Letette esküjét az Országgyűlési Őrség

Százéves demokratikus hagyomány folytatódik

MTI, Fidesz.hu, Csepel.info

Letették esküjüket a január 1-jétől működő Országgyűlési Őrség tagjai a Parlament kupolatermében, a Szent Korona előtt péntek délután. Az Országgyűlési Őrség a 2012. évi XXXVI. törvény rendelkezései alapján 2013. január 1-jével felálló, önálló központi költségvetési szerv. A Fidesz.hu képgalériája megtekinthető itt.

Kövér László üdvözlő beszédében hangsúlyozta, hogy a testület tagjai nemcsak munkát, hanem küldetést is vállalnak a legfontosabb nemzeti intézmény, az Országgyűlés védelmével. A házelnök arra kérte az őrség tagjait, hogy legyenek büszkék a küldetésükre, a zászlójukra és az egyenruhájukra, amely összeköti őket a szolgálatukban.

Kiemelte, hogy a megjelentek – akiket elöljáróik is alkalmasnak találták erre a szolgálatra – értik és magas szinten művelik a szakmájukat. Szavai szerint az Országgyűlési Őrség tagjai nagy feladatot vállaltak, amelynek sikeres ellátása az ország életére is kihat, hiszen nekik kell biztosítaniuk az Országgyűlés biztonságát. Hangsúlyozta, hogy összetett rendszert kell majd működtetniük, ami csak úgy lesz lehetséges, ha csapatban, nemcsak egymással, hanem egymásért is képesek lesznek dolgozni.

Hozzátettete, hogy az őrség tagjai a Szent Korona előtt tettek esküt, ami a nemzet egészét jelképezi. Mint mondta, az esküvel “életünk legfontosabb elhatározásait pecsételjük meg”, és arra kérte az egység tagjait, hogy ragaszkodjanak ehhez a kimondott szóhoz.

A házelnök az Országgyűlési Őrségnek csapatzászlót is adományozott, amelyet – miután felesége, Bekk Mária felkötötte a díszszalagot – a történelmi egyházak képviselői megáldottak. A parlament áprilisban döntött az Országgyűlési Őrség felállításáról. Kövér László házelnök decemberben Tóth László rendőr alezredest jelölte az egység parancsnokának.

Péter István főhadnagy, az egység egyik tagja arról beszélt, hogy az Országgyűlési Őrségnek egy hármas alapelvet, az elérendő célt világosan meghatározó jövőképet, az ehhez kapcsolódó küldetéstudatot és filozófiát szem előtt tartva kell meghatároznia identitását.

Az Országgyűlési Őrség célja, hogy a legmagasabb szakmai színvonalon működjön, erős, professzionális szervezetként a társadalom tagjainak körében is megbecsülést vívjon ki. Az egység küldetése az Országgyűlés elnökének, az Országháznak és a parlament munkatársainak elhelyezésére szolgáló létesítmények védelme – hangsúlyozta. Az őrség feladata, hogy az Országgyűlés függetlenségének, külső befolyástól mentes működésének biztosítását elhivatott munkatársakkal, a legmodernebb technikai eszközökkel, politikai függetlenséggel hajtsa végre – tette hozzá. Az Országgyűlési Őrség célját olyan kollégákkal akarja elérni, akik magukénak érzik a demokratikus értékeket, törvénytisztelők, feddhetetlen életvitelükkel pedig hozzájárulnak az egység pozitív megítéléséhez – jelentette ki a főhadnagy.

Az őrök a rendőrségi törvényben meghatározottak szerint fokozott ellenőrzést hajthatnak végre, ruházatot, csomagot, járművet vizsgálhatnak át, magánlakásban és közterületnek nem minősülő helyeken is intézkedhetnek, kép-, illetve hangfelvételt készíthetnek, helyszínt biztosíthatnak. Kényszerítő eszközként bilincset, vegyi eszközt, elektromos sokkoló eszközt, rendőrbotot, lőfegyvert ugyancsak a rendőrségről szóló törvényben meghatározottak szerint használhatnak majd. A parlamenti tárgyalási rend fenntartásával kapcsolatos feladatok ellátása során kényszerítő eszközként azonban kizárólag testi kényszert alkalmazhatnak. Az őrségnek nyomozóhatósági jogköre nem lesz.

Az országgyűlési őr a házelnöknek (Kövér László – a szerk.) – vagy akadályoztatása esetén az ülést levezető alelnöknek (Jakab István, Újhelyi István, Lezsák Sándor, Latorcai János, Balczó Zoltán – a szerk.) – a hozzájárulása nélkül az Országház üléstermébe, az ülésteremhez tartozó páholyba és karzatra, valamint a termet körülvevő folyosóra nem léphet be, nem intézkedhet. Ugyanez igaz a parlamenti és irodaházi bizottsági üléstermekre, ahová az őr belépéséhez a testület elnökének – vagy akadályoztatása esetén az akár ellenzéki pártidentitású levezető alelnöknek – a hozzájárulása szükséges.

E hozzájárulások nélkül például csak segélyhívás esetén, öngyilkosság megakadályozása céljából, bűncselekmény elkövetésének megakadályozása, megszakítása vagy a bűncselekmény elkövetőjének, gyanúsítottjának elfogása, valamint közveszély elhárítása érdekében intézkedhet. Emellett eljárhat akkor is, ha rendkívüli vagy tisztázatlan okból bekövetkezett halálesettel kapcsolatos az intézkedés, vagy olyan ember elfogása érdekében történik, aki a szabálysértést felszólítás ellenére is folytatja.

Az Országgyűlési Őrség egyenruhája zöld-fekete, bordó díszítéssel.

fidesz.hu

Százéves demokratikus hagyomány folytatódik

Az 1904-ben átadott Országház őrzését és védelmét az úgynevezett Képviselőházi Őrség biztosította, melyet az 1912. évi LXVII. törvénycikkellyel hozott létre a Ház. Feladatai között szerepelt a Országgyűlés mindenkori tagjainak védelme, a házszabály betartatása, és a rend fenntartása a hallgatóság körében. Emellett protokolláris tevékenységek is ellátott. Feladatát a II. világháború után a Nemzetgyűlési Őrség látta el, melyet az erőszakos kommunista – rákosista hatalomátvétel jegyében 1949. áprilisában szüntettek meg. Helyét az ÁVH vette át.

csepel.info

86 hozzászólás “Letette esküjét az Országgyűlési Őrség” bejegyzésre

  1. hajós szerint:

    Lófasz.

    “az őrség tagjai a Szent Korona előtt tettek esküt”

    Kész röhej!

    “ami a nemzet egészét jelképezi”

    Lófaszt jelképezi!

    “A házelnök az Országgyűlési Őrségnek csapatzászlót is adományozott, amelyet – miután felesége, Bekk Mária felkötötte a díszszalagot – a történelmi egyházak képviselői megáldottak.”

