A csehek simán le tudták szerelni a balhézókat

Fn.hu

Cseh rendőrök

A cseh rendőrök nem lacafacáztak, őrizetbe vették a huligánokat

Állt a bál Prágában. A cseh fővárosba érkezett horvát szurkolók csütörtök hajnalban és este is összecsaptak a rendőrökkel, akik közül nyolcan megsérültek. Összesen több mint háromszáz Dinamo Zagreb-drukkert vettek őrizetbe. 

Magyarországon 2006 óta rendszeresen “áll a bál” az utcai rendzavarások miatt. A rendőrség az MTV elfoglalását sem tudta megakadályozni, cserében viszont könnygázgránátokkal, puskákkal, kardlapos lovasrohammal, ütlegeléssel verte szét a Fidesz békés nagygyűlését 2006. október 23-án. Mindezt sikerült megspékelni az 56-os megemlékezők, utcai járókelők megkínzásával, megalázásával: az azonosító nélküli rendőrök lényegében azt tettek áldozataikkal, amit csak akartak.
A szintén tehetetlen kormány és kormányfő eközben maguk is ellentüntetésekre járnak, mintha nem is az ő feladatuk lenne a törvényhozás és a rendőrség irányítása (bezzeg a nemzetbiztonság dolgozik, csak úgy tűnik, nem ezen).
A cseheknek minderre nincs szükségük, ott csak meg akarják akadályozni a balhékat, elkapni a balhézókat. És mi történik? Nekik sikerül.

A horvát Dinamo Zagreb labdarúgócsatának szurkolói a Sparta Praha elleni UEFA-kupa-találkozóra érkeztek a cseh fővárosba. Már csütörtök hajnalban összetűzésbe kerültek a rendőrökkel. A rendfenntartók egyik autóját kövekkel, botokkal, üvegekkel dobálták meg a Vencel téren. Az AP hírügynökség szerint egy rendőr a vállán megsérült, míg 120 szurkolót őrizetbe vettek.

Őket később kiengedték, a balhé pedig este, az Óvárosi téren folytatódott. A távirati iroda helyszíni tudósítója szerint a verekedés akkor kezdődött, amikor a cseh kommandósok az egyik kerti vendéglőben körülzárták a horvátokat, hogy menetüket a Letná Stadionba kísérjék, és megakadályozzák esetleges összetűzéseiket a Sparta Praha rajongóival.

Iva Knolova rendőrségi szóvivő elmondta: az összecsapásban hét rendőr és négy horvát szurkoló sérült meg, s 200 huligánt letartóztattak.

A két csapat első, zágrábi meccse sem volt balhémentes. A találkozó előestéjén megtámadták a Sparta küldöttségének egy csoportját. Négy elöljáróra és a csapattal tartó négy testőrre húsz álarcos, baseballütős férfi rontott rá. Az verekedésben többen könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Az MTI beszámolójában emlékeztetett arra, hogy a párharc körül már eleve felfokozott volt a hangulat, miután a Sparta Praha kemény magja egy augusztusi cseh bajnokin Radovan Karadzsics korábbi boszniai szerb vezetőt és az ugyancsak háborús bűnökkel vádolt Ratko Mladics volt boszniai szerb hadsereg-főparancsnokot éltette, s ezzel kivívta a zágrábi együttes drukkereinek ellenszenvét. A csütörtöki UEFA-kupa-meccsen egyébként 3-3-as döntetlen született, és ez a horvátoknak kedvezett, idegenben lőtt gólokkal ők jutottak tovább.

Forrás: Fn.hu

3 hozzászólás “A csehek simán le tudták szerelni a balhézókat” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    Slovan-Fradi után meg ment a sírás, micsoda brutálisak, meg stb…Tudom, tudom, az nem cseh…:( Hja, meg vmi magyar politikust is elkergettek Prága föteréről…:)

  2. munkásököl szerint:

    A Slovan-Fradit ne keverjük bele szerintem. Ott konkrétan azért vertek meg embereket, mert magyarnak születtek, nem azért, mert balhéztak. Ha Te vagy ott, Te is kapsz…

  3. medvegy szerint:

    Fantomasz! Az lesz majd a szep vilag!! Gyurcsany ellenzeke a Kiss Peter Lampert Monika paros lesz… Kellemes idotoltest neked Fantomasz abban az orszagban!!

Itt lehet hozzászólni !