Vigyázó szemetek…

Bayer Zsolt, Magyar Hírlap

…Ciprusra vessétek. Ugyanis Párizsban mostanában nem történik semmi. Párizs környéki polgármesterek a francia hadseregtől kérnek segítséget, hogy állítsák helyre a rendet és a közbiztonságot, mert nem lehet már élni a bevándorlóktól – de ennyi az egész. És ebben nincs semmi újdonság.

Az újdonság most Cipruson van. Az EU és a Világbank uzsorásai Cipruson eresztették ki a szellemet a palackból.

Ciprus eladósodottsága GDP-arányosan 145 százalék. Köszönheti ezt az ország mindenekelőtt a görög válságnak. Az EU és az IMF uzsorásai pedig úgy döntöttek, akkor adnak kölcsönt a csőd szélén tántorgó országnak, ha a ciprusi kormány egyszerűen megcsapolja az országban fellelhető bankbetéteket. A kisebbeket hét, a nagyobbakat tíz százalékkal. Mindezt úgy, hogy múlt hét pénteken délután bezártak a bankok, ezt követően jelentették be a tervet, hétfőn ünnep volt az országban, minden zárva, ezen a napon hozta meg a kormány a szükséges törvényt, s mire kedden kinyitnak a pénzintézetek, már el is vették az emberek pénzét.

Ezt találták most ki az EU és az IMF uzsorásai.

Nem is tudja az ember, melyik végén kezdje az elemi erejű felháborodást. A magántulajdon szentségénél? Például ott. Mert az EU és az IMF uzsorásai csak a magántulajdon szentségéről képesek pofázni.

S az unió ezen szent és sérthetetlen jogelve mindaddig szent és sérthetetlen, ameddig a multik és a bankok magántulajdonáról van szó. Ha az emberekéről, akkor minden másképpen van. Akkor jöhet az „egyszeri illeték”, ahogy becézgetik ezt az arcátlan rablást. Az EU és az IMF uzsorásai most pénzt lopnak. A lehető legundorítóbb módszerrel, sunyin, aljasul. És megteszik ezt nem csak az unió polgáraival: ugyanis a ciprusi bankbetétek majd fele nem is uniós állampolgárok pénze, hanem például orosz betét.

De mit számít mindez, ha a bankok, az IMF és az EU uzsorásainak étvágyáról van szó?

Aztán folytassuk a felháborodást a másik végén. Emlékeznek még, mit művelt az EU és az IMF, mit műveltek a liberális és baloldali lapok, ostoba, semmirekellő, hazug és idióta újságírók, amikor a magyar kormány megszüntette a magánnyugdíj-biztosítókat? Emlékeznek? Temették a demokráciát, a jogállamot, a magántulajdon szentségéért hullajtottak krokodilkönnyeket – holott a magyar kormány úgy próbált kiszabadulni végzetes helyzetéből, mint Hudini, a szabadulóművész. Mert gúzsba kötve kellett túlélnie az országnak akkoriban minden napot és minden órát, és ezt a helyzetet az EU és az IMF uzsorásainak lakájai, a magyar szocialisták és liberálisok hagyták örökül. Ráadásul akkor a biztosítottakat nem is érte ilyen érdeksérelem, nem vették el a pénzüket, csak a menedzsmentek zsíros milliárdjait vette el az állam. Azok meg riadóztatták a brüsszeli haverjaikat, az EU és az IMF uzsorásait, akik mindjárt nekiláttak tönkretenni a magyar kormányt.

És most? Most kussol mindegyik.

Most nem számít a magántulajdon szentsége, nem számít semmilyen szentség. Most csak az emberek bankbetéteiről, az emberek pénzéről van szó. Most nem pofáznak a „mértékadó” lapok, nem ugatnak az európai zöldek meg kékek meg rózsaszínűek, sőt, az európai szocialisták vezetője, Schulz elvtárs azt nyilatkozza, ő egyetért azzal, „hogy a válság terheit a betétesek is viseljék”. Schulz elvtárs csak azzal nem értett egyet, hogy a válság terheit a bankok és a multicégek is viseljék. Ennyi maradt mára az európai szociáldemokráciából: a Schulz elvtárs.