    Bassza meg. Mi a lófasz köze van ehhez az egyházaknak? Undorító, gusztustalan, gyomorforgató! Az állam és az egyház szétválasztásával mi van? Arról nem hallottak még a jaffa kommerek?

    “A parlamenti tárgyalási rend fenntartásával kapcsolatos feladatok ellátása során kényszerítő eszközként azonban kizárólag testi kényszert alkalmazhatnak.”

    Jaja! Az ellenzéki képviselőket kihurcolják az ülésteremből, ha nem értenek egyet a kormánnyal vagy ha meg mernek szólalni. Szép kis demokrácia!

  2. bélabá szerint:

    Minek ide őrség? a nagy Vezírt és csatlósait mindenki szereti, vagy nem?, a cikk végén előkerül az ÁVH, csak nem freudi elszólás? 🙂

  3. bélabá szerint:

    Viktor Védelmi Hatóság !

    🙂

  4. robi szerint:

    Országgyűlési Őrség -magánlakásban?

  5. Gordon szerint:

    bélabá szerint:
    2012. december 30., vasárnap – 01:04

    “a cikk végén előkerül az ÁVH, csak nem freudi elszólás?”

    Sajnos az ÁVH ’50-es évekbeli tettei nem elszólások voltak, hanem rideg valóság, mely tetteket egy jelenlegi parlamenti párt elődje tervelt ki és csináltatott meg a magyar társadalom kárára. Ezt azért fontos leszögezni. Aztán azt se felejtsük el, hogy az mszp-szdsz kormány idején vertek utoljára véresre országgyűlési képviselőket.

    Szerintem a Fidesz azért is fedhetetlen, mert 1988-ban alakult, így már akkor is demokrata volt, mikor az mszp jogelődje még nem. (Csak a történeti hűség kedvéért.)

  6. Gordon szerint:

    hajós már retteg:

    “Az ellenzéki képviselőket kihurcolják az ülésteremből, ha nem értenek egyet a kormánnyal vagy ha meg mernek szólalni. Szép kis demokrácia!” (2012. december 30., vasárnap – 00:48)

    Elkerülte a figyelmét az alábbi bekezdés:

    “Az országgyűlési őr a házelnöknek (Kövér László – a szerk.) – vagy akadályoztatása esetén az ülést levezető alelnöknek (Jakab István, Újhelyi István, Lezsák Sándor, Latorcai János, Balczó Zoltán – a szerk.) – a hozzájárulása nélkül az Országház üléstermébe, az ülésteremhez tartozó páholyba és karzatra, valamint a termet körülvevő folyosóra nem léphet be, nem intézkedhet. Ugyanez igaz a parlamenti és irodaházi bizottsági üléstermekre, ahová az őr belépéséhez a testület elnökének – vagy akadályoztatása esetén az akár ellenzéki pártidentitású levezető alelnöknek – a hozzájárulása szükséges.”

    Tehát adott esetben Újhelyi István (MSZP? – DK? – mit tudom én, nem is fontos…) is “kihurcoltathat”???

    Ejnye-bejnye hajós. Ez nem jött be.

    Ne rettegj, ne kelts hangulatot, hanem:

    Olvasás!
    Szövegértés!

  7. Perspektíva? szerint:

    Az Elnök úr mennyire megférfiasodott, mióta e tisztségét látja el.

  8. Jaszikának játékkatonákat hozott a Jézuska?!
    Még ennyire fosni a biztos kétharmad tudatában! ))) 😛 (((

  9. ebihal szerint:

    Gordon!
    A KISZ titkárokból és volt MSZMP tagokból összegyúrt Fidesz mitől demokratikus?
    Alakulásuk óta ugyanaz a néhány személy tartja markában azt a pártot!

  10. ebihal szerint:

    Gordon!
    A Fideszről el lehet mondani, hogy nem él, hanem visszaél a hatalmával, és
    egyenlőre csak Kövér bunkó viselkedése ad okot aggodalomra, tőle kitelik, hogy
    igénybe veszi az őrséget!

  11. robi szerint:

    Gordon!
    Az a képviselő, akinek a véresre verésére céloztál: először fotóshoz fordult, majd utána elláttatta magát.
    Neked megható történet. Sok agymosó szappanoperát nézel.

  12. robi szerint:

    Gordonnak szeretettel arról, hogy ki kinek az örököse:
    http://www.youtube.com/watch?v=Mam4-m9JQCQ

    avagy az egykori pop cézár hitvallása ( 6:20-tól)

    Ide a fülembe: a fenti személy családi örökösei hová tartoznak?

  13. ugró mókus szerint:

    Egy komcsi csökevény a képen,aki apuka plecsnijei meg Aczél et. nélkül senki lett volna.Most azt hiszi valaki,egyszerűen csak egy komcsi csökevény.

  14. Katka szerint:

    Egy bunkó pöcs és elvtársai, 8 évig ellenzékben, cirkusznak használták a parlamentet, most meg pofáznak, milliárdokat költenek ilyen faxságokra! Ennyire féltitek a tyúkxaros életeteket, rinyáltok mi, idióták!

  15. nagyapó szerint:

    Eetásak! Ságvári et.! A rendes ember, a demokrata nem fél. Félni valója azoknak van, akik a karzatról dobálnak, molinókat tartanak, kiabálnak, trágárkodnak. Igaz ez mind a baloldal jellemzője, de hát majd Ujhelyi, meg Balczó urak intézkedni fognak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  16. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. december 30., vasárnap – 01:44
    “[….“Az országgyűlési őr a házelnöknek (Kövér László – a szerk.) – vagy akadályoztatása esetén az ülést levezető alelnöknek (Jakab István, Újhelyi István, Lezsák Sándor, Latorcai János, Balczó Zoltán – a szerk.) – a hozzájárulása nélkül az Országház üléstermébe, az ülésteremhez tartozó páholyba és karzatra, valamint a termet körülvevő folyosóra nem léphet be, nem intézkedhet.]”….
    -Akkor miért is van rá szükség?…

  17. Gordon szerint:

    Szerencsétlenek (Katka, fúró mókusom, robi, bébihal, ötödik nicknevén fórumozó grün)!

    Olvassátok és értelmezzétek:

    ““Az országgyűlési őr a házelnöknek (Kövér László – a szerk.) – vagy akadályoztatása esetén az ülést levezető alelnöknek (Jakab István, Újhelyi István, Lezsák Sándor, Latorcai János, Balczó Zoltán – a szerk.) – a hozzájárulása nélkül az Országház üléstermébe, az ülésteremhez tartozó páholyba és karzatra, valamint a termet körülvevő folyosóra nem léphet be, nem intézkedhet. Ugyanez igaz a parlamenti és irodaházi bizottsági üléstermekre, ahová az őr belépéséhez a testület elnökének – vagy akadályoztatása esetén az akár ellenzéki pártidentitású levezető alelnöknek – a hozzájárulása szükséges.”

    Aki meg nem ismeri a KISZ egykori felépítését, valamint a korabeli KISZ – Fidesz ellentétet az szerintem ne szóljon hozzá. Ez már politikatörténet, ti meg csak fröcsögtök.

