A Hegedűs házaspár tart előadást a Jobbik fórumán

Csepel.info

14 hozzászólás “A Hegedűs házaspár tart előadást a Jobbik fórumán” bejegyzésre

  1. "?!" szerint:

    Emlékezés Kossuth Lajos halálának 119. évfordulójára!

    119 évvel ezelőtt, 1894. március 20.-án, életének 92. évében, Torinóban hunyt el Kossuth Lajos magyar államférfi, a Batthyány-kormány pénzügyminisztere, a Honvédelmi Bizottmány elnöke, Magyarország kormányzó-elnöke, a nemzeti függetlenségért, a rendi kiváltságok felszámolásáért s a polgári szabadságjogok biztosításáért vívott 19. századi küzdelem egyik legnagyobb alakja, a magyar szabadságharc szellemi vezére.

    Kossuth Lajos máig egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesítik az 1848–1849-es forradalmat és szabadságharcot.

    Kossuth Lajos életének kilencvenkét éve alatt a polgári átalakulás, a demokratizmussal töltekező liberalizmus, a szabad Magyarország ügye iránt elkötelezett politika szimbólumává vált, s ezt a jelképes erőt a magyar nép emlékezetében napjainkig megőrizte.

    A jobbágyfelszabadításban betöltött kulcsszerepe miatt alakja minden magyar történelmi tudatának részévé vált.

    Szent István mellett ő a legismertebb magyar történelmi személyiség.

    1894. március 20-án, este tizenegy óra előtt öt perccel halt meg.

    1894. március 30-án indult el Magyarországra a Kossuth hamvait szállító különvonat.
    A csáktornyai határállomás után gyászolók ezrei álltak, térdeltek a vasút mellett, beszédeket mondtak, a Kossuth-nótát énekelték azokon az állomásokon, ahol a Budapestre tartó vonat rövid időre megállt.

    Budapest városa, melynek díszpolgára volt, nevéhez és érdeméhez méltó temetésről gondoskodott. Közadakozás folyt, hogy a Kerepesi úti temetőben levő sírját mauzóleum ékesítse és emlékét ércszobor hirdesse.

    A Nemzeti Múzeumtól a Kerepesi úti temetőbe közel félmilliós temetési menet kísérte utolsó útjára.

    Emléke örökké élni fog az igaz magyarok emlékezetében mindaddig, amíg magyarok élnek a Kárpát-medencében!

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    GONDOLKODÓ! szerint:
    2013. március 20., szerda – 09:15
    Nem a vita kedvéért, de akkor ki a “legnagyobb magyar?” (nem Széchenyi?)

    Számomra megható volt, amikor New-Yorkban, szobrát csodálhattam. Sok minden jutott róla, nekem is akkor eszembe. Washingtonban, a Capitóliumban látottak is lenyűgözőek voltak.

  3. Tóth Kati szerint:

    Kossuth Lajos gyűjtést rendezett és bankókat nyomatott,mert akkor sem volt független fizetőeszközünk.Ez verte ki a biztosítékot a Rocsildoknál,leverték a magyar szabadságharcot az oroszok segítségével.Trianon is a Rocsildok jóvoltábol lett.Féltek,hogy ekkora nagy ország erősebb lesz gazdaságilag,mint más európai ország.Fel kellett darabolni Magyarországot,meg kellett gyengíteni.Most kik is akarják megint Magyarországot leigázni?Kik is azok akiknek fáj,hogy az országban nemzeti kormány van?Az a szomorú,hogy nem csak kívülről,de belülről is támadnak.Az igazán gazember a hazaáruló.

  4. "?!" szerint:

    Kedves “GONDOLKODÓ!”!

    A fenti 09:01-kor megjelent írásomban sehol nem állítottam Kossuth Lajosról, hogy Ő volt a legnagyobb magyar, mert az csak nézőpont kérdése, hogy ki milyen szempontok alapján tekint valakit legnagyobbnak!

    Az írásomban én csak tényeket közöltem, és az én véleményemnek adtam hangot.

    Az írásommal azt a hiányt igyekeztem pótolni, hogy a csepel.infosoknak az nem jut eszébe, hogy Kossuth Lajosról megemlékezzenek, miközben buzgón emlékezgetnek az autólopásért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, de a próbaidő alatt újabb autólopáson tetten ért, majd halmazati büntetésként halálra ítélt és kivégzett példaképükre!

