Mr. Gabee megleste a sebesség ellenőrzőket

Csepel.info, Mr. Gabee

A BRFK hetek óta több alkalommal mér sebességet a Szentmiklósi valamint az Ady Endre úton. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy csak ezen a két helyszínen ellenőrzik az autósokat, de a statisztikák és egyéb adatok arról engednek következtetni, hogy ezeken az útszakaszokon gyakran fordul elő sebességtúllépés.

Mr. Gabee, oldalunk külsős szerkesztője utánajárt, hogy vajon a Szentmiklósi úton miért, hol és hogyan mérnek a rend őrei. Az alábbiakban az ő beszámolóját olvashatják:

„A mai napon (2012. 12. 27-én csütörtökön – a szerk.) alkalom nyílt arra, hogy megfigyeljem a sebességmérő tevékenységet a kerületi statisztikák egyik favoritjánál, a Szentmiklósi úton. Olyan 19 óra magasságában bele is botlottam a Tihanyi utcai kereszteződésnél az alábbi képen látható Ford Focusba. Nagyon meglepődtem, hogy a képen látható civil Ford Focus mért sebességet, mivel én kimondottan szirénás autót vártam. Nem igazából volt feltűnő, mivel a Tihanyi utcánál található ABC előtt parkolt a Völgy utca felé tartó sávban. Már messziről feltűnt a sötét autóból az első szélvédőjén keresztül világító pont nagyságú világoszöld színű fény. A személygépkocsiba egy személy ült a hátsó ülésen. Szerintem az az útszakasz sebességtúllépés szempontjából eléggé jó helyszín, mert az „S” kanyartól (Csővonó utcától) egészen a Királyerdő útig szinte teljesen egyenes az út, arról nem beszélve, hogy főútvonalról beszélünk, így nincs egy darab jobb kezes kereszteződés se.”

csepel.info

27 hozzászólás “Mr. Gabee megleste a sebesség ellenőrzőket” bejegyzésre

  1. xy szerint:

    Zseni.
    Akadjon minél több köcsög a horgukra.

  2. Jeniszej szerint:

    Azt monya a Fater elég kevés az útszakasz, ahol még van elegendő hely felgyorsulni Csepelen. – naná, hogy itt mérnek.
    Persze álcázni a sebességmérő gépkocsit nem szép dolog. – Már majdnem aljas, mert így lóvébeszedő látszata van az egésznek és nem baleset megelőzés, figyelemfelkeltés.
    Igazi baleset megelőző hatást a baleseti gócok közelébe felállított hagyományos “kék lámpás” közlekedésrendészeti gépkocsik jelenlétével lehet elérni.
    Talán ezért nem is csökken Csepelen a balesetek száma.
    A “kocsögök meg horogra akadnak.” 🙂

  3. Mr. Gabee szerint:

    Amúgy mig kinn voltam akadtak ott rendesen horogra akadt példányok (nem tudom mennyi de voltak egy páran aki nem 49-el mentek) 😀

  4. Jeniszej szerint:

    A sok súlyos baleset csökkentése érdekében, kezdeményezni lehetne a garantáltan sebesség csökkentésre hajlamosító fekvőrendőrök kihelyezését, kifektetését Csepel főútjaira, – előjelzés nélkül. 🙂
    Tegnap a Rákóczi úton a Tesco után a szánkózó domb mellett egy derékvastagságú fát döntött ki egy külföldi rendszámú kisbusz.

  5. Jeniszej szerint:

    Vajon kinek lehet a tulajdona a sebességmérő “civil” gépkocsi? LMZ561 Ford 🙂

  6. Rycki szerint:

    Tudnám díjazni ha nem csak a Szentmiklósi végén faxolnának a Sündörgések, hanem itt az elején.
    Amióta lecsatornázták az utcánkat fékezésnél kanyarodnak le a Szentmiklósiról az utcánkba, holott a Szentmiklósi “S” kanyarban 30 al lehet menni.
    Nem vagyok rosszindulatú de sokszor kívánok erre egy fékhibás Kamaz-t.

  7. Rycki szerint:

    * fékezés nélkül

  8. Rycki!
    Faxolás a modern kori vívmány?!
    Régen postán küldték ki a büntetést! 😛

  9. Jeniszej szerint:

    “20 ezret fizettem, átmentem!
    Hivatalosan nem általános az oktatók és biztosok lefizetése” – Olvasom. http://www.vezess.hu/magazin/jarmuvezeto_kepzes_korrupcio/41105/

  10. Tündér Ilona szerint:

    A Szentmiklósin alig van baleset, teljesen világos, hogy csak pénzbegyűjtésről van szó, egyenes út jókora lejtővel, az aljára beállva megy a kasza.
    Be kell hajtani azt a pénzt amit beterveztek a költségvetésbe.