    Balczó Zoli és Újhelyi Pista majd intézkedik.

  18. Gordon szerint:

    lolka!

    Azért van rá szükség, hogy ha mégis szükség lenne rá, akkor Újhelyi Pista tudjon nekik szólni. Egyébként meg a Ház és az irodaház őrzését és védelmét látják el (olvasd el a törvényt). Nem változott szinte semmi, csak – igaza van a cikk írójának – egy régi hagyomány megelevenedett.

    Tisza István ha látná, örülne.

  19. Bugi szerint:

    Elképesztő, hogyan fér el ennyi vak gyűlölet az MSZP szavazóiban. Persze onnan már érthető, hogy ha valakik hozzászoktak évi kétmilliárd forint lenyúlásához – csak Csepelen – azok csak gyűlölni tudják a korrupció megszüntetőit, akik leverték a mocskos tolvaj kezeket a közpénzes ládikókról.

    🙂

  20. lolka szerint:

    “A házelnök az Országgyűlési Őrségnek csapatzászlót is adományozott, amelyet – miután felesége, Bekk Mária felkötötte a díszszalagot ”
    -Ha ez ilyen családi vállalkozás, nem értem a gyerekek miért nem kaptak megemlítést, hogy melyik melyik szalagot fogta…
    “Azért van rá szükség,”…mert hátha ne talán tán szükség lenne és ha lenne szükség mégis legyen kinek szólni….Karinti Frigyes magyarázom a bizonyítványt….
    -Szép lassan egyenruhába bujtatunk mindenkit, ki lesz az egymillió munkahely, csak az nem lesz aki dolgozik…
    -A mai modern technikák mellett és milliárdokért üzemeltetett őrző-védő kft (” Egyébként meg a Ház és az irodaház őrzését és védelmét látják el” )

  21. Bugi szerint:

    Katka te mennyivel részesültél az elvtársaid által évente lenyúlt kétmilliárdból?

  22. ugró mókus szerint:

    Gordon!
    Tisztelettel ugró mókus.Kérdésem miért is léptek bele a fijjug.Tudom a választ mert kötelező volt ami egyébként szemen-szedett hazugság,mert bizonyára te is tudod nem minden egyetemista volt KISZ tag.Ezt lassacskán már az új szülötek sem hiszik el,de azért jó ismételgetni hát-ha mégis.Aztán meg még se.Minek parlamenti őrség?azt a pénzt inkább az egészségügybe,oktatásba,kultúrába kellett volna forgatni.Jaszikának(komcsi csökevény)most már van magánhadserege.Csak nem összeszarta magát Jaszika(komcsi csökevény)nem szóltak neki,hogy 2/3 van?

  23. Gordon szerint:

    Anno a lolka-féle balliberók idején fordult elő, hogy a dicsőséges Juhász-sereg (korábbi nevén honvédség felső vezetése) megengedte, hogy a testület objektumait nem a katonák (kiknek mindenük megvolt a védéshez, akaratuk, erejük és becsületük, hisz a hazát -és nem csak a házat – is ők védték), hanem külsős örző-védő cégek (na, pláne, hogy szocik!) védték.

    Na, az volt az igazi szégyen. Ne vicceljünk már. Aztán a tisztességes és becsületes magyar katonán röhögött a fél ország. Holott a vezetőiket, az ilyen lolka-féléket kellett elzavarni a fenébe. Meg is történt 2010-ben. Azóta van náluk és haverjaiknál válság, mert nincs “megrendelés”.

  24. Gordon szerint:

    Ugróka!

    Szerintem te nem tudod, hogy mi az hogy KISZ.
    Nem tudsz a KISZ – Fidesz ellentétről sem.
    Meg azt sem tudod, hogy kik alapították és milyen célokkal 1988-ban a Fideszt.
    Meg azt sem tudod kiket vertek az elvtársak rendőrei 1988-ban és 2006-ban.

  25. Gordon szerint:

    Ugróka!

    “Minek parlamenti őrség?azt a pénzt inkább az egészségügybe,oktatásba,kultúrába kellett volna forgatni.”

    Te szerencsétlen. Annyira ostoba vagy, hogy azt sem tudod, hogy eddig is volt őrzés -védés, csak egy másik testület látta el. A mostani elnevezés visszaadásával egy régi parlamenti hagyomány éledt újjá. Olvasd el a cikk végén.

    Külsős és nyilván szoci céggel őriztetni egyébként költségesebb lenne, ez teljesen nyilvánvaló. Anno a hozzád és lolkához hasonló féleszűek már eljátszották ezt a történetet a Magyar Honvédség objektumainál is.

  26. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. december 30., vasárnap – 12:08…”Goordon”-ka te féleszű…”(olvasd el a törvényt).”…a törvény úgy potyog az égből?…arra hoznak törvényt amire csak akarnak…nem vetted még észre…jaj miket írok “észre”…ilyen hülyeséget feltételezni…(mindig elkalandozok, elfelejtem milyen szinten vagy)…de ok nélkül nem akarlak sértegetni, csak tudom mindig “eszedbe” jutnak dolgok amik nem logikusak…
    “Külsős és nyilván szoci céggel őriztetni egyébként költségesebb lenne, ez teljesen nyilvánvaló.”…az Inkal sekuritate kinek is a cége volt…vagy ez nem jutott még el a toronyba?…lazíts a nyakkendőn hátha…

  27. hajós szerint:

    Gordon, eddig egyedül Kövér volt az, aki olyanokat engedett meg magának, hogy kiküldött képviselőket a teremből, meg olyanokat mondott, hogy az MSZP-seknek egyáltalán nincs is joga ott lenniük, stb.

  28. Gordon szerint:

    Látom a mai sokadik fröccsöd után csak fröcsögni tudsz.
    Feküdj le aludni!

  29. Gordon szerint:

    “meg olyanokat mondott, hogy az MSZP-seknek egyáltalán nincs is joga ott lenniük” – írja hajós.

    Idézet nincs.
    Forrás – megint – nincs.

    Ez így édeskevés.

    Felesleges volt visszajönnie a 2 és fél soros hozzászólásával.
    Nem tud a témához érdemben hozzászólni.

  30. hajós szerint:

    Gordon, nem nézel tévét? Lement élő egyenesben, aztán meg a híradókban is. És utána Kövér nyilvánosan bocsánatot kért.

  31. robi szerint:

    Gordon!
    Fuss neki még egyszer: mit keres egy parlamenti őr magánlakásban?

  32. hajós szerint:

    Tessék, Gordon:

    “Ezután úgy fogalmazott, “engedelmükkel hozzátenném azt, ha már az elmúlt napokban a méltóságról és méltatlanságról hosszú vita kerekedett a sajtóban, hogy az önmagában méltatlan, hogy a tőlem balra helyet foglaló képviselő hölgyek és urak egyáltalán itt ülhetnek az Országgyűlésben”. ”

    http://nol.hu/belfold/kover__bocsanat_

  33. Gordon szerint:

    Akkor sem értettem miért kér bocsánatot. Ennél naponta tízszer durvábbakat mond az ellenzék egy-egy véleményformálója.

