Fölényes fideszes siker Szentendrén és Dunakeszin

MTI, Magyar Nemzet

Több településen is polgármester-választást tartottak vasárnap. Szentendrén és Dunakeszin is a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte a legtöbb szavazatot.

Horváth Győző, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnap megtartott időközi önkormányzati képviselő-választást Szentendre 4-es számú egyéni választókerületében – közölte a város főjegyzője. Molnár Ildikó elmondta, hogy a szavazáson összesen 748 választópolgár vett részt, ami 33,5 százalékos részvételi arányt jelent, a leadott voksok közül kettő volt érvénytelen.

Az előzetes eredmények alapján Horváth Győző 311 szavazattal végzett az első helyen, őt Miakich Gábor (MSZP) követi 206 szavazattal. Kádár Péter, a Társaság az Élhető Szentendréért Közhasznú Egyesület jelöltje 148, Soláry József (Jobbik) 53, Görög Balázs (LMP) pedig 28 voksot gyűjtött.

A javarészt a Püspökmajor lakótelepet magában foglaló 4-es számú egyéni választókerületben 2245 lakost hívtak az urnákhoz vasárnap, hogy döntsenek a haláleset miatt megüresedett képviselői helyről.

Fideszes győzelem Dunakeszin is

Benkő Tamás, a Fidesz jelöltje győzött a dunakeszi 7-es számú egyéni választókerületben tartott időközi képviselő-választáson, amire a korábbi képviselő halála miatt került sor – közölte a voksok összeszámlálását követően a település jegyzője. Molnár György tájékoztatása szerint a 36,91 százalékos részvétellel zárult választáson a legtöbb, 563 voksot Benkő Tamás (Fidesz) kapta, így ő ülhet a város képviselő-testületében megüresedett helyre.

Mögötte Oláh Noémi független jelölt (az Együtt 2014 – Párbeszéd Magyarországért Választási Szövetség támogatottja) végzett 249 szavazattal, a harmadik helyet Bernát Kristóf jobbikos jelölt szerezte meg (168 voks), Feketéné Miczki Melindára (MSZP) 153-an szavaztak – mondta a jegyző.

A bő 40 ezer lelkes város képviselő-testülete jelenleg 14 főből áll: a polgármesterrel együtt kilencen a Fidesz, ketten az MSZP színeiben politizálnak, rajtuk kívül egy jobbikos és két független (egyikük az LMP-ből kivált) képviselő vesz részt a döntéshozásban. Hozzájuk csatlakozik a vasárnapi választás nyertese, a fideszes Benkő Tamás.

Váralján 153 szavazat kellett a győzelemhez

Molnár Péterné Fritz Judit, a község eddigi független alpolgármestere nyerte az időközi polgármester-választást a Tolna megyei Váralján. A helyi választási iroda vezetője, Kovács Péter elmondta: a független jelöltként indult Molnár Péterné 153, a másik független jelölt, Müller Viktor 48 szavazatot kapott.

A 900 fős településen, ahol a korábbi független polgármester, Filczinger Ágnes lemondása miatt rendezték az időközi választást, a 720 választásra jogosult 28,75 százaléka, 207 fő vett részt a szavazáson, hat szavazat érvénytelen volt.

Molnár Péterné Fritz Judit 56 éves tanítónő, 2006 óta független alpolgármester a völgységi községben.

Magyarlukafán független jelölt nyert

Gregorics Csabáné független jelölt nyerte az időközi polgármester-választást a baranyai Magyarlukafán. Szilas Tamás jegyző közölte, a győztes 34, míg a szintén független vetélytársa, Serdán Lajos 12 érvényes szavazatot kapott. A mintegy száz lelket számláló község 79 választópolgárából 46 járult az urna elé. Az időközi polgármester-választásra a korábbi független községvezető, Kékes István tavaly decemberi lemondása miatt volt szükség.

Ófalun és Csongrádon egyetlen jelölt indult

A független Bechli Erzsébet lett Ófalu új polgármestere, a tisztségre ő volt az egyetlen jelölt a baranyai településen tartott időközi választáson. Borka Imréné jegyző elmondta: a 331 lakosú Ófalu 292 választópolgárából 66 járult az urna elé, hárman érvénytelenül szavaztak. Mivel Bechli Erzsébet egyedül indult, megválasztásához a törvény értelmében egyetlen érvényes voks is elég lett volna. Az időközi választást azért tartották, mert Kófiás Endre korábbi független községvezető összeférhetetlenség miatt tavaly decemberben lemondott posztjáról.

Ferenczi Ferencet választották a Csongrád megyei Tiszasziget polgármesterévé, a Fidesz-KDNP jelöltje egyedüliként indult a posztért. Az 1800 fős település 1450 szavazópolgára közül háromszázkilencvenen jelentek meg az időközi polgármester-választáson, és voksoltak Ferenczi Ferencre, aki korábban alpolgármesterként vett részt a község irányításában. Tiszaszigeten azért kellett időközi választást kiírni, mert a települést tizennégy éven át irányító Bodó Imrét (Fidesz) január 1-jével a szegedi járási hivatal vezetőjévé nevezték ki, a két poszt pedig a jogszabályok alapján összeférhetetlen.

