Együtt 2014: MSZP-sek tárgyalnak korábbi MSZP-sekkel a tárgyalásról

Mno.hu, Index, Csepel.info

Január 2-án, egy évvel az alaptörvény elleni operaházi tüntetés, az első közös ellenzéki megmozdulás után megkezdődtek a tárgyalások az ellenzéki együttműködésről. Az MSZP által kezdeményezett megbeszélésekre az Együtt 2014 tárgyalói korlátozott mandátummal érkeztek, a mozgalom szerint amíg a közjogi kérdésekben nem állapodnak meg, másról nem is érdemes beszélni. Az Együtt 2014-et Bárándy Péter, az MSZP-t Bárándy Gergely képviseli a tárgyalásokon.

A „jogállam helyreállításának” programjával és egy alternatív alkotmánytervezettel megy a délután kezdődő ellenzéki tárgyalásokra az Együtt 2014. Az LMP és a 4K! az előkészítő találkozó után – felkérés híján – most is távol marad.

A választói mozgalom szerdai sajtótájékoztatóján Szigetvári Viktor korábbi MSZP-s tanácsadó, a Haza és Haladás Egyesület jelenlegi alelnöke elmondta: egy harmadik dokumentumot is megosztanak majd tárgyalópartnereikkel. Ez „visszafogott alkotmánykorrekcióra” tesz javaslatot abban az esetben, ha az ellenzék nem szerez kétharmados többséget a választásokon – tette hozzá. Az Együtt 2014 egyelőre csak a közjogi kérdésekről szóló egyeztetéseken vesz részt, gazdaságpolitikai tárgyalásokra nem mennek el az alkotmányos fejezet lezárásáig – tudatta. „Konstruktív a hangulat”, így a heti rendszerességgel tartott közjogi egyeztetések akár 3-4 hét alatt lezárhatók – jegyezte meg.

Kónya a Parlament elé menne

Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke annak a reményének adott hangot, hogy az Alkotmánybíróság megsemmisíti az előzetes regisztrációról szóló rendelkezéseket. Ellenkező esetben, vagy ha a kormányoldal „jogi trükközéssel” mégis bevezeti a feliratkozást, kezdeményezik, hogy a demokratikus ellenzéki erők együtt tüntessenek a Parlament előtt – közölte.

Apa és fia asztalhoz ül

Az MSZP kezdeményezésére délután a budapesti Pallas Páholyban kezdődnek tárgyalások ellenzéki szervezetek – a szocialista párt, az Együtt 2014, a Demokratikus Koalíció, a Magyar Szociáldemokrata Párt és a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt – szakértői között közjogi kérdésekről. A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy az Együtt 2014 tárgyalási delegációját Bárándy Péter, a Medgyessy-kormány igazságügyi minisztere vezeti majd. A szocialista pártét a fia, Bárándy Gergely MSZP-s elnökségi tag, a Demokratikus Koalícióét pedig Molnár Csaba, a párt alelnöke vezeti.

Juhász Péter, a Milla Egyesület elnöke hangsúlyozta, a vasárnapi előkészítő tárgyalásokon elérték, hogy a résztvevők körét bővíteni lehessen, egyúttal abban bíznak, hogy az LMP és 4K! – amelyeket az MSZP már korábban meghívott – is bekapcsolódik majd az egyeztetésekbe. A Milla fontosnak tartja, hogy sikerüljön megállapodni az ügynökkérdés és a pártfinanszírozás rendezéséről, valamint arról, hogy a határon túli magyarok megtarthassák választójogukat – ismertette Juhász Péter.

Az LMP el se megy

A Magyar Nemzet december 31-i számában az állt: nem vesz részt az LMP a szocialisták által kezdeményezett január 2-ai ellenzéki egyeztetésen. Schiffer András, a párt frakcióvezetője a lapnak elmondta, hogy konkrét felkérést sem kaptak, így legfőbb döntéshozó testületük, a választmány sem tárgyalt arról, hogy ott legyenek.

December 30-án egyébként sem ők, sem a 4K! nem jelentek meg az Együtt 2014 Mozgalom által szervezett, a januári tárgyalássorozatot megelőző előkészítő találkozón. A 4K! az egyik napilapnak azzal indokolta a távol maradást, hogy nem kaptak meghívást.