    Egy dolog miatt lehet ‘ok’ a bocsánatkérés: mert ő a Ház elnöke.
    Ennyi, s nem több.

    Bizony néha méltatlan az amit a baloldalt helyet foglalók művelnek a Házban (+Jobbik+LMP).

  34. Gordon szerint:

    robi!

    Olvasd el a törvényt és értelmezd. Ne hozzám szaladj minden kérdéseddel, mint tanuló a professzorhoz (bár megtisztelsz vele).

  35. robi szerint:

    Gordon!

    A kép alatti rész elolvasását javaslom figyelmedbe:

    “Az őrök a rendőrségi törvényben meghatározottak szerint fokozott ellenőrzést hajthatnak végre, ruházatot, csomagot, járművet vizsgálhatnak át, magánlakásban és közterületnek nem minősülő helyeken is intézkedhetnek,”

    Vagy tán azt állítod, hogy a szövegrészt a csepel.info hazudta oda?

    Szóval: mit keres egy parlamenti őr egy demokrakius ország állampolgárának a magán lakásában?

  36. robi szerint:

    jav: demokratikus

  37. ugró mókus szerint:

    Gordon!
    Pontosan tudom hogy eltörpülök hatalmas tudásod mellett.Természetesen magyarázhatod ahogy akarod,de az egykori KISZ fijjug illetve komcsi csökevények alapították a FIDESZ-t, mert a KISZ-ben nem jutottak volna be a felsővezetésbe.Gondolom 1988-ban te is örömmel verted és/vagy veretted szét a rendszer ellen tüntetőket.Igen én ostoba vagyok tudod én csak 17 évet dolgoztam együtt a “politikusokkal”illetve azokkal akik annak vallják magukat.
    Továbbra is tisztelettel ugró mókus.Hát ennyi és rengeteg eszedet csak csodálni tudom,hogy csak a Csepel-infóig jutottál.Nagy érdem.Becsüld is meg mert segg nyalókra mindig nagy szükség van és ahogy látom neked ebben hatalmas rutinod van

  38. felix szerint:

    Robi!
    Nyilván való, hogy besorolást nyertek a FIDESZ államilag fenntartott magánhadseregébe.
    Az ellenzékiek általában magánlakásokban laknak.
    Bővíteni kellett a beavatkozások lehetőségét.

  39. Gordon szerint:

    Hagyjuk morgó mókus személyeskedését. Ami viszont fontos:
    “tudod én csak 17 évet dolgoztam együtt a >politikusokkal< illetve azokkal akik annak vallják magukat"

    Mik derülnek ki…

    Csepelen 16 évig bitorolták a hatalmat az etánsak. A 17. évben meg állítólag nagy tisztogatások voltak a Pártban. Véletlen egybeesés tán morgó mókus "17 évet dolgoztam együtt"-ével?…

    Ezt mindenki eldöntheti maga.

  40. Gordon szerint:

    Morgó mókus vádaskodik és mocskolódik:

    “KISZ fijjug illetve komcsi csökevények alapították a FIDESZ-t, mert a KISZ-ben nem jutottak volna be a felsővezetésbe”

    A valóság:

    A Fidesz pont egyfajta ellenKISZ volt. Ebbe belefértek olyan fiatalok is, akik gyorsan kiábrándultak a KISZ kötött struktúráiból, megreformálhatatlanságából és demokrácia- valamint ifjúságellenességéből.

    A részben egyetemi szakkollégiumokból kinövő Fidesz kezdettől fogva demokratikus alapokon működött és nyíltan felvállalta a fiatalság (akár politikai) képviseletét. Akár az utcai vagy egyetemi politika terén is. Ez akkor még komoly kockázatvállalást hordozott magában. Hisz itt voltak a ruszkik, nem lehetett pontosan tudni, hogy nem-e második ’56 lesz az elindult politikai folyamatokból (ha például politikai fordulat következik be Moszkvában).

    Az etánsak még a ’90-es évek elején is verték a mellüket, hogy otthon van a fegyverük (egyébként sok munkásőr fegyver a mai napig nem került elő).
    Miután kimentek a ruszkik a részeg disznók már bekussoltak… ehhez persze az is hozzájárulhatott, hogy részegen valószínűleg elhagyták a fegyveres és lőszeres (mert a hülyék meggyőződésem, hogy egy helyen tárolták őket) láda kulcsát… sőt, mivel elitták maradék komcsi agyukat, ezért a láda elásásának helyét is elfelejthették…

    Igen: Egy fontos rendszerváltó demokratikus pártról beszélhetünk. Ez a szerep (a fiatalok szerepe) elvitathatatlan. Mint szinte minden magyarországi rendszerváltás vagy rendszerváltási kísérlet esetében már 1848 óta (ez lehet békés vagy forradalmi átmenet is).

  41. hajós szerint:

    Gordon! No lám, tehát mégiscsak tudsz a dologról! Egyébként tanulj meg olvasni!
    Nem azt mondta Kövér, hogy méltatlan, amit művelnek, hanem hogy méltatlan, hogy egyáltalán ott lehetnek a Parlamentben az MSZP-sek.

  42. felix szerint:

    Gordon!
    Ellen KISZ-es, KISZ titkárok alapították a FIDESZ-t, csak előtte ugródeszkáztak egy kicsit a liberálisoknál, akik valóban megszenvedték az ellenzékiséget,
    És mind ezt azért mert rájöttek, hogy a KISZ nem megreformálható.
    Azt hiszem ekkora ökörség díjat érdemelne.
    Igazán honorálhatná már a FIDESZ-szé modernizált KISZ a ritka ostobaságaidat.
    Cseré csak annyit kéne kérniük, hogy ne égesd őket tovább.

  43. Gordon szerint:

    Amúgy egyébként még az SZDSZ is normális pártnak indult. Később sajnos elkövették az “ősbűnt”, mikor előzetes ígéreteik ellenére összebútoroztak a kommunista utódpárttal. El is vesztettek kb. 1 millió szavazót az évek során (a választók megbüntették őket), míg végül már csak zsákmánypártként működtek a végső kimúlásig. Így tékozoli el valaki a lelkét pénzért és hatalomért. Kár értük, szükség lett volna egy normális nemzeti-liberális pártra. Végül úgy alakult, hogy a tisztességes nemzeti-liberális erők is a Fideszben kötöttek ki, egy párton belüli irányvonalként.

    Jövőre 25 éves lenne az SZDSZ.
    Én azért nem gyújtok mécsest az emlékére.

  44. Gordon szerint:

    “Igazán honorálhatná már a FIDESZ-szé modernizált KISZ” – beszél mellé félix.