Örményes is döntött

Négy független jelölt közül Fürj Jánosné, a jelenlegi alpolgármester győzött nagy fölénnyel az időközi polgármester-választáson a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Örményesen – mondta Iványiné Barta Andrea, a helyi választási bizottság elnöke. A választóknak azért kellett az urnák elé járulniuk, mert a település 2010-ben megválasztott elöljárója tavaly decemberben elhunyt – közölte.

Tájékoztatása szerint az 1095 lelkes falu 907 választásra jogosult polgára közül 461 élt választási jogával, a leadott szavatok közül egyet nyilvánítottak érvénytelennek. A nem hivatalos végeredmény alapján a nyertesre 295-en szavaztak, a további indulók közül Agócs István vállalkozó 33, Fehér János rehabilitációs járadékos 60, Monoki József családi gazdálkodó 72 voksot szerzett.

mno.hu

15 hozzászólás “Fölényes fideszes siker Szentendrén és Dunakeszin” bejegyzésre

  1. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Gratulálok a nyerteseknek ! Sok sikert a munkájukhoz. Hajrá Fidesz !

  2. Gordon szerint:

    Kell a Fidesz győzelem!

  3. ebihal szerint:

    Fölényes győzelem? 30-35 %-os részvétel mellett, s ennek is csak a 30-40 %-a?
    Na mennyi is az valójában?

  4. zoli szerint:

    ebihal! pont elég ahhoz, megtudjuk, mi az ott lakók véleménye a pártokról. de ezt te is tudod.

  5. yoda szerint:

    Sehol nincsenek a szocik, ez így van jól. Kínlódnak ellenzékben, Mesterházy alkalmatlan, de ettől még nem szabad lebecsülni őket.

  6. John Doe szerint:

    Kicsit többen voltak, mint egy közgyűlésen, de ennyin elmennek egy megyei III. osztályú sörmeccsre is.

  7. bonifác szerint:

    Fanyalgócskák! Tetszettek volna odamenni, és szavazni. Aki nem megy el, ráhagyja a
    döntést azokra, akik vették a fáradságot, mert akartak valamit. A többi néma csend.
    Vagy hibbant magyarázkodás a százalékokról.

  8. felix szerint:

    A FIDESZ ereje az ellenzékében van.

  9. nagyapó szerint:

    Eetásak! Valami gond van. Az “álbaloldal” meg sem közelítette a kormányzó pártokat. Nem működik a szanyis trágár gyűlöletkampány?

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  10. Vátesz szerint:

    Érdemes lett volna meghallgatnotok ma TGM-et a Klubrádión, ő biztos benne hogy a “baloldal” képtelen nyerni, sőt összefogni! Sőt a “baloldal” nem is baloldal, hanem jobbközép. Az emberek szarnak a politikára.
    Ebben igaza van, szerintem meg az embereknek elege van a zsidókból is, úgy hogy hatalmat akarnak, akkor keressenek maguknak más országot. A magyarok nagyon jól megvannak a saját elitjükkel is, a kis hahás bohócok is mehetnek máshová puccsot csinálni, a Sirály klub bezárt! Az érettebb gondolkodású zsidók eldönthetik, hogy mennek vagy vesznek egy szép zsinóros bocskait és beállnak a nemzeti táborba. Jön a jó öreg és meleg nemzeti posvány, Kertész Ákos szerint mi úgy is szeretjük a dagonyát. Ez így is van, csak nem vagyunk genetikailag alattvalók, mi szabadságszeretők vagyunk! Aki beáll közénk, azt befogadjuk, viszont akkor százszázalékban magyarnak kell lenni, akárkik is voltak az ősei. A kultúrkampf meg végetér, mert mi a magunkén kívül úgysem tűrünk meg mást. Éljen a szabad magyar nép és annak kultúrája!

  11. John Doe szerint:

    🙂

  12. felix szerint:

    Igazad van tényleg röhejes.

  13. John Doe szerint:

    felix, micsoda traumának kell történnie, hogy az emberi agy ilyen mértékben elboruljon? Micsoda lelki szegénységre vall ez az ellenségkeresés, önimádat, felsőbbrendűségképzet? Kár a betű rá.

  14. Vátesz szerint:

    Tisztelt Admin! Legyetek szívesek meghallgatni a Klubrádió 03. 25. 19:00 Rakott című műsorában Győrffy Miklós beszélgetését Tamás Gáspár Miklóssal (klubradio.hu műsorválasztás Rakott, 1.rész 06:00-kor kezdődik).
    TGM szerint a Fidesz fair választásokon is nyerne, jól leszi a keresztvizet a “baloldalról”. Érdemes lenne egy részt ideszerkeszteni a csepelinfóra, hadd “örüljenek” a kommentelők!

  15. Mari nénye szerint:

    Hát kedveseim: ennyi 🙂

Itt lehet hozzászólni !