Október 23-a volt a fordulópont

Az MSZP vezetése és tagsága tavaly végig azt hangoztatta, hogy nem született még döntés a 2014-es miniszterelnök-jelöltet illetően, ám október 23-ától megváltozott a helyzet. Ekkor állt ugyanis a Szabad sajtó útján a Milla színpadára Bajnai Gordon, aki épp a szocik támogatásával kormányzott. A Haza és Haladás elnöke pedig egyrészt intenzív kampánykörútba kezdett, másrészt maga mellé állította a Szolidaritást és a Millát az Együtt 2014 elnevezésű választási szövetségben. Erre reagálva Mesterházyék novemberben bedobták, hogy szövetséget kötnének és tárgyalnának.

Forrás: Index, Mno.hu

23 hozzászólás “Együtt 2014: MSZP-sek tárgyalnak korábbi MSZP-sekkel a tárgyalásról” bejegyzésre

  1. Tóth Mária szerint:

    Az összes formáció egy nagy közröhej !

  2. bonifác szerint:

    Egy nagy altatás az egész! Fél év múlva egymás tenyeréből fognak enni.Nagyon hülyének
    kell lenni ahhoz, hogy bárki komolyan vegye….

  3. Bugi szerint:

    Annyira hülyének nézik az embereket, hogy az már vicces. Viszont sok ember erre vágyik, arra, hogy a kommunisták összefogjanak saját magukkal saját magukért, hogy megint kedvükre lophassanak.

  4. Vátesz szerint:

    Szigetvári, Kónya, Juhász Péter. Ennek a három kajmánnak kellene vezetnie Magyarországot? Ez már a 19-es kunbélai mélység!

  5. nagyapó szerint:

    Szorosabbra zárja sorait a maffia!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  6. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. 18.09
    Az emberek fejében, lelkében zavarkeltésre nagyon jók lesznek.
    Hihetetlen sokan bedőlnek, befognak dőlni nekik.
    Többek között ezért sem gondolkodom már régen pártokban sem, lassan, lassan………..

  7. vitéz bihari Grün szerint:

    Öreg pöcs!
    Tisztességtelenek ellen csak tisztességtelenül lehet harcolni!
    Ismered a Karinthy mondást:
    “A gonosz ellen még a zördöggel is hajlandó vagyok szövetkezni!” ))) 😛 (((

  8. GONDOLKODÓ! szerint:

    Csak és kizárólag: “…….Isten hatalmad nagy, s az én hitem, Te vagy…………”

  9. GONDOLKODÓ! szerint:

    T. Grün tanár úr

    “Márai Sandor: Arról, hogy a gonoszokkal semmit nem lehet kezdeni.

    Mi a gonoszság? Rendkívül összetett tünemény. A kegyetlenség mögött legtöbbször gyermekkori sérülések vannak – de van mögötte természetesen más is, jellem, testi és lelki alkat összjátéka, rossz példák. Évezredek műveltsége nem tudta az emberben feloldani a kegyetlenségre való hajlamot. Az állatok, a fenevadak soha nem kegyetlenek, az egyetlen macska kivételével. Kielégületlenségből táplálkozik a gonoszság; aztán műveletlenségből. folytatás..
    A gonoszságra hajlamos ember a maga életének könyvelésében nem ismer “tartozik” és ” követel” rovatot: ő csak követel. Nem hiszem, hogy jósággal, engedékenységgel, tanítással feloldhatjuk az ilyen emberben a gonoszság és a kegyetlenség indulatait. Aki gonosznak született – akad ilyen is -, vagy akit az élet csalódásai, tapasztalatai, kegyetlen fordulatai nem türelemre és megbocsátásra, hanem gonoszságra neveltek, elveszett mindenfajta erkölcsi érvelés számára. Legokosabb kitérni útjából, amennyire lehet. S lehet sajnálni is, mert legtöbbször egy kegyetlen, önző és buta anya vagy gonosz apa áll az ilyen ember gyermekkorának sötét hátterében.”

  10. GONDOLKODÓ!
    Mindezek igazolására ajánlom szíves figyelmébe:
    Debreczeni József Arcmás c. könyvét! 🙂

  11. felix szerint:

    Húsz év óta mindig arra szavazott a tömeg akit a kisebbik rossznak tartott.
    Élég csak azt bizonyítani. Itt jónak lenni nem szabad, mert nincs rá igény.