S miközben az EU és az IMF uzsorásai éppen aljasul ellopják a ciprusiak, oroszok és britek pénzét, közben felháborodástól kipirult arccal leckéztetik megint Magyarországot. Dől a pofájukból a demokrácia féltése meg a magántulajdon szentsége. Cégéres gazemberek mindahányan.

S ha a ciprusiak ezt lenyelik, akkor bármelyik tagállam soron következhet. Akkor felkészül Spanyolország, Portugália és Olaszország. Akkor ortodox lesz az unortodox szabadrablás.

És a rothadt sajtójuk ezt nem sarcnak, hanem „egyszeri illetéknek” fogja becézgetni. Mert tudják: az a sarc, ha a szabadon választott magyar kormány megcsapolja a multik és a bankok extraprofitját. Az felháborító, az nem egyeztethető össze a demokráciával. Az európai értékekkel csak az egyeztethető össze, ha egy hét végén ellopják az állampolgárok pénzét. Itthoni víg cimboráik pedig ezután is gátlástalanul fognak értekezni arról, hogy az EU meg az IMF soha nem szab semmilyen feltételt a kölcsöneihez.

Ideje ismét felébredni, emberek. Ideje látni, mi folyik ebben a nyomorult és beteg világban. Ideje lesz ráírni a következő békemenet molinójára, hogy „VELED VAGYUNK, CIPRUS!”

Különben mi következünk – éljünk bárhol ebben a szép, új világban.

Forrás: Bayer Zsolt, Magyar Hírlap

21 hozzászólás “Vigyázó szemetek…” bejegyzésre

  1. vitéz bihari Grün szerint:

    Már megoldottam!
    Kivettem a betétemet!
    Pár forintot nyertem is a bóton! Mikor betettem 267 volt a forint! 😛

  2. felix szerint:

    szerencsétlen Ciprusiak.
    A bankadó az igazi.
    Amit a bankokra rónak ki és mégis mi fizetjük, és nem csak a betétesek, hanem a számlások is.
    Pitiánerek.

  3. Etikus szerint:

    “Ideje ismét felébredni, emberek. Ideje látni, mi folyik ebben a nyomorult és beteg világban.”
    Hosszú évek óta írom e helyütt is, hogy mennyire beteg az egész világ, de benne különösen Európa!
    No és kik teszik azzá? Az Isteni szeretet nélküli, beteg lelkületű emberek. Akiknek semmi sem számít, csak a gátlástalan zsákmányszerző hadműveletek minden áron való végrehajtása. Ez által, az emberek megnyomorítása.
    Még hogy felébredjenek, miből? Lehet, hogy jobb, ha alszanak?

    “Ők mind együtt – a jók a rossz miatt –
    Egy máglya üszkén elhamvadjanak?
    Oh nem, nem! amit mondtam, fájdalom volt,
    Hogy annyi elszánt lelkek fáradalma,
    Oly fényes elmék a sár fiait
    A sülyedéstől meg nem mentheték!”

    S vajon a vers születése óta, mi változott, e tekintetben?

  4. felix szerint:

    Később jöhet a csekkadó, amit azért fizetek /áthárítva/ mert fizetem a fogyasztást és a ráeső ÁFÁT. Nem csak a adózott jövedelmem, hanem a fogyasztási adó után is adózom.
    És akkor ez még nem is Ciprus.

  5. Szabadságharcosok útja mindig rögös szerint:

    Kit érdekel? Főleg a Bayertől egy ilyen írás….trágár, és másokra mutogató.
    Ennél azért sokkal több mozgatórugója van a történetnek, és nem múlt héten kezdődött. El kéne gondolkozni nekünk “európaiaknak” mit akarunk.
    És amelyik országban elspájzolnak több ezer milliárd Eurót a “biztonság kedvéért” az a pénz hiányzik a másik oldalról, és így teljesen felborul a mérleg, és persze hogy ekkor közbelép az IMF…. ki tudja nem-e ezen pénzfelhalmozó országok érdekeltségei állnak emögött. Eddig valahogy mindig úgy alakult minden, ahogy a németek akarták…..

