miatt.”

    Folytatás: http://index.hu/gazdasag/2013/05/08/most_is_csaladi_vallalkozasok_uraljak_a_trafikpiacot/

  8. Etikus szerint:

    Tisztel Polgármester úr

    Nem gondolja azt, hogy a becsapottak száma, annak összege viszonylatában nevetséges az a 18millió forint büntetés amelyet “kiróttak?”

    Hofi: “betojtunk”……..mert, vajon miért is?
    2010-ben a Miniszterelnök úr azt nyilatkozta a TV-ben, (a múltik adóztatásának bevonása kapcsán), hogy a TÖRVÉNYEKET Mi hozzuk! Ez igaz! De mikor és hogyan tudunk “ezeknek” eleget tenni, ha minden szinten, mindenki csak a markát tartja?
    Milliószor írtam a társadalom morális, erkölcsi színvonalának rohamos mélyrepüléséről.
    Vajmi kevés eredmény mutatkozik, ha egyáltalán érzékelhető.

  9. hajós szerint:

    Etikus!

    Itt Németh Szilárd az, aki becsapja az embereket. A szolgáltatók nem csaptak be senkit!
    A kormányzat februárban hozott egy rendeletet, amely szerint a számlákon narancssárga háttérrel fel kell tüntetni, hogy mennyit spórolt a fogyasztó a rezsicsökkentésnek köszönhetően.
    A szolgáltatók már akkor jelezték, hogy nem lesznek képesek a számlaképet megváltoztatni az előírt határidőre, mert ehhez az informatikai rendszerük átprogramozása szükséges, ami nem megy egyik napról a másikra!
    A kormány ezt nem vette figyelembe és rövid határidőt írt elő.
    A szolgáltatók ezt nem tudták teljesíteni, ezért kaptak most bírságot.

    Én úgy gondolom, nem a szolgáltatók hibája ez. A kormány írt elő irreálisan rövid határidőt. Németh Szilárd pedig szándékosan, politikai célzattal tesz hangulatkeltő nyilatkozatokat, amelyekben a szolgáltatókat támadja.

  10. Bugi szerint:

    Megy a hiszti a rezsicsökkentés miatt ezerrel. Nagyon fáj az MSZP-nek, hogy jobban jártak az emberek.

  11. Bugi szerint:

    Emlékszem, a játékautomatákból, nyerőgépekből élők száma is 40 ezer volt a kommancsok szerint. Aztán kiderült, hogy pár maffiózó rosszul, és vagy 100 ezer játékfüggő családja nagyon jól járt a döntéssel. Dohányárulásból egyébként nulla ember él ma Magyarországon, az árrés ugyanis olyan pici, hogy nem is árul senki csak dohányárut, és aki mellékesként igen, annak sem éri meg – csak az alkohol miatt, amit a cigi mellé vesznek.

  12. Etikus szerint:

    SÜLLYEDÉS!
    Mennyivel tankolnak manapság az emberek kevesebbet, mint tavaly, v. tavaly előtt?
    Azért az nem semmi! Micsoda kiesés az állami bevételt tekintve.
    Aki tudja a pontos adatot, kérem tegye közzé.

  13. ... Grün szerint:

    Fagylaltot és jégkrémet is árulhatnának a dohányboltok
    .
    Mézesmadzagot is?! 😀
    .
    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/05/08/12/Fagylaltot_es_jegkremet_is_arulhatnanak_a_dohanyboltok.aspx

  14. Gordon szerint:

    MSZP = Villanyáremelés

  15. hajós szerint:

    Gordon = Idióta

  16. Gordon szerint:

    MSZP = portiklaborc

  17. felix szerint:

    Bugi!
    Amiről fogalmad sincs arról ne írj véleményt.
    A játék automaták tiltása és a dohány mutyi egyszerre érinti a vállalkozók egy részét.
    A családok nem sok hasznát látják, mert akiknél mind a kettő szenvedély, azok meg fogják találni a módját annak, hogy elköltsék a pénzüket arra amire korábban is .
    A vállalkozók tönkre mennek, a szenvedélybetegeknek meg többet kell utazniuk.
    Ennyi a történet

  18. felix szerint:

    Gordon!
    Fidesz= fidesz és ennél már nincs lejjebb.

  19. Gordon szerint:

    Felix = játékgépmaffia

  20. Gordon szerint:

    Fidesz = gázárcsökkenés.