    A KISZ utódja nem a FIDESZ (mely ellenKISZ-ként, tehát demokratikus alternatívaként működött és emiatt értelemszerűen nem utódként), hanem a DEMISZ volt Nagy Imre vezetésével és a mai napig kérdéses a vagyon további sorsa.
    Mint anno az MSZMP vagyon sorsa is.
    Meg a vállalati vagyonok sorsa is (üdülők, edzőtermek, gépek, további ingó és ingatlanvagyon).
    Meg a szakszervezeti vagyonok sorsa is.
    Bezzeg a szakszervezeti könyvek nem nagyon voltak kapósak – persze, mert az elvtársak a fröccs mellett szeretnek ülni és nem a könyvek mellett (könyvből csak tüzet rakni szeretnek) – pedig nem ártana nekik olvasni.

    A sort sokáig sorolhatnám, szerintem ne kezdjünk bele, mert könnyen visszaszállhat az MSZP fejére a kérdés “túlzott feszegetése”.

  45. Gordon szerint:

    hajós írja:

    “Nem azt mondta Kövér, hogy méltatlan, amit művelnek, hanem hogy méltatlan, hogy egyáltalán ott lehetnek a Parlamentben az MSZP-sek.”

    Egyértelmű a helyzet: amit művelnek azért méltatlanok arra, hogy ott üljenek. Igazad van, a házelnök úr nem fogalmazott egyértelműen (bár szerintem erre gondolhatott).
    Gordon most kiegészítette és egyértelműsítette.

    Javaslom használni a parlamentben ülő politikai aktoroknak.

  46. Gordon szerint:

    És mielőtt még nagyon KISZ-eznétek (mely nem a FIDESZ elődje, hanem annak antidemokratikus alternatívája a nyolcvanas évek végén):

    “1981-ben a főiskolai KISZ-bizottság tagja lett, elsősorban rendezvények, diákprogramok szervezésében vett részt. Később a főiskola KISZ-titkárának választották meg, ami a tudományegyetem és a tanárképző főiskola összevonása után egy jól fizető állást jelentett számára. 1984 és 1988 között a KISZ Pécsi Városi Bizottságának titkára, majd 1988–1989-ben a KISZ Központi Bizottság Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöke lett. 1989-ben a KISZ jogutódjának, a Demokratikus Ifjúsági Szövetségnek (DEMISZ) az alelnöke volt, a szervezetben a viszonylag radikálisabb reformer vonalat képviselte. Két hónap után kilépett a DEMISZ-ből, és kb. harminc támogatójával megalakították az Új nemzedék nevű ifjúsági szervezetet, melynek elnöke lett. A szervezet rövid ideig állt fenn, észrevétlenül szűnt meg, ezzel jó ideig szünetelt Gyurcsány Ferenc politikai pályafutása.

    1990-től, tanulmányai befejezése után az üzleti életben helyezkedett el, politikával jó ideig nem foglalkozott.”

    http://hu.wikipedia.org/wiki/Gyurcs%C3%A1ny_Ferenc

  47. felix szerint:

    A végén még az MSZP kőbányái is előkerülnek.

  48. hajós szerint:

    Gordon, a fideszesek ugyanúgy bekiabálnak, méltatlanul viselkednek a parlamentben. A különbség az, hogy Kövér az ő viselkedésüket szó nélkül hagyja.

  49. Gordon szerint:

    “Szőlőbányáról” beszéltetek felix, de azért egyértelmű, hogy kik birtokolták a gazdasági és közigazgatási hatalom jelentős részét a ’90-es években.

  50. felix szerint:

    Gordon!
    A lopás az lopás vagy te más erkölcsi alapon állsz?

  51. Gordon szerint:

    “Miközben az elipozíciókban igen magas volt a személyi fluktuáció – egy összehasonlító gazdasági elitkutatásban a megkérdezett vezetők 79 százalékát 1991 és 1993 között nevezték ki-, minden második kinevezett az egykori kommunista párttagok közül került ki, s így a volt nómenklatúra reprezentációja csak egynegyed résszel csökkent. Az egykori kommunista párttagok aránya a gazdasági-politikai-adminisztratív elitben 1990 és 1993 között 74-ről 56 százalékra csökkent, ami jelentős mértékű csökkenés, de egyben azt is mutatja, hogy a gazdasági és közigazgatási elit részleges cseréje mellett nagymértékű maradt a nómenklatúra-elit reprodukciója. A vizsgált területek közül a legnagyobb mértékű elitcsere a politikában ment végbe, ennél kisebb a változás a közigazgatásban és a legkisebb a gazdaságban.”

    Forrás: Körösényi András – Tóth Csaba – Török Gábor: A magyar politikai rendszer, Osiris, 2007., 292. oldal

  52. Gordon szerint:

    Felix!
    Szerintem erkölcsről az iskolában történtek után a csepeli kommunista kommentelő kommuna ne beszéljen. Lapozzunk hát, méltatlan a balszélen ülő kommentelők viselkedése ehhez a fórumhoz.

  53. Tündér Ilona szerint:

    Jó a kép,de az se rossz aminek a linkjét nem engedi bemásolni a rendszer.

    A képen Kövér belépője látható az MSZMP KB Politikatudományi intézetébe.
    Aláíró Aczél György
    beosztása:munkatárs

    Valamint azt a Kövér mondását is mellékelném amit nagy gondolkodónk a 90-es években mondott ,,Kommunista kutyából nem lesz demokratikus szalonna”

    Az is érdekes , hogy ez az erkölcsi kőszikla havi 600 000Ft-ot vesz fel költségtérítésként úgy, hogy testőrökkel és sofőrrel közlekedik számára biztosított állami gépkocsikon.

    Nagyapónak köszönöm az idézetet!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop

  54. Tündér Ilona szerint:

    Bocs!

    Valótlan adatot írtam, 626 000 Ft a költségtérítése.

  55. Gordon szerint:

    Tündér Ica!

    Egy korábbi szocialista csepeli alpolgármester 3 milliót vitt haza, mert a párttársai megszavazták neki.

    Te mennyit kaptál?

  56. Tündér Ilona szerint:

    Tudom, hogy számodra felfoghatatlan, hogy itt nem csak hozzád hasonló bérkommentelők vannak .

    Egyébként az Oroszék a Tóth-tal az élen elmehetnek az anyjukba, ha gondolod te is elkisérheted őket.

  57. Gordon szerint:

    Jaj, Icukám, hagyjuk már ezt, hisz lebuktatok nem egyszer és nem kétszer. Legutóbb zoli049, de mondhatnám Red bull-t is, akik bizonyították, hogy több néven kommentelt a kommunista kommuna.

    Nem az a baj, hogy nicknevet használtok (ez Menyhértnek világosan el lett magyarázva – Menyhért félreérti a netes kommentelés etikettjét), hanem az a baj, ha kommunában nyomjátok.
    Na ezt hívják bérkommentelésnek. Ráadásul még arra is lusták vagytok, hogy színvonalasan csináljátok és forrásokat is használjatok.

    Szóval mi van a szoci alpolgármester egykori 3 milliójával?…
    A válaszotokat hallom: “a döntés törvényes”.