    Felelőtlen dolog olyan embereket kimenteni az EU Parlamentbe, akik az országon belül kártékonyak (nem szeretnék neveket írni, legyen találós kérdés) MAGYAR ÉRDEKEINKET KÉNE KÉPVISELNI ÉS EMBERSZAKADTÁIG SZÁJBA RÁGNI AZ MI ORSZÁGUNK NEM ELADÓ.

    de az EU elvileg (nem magyar megközelítésben) egy komoly létesítmény, ami az 50-es évek végétől meredeken ívelt felfelé, és megkezdődött Európa felépítése, és ezáltal sajnos megindult az elszakadás Kelet-Nyugat közt. Ilyenkor nagyon sajnálom, hogy nem Nyugaton születtem, sajnálom azt, hogy nekem nem jutott annyi kiváltság, lehetőség mint egy nyugati gyereknek, persze önámításként elhitetem magammal, hogy így a sok nehézség végett, életrevalóbb vagyok minden nyugatinál….és a túlélés faktorom 10-es skálán 15….DE KEVÉS EZ, HA A PÉNZ AZ ÚR!

    Lerágott csont, a mai ember tudja úgy megy a játék, hogy a gyenge elhullik az erős életben marad….

  6. belekotkot szerint:

    Amíg Simor pénze ott volt addig ciprus rossz volt. Aztán Lázár megfenyegette a svájci betéteseket hogy megadóztatják őket. Most ciprust védeni kell. Csak nem azért mert egyesek átvitték a pénzüket svájcból ciprusra ?

  7. felix szerint:

    Mondasz valamit. 🙂

  8. Királyerdei szerint:

    A ruszki oligarchiának már napokkal előtte beszólt valaki,hogy fogjátok a Putyilov gyárban
    keservesen összegyüjtött suskátokat,és pucoljatok kifelé Cipruszból.Ki is vették azt a 2 milliárd fontocskát,és pucoltak. 🙂

  9. Pompomgyerek szerint:

    Simor és haverjai, az MSZP-s adókerülő milliárdosok most adót fizettek. Mekkora szívás.

  10. Pompomgyerek szerint:

    Bár szerintem Simoréknak is szóltak. A ciprusiak szívták meg az egészet.

  11. felix szerint:

    A pénzügyi bizalmat nem erősíti a politikai egymásra mutogatás.
    Megbízható és kiszámítható pénzügy politika kell, mérsékelt elvonásokkal és akkor legalább a becsületesen szerzettnek mondható pénzek itthon maradnának.
    A tisztességes és elviselhető adórendszerről már ne is beszéljünk.
    Amennyiben ezek megvannak, akkor a kivitt pénzek nagy valószínűség szerint nem tisztességesen szerzettek.

  12. Királyerdei szerint:

    A magyar befektetők is izgulhatnak a ciprusi helyzet alakulása miatt, mivel egyes számítások szerint 170 milliárd forintnál nagyobb összegű betétet tartanak a válságba került uniós szigetországban (a Népszabadság 280 milliárdra becsülte ma az összeget). Szakértők szerint rendkívül veszélyes precedenst teremt most az unió, ami akár világszerte megmozgathat egy csomó pénzt – írja Azénpénzem.hu.

    A ciprusi bankok még legalább csütörtökig zárva tartanak, de hamarosan eldőlhet, hogy a már most egykorinak mondható adóparadicsomban mekkora hányadát bukják el pénzüknek a bankbetétesek. A ciprusi esetben a tőkét adóztatnák meg, még az egészen kisösszegűeket is. Ezt az európai politikusok is élesen kritizálták. Hétfőn már többen is hangsúlyozták, hogy rengeteg orosz pénz halmozódott fell Cipruson, ez az adóparadicsom a magyar gazdagoknak is kedvelt terepe. Karagich István, a vagyonosabb rétegek szokásaival kapcsolatban a hazai piacon a leginkább szakértőnek számító Blochamps Capital vezetője úgy becsülte, hogy 170 milliárd forintnál nagyobb összeget tarthatnak a szigetországban. Privátbankárok ennél nagyobb összeget is mondtak.