    Az ár tekintetében pedig van még lejjebb.

  21. hajós szerint:

    Fidesz = Trafikmutyi

  22. hajós szerint:

    Fidesz = Tranzakciós adó

  23. hajós szerint:

    Fidesz = Magánnyugdíjpénztárak einstandja

  24. hajós szerint:

    Fidesz = Csökkenő GDP

  25. Bugi szerint:

    Ha volt dohánymutyi, akkor ismeretség útján volt, és az MSZP pont annyira került bele, mint a Fidesz. Ezt se feledd. Csepelen is Palcsó nyert, ha mutyi lett volna, tutira akadt volna fideszes is. Úgyhogy nyavalyoghattok a mutyitokkal, ti évente kétmilliárdot vittetek el a csepeli adófizetőktől. Az mutyi volt a javából. A dohányárusításból pedig ma nulla ember él meg, mivel olyan alacsony az árrés.

    Gordonnak pedig igaza van: a Fidesz hozta meg a rezsicsökkentést. Ez olyan tény, hogy ha ötvenezerszer sírtok miatta meg beszéltek mellé, akkor is igaz lesz.

  26. felix szerint:

    Bugi!
    Mennyivel olcsóbb a gáz vagy az áram, mint 2010-ben volt?

  27. hajós szerint:

    Bugi, ezen jót röhögtem:
    “Csepelen is Palcsó nyert, ha mutyi lett volna, tutira akadt volna fideszes is.”

    Te tényleg nem tudod, hogy Palcsó a Fidesz rendezvényein lépett-lép fel?

  28. felix szerint:

    Gordon!
    Szerinted mi közöm a játékgép maffiához?

  29. Bugi szerint:

    Nem tudom. Melyiken például?

    Amúgy SP meg az MSZP rendezvényén lépett fel, és olyan énekes is akad, aki mind a két nagy párt rendezvényein fellépet már.

    És akkor mi van, az mutyi, ha egy énekes pénzért énekel? Ne legyél már ennyire hülye!

  30. hajós szerint:

    Bugi, csakhogy Palcsó önként jelentkezett a Fidesznél, hogy szeretne a kampánynyitójukon énekelni. Pl. a 2010-es március 15-i kampánynyitó rendezvényen énekelt, később pedig több más Fidesz-rendezvényen is.

  31. Gordon szerint:

    Bajnai = nyugdíjcsökkentés

  32. Gordon szerint:

    Palcsó legalább tud énekelni. A padödö azt se tud.

  33. hajós szerint:

    Orbán = Diktátor

  34. felix szerint:

    Palcsóról még nem láttam fényképet ahol szocialista politikussal lenne együtt.
    Neki a nyilatkozata az árulkodó.
    “nem tudom kivel nem tudom hol és nem tudom hogyan.”
    A pályázatot viszont maga írta.
    Szerintetek ezzel mit lehet egy tiszta rendszerben nyerni?

  35. felix szerint:

    Gordon!
    Szerintem Palcsó és a Padödö is tud énekelni, csak hát én nem nyalok sehova.

  36. Gordon szerint:

    felix szerint:
    2013. május 08., szerda – 14:17

    “Palcsóról még nem láttam fényképet ahol szocialista politikussal lenne együtt.”

    Miért kellene együtt lennie az etánsakkal???
    Fenéket…

  37. felix szerint:

    Gordon!
    Akkor ugye a maffiától azért kapott dohányboltot, mert a tietek.
    Csak ennyit akartam kihozni…………

  38. Krokodil szerint:

    Ennyi sötétet egy helyen!

    Trafikoztok itt össze vissza, beszéltek harmincötezer trafikosról. Mintha egész Magyarország egy bazi nagy trafik lenne!

    A lényeg, hogy az MSZP kínos ügyeiről eltereljétek a figyelmet.

    Azt mondom emeljék meg a cigi árát 2000 Ft-ra, és lehessen csak megyénként egy helyen kapni. Majd kevesebb tüdő/gége rákos lesz. Ez mindenképpen nyereség.

  39. ebihal szerint:

    Ha jól olvasom a híreket, a Fidesz olyan törvényt hozott/ismét utólag/, melynek
    értelmében a trafikügyet nem lehet vizsgálni. Mit takargatnak? Ez demokratikus
    eljárás?