    De akkor ne rugdalózzatok egy házelnök szolgálati autóján és költségtérítésén, mert “nem járja”.

    Vili?

  58. szuszo szerint:

    🙂

    Ilona, congrat!

  59. hajós szerint:

    Milyen 3 millió, gordonka?
    Idézet? Forrás?
    Komolytalan vagy.

  60. felix szerint:

    Gordon!
    Jól érzékelem, hogy felmentést adsz a tolvajaitoknak?

  61. ugró mókus szerint:

    Gordon!
    Elképesztő ahogy ezeket a szarjankókat mentegeted,mit mondjak inkább semmit .Tehát ha jól értem amiket írsz ezek a “gerincoszlopok” tévedésből léptek be a KISZ-be.Rendben elfogadom amiket össze-vissza írogatsz,ha belépett jó,de többségük miért is lett KISZ-titkár.Annyira hittek a rendszer bukásában és még is?Tudod Gordon ha én hiszek a fenn álló rendszer bukásában akkor nem lépek be annak ifjúsági szervezetébe,sőt semmilyen tisztséget nem vállalok.Ahogy látom számodra ez össze egyeztethető.Akik nem a fijjuggal tartottak azok mocskos komcsik.Világos értem.Nem Csepelen dolgoztam “politikusok”mellett.Nem gazdagodtam meg sőt!Abban biztos vagyok,hogy a géppisztolyt te is elfejtetted leadni.Mondván hát ha jó lesz valamire,Mint ahogy a piros könyvecske is méltó helyen van a családi archivumban.Milyen demokratikus párt az amelyikben ha ellentmondanak a vezérnek(Fodor,Molnár,ifj.Hegedűs,Trombitás,Ungár,Wachsler) azonnal lapátra kerülnek?Gordon melyik az igazi FIDESZ(akik KISZ-sek,sőt KISZ titkárok voltak) amelyik tagja volt a Liberális Internacionálénak?Amelyik,ha KDNP-s politikus emelkedett szólásra azt kiabálták”Térdre imához”.Nem sok ez a sok politikai flikk-flakk?Melyik Gordon kérdezem én kellő tisztelettel.Továbbá tisztelettel nem morgó mókus,ugróka,ugrom okus.Tisztelettel ugró mókus.

  62. felix szerint:

    Gordon.
    Az itt kommentelők gyakorlati és erkölcsi jógait nem vagy hivatott eldönteni, mert alapból felmented a saját gazembereiteket, tehát az erkölcsi színvonalad a béka feneke alatt van.
    Legfeljebb a mélységén lehet vitatkozni, de azon nincs értelme.
    Te mindig mások bűnével akarod elfedni a FIDESZ bűneit.
    Nem érdemes mert őket senki sem fogja megbüntetni, de a te szaros leheletedet sokan nem fogják tudni elviselni és mész a lecsóba.
    Sokan fognak így járni a másik oldalon is Csepelen.

  63. lolka szerint:

    Most tűnt fel, hogy ma “Gordon” az ügyeletes. Eddig fel sem merült bennem ez a fenn forgás…csak egy dologra lennék kíváncsi a tematikát megkapta előre, vagy rögtönöz…

  64. Tündér Ilona szerint:

    Gordon!

    Úgy látszik gyengébb a felfogóképességed mint gondoltam, tehát még egyszer: elmehet a Tóth is meg a bandája az anyjukba, többek között miattuk szavaztam Szilárdotokra.

    Erre az oldalra kb. 2009-ben találtam mert tele volt a tököm azzal amit a Csepel Újság művelt ( jól gondoltam, hogy a Helyi Hírmondó méltó utódja lesz)

    Arra azért már régóta rájöttem, hogy az elfogult seggnyaló barmok bármelyik oldalon is állnak nincsenek hasznára az országnak és hosszútávon annak sem akinek a hátsóját tisztogatják, hiszen így őket abban a tévképzetben erősítik meg, hogy mindent hibátlanul csinálnak.
    És a kijózanító pofon jobban fog fájni mint gondolnák.

    Azt már le sem merem írni, hogy a csatornázás óta bokáig járunk a sárba (kivéve ha hideg van) mert ebből az egy mondatból rögtön megállapítanád, hogy a törvényes államrend megdöntésére teszek kisérletet, valamint több liberálbolsevista felmenővel rendelkezek.

  65. Gordon szerint:

    Tündérnél most jön a “csalódtam a szocikban, nagy fideszes lettem, de bennük is csalódtam (mindez 3 éven belül zajlott le persze), ezért húzzon el mindenki” c. mese, melynek oka az, hogy Tündér cipője sáros lett a csatornázás miatt (amit egyébként 41 éven át ígértek neki az elvtársak, de nem csinálták meg).

    Ismerjük már ezt a butaságot.

    Aki egyébként olvassa a helyi lapot az látja a pozitív változásokat, aki pedig nyitott szemmel jár Csepelen az látja a fejlődést, mely nem abból áll, hogy nem lesz sáros az ember cipője amikor esik az eső.

    Ennél valami jobbat is kitalálhatna Tündér.

    A kijózanító politikai pofonnal meg még várjunk, mert nem látom a folyamatokat, melyek megalapoznák és nem látom, hogy kik adhatnák a pofont (életképes politikai alternatíva nem létezik a Fidesszel szemben).

    A Jobbik belőtte magát 4-9% közé örök ellenzékként (max. majd egyszer mérleg nyelve lehet, de szerintem nem ’14-ben), az mszp és a dk morális válságban van és nem képes abból kikecmeregni, az LMP meg most kaszabolja le magát országosan .

    Mi az alternatíva?

  66. Gordon szerint:

    Felixnek és ugróm ókusnak:

    “a te szaros leheletedet sokan nem fogják tudni elviselni és mész a lecsóba”
    /Felix/

    “Abban biztos vagyok,hogy a géppisztolyt te is elfejtetted leadni.Mondván hát ha jó lesz valamire,Mint ahogy a piros könyvecske is méltó helyen van a családi archivumban.”
    /Ugróm ókus/

    1. Felixnek és mókusnak szerintem üldözési mániája van.
    2. A stílusuk önmagáért beszél.
    3. Már másnak is jeleztem, hogy ha nem bírja a feszültséget, akkor ne nyúljon a konnektorba. Most nekik is jelzem.

    4. A családi “archivum” összeállítását évek óta tervezem és lépéseket is tettem ez ügyben.

  67. felix szerint:

    Gordon!
    Bár nem voltam munkásőr, de annyit azért tudok, hogy csak az oldalfegyver lehetett házhoz kiadni.
    Piros könyvecskét meg nem oszt az MSZP.
    Az a baj veled, hogy a politikai jártasságod is ezen a szintem mozog.
    Azt mondják a feletteseid, hogy a nyelved intelligensebb mint a gazdája.
    Egyébként minden igazolványom és tagsági könyvem meg van, mert én vállalom a múltamat.