    A mostani válság kapcsán Karagich ugyanakkor nem hiszi, hogy a magyar szolgáltatók nyertesen kerülhetnének ki a jelenlegi folyamatokból. Szerinte arra mindenképpen szolgál majd a betétek megadóztatása, hogy a nagybefektetők a csupasz hozam, a szolgáltatási színvonal és egyéb hasonló tényezők mellett például a geopolitikai kockázatokra is figyeljenek pénzük helyének kiválasztásakor. Eddig erre csak a nagyobb cégek figyeltek. Karagich szerint a hazai pénzkiáramlás minden bizonnyal nem lesz szerényebb a tavalyinál.

  13. Királyerdei szerint:

    Holnap jöhet az államcsőd

    A dolgok jelenlegi állása szerint a ciprusi parlament nem szavazza meg az ország bankjaiban elhelyezett betétek semmilyen csökkentését, ami egyet jelent az államcsőddel.

    Az 56 tagú ciprusi parlamentben többségben vannak azok a képviselők akik elutasítják a bankbetétek egyszeri megadóztatását, függetlenül attól, hogy azt milyen szerkezetben valósítanák meg. Elképzelhető, hogy az országgyűlés magyar idő szerint ma délután hat órára tervezett ülését össze sem hívják, ha úgy tűnik, hogy nem támogatná a tízmilliárd eurós uniós segélycsomag feltételül szabott betétlefaragást. A törvényhozásban egyetlen pártnak sincs többsége. Nikosz Anasztasziadesz államfőt 30-an támogatják, de közülük többen jelezték, hogy nem adják a nevüket a betétcsökkentéshez.

    Úgy látszik, hogy a törvény nem fog átmenni – idézte a Reuters Krisztosz Sztylianidesz, a parlament szóvivőjének nyilatkozatát. A büszke ciprusiak ezek szerint inkább elutasítják az uniós pakkot, ami nélkül viszont nem tudják működésben tartani a bankokat és a kormány nem lesz képes kifizetni a nyugdíjakat, a közalkalmazotti béreket és a szociális juttatásokat.

    Kétségbeesett telefonok

    Anasztasziadesz tegnap felhívta Angela Merkel német kancellárt, hogy több pénzt kérjen a segélycsomagba. Várhatóan ma újra beszélnek. A parlamenti szóvivő szerint az államfő várhatóan orosz kollégájával, Vlagyimir Putyinnal is beszél telefonon. A betétlefaragás a ciprusiakon kívül sok európai és igen sok orosz állampolgárt és céget is érintene. Michael Szarrisz pénzügyminiszter holnap Moszkvába utazik tárgyalni.

    A megdöbbent ciprusiak vasárnap kiürítették az ATM-eket, tegnap pedig több százan tüntettek a parlament előtt, egyebek mellett olyan táblákat felmutatva, miszerint “Nem vagyunk kísérleti nyulak!” A bankok, amelyek eredetileg a hétfői munkaszüneti napot követően csak ma lettek volna zárva, hogy elkerüljék a pénzüket menteni igyekvő ügyfelek rohamát, holnap sem nyitnak ki. A tőzsde működését további két napra felfüggesztették.

    Kétségbeesett ötletek

    A kormányt is megosztó intézkedés enyhítésére egymást követően merültek fel újabb és újabb ötletek. A legutóbbi változat szerint csak a 100 ezer euró feletti betéteket kurtítanák meg, viszont az eredetileg tervezett tíz helyett 15,6 százalékkal. Ma délelőtt nem volt világos, hogy végül milyen javaslat kerülhet a parlament elé. A kormány kitart amellett, hogy az országnak nincs más választása, mint elfogadni a brutális feltételeket.

    Brüsszel ezzel egyidejűleg hiába érvel azzal, hogy egyszeri intézkedésről van szó, és ha Ciprus meg is roggyanna, annak nem lenne jelentősége, hiszen GDP-je mindössze az európai GDP 0,2 százaléka. A betétesek megvágásával tabut döntöttek. Egy francia bankár szerint, a ciprusi kisbetétesek úgy gondolhatják, hogy jobban teszik, ha a párnájukban tartják a pénzüket, a görög, spanyol vagy olasz ügyfelek pedig joggal feltételezik, hogy ők lehetnek a következők, akik elbukhatják megtakarításuk egy részét.