  40. Kikerics szerint:

    Rosszul olvasod a híreket. Maga Lázár is bejelentette, hogy rendőrségi vizsgálat lesz az ügyben. Azon ment a hörgés, hogy az egyik képviselő adatokat kért ki, mert azt hitte, közérdekű adatokról van szó, és megkaphatja, de kiderült, hogy ez valamiért nem az a kategória, ezért nem kérheti/kaphatja meg.

    Mi ebben a takargatás?

  41. ebihal szerint:

    Kikerics!
    Na ne!

  42. Kikerics szerint:

    Ebihal!

    Na Deeee.

  43. csapajev szerint:

    MOST már tényleg azon kellene elgondolkodni,vajon MIÉRT????? lett ennyire magas nálunk—Magyarországon—a regie,az ÁFA,és MINDEN költség?
    A legmagasabb az egész régióban…

  44. Gordon szerint:

    Az etánsak háromszorosára emelték a gáz árát, azért olyan magas.

  45. nagyapó szerint:

    Eetásak! A hülyeségnek tényleg nincs határa? A maffiabaloldalt nem érdekli, hogy a szolgáltatók átverik az embereket, sőt drukkolnak nekik.
    Nagyokos hajós talált egy idióta cikket. hajóson kívül, valaki el tudja képzelni, hogy “35 ezer magyar vállalkozó bukik a trafikmutyin”? A maffiabaloldali index elhallgatja, hogy a trafikárú haszonkulcsa 4%. Hány vállalkozó élt ebből? A kocsmáknál, boltoknál ez volt a fő bevétel?
    Ezért akarja a Fidesz emelni a haszonkulcsot az eddigi 4%-ról 10-12%-ra, valamint egyéb áruk árusításának engedélyezését.
    Sokkal fontosabb a Portik-Laborc maffia. Erről írjon a zindex!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  46. ebihal szerint:

    Ha indokolatlan a 3x-s emelés, akkor nem 10%-l kell csökkenteni!

  47. ebihal szerint:

    Kikerics!
    A 2011. évi CXII. törvény módosítása, továbbá nem egy képviselő kérte, hanem több
    civil szervezet és internetes portál! Tehát ez a ti demokráciátok?

  48. ebihal szerint:

    A vén marha már megint hazudik!

  49. Kikerics szerint:

    Ide figyelj Ebihal!

    Maga a Pápa is kérheti, ha valami nem közérdekű adat, akkor azt nem kell kiadni.
    Mi olyan bonyolult ezen?

  50. felix szerint:

    Szemétláda!
    Fogalmad sincs a kereskedelemről, ezért beszélsz össze vissza.
    Komolyan mondom a fekete lyuk hozzád képest fényszóró.

  51. felix szerint:

    Kikerics!
    Ki mondja meg, hogy mi közérdekű adat?
    Az állami, tehát közös monopólium kiosztása miért nem az?

  52. ... Grün szerint:

    “Fagylaltot és jégkrémet is árulhatnának a dohányboltok”
    .
    Egy nyalásért már bemehet a 18 éven aluli, vagy csak apuka kíséretében, aki mindjárt vesz egy doboz cigit és orcájába tol egy felest is?! 😀
    .
    http://www.hirado.hu/Hirek/2013/05/08/12/Fagylaltot_es_jegkremet_is_arulhatnanak_a_dohanyboltok.aspx

  53. Kikerics szerint:

    Félix, az adatvédelmi biztos elég kompetens szerinted?

  54. felix szerint:

    úgy tudtam, hogy éppen szerinte az.

  55. ... Grün szerint:

    Kikerics!
    “Péterfalvi Attila állásfoglalása alapján az elbírálásról készült emlékeztetők tartalma közérdekű adat, így a dokumentumok bárki számára megismerhetőek.”
    .
    Figyuzz! 😀
    .
    http://mno.hu/ahirtvhirei/peterfalvi-nyilvanossa-kell-tenni-a-trafikpalyazatokat-1158770

  56. antikommancs szerint:

    Kit kellett volna megkérdezni?

    A hazudós gyurcsányt,
    A tolvaj bajnait,
    vagy a piperkőc mesterházyt?

  57. felix szerint:

    Kikerics 20:02.
    Szerintem elég kompetens.
    Szerinted?

  58. felix szerint:

    antikommancs!
    Miről?

  59. CsepeliNo1 szerint:

    Köszönöm Nagyapó!
    A maffiabaloldal aki el akarja csalni a választásokat. Ma mondta Selmeczi Gabriella.