  12. Vátesz szerint:

    Kettősmércével nem lehet jónak lenni!
    Köznyilvánosan a mondat így szól, “aki egy emberi életet megment, az olyan mintha az egész világot mentené meg”.
    A nemnyilvánosan, csak kiválasztottaknak hozzáférhető eredeti Talmudban így szerepel, “Aki egy ZSIDÓ életet megment, az olyan mintha az egész világot mentené meg”. (Sanhedrin 37a).

  13. felix szerint:

    Vátesz rabbi!
    Vannak még idézeteid?

  14. Vátesz szerint:

    Persze hogy vannak!
    Na, megtartotta már Ron Werber az előadást az mszp-aktivistáknak, hogyan kell a hasbarával telebeszélni az emberek fejét, hogy ti vagytok akik a kormányzásra (s nemcsak arra!) kiválasztottak?

  15. felix szerint:

    Ej Ej Vátesz rabbi!
    Még azt sem tudod, hogy kit kell kérdezned ahhoz, hogy választ kapjál.
    Ezért írtál a parasztoktól is annyi hülyeséget a parasztokról.
    Tudod attól, hogy disznótoron voltál a Kórus utcában még nem lettél paraszt.

  16. felix szerint:

    Az első paraszt nem kell ő a címzett.

  17. Vátesz szerint:

    Hasbara-kommandó a csepelinfón?

    http://www.sourcewatch.org/index.php/Hasbara
    HASBARA
    Hasbara refers to the propaganda efforts to improve Israel’s image abroad, to justify its actions, and defend it in world opinion. It is a public diplomacy effort undertaken by Israeli government officers, or individuals in target countries (public or private efforts; group or individual efforts). Israel portrays itself as fighting on two fronts: against the Palestinians/Arabs and world opinion. The latter is dealt with hasbara. The premise of hasbara is that Israel’s problems are a matter of better propaganda, and not one of an underlying unjust situation.[1]

    Pink-washing Israel
    PR companies hired by Israel have taken prominent gays on tour to Israel, and also taken prominent Israeli gays on tour to Europe and the United States. These efforts attempt to show that Israel is a tolerant and gay-friendly society.[11]

    Izrael rózsaszínre mosdatása
    Izraelbeli piár-cégek közismert buzikat bérelnek fel izraeli utazásra, úgyszintén közismert izraeli buzikat felfogadnak európai és egyesültállamokbeli utazásra, hogy Izraelt toleráns és homokosbarát társadalomként tüntessék fel.

    Hasbara: whitewashing Israeli crimes: blame the victim
    Israel: propaganda actions on the internet/blogs; hasbara

    Hasbara: izraeli bűntettek fehérre mosdatása: az áldozatok ócsárlása
    Izrael: propaganda tevékenység az interneten/blogokon; hasbara

    Még 2009 végén adott hírt a Jedioth Ahronot című újság internetes kiadása arról, hogy Izrael – érzékelve a zsidó állam bűncselekményei miatti növekvő nemzetközi felháborodást – a jövőben erőteljesebb propagandát kíván kifejteni a világban.
    Az újság híradása szerint az izraeli külügyminisztérium egy úgynevezett internet-kommandót állított föl, melynek tagjai többnyire egyetemi hallgatók és leszerelt katonák, illetve bárki más, aki vállalja a cionista propagandista szerepét. Gondolom, csak megbízhatónak ítélt személyeket alkalmaznak: zsidókon kívül például a keresztény cionisták – nálunk elsősorban a Hit Gyülekezetének elbolondított tagjai – egészen biztosan vállalkoznak a hazugságok terjesztésére. Pénz nélkül persze nem működne az egész akció, ugyanakkor a cionista eszme fanatikusainak a száma a gójok között sem csekély. Az évtizedes holokauszt-propaganda, valamint az arab- és muszlimellenes rágalomhadjárat, a zsidókat ravasz módszerekkel istenítő sok hazug könyv és hollywoodi film, az eltorzított történelemtanítás megtette a maga hatását, és lelkes cionistává formált sok szerencsétlent.

    Az Izrael szolgálatába szegődött propagandisták feladata pedig a Jedioth Ahronot cikke szerint az, hogy kommentárokat, különféle blogokat írogassanak, híroldalakat, fórumokat szerkesszenek, no és persze a twitteren és a facebookon is hirdetniük kell a cionista nézeteket.