  68. Gordon szerint:

    1. felix hiba:
    “Bár nem voltam munkásőr, de annyit azért tudok, hogy csak az oldalfegyver lehetett házhoz kiadni.” – írja okoskodva felix Gordonnak.

    Nem arról beszéltem mit lehetett kiadni (marhára nem érdekel), hanem hogy mi nincs meg (ez két különböző dolog is lehet), mert utóbbi a lényeg. Egy pillanatra se feltételeztem, hogy te munkásőr voltál.

    2. felix hiba:
    “Piros könyvecskét meg nem oszt az MSZP.
    Az a baj veled, hogy a politikai jártasságod is ezen a szintem mozog.” – írja támadólag felix Gordonnak.

    Piros könyvecskéről én nem beszéltem, hanem idéztem morgó mókust. Tudod: szöveg két macskakarom között. Piros könyvecskéről morgó mókus írt.

    Kiegészítés: Sőt géppisztolyról is morgó mókus beszélt (én fegyvert írtam). Lásd alábbi idézet:

    “Abban biztos vagyok,hogy a géppisztolyt te is elfejtetted leadni.Mondván hát ha jó lesz valamire,Mint ahogy a piros könyvecske is méltó helyen van a családi archivumban.”
    /morgó mókus/

    “Az etánsak még a ’90-es évek elején is verték a mellüket, hogy otthon van a fegyverük (egyébként sok munkásőr fegyver a mai napig nem került elő)”
    /Gordon, 13:55/

    Mindezek okán nem értem a két felvetésedet irányomba (géppisztolyok, piros könyvecske ás az ebből fakadó politikai “járatlanság”). Szerintem beszéld meg a problémát morgó mókussal, aki szerinted nem elég “jártas” politikailag.

    Egyéb észrevétel?

  69. Tündér Ilona szerint:

    Aki egyébként olvassa a helyi lapot az látja a pozitív változásokat.

    Érdekes a Csepel Újságról is ez volt a véleménye a szociknak.

    Attól, hogy a Fideszre szavaz valaki még nem lesz nagy Fideszes.
    Gondolom ha te tapicskolnál sárba mert a kivitelezők nem állították helyre még alapszinten se az utcát akkor is csak annyit kérdeznél: hová hajoljak kedves gazdám.

  70. Gordon szerint:

    Kedves Tündérkém! gyöngyöm-bogaram…

    Ha sáros lett a kis topánkája, akkor fogja meg a kis selyemzsepkendőjét és szép egyenletes mozdulatokkal törölgesse le.

    Mikor az egyik cipellővel végzett, akkor álljon neki a másiknak.

    Legközelebb meg ne a csillagokban gyönyörködjön mikor este hazamegy, hanem nézzen a lába elé!

  71. Tündér Ilona szerint:

    Elég érdekes ,,etikával” rendelkezel, ha úgy mentegeted a Kövér viselkedését, ha a szocik loptak akkor más is megteheti.
    Kérdezz meg a környzetedbe pár embert róla (természetesen nem a helyi Fideszeseket) hogy korrekt dolog-e így költségtérítést felvenni, utána meg pofázni az erkölcsről és szidni az előző tolvaj bandát.
    Te se véded mert a szived mélyén tudod, hogy egy patkányság, csak nem mered felvállalni.

  72. hajós szerint:

    gordon, Csepel fejlődése az MSZP-nek köszönhető:

    gerincút – mszp-nek köszönhető
    kerékpárutak – mszp-nek köszönhetőek
    csatornázás – mszp-nek köszönhető

    Na de ne legyünk igazságtalanok:

    irredenta országzászló – fidesznek köszönhető
    faragott giccs városkapu – fidesznek köszönhető
    56-os emlékmű – fidesznek köszönhető
    utcák átnevezése – fidesznek köszönhető

  73. Gordon szerint:

    Egyelőre azt tudjuk, hogy Hunvald és Zuschlag lopott. Deme meg első fokon életfogytot kapott. Ezt nektek is el kellene fogadnotok. Kár ebbe belekeverni Kövér Lászlót. Szerintem ez átlátszó dolog és arról szól, hogy az mszp-dk morális válságban van immáron legalább 3 éve. Nem is tudnak kikecmeregni belőle. Nincs saját üzenetük, csak az ellenfél rágalmazása.

    Most jött Werber a “gyűlöletmester” és kezdődik ugyanaz, mint amit 2001-ben csináltatok. ’14-ben meg majd jön az, amit 2002-ben csináltatok (az országgyűlési választásokig, mert szerintem ott ezúttal pofára fogtok esni). Ugyanaz fog menni az mszp részéről, mint akkor. Tök ugyanaz.

    “Ennél valami jobbat is kitalálhatna Tündér.

    A kijózanító politikai pofonnal meg még várjunk, mert nem látom a folyamatokat, melyek megalapoznák és nem látom, hogy kik adhatnák a pofont (életképes politikai alternatíva nem létezik a Fidesszel szemben).

    A Jobbik belőtte magát 4-9% közé örök ellenzékként (max. majd egyszer mérleg nyelve lehet, de szerintem nem ’14-ben), az mszp és a dk morális válságban van és nem képes abból kikecmeregni, az LMP meg most kaszabolja le magát országosan .

    Mi az alternatíva?”

    /Gordon/

  74. Gordon szerint:

    Hajós felébredt álmából (délután meggyőződésem szerint be volt rúgva). Most újúlt erővel kezdett bele a hazudozásba.

    Mert valójában:
    – a csatornázás a Fidesznek köszönhető a mszp csak megfúrta volna szerintem, de tudtommal nem sikerült – Kösz Fidesz!

    – a kerékpárutak is a Fidesznek köszönhetőek, mert az mszp képtelen volt megcsináltatni Demszky 20 éves fővárosi regnálása alatt és a csepeli mszp 16 évnyi uradalma alatt – Kösz Fidesz!

    – a Gerincút, mely Teller Edéről lett elnevezve, – tehát hajós még az út nevét se tudja helyesen leírni – szintén a Fidesz alatt készült el, mert az mszp csak ígérgette 16 éven át. Demszky már réges régen megígérte annak cserébe, hogy Csepel ne szakadjon le Budapestről. Az mszp-nek bőven lett volna ideje megépíteni, de botrányok egész sora kísérte a beruházást és végül az elvtársak szégyenteljes kudarcot vallottak ebben az ügyben. – Kösz a Teller Ede utat Fidesz!

    folyt.köv

  75. Gordon szerint:

    Amiben hajósnak igaza van:
    – az országzászlót a Fidesz állítatta fel, de valójában nem fel-, hanem helyre-, mert anno volt egy országzászló, melyet a szövetségesek Csepellel együtt porig bombáztak, csak az akkori elvtársak elfelejtették helyreállítani – Kösz Fidesz!

