Ingyenes a budapesti tömegközlekedés január 14-én

Budapesti Közlekedési Központ

Illusztráció

A havazás miatt, illetve a Budapesten és környékén jelentősen lelassult forgalomra tekintettel Tarlós István főpolgármester engedélye alapján a Budapesti Közlekedési Központ a mai napra, január 14-én hétfőn 24 óráig ingyenes tömegközlekedést biztosít a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és hév-vonalakon).

Az intézkedésről minden jegyellenőr, metróellenőr, közterület-felügyelő kiértesítését megkezdtük, és kollégáinkat utastájékoztatási feladatokra irányítjuk át.

Kérjük az autósokat, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe. Kötöttpályás fővonalaink, a metrók és hévek megbízhatóan közlekednek, a villamosjáratok is néhány kivétellel járnak. A hegyvidéki buszjáratokon jelentős a fennakadás, többek között számos baleset és keresztbefordult autó miatt. Az intézkedés célja, hogy ezáltal is biztosítsuk mindenki számára az egyszerű hozzáférést a közösségi közlekedéshez, ne a jegyvásárlás legyen akadálya az autók letételének.

Az intézkedés rendkívüli, kizárólag a mai napra és éjfélig szól. Ezúton is kérjük és köszönjük minden utasunk megértését a havazás miatt bekövetkezett forgalmi zavarok miatt, kollégáink azon dolgoznak, hogy a forgalom mihamarabb helyreálljon, az FKF pedig végzi az utak síkosságmentesítését.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

14 hozzászólás “Ingyenes a budapesti tömegközlekedés január 14-én” bejegyzésre

  1. Princess szerint:

    Ez egy igazán jó hír!!! 🙂

  2. vitéz bihari Grün szerint:

    “Felkészültünk a télre!” 😛

  3. felix szerint:

    vb. Grün!
    Ne légy igazságtalan hiszen, te is láthattad, hogy eset a hó.

  4. vitéz bihari Grün szerint:

    “Ingyenes BKV
    A havazás miatt hétfőn 24 óráig ingyenes a tömegközlekedés a fővárosban – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Facebook-oldalán. Azt írták, az ingyenességet a havazás miatt Tarlós István főpolgármester engedélyezte a BKK teljes vonalhálózatán (Budapesten és az érintett agglomerációs busz- és HÉV-vonalakon). Az intézkedés célja, hogy ezáltal is biztosítsák mindenki számára az egyszerű hozzáférést a közösségi közlekedéshez, ne a jegyvásárlás legyen akadálya az autók letételének – írták. A BKK azt kéri, hogy aki teheti, a közösségi közlekedést vegye igénybe.”
    Természetesen ingyenes és letakarított parkolóhelyekkel várjuk az utazni kívánók autóit! 😛
    http://mno.hu/belfold/belepte-a-ho-az-orszagot-fennakadasok-budapesten-1130835

  5. nagyapó szerint:

    Rogán Antal polgármester arra kérte a Belváros-Lipótváros Közterület-Felügyeletét, hogy a hóhelyzetre tekintettel hétfőn függessze fel a parkolás ellenőrzését és pótdíjazását.
    Az V. kerület polgármestere az MTI-nek elmondta azt is, hogy kérésére a belvárosi közterület-felügyelet munkatársai a parkolóhelyek megtisztításában és az utak járhatóvá tételében működnek közre.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. beluska szerint:

    Akkor lenne ez teljesen igazságos, ha a bérlettel rendelkező utasok bérleteinek érvényességi ideje egy nappal meg lenne hosszabbítva.

    Így most azok is jól járnak, akik éves jeggyel járnak, mert ugyan azt a jegyet kezelik le minden nap – kijátszva az első ajtós felszállást. Tisztelet a kivételnek.

  7. GONDOLKODÓ! szerint:

    A nap felvétele, poenja 😀 😀 😀 😀

    Ma ingyen lehet buszozni, Budapesten. Már tudjuk miért: hogy legyen, aki tolja a buszt a hóban.

    http://belsoseg.blog.hu/2013/01/14/utasok_toljak_a_buszt_budapesten?utm_source=TC&utm_medium=link&utm_content=2013_01_14&utm_campaign=index

  8. szigeti szerint:

    VÉGRE!
    Már kezd közelíteni a bekerülés a színvonalhoz!

  9. lolka szerint:

    És ezt miért nem tegnap este közölték az emberekkel ?…
    KÖSZÖNET AZ ILLETÉKESEKNEK, HOGY A KERÉKPÁRUTAKAT “LETAKARÍTOTTÁK”…
    AZ MSZP VEZETÉS ALATT HA EKKORA HÓ ESETT DÉLUTÁNRA MÁR TISZTA VOLT A KERÉKPÁR ÚT…
    -ÉS KÖSZÖNET ANNAK A SUTTYÓNAK AMELYIK A “DOBOZOS” AUTÓJÁVAL TELJES SZÉLESSÉGBEN A KERÉKPÁR ÚTON PARKOLT A POSZTÓGYÁR UTCÁBAN A “MERCI” SZERVIZZEL SZEMBEN…EZ NEM SUTTYÓ, HANEM EGY NAGY BUNKÓ, MERT HA NEM TUDNÁ SZINT KÜLÖNBSÉG VAN A JÁRDA ÉS A KERÉKPÁR ÚT KÖZÖTT FERDÉN KIKÉPEZVE AMI EKKORA HÓBAN NEM LÁTSZIK…LEGKÖZELEBB ITT LESZ A RENDSZÁM IS….

  10. mind_the_gap szerint:

    Mindjárt megyek is egy kört

  11. felix szerint:

    lolka!
    Azért mert akkor még nem tudták, hogy a hóekéken való szándékos spórolás miatt be fog dőlni Budapest közlekedése.

  12. lolka szerint:

    http://hvg.hu/itthon/20130114_Elo_terkep_nezze_meg_hol_havazik_hol_esik
    -Vagy még mindig olcsóbb egy pár ingyen utas, mint a hó takarítás…

  13. admin szerint:

    Köszönjük, kitettük a linket.

Itt lehet hozzászólni !