  14. túróscsusza szerint:

    Nem is olyan rég Oroszország és Izland is átélt államcsődöt és nem haltak bele. Nem muszáj feltétlenül lefeküdni az IMF-nek.

  15. Királyerdei szerint:

    Elutasította kedd este a ciprusi törvényhozás a bankbetétek megadóztatását, amely az euróövezeti mentőcsomag feltételét képezi.

    Az eredeti tervekhez képest módosított, a 20 ezer euró alatti betétekre illetékmentességet nyújtó javaslatot a kormányzó jobbközép Demokratikus Tömörülés (Disy) kivételével valamennyi párt elutasította. Az 56 fős törvényhozásban 20 mandátummal rendelkező legnagyobb kormánypárt az előzetesen jelzetteknek megfelelően tartózkodott a szavazáson.

    Nu,sto gyelaty tavarisi? 🙂

  16. John Doe szerint:

    Bayer “összeesküvéselmélkedett”? Magyar rendszámmal jár már?

  17. Királyerdei szerint:

    Elutasította kedd este a ciprusi törvényhozás a bankbetétek megadóztatását, amely az euróövezeti mentőcsomag feltételét képezi.

    Az nyilvánosságra került tervekhez képest is jelentősen módosított, a 20 ezer euró alatti betétekre illetékmentességet nyújtó javaslatot a kormányzó jobbközép Demokratikus Tömörülés (Disy) kivételével valamennyi párt elutasította. Az 56 fős törvényhozásban 20 mandátummal rendelkező legnagyobb kormánypárt az előzetesen jelzetteknek megfelelően tartózkodott a szavazáson.

    Averof Neofitu, a kormányzópárt alelnöke a szavazást követően úgy nyilatkozott: ma fél lábbal a szakadék felett állunk, de nem szabad, hogy az európai társaink irányában érzett jogos dühünk és keserűségünk vezérelje döntéseinket. A politikus, aki a tartózkodást az egyetlen felelősségteljes hozzáállásnak nevezte, arra szólított fel, hogy “ne lökjék ki Ciprust az euróövezetből”. “Ez nem a szándékunk, nem ezt akarjuk, és nem ezt választottuk most” – fogalmazott.

    A törvényhozás előtt összegyűlt, a tervezett intézkedés elleni tüntető tömeg üdvrivalgással fogadta a szavazás eredményét.

    Kedden Nikosz Anasztasziadisz államfő úgy fogalmazott: a kormány már dolgozik egy másik terven.

    A helyi média szerint a kormány most igyekszik újratárgyalni a mentőcsomag feltételeit az euróövezeti partnerekkel. Az elmúlt napokban több euróövezeti döntéshozó is világossá tette, hogy Ciprus saját maga döntheti el, hogy miként teremti elő a mentőcsomag keretében vállalt 5,8 milliárd eurós önrészt. Leszögezték ugyanakkor, hogy nem tudnak engedni a ciprusi hozzájárulás mértékéből, hiszen a jelenleg tervezett 10 milliárd eurónál nagyobb hitelfolyósítás már fenntarthatatlan szintre emelné a szigetország államadósságát.

    MTI
    Na,szemét komcsik,erre mit fogtok lépni?

  18. Királyerdei szerint:

    Egy cikkem 1996-ból.(Akkor még nem volt ékezetem,és a forumozás is gyerekcipőpen járt):