  11. Tündér Ilona!
    Ha nincs baleset az intézkedés már elérte célját! 😛

  12. Greg szerint:

    Egyszerűen, rendeletileg be kell tiltani a közlekedést Csepelen a jelenlegi ellehetetlenítés helyett.
    Sokkal kevesebbe kerül,
    -mint 250 jelzőlámpát felszerelni (lásd Gerincút) és úgy működtetni, hogy az autós ne tudjon megállás nélkül végig hajtani rajta,
    -vagy megépíteni egy új útszakaszt, hogy két gépjármű ne férjen el egymás mellett,
    -vagy engedni a BMW-t parkolni úgy, hogy a kereszteződés két sávjából az egyiket állandóan lefoglalja (Kossuth 112 előtt)
    -vagy szigeteket építeni a Táncsics úton, hogy ne lehessen befordulni tőlük
    -vagy csak sárga villogás helyett éjjel 11 órakor bekapcsolva hagyni a jelzőlámpákat.

    Sorolhatnám napestig. Csepel közlekedése az átgondolatlanságnak, hozzá nemértésnek köszönhetően minősíthetetlen.
    A rendőrség pedig erre képes, bírságolni.
    A tolvajokat. betörőket, színes fémgyűjtőket messzire elkerülni.

  13. mind_the_gap szerint:

    Mindenki tudja, hogy pénz beszedésről szól a dolog, hisz ki van adva hány milliárdot kell beszedni. Semmi köze nincs a közlekedés biztonságához.

    Greg felsorolását jó hosszan lehetne folytatni:
    – Széchenyi – Kassai beláthatatlan kereszteződés
    – Erdősor – Rákóczi – Kossuth találkozásánál kialakított világ legimpotensebb kereszteződése
    ésatöbbiésatöbbi..

  14. Jeniszej szerint:

    A HÉV végállomásánál a található útkereszteződések idáig, úgy ahogy egy jól átlátható, járható kereszteződések voltak, addig, amíg át nem alakították.
    Szörnyű balesetveszélyesek az út közepére elhelyezett rosszul látható, – pláne ellenfényben este az út közepére kihelyezett járdaszigetek és virágos ládák.
    A megátalkodottak azt hiszik, hogy a megkopott útburkolati jelek minden időjárás körülmények jól láthatóak. “Jeges úton” 😉
    Igaza van az előttem szólónak Csepelen egy közlekedési szakembernek, volna tennivalója bőven.

  15. Mr. Gabee szerint:

    Jeniszej: Ráadásul a kereszteződés lámpája ha egy napig működik, sokat mondok…

  16. Jeniszej szerint:

    “Mindenki tudja, hogy pénz beszedésről szól a dolog, hisz ki van adva hány milliárdot, kell beszedni. Semmi köze nincs a közlekedés biztonságához.”
    Ezért van Csepelen ennyi súlyos közlekedési baleset, mert az inkognitóban mérő kocsinak nincs más célja, mint a lóvé beszedés.
    🙁

  17. Jeniszej szerint:

    Igaza van “közlekedési szakemberünknek” Mr. Gabee társunknak. Eredményes baleset megelőzést csak a jól látható kék lámpás mérőkocsival lehet elérni.

  18. mind_the_gap szerint:

    Szerintem a baleset megelőzés akkor érvényesül, ha egy szakaszon a rendőri jelenlét folyamatos még ha nem is mérnek. A rejtőzködő mérés = pénzbeszedés. Lásd Kecskemét bevezető 2×2 sávos útját, ahol az emberek nem azért mennek 50-el, mert az a biztonságos, hanem azért mert mindennaposak a sebességmérések.

    A sok baleset oka sokkal összetettebb. Alacsony színvonalú gépjármű vezetői képzés, gyenge egészségügyi alkalmassági ellenőrzés ésatöbbi.

    A rosszul megépített, korszerűtlen utak, kereszteződések átalakítására pedig általában nincs pénz.

  19. Gordon szerint:

    “pénzbeszedés”

    Azt csak akkor lehet, ha sérülnek a szabályok.
    Ráadásul a gyakorlatban nem 51-nél büntetnek, hanem bőven 60 felett…

    Mikor 145-tel érkezik a Lambo a kereszteződésbe, akkor “biztos” a kereszteződés a hibás, mert “rosszul lett megépítve”.

    Ejnye-bejnye: ne vicceljünk már!

  20. lolka szerint:

    Gordon szerint:
    2012. december 28., péntek – 16:31 …biztos voltam benne, hogy nem tudod szó nélkül hagyni, de az tuti az előttem íróknak 100%-ig igazuk van…nincs több kerület ahol ennyi jelzőlámpa van…megcsinálnak egy elkerülő utat és minden megy tovább ugyan úgy, mint eddig. Sem egy terelő illetve útba igazító tábla nem lett kitéve…akkor minek az “elkerülő-gerinc út”…A száguldó “Lambo” nem jellemző talán egyedi eset…A II.Rákóczi nál miért mennek az autók az Erdősoron a Kossuth ra …????

  21. hajós szerint:

    Ez a kép nem tudom, hol készült, de hogy nem a Tihanyi-Szentmiklósi kereszteződésben, az tuti.

  22. hajós szerint:

    Ja persze, lopta a képet az origóról a csepelinfó