Álpap temet a csepeli temetőben?

Bors

Római katolikus szertartást fizetett ki a család, most azonban az sem tudják, pap volt-e egyáltalán a férfi, aki megtartotta. A rokonok csak a gyászmisén értesültek a megtévesztésről.

– Hogy történhetett ez? – kérdezte döbbenten a gyászoló asszony György atyát, a csepeli Jézus Szíve-plébánia lelkészét, aki kénytelen volt tudatni vele, hogy kérése ellenére nem római katolikus pap temette el az édesanyját.

– Sajnos ez nem az első eset, csak most sikerült először tetten érnünk a férfit. Elmentem egy temetésre, ahol a katolikushoz hasonló miseruhába öltözött J. Maximiliánnal találkoztam, aki máltai lovagként mutatkozott be. A férfi azt állította, hogy a Boldog Teréz Anya-plébániához tartozik. György atya kiderítette: a plébánia egy azonos nevű egyházé, amelyet néhány éve jegyeztek be.

Forrás: Bors

15 hozzászólás “Álpap temet a csepeli temetőben?” bejegyzésre

  1. kispajtás szerint:

    Már a papokat is hamisítják? 🙂

  2. Ha ügyesen forgatja az ásót és lapátot miért ne temethetne?!

  3. hitetlen szerint:

    Az ember esze megáll !

  4. Vátesz szerint:

    Valami talmudista lehetett, így akarja elérni, hogy az elhunytak ne a mennyországba, hanem a gajdeszba jussanak!

  5. csumpika szerint:

    ez nagyon egyszerű matek. a megrendelő fizet egy szolgáltatásért, és valakik anyagi haszon reményében átverik. ha azonosítható a tettes, akkor az elhunytat kihantolni, újratemetni, az összes költséget ráverni a csalóra, meg még egy jó kétmilliós kártérítést a család érzelmi sokkját kompenzálandó.
    nagyon bűzlik ez az egész halottas biznisz, ideje lenne alaposan a körmére nézni a tisztelt temetkezési vállalkozóknak. irgalmatlan pénzeket gombolnak le az emberekről, és még ezzel sem érik be, hanem még többet akarnak harácsolni. ennek érdekében a csalástól sem riadnak vissza.

  6. felix szerint:

    A salakmagyar hülyeségét félretéve.
    Az elhunytak hozzátartozói csak tudják, hogy hol rendelték meg a szertartást.

  7. kispajtás szerint:

    Zugtemetés – zugpappal…

  8. lolka szerint:

    Úgy gondolom, hogy aki a temetési szertartást szeretne, az megbeszéli az egyházi személlyel (pap) a temetés idejét a gyász beszédet és amit kell…nem beszélve arról, hogy valószínű templomba is járnak a hozzátartozók és ismerik a papot…Ha ezek az észrevételek nem így történtek, akkor nem tudom mi a probléma…
    “Római katolikus szertartást fizetett ki a család”…(A református ügy menetet ismerem) lehet a római katolikus nem így van, akkor nem szóltam…

  9. mamika szerint:

    Na ezért nem kell nekem pap majd, valaki csak elmondja milyen drága jó lélek voltam mig éltem.

  10. kispajtás szerint:

    Mamika:
    Az a párt- vagy munkásőrtemetés volt, lehetett kérni díszsortüzet is.

  11. bonifác szerint:

    Szerintem jó kis álkatolikusok voltak a megrendelők, kaptak egy álpapot. De a csalás
    bűncselekmény, érdemes lenne elkapni a “reverendáját”. Remélem rövid időn belül imádkozhat a hűvösön a saját lelki üdvéért.

  12. szigetország szerint:

    Talán még van olyan hely, ahol siratóasszonyokat is lehet kérni. Ha nem sír a rokonság, helyettük zokognak a felbérelt asszonyok. Ettől pedig mindenkinek olyan gyászos kedve lesz, hogy az egész menet fuldoklik a könnyeitől.

  13. Vátesz szerint:

    Ennél jobb csak az lenne, ha egy zsidó temetésen az álrabbi megállna vizelni egy akácfánál a metéletlen farkával! 😉

  14. Simi szerint:

    Az a lényeg, hogy ne engedjük, hogy a vállalkozó intézze helyettünk a katolikus szertartást. Menjünk el a plébániára személyesen. A vállalkozó a Boldog Teréz Anya közösséghez irányítja az elhunyt adatait és ők végzik a temetési szertartást. Ez NEM KATOLIKUS EGYHÁZHOZ TARTOZÓ KÖZÖSSÉG!!! Sőt az Egyházi Törvénykönyv szerint az úgynevezett “önmagától beálló kiközösítés” vonatkozik rájuk, mivel engedély nélkül végeznek papi funkciót. Sok információval rendelkezem róluk.

  15. Simi szerint:

    Vátesz, Neked mondom, hogy hallottam már arról is, hogy állítólag zsidó rabbinak is felöltöznek, ha a helyzet úgy kívánja.

Itt lehet hozzászólni !