    Az újság riportere feltette a kérdést az akció egyik fő szervezőjének, hogy az „internet-kommandó” tagjai „normális internet felhasználónak” adják-e ki magukat vagy sem. A válasz a következőképen hangzott: „A mi embereink nem fogják megmondani, hogy ők az izraeli külügyminisztérium hasbara (propaganda)-osztályának alkalmazásában állnak… Nem fogják magukat szükségszerűen izraelinek kiadni. Azt fogják írni, hogy ők hétköznapi internet felhasználók, és a kommentárjaikat is magánvéleményként fogják közölni, de az üzeneteik a Külügyminisztérium hivatalos irányvonalához igazodnak majd.”

    A lapban megszólaló izraeli tisztségviselő arról is beszélt, hogy az internetes hasbara-hadjárat megindításáról a Gázai Övezet elleni izraeli támadás idején döntöttek. Mint mondta, akkoriban (vagyis egy esztendővel korábban, 2008 végén, 2009 elején) a külügyminisztérium a külföldi zsidó közösségből és Izraelből is sok önkéntest toborzott. „A mi célközönségünk akkor az európai baloldaliak voltak, akik barátságtalanul fogadták az izraeli kormány politikáját. Ezért kezdtünk el beavatkozni a vitafórumokba Angliában és Németországban. Nagyon ellenséges környezetben kellett tevékenykednünk” – fejtegette az izraeli félretájékoztató kampányt szervező egyik külügyi hivatalnok.

    Igencsak meglepő lenne, ha ilyesfajta izraeli hasbara-kommandó éppen Magyarországon nem működne. De a különböző híroldalak Izraelt és a cionistákat érintő cikkeihez fűzött hozzászólásokat böngészve nagy valószínűséggel állíthatjuk: a harcos izraeli propagandisták itt is jelen vannak, és igyekeznek teljesíteni is a pénzükért. Ha azt látjuk, hogy a lelkes filoszemita és Izrael-barát bérkommentelők gyakran kijönnek a sodrukból, dühöngenek és személyeskednek, valamint ha teljesítményüket és érveiket szánalmasan gyöngének érezzük, akkor ne csodálkozzunk: hazug, hamis, a terjeszkedés és uralkodás elleplezésére szolgáló nézeteket hirdetni nem éppen egyszerű feladat. Még akkor sem, ha az ilyesmit busásan megfizetik.

  18. felix szerint:

    Vátesz rabbi.
    Kevés az agyad a cikk értelmezéséhez.

  19. Vátesz szerint:

    Összeállítsam a csepelinfó vad filoszemita hozzászólóit?
    Milyen jó neked, hogy a hasbara tanfolyamon felkészítettek benneteket felsőbbrendűség-érzésből is. A gojok hülyék ahhoz, hogy a zsidókat megértsék! Nem is célunk, hogy megértsük őket, elég ha eltakarodnak!

  20. felix szerint:

    Vátesz
    A felsőbbrendűség az benned szenved.
    Most, hogy megbukott az okos parasztgyerek legenda, kénytelen vagy másokat leminősíteni, hogy ismét viríthass vele.
    Dobd le magadról ezt a vátesz hülyeséget és próbálj meg átlagemberként kommunikálni.
    Fogadok, hogy felszabadult ember leszel, mert nem kell a nem létező vátesz létedet bizonygatnod.
    A végén még a zsidó mániád is elmúlhat,.

  21. Vica szerint:

    Reggel hallottam a TV-ben, hogy Schiffer András kijelentette, nem hajlandó leülni tárgyalni az elmúlt időszak bukott pártjával. Érdekes kijelentés, ugyanis aki egyszer már a nép bizalma szerint hatalomra kerülhetett, s miután lejárt a mandátuma nem választották újra, mindenki bukott pártnak számít (a FIDESZ is, hiszen előfordult már, hogy őket sem választották újra). Shriffer szerintem nem lesz ezen a módon bukott pártelnök, hiszen alkalma sem lesz arra, hogy valaha is kormányra kerüljön… Ez az ember szerintem teljesen alkalmatlan a posztjára.

  22. Vica szerint:

    Tényleg mindig valakik ellen szavazunk… és valóban, egyenlőre tényleg nincs olyan, akire érdemes lenne bizalommal voksolni. A választásokig viszont több, mint egy év van még. Talán kinövi magát addigra valaki…

  23. Perspektíva? szerint:

    T. Vica!
    Ebben ne reménykedjen!

Itt lehet hozzászólni !