    – a Csepel munkás lakosságához méltatlan utcanenvek is a Fidesz jóvoltából tűntek el végleg. Pár “dinoszauruszról” beszélünk, melyeket a rendszerváltáskori átnevezési hullám valami oknál fogva nem sodort el. Mint anno a Kalamár József út elnevezést, mely akkor visszakapta régi méltó nevét a Szent István utat, de beszélhetnénk a Tanácsház tér Szent Imre térre való átkereszteléséről is. Most ez a folyamat zárul le sikeresen.
    Melynek keretében egyébként államelnökök avattak emléktáblát Csepelen a lengyel-magyar testvériség jegyében (a Popielusko utca elnevezése is e folyamatba illeszthető és köszönet érte – avagy: Kösz Fidesz!)

    – faragott, igényes és szépen rendbetartott városkapuk a rozsdás pléhlemezek és az elhanyagoltság miatt rohadó régi fa városkapu helyett. Igen, ez is a Fidesznek köszönhető és köszönet érte – Kösz Fidesz!

    – ’56-os emlékmű: Igen, ez is a Fidesznek köszönhető, de előzménye van. Mégpedig Csepel ’56-os történelme, mely kiemelkedő a maga korában. Az emlékmű tisztelgés a csepeli melósok előtt, kik igaz hazafiként viselkedtek, mikor szükség volt rájuk. Aki igazi csepeli, aki igazi szigetlakó és nem holmi tárnoki “bevándorló” és megélhetésből politizáló az érti ezt. – Kösz Fidesz!

    folyt.köv

  76. hajós szerint:

    gordon, látod, ez a leggusztusalanabb benneteket, hogy nem ismeritek el a mások teljesítményét, és más tollával ékeskedtek, mert nektek nincs. Hánynom kell tőled, gordon.

    Mindenki tudja, hogy a gerincút, a kerékpárutak, a csatornázás az mszp-nek köszönhetőek. Csak az idióta fideszes bértollnokok tagadják. Nincs bennetek becsület, aljasok, becstelenek vagytok, gordon.

  77. Gordon szerint:

    Emellett hozzátenném, hogy hajós elfeledkezett a csepeli karácsonyi betlehemről és a szokássá váló gyertyagyújtásokról, mely jelzi: Csepel új vezetése odafigyel az igazi ünnepek megtartására és tartalommal való megtöltésére. – Kösz Fidesz!

    És hajós:

    Elfeledkezett a jégpályáról is – Kösz Fidesz!

    Elfeledkezett a szociális tüzifa osztásról is – Kösz Fidesz!

    Elfeledkezett a tanároknak adott év végi pluszpénzről is – Kösz Fidesz!

    Elfeledkezett a szegényeknek adott ételsegítségről is – Kösz Fidesz!

    Elfeledkezett a csepeli hajléktalanokat segítő fűtött helység létrehozásáról is – Kösz Fidesz!

    Elfeledkezett a HÉV sűrítéséről is – Kösz Fidesz!

    Elfeledkezett a 148-as busz hétvégi sűrítéséről is – Kösz Fidesz!

    Elfeledkezett a Kis-duna parti lakópark építkezések megfúrásáról is – Kösz Fidesz!

    Elfeledkezett a Béke téri sporttelep lakóparkokkal történő beépítésének és felszámolásának megfúrásáról is – Kösz Fidesz!

    Elfeledkezett a hárosi emberek problémájának felkarolásáról is – Kösz Fidesz!

    Elfeledkezett a ’71-es busz régi nyomvonalra tereléséről, melyet több mint 1000 csepeli ember kért az aláírásával a szocik idejében, de le se tojta őket az akkori vezetés. Most ez is rendeződött- Kösz Fidesz!

    Hajós! Kár ezekbe a pozitív folyamatokba beleköpnöd, így karácsony után pár nappal nem elegáns. Nem kellene. Ne tedd! (És ne igyál, mert láthatóan nem bírod.)

  78. Gordon szerint:

    Egyébként számomra nem az a legfontosabb, hogy a Teller Ede út, a kerékpárutak, a beinduló csepeli panelrehab programok, a csatornázás megcsinálása, valamint a Kis-duna part és a Béke téri sporttelep beépítésének megakadályozása mind mind a Fidesznek köszönhetőek, hanem az, hogy ezek a pozitív változások a csepeli emberek életminőségét javítják és a csepeli emberek hasznára vannak.

    Fidesz – MSZP nem lényeges. Az előbbi most végzi a dolgát (eredmények), az utóbbi a legsötétebb morális/ erkölcsi válságát éli meg a bűnei miatt (Deme, gyanús mahinációk és trükkök). A csepeli emberek és Csepel a legfontosabb, akkor is ha a tárnoki megélhetési politikusok ezt másképp látják.

    Tisztesség, rend, fejlődés, kiszámítható gazdálkodás. Szerintem ez van ma Csepelen és bár ez a Fidesznek köszönhető, de nem az ő érdeke leginkább, hanem a csepeli embereké.

  79. hajós szerint:

    ez a gordon akkora seggnyaló, amekkorát még a világ nem látott, nézd meg tükörben a nyelvedet, gordon, olyan barna, hogy csak na!

  80. Gordon szerint:

    Pofára estél barátom. 🙂

  81. Etikus szerint:

    Óhatatlanul kisugárzik a Csepel.infón is, hogy milyen “ellenérdekeltű (ellenségeskedő) párok, csoportok alakultak ki.
    Valóban ez lenne a jövőtök? Nyakunkon az Újév, nem kellene-e önvizsgálatot tartani, sokaknak?
    “Ember vagyok, a föld s az ég fia”…….. (sk.: valóban?)

    Sikerekben gazdagabb Boldog Újévet kívánok mindenkinek.

  82. robi szerint:

    T. Etikus!

    Nem akarlak elkeseríteni, de az előttünk álló évben minden eddiginél nagyobb harc lesz a hatalomért. Ahol a tisztesség véget ér, ott kezdődik a politika.

    Nézd meg ezt a külvárosi bulvár infót: hemzseg a hazugságtól, gyűlöletkeltéstől, egyoldalú megállapításoktól. A pénzért felbérelt figuráknak nagy keletje lesz jövőre is.

    Akik ezt a bugris világot elutasítják, nyilván ezután is megteszik visszafogott megállapításaikat. Szó nincs arról, hogy hitvány bérenclegényekkel kellene eszmét cserélni. Teljesen felesleges.

    Legyen meg az örömük a fiktív állásukban kapott júdás pénzek bezsebelésével. A boldogság nem mások szolgálatának fokmérője.

    Boldog Új Évet!

  83. Gordon szerint:

    “Ahol a tisztesség véget ér, ott kezdődik a politika.” – írja robi.

    Helyesbítenék:

    A politika ott kezdődött, ahol az emberek közösséget alkottak (egyéni és csoportérdekek, vezetés, hierarchia, döntéshozatal, múlt – jelen – jövő elbeszélése és/vagy magyarázata, stb.).

  84. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. december 31., hétfő – 11:10
    “Helyesbítenék:” 2/3 -nál ez csak rizsa…de Nagyon Boldog Új Esztendőt kívánok!…

  85. Etikus szerint:

    Minden bűn mögött hazugság van!

Itt lehet hozzászólni !