  5. admin szerint:

    Kedves ?!

    Oly sokszor szóltunk már, hogy ne másolgasson senki tucatnyi másolt hozzászólást.

    A Csepel.info honlapot továbbra is mi szerkesztjük, amivel lehet egyetérteni és lehet nem egyetérteni. Naponta nagyon sok hír kerül ki, és még sokkal több, többezer hírrel több hír nem kerül ki. Ez nyilván egy szerkesztői szemléletet takar, amivel lehet vitatkozni, és lehet nem vitatkozni.

  6. "?!" szerint:

    Kedves admin!

    Csak annyit jegyzek meg részedre, hogy nem máshonnan összeszedett írást másolgattam, hanem a Kossuth Lajos hálának évfordulója emlékező hiánypótló írásomat másoltam be több bejegyzéshez azért, hogy többen felfigyeljenek erre a szerintem tiszteletet érdemlő évfordulóra!

    Sajnálom, hogy számotokra Kossuth Lajos halálának az évfordulója kevésbé fontos, mint sok általatok ide citált förmedvény, amelyeknek sem csepeli vonatkozása, sem közéleti jelentősége nincs, és kevésbé fontos, mint az autólopásért és egyéb lopásokért felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, de a próbaidő alatt újabb autólopáson tetten ért, majd halmazati büntetésként halálra ítélt és kivégzett példaképetek születésének és halálának az évfordulója!

  7. admin szerint:

    Kedves ?!

    Oly sokszor szóltunk már, hogy ne másolgasson senki tucatnyi másolt hozzászólást. Te ezt tetted, mert ugyanazt a hozzászólást másoltad be többször is más cikkekhez. Egy hely erre elég, és mi csak a többit, a másoltakat töröltük, az eredetit nem.

    A Csepel.info honlapot továbbra is mi szerkesztjük, amivel lehet egyetérteni és lehet nem egyetérteni. Naponta nagyon sok hír kerül ki, és még sokkal több, többezer hírrel több hír nem kerül ki. Ez nyilván egy szerkesztői szemléletet takar, amivel lehet vitatkozni, és lehet nem vitatkozni.

  8. "?!" szerint:

    Kedves admin!

    Felesleges volt 11:25-kor ismételten bemásolnod az előző írásodat!

    Az előző szöveged megismétlésével csak azt bizonyítottad, hogy fel sem tudtad fogni az általam fentebb leírtakat!

  9. admin szerint:

    Dehogynem. Csak láthatóan nem tudtad megérteni, amit írtunk, ezért voltunk kénytelenek néhány gondolatot megismételni.

  10. Hunnia szerint:

    “Kossuth Lajos máig egyike azoknak, akik a magyar nép emlékezetében leginkább megtestesítik az 1848–1849-es forradalmat és szabadságharcot.”

    Lehet hogy én vagyok a bunkó de nekem Petőfi testesíti meg.

    A szabadkőműves Kossuth Lajos fasorban sincs!

  11. "?!" szerint:

    Kedves “Hunnia”!

    Miért nem írtad le őszintén, hogy szerinted Petrovics Sándor volt az igazi magyar, miközben szerinted Kossuth Lajos nemcsak szabadkőműves volt, hanem zsidó is?!

  12. Gordon szerint:

    Pabar inkább a saját kis ügyeivel foglalkozzon és keressen ügyvédet.

  13. Gordon szerint:

    “Trianon is a Rocsildok jóvoltábol lett.”

    Trianon azért “lett”, mert nem tudtuk belakni a Kárpát-medencét a törökdúlás miatt.

  14. "?!" szerint:

    “Gordon”, Te böfögve röfögő hazug disznó!

    Emlékeztetlek, hogy akkor röfögj, ha megszólítalak! Addig pedig kussolj!

    Ezen kívül annak ajánlgass ügyvédet ilyen sejtelmesen, akinek olyan ügyei vannak, amelyekhez ügyvédre van szükség!
    Nekem legfeljebb akkor lesz szükségem ügyvédre, ha a hozzád hasonló mocsok alakokat rágalmazásért beperelem!

    Világos, Te sötét agyú böfögve röfögő hogzilla?!

Itt lehet hozzászólni !