    Azok tudatában hogy:
    Nem a baloldali maffia közreműködésével belügyminiszter Pintér Sándor!
    Nem a baloldali maffia, és az MSZP rajzolta át a választási helységeket.
    Nem a baloldali maffia veszi Magyarországra a Román szavazókat!
    Nem a baloldali maffia veszi az ukrán nyugdíjasokat!
    Nem a baloldali maffia írta át a választási törvényt úgy, hogy az jó legyen neki.

    De ha már így harcolsz a rezsicsökkentésért!
    Újpesten például miért veszitek egy tál étellel az embereket, hogy írják alá az egyetértő papírost?
    Amúgy már nem tudjátok az embereket átverni? Csak nem átlátnak rajtatok?
    Mennyit tudott az Újpesti balhéról Németh Szilárd, és mi a véleménye róla? Ez ellen miért nem tiltakozik olyan gerincesen? Vagy ezt miért nem ment lefényképezni az alpolgármesterével? Nem értem.

    Nagyapó!
    Rajtad kívül mindenki el tudja képzelni, mit loptatok csaltatok össze ezen is, DE HA NEM, akkor azt magyarázd már meg nekem, miért hozott a Fidesz olyan törvényt a Parlamentben, hogy nem lehet belenézni a trafik pályázatokba (sem), ha nincsen takargatni valója?
    A Fidesz azért emeli a haszonkulcsot, hogy kifizesse az olyan semmirekellőeket, mint Palcsó Tamás, Lázár fivér és köre, stb…

    A Portik Laborc ügyről!
    Ti, egy vágott felvételt dobtatok be! Én is meg tudom úgy vágni Orbán beszédét, hogy az csak na. ELHISZED?
    Hozzátok nyilvánosságra az egész felvételt (ahogyan a baloldal kéri), és akkor utána beszélünk erről is!

    ui.: Schmitt Pali hogy van? Megtalálta már az újabb segget amit kinyal?

    antikommancs!

    Örülök, hogy a nevét le tudta írni, a következő (házi) feladat, hogy kiszámolja, ki lopott többet Horn, Gyurcsány, Bajnai együtt, vagy Orbán (mindkét ciklus).
    Ezután beszélhetünk. SEGÍTEK!
    A megoldás nem egy tizedesvesszős eltérés lesz!
    :-)))))

    Ceterum censeo… A Fideszes, még ki sem nyitja a száját hazudik, ki sem nyújtja a kezét, lop

  60. John Doe szerint:

    Mi ez a pedálozás? 🙂

  61. antikommancs szerint:

    HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ!

    CsepeliNo feltámadt poraiból. És máris mongggya a tutit. Eeeeeeez igen!

    Mondja már meg nekem valaki, hogy a fenébe lehet ÜRES kasszából lopni?
    Mert 2010-ben Orbán azt talált, na meg egy csomó adósságot. Abból aztán k@va sokat lehetett lopni.

    “Mi loptunk ugyan, na de ŐŐŐŐ! Ő lopott csak igazán!” Ez a szokásos komcsi duma. Kicsit elismerünk, aztán sározunk. A sok okos meg benyeli.

  62. felix szerint:

    Antikomcsi!
    Ma az államadósság nagyobb mint valaha, miközben 3000 milliárddal csökkent az ország tartaléka, plusz még amennyit a nemzeti bankból kivettek.
    Ugye azért ebből már lehet……………

  63. antikommancs szerint:

    felix, kérlek, tedd meg nekem, hogy iszol egy pohár langyos tejet, és elmész aludni. Túl sok hülyeséget beszéltél már ma!
    Ja, és, ha átalszod a holnapot, az sem lesz baj. Ki fogjuk valahogy bírni nélküled.

  64. CsepeliNo1 szerint:

    MEGMONDOM!
    3000 Milliárdot, a magánnyugdíjpénztári pénzeket.
    A Termőföldeket (amikre Úniós támogatásokat vesznek fel)!
    A stadionépítések lóvéi.
    És a legújabb a trafik mutyi!

    Írjak még???????

  65. Gordon szerint:

    Hol az a bruttó 115 millió forint, amit Csepelen az etánsak a fizetésükön felül megszavaztattak maguknak 2010-ig???

    CsepeliNo erről beszéljen!

    A maffiabaloldalnak befellegzett Csepelen – telik a Csillag Szegeden.

Itt lehet hozzászólni !