    “Ferfiaink nem elik meg nyugdijaskorukat.. Asszonyaink nem szulnek.
    Remenytelen nok a szules utani pillanatban meggyilkoljak ujszulottjeiket.
    Gyereklanyok acsorognak az ejszakaban a kocsisoron.Zsenge lanyokat
    toboroznak kulfoldi kuplerajokba. Fiatal fiuk egy tanyer levesert es ejjeli
    szallasert aruljak testuket a palyaudvarokon es a Duna-parti korzon.
    Tizeneves kamaszok brutalis kegyetlenseggel meszarolnak le oregeket,
    de sajat cimboraikat sem kimelik.Fenyes nappal egy varos szeme lattara
    agyonvernek egy embert.Kommandosok serege lovi le az elmebeteget.
    rendorok es vasutasok rugdosnak halalra egyetemistat.Kovel zuzzak be
    a torekeny koponyat a vonatdobalo, unatkozo,magukra hagyott gyermekek…
    Mocskos utcakon, koszlott kapualjakban az egyik nyomorult amasik nyomo-
    rultat megmaradt otven forintjaert uti le.Idegenek huzkodjak ki kertjeink
    zoldsegeit.masok taroljak lefaink gyumolcseit…lopjak autoinkat, kifosztjak,
    vikendhazainkat,kiraboljak lakasainkat.Lelovik a papokat.Lopjak a vasuti
    sorompo jelzoberendezeseit, es halottakatgorget maga elott a vonat.
    uhes, tetves, tudobeteg emberek fagynak meg bokrok aljan,hidak alatt,
    sotet lyukakban.Szetszort szemetet hintaztat a szel, a kukakat turo
    szerencsetlenek egy falas etel, penzze teheto uvegek utan kutatnak.
    foldestul faljak fol az ehesek a kifosztott raktar krumplijat. A gyertyafeny
    mellett tanulo kisdiakok kizuhannak az ehsegtol az iskolapadbol.Siro
    oregasszonyok alkudoznak a patikaban, hogy meghalt ferjuk mar fol nem
    hasznalt, de meregdraga gyogyszeret visszavalthassak.Teljes csaladok
    maradtak munka es megelhetes nelkulMar kikapcsoltak a gazt, a villanyt
    most elarverezik a fejuk folul a tetot,mert a bankok egyoldaluan modosithatnak
    szerzodeseket.Par szazas kistelepulesek majdnem minden munkakoru em-
    beremunka nelkuli.Lakotombok teljes hazsorait fenyogerendaerdok tartjak az
    osszeomlastol.Szulok konyorognek aprohirdetesekgben, hogy halalos beteg
    gyermekuket megmenthesse.Nincs becsulete sem az adott szonak, sem
    az irasos szerzodesnek.Gengszterek fosztjak meg az embereket megtakaritott
    penzuktol, hajszoljak csodbe a kenyszerbol kisvallalkozova letteket.Jogeros
    biroi iteleteket senki nem hajtat vegre.Kinyitott tenyeru asszonyok esgyermekek
    koldulnak aluljarokkoven, utcasarkokon.Az iskolakbol kikerultek tomegei cel,
    ertelem, munka nelkul tengodnek. Fogyatekosokat itelnek halalra,orokletig
    szobafogsagra,csokkentve, megvonva tamogatasukat.Bezart konyvesboltok,
    muvelodesi hazak, konyvtarak helyenpeep show-k, autoszalonok, bankok nyilnak.
    Megalazott tanarok, orvosok, muveszek, kutatok vergodnek kiszolgaltatottan.
    Vedtelenul allunk a vilagban, mikozben fegyveres banditakbuszmegallot, hazat,
    templomot robbantgatnak korulottunk, de nekunk egy kesunk sem lehet.
    Mar rokonainkkal es baratainkkal sem talalkozhatunk.Ket buszjegyert egy kilo
    kenyeret kapni.Megfizethetetlen a vonaljegy, a posta, a telefon,kapcsolat-
    tartasaink igy valtak lehetetlenne.Beomlanak a banyak,osszedolnek az uzem-
    csarnokok.Rozsdasodnak a gepek.Pipacsot novel a szantofold.A hazakrolhamlik
    a vakolat.Az egyetemi tanar fejere razuhan a mennyezet.Kosz es mocsok min-
    denutt.Orvosok, mezogazdaszok, biologusok, tanarok es mernokok menekunek
    kulfoldre, vagy diplomaikkal havat lapatolhatnak mint regen. Doghuson
    elnek csaladok. Nyolcezren allnak sorban karacsonykor, szakado esoben,
    egyetlen tal meleg levesert a Petofi Csarnok elott.Szazezrek vacognak futetlen
    szobakban.Ket es fel millio nyugdijasnak mar kenyerre es tejre sem futja.Harom-
    szazezer a veszelyeztetett gyerekek szama A betegek harminc szazaleka mar nem
    tudja kivaltani agyogyszeret.Adozott jovedelmunkbol csillagaszati osszegu
    tb-jarulekunk ellenere fizetjuk a kulonfele orvosi ellatast, mert nem akarunk m
    i
    is a korhaz elott megdogleni.Adozott jovedelmunkbol tanittatjuk -mig birjuk -a
    gyermekeinket.Es fizetjuk a biztositasokat, de penzunkbol sem kifosztott laka-
    sunkra sem osszetort, ellopott autoinkra nem fussa.Es mar riogatnak: befize-
    tesunk a nyugdijra sem lesz eleg, es azt mondjak annyit kapunk majd vegig-
    dolgozott, tonkretett eletunk utan,amennyit mi,csak az adozott jovedelmunkbol
    megtakaritunk magunknak,es dolgozhatunk, mig bele nem halunk, mert hiszen
    Europaban is sokaig dolgoznak az emberek.Folszamoljak a korhazakat, iskolakat,
    szinhazakat, muvelodesihazakat, szelnek eresztik a tanitokat,orvosokat,
    kutatokat, konyvkiadokat,nincs szukseg rajuk .Es iszunk, kabitoszerezunk, es
    gyilkoljuk magunkat, ha mar nem megy tovabb. Es mindez meg nem eleg.
    Megfelemlitve, megzsarolva elunk,van megmunkahelyunk,hat hallgatunk.
    Es mert meg ki tudjuk fizetni a szamlainkat, hat ehezunk es lemondtunk mar
    mindenrol: ujsagrol,konyvrol, szinhazrol es mozirol.Mar csak a puszta eletunk
    maradt.Es teljesen magunkra maradtunk. Es veletlenul se szolalunk meg, mert
    nem akarjuk,hogy azonnal nacionalistanak, sovinisztanak,fasisztanak
    antiszemitanak kialtsanak ki,mert buntetlenul vadolhatnak,belyegezhetnek meg
    minket.Csillogo marvany- es uvegpalotakatemelnek az egyre szaporodo bankok,
    a biztositok,a tarsadalombiztositas, a kulfoldi zletemberek,a zavarosban halasz
    o
    vallalkozok.Business centerek tarkitjak utjaink szelet ,aznem baj,ha mellettuk
    50
    -150eve allo, soha nem tatarozott hazak,emberek lakasai omlanak ossze, mint a
    kartyavar, hadd hulljon a fergese.Es nezzuk a teve reklamjait, hogy ez az
    autocsoda mar igencsak olcso,egymillio kilencszazezerert kaphato, meg hogy
    etkezzunk egeszsegesen koleszterinmentes etolajjal fozzunk,de mar a zsirra
    se futja..Es van olajgate es vam meg adocsalasok, buntetlenul vagy rohejes
    buntetessel.Uj mediamogulok es sajtomonopoliumok. Magankastelyok a
    maganositott tiszta levegon.Operabalok Vallalkozok Balja, belterjes exkluziv
    rongyrazasok egyenes adasban a televizioban, vakulj magyar nezd az elelmes-
    eket akik idoben tudtak valtani.Es tudjuk, a mi penzunkbol buliznak egy amerika
    i
    filmforgatasanak urugyen,mikozben ingyen adtak el a varost, mert minden
    elado,de csak mert mi kimaradtunk belole hat ne tiltakozzunk, hogy herdaljak
    a penzunket.Egy orszag kukkolhatja a gazdagok es a hatalom penzunkbol
    rendezett mulatsagait, fektelen,gatlastalan tobzodasat.Millios havi fizetesek
    Magantestorsegek es fegyveresek vedik a verunkon hizottakat.Ejszakai bank-
    kifizetesek a haveroknak a csodelotti pillanatban.Szamolatlan milliok vegki-
    elegitesekre.A draga telkeken allo korhazakra,iskolakra,szinhazakra is szemet
    vetett mar valaki.Es nem akad szinte egyetlenbolt sem amelynek a feliratat
    erthetnenk.Idegenek lettunk sajat honunkban!”

  19. nagyapó szerint:

    Szabadságharcosok útja mindig rögös! Nem keveri össze Bayert Szanyival? Mert, ha nem, írása többi része éedektelen, csak egy elfogult szöveg.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  20. John Doe szerint:

    nagyapó, van közös vonás.

Itt lehet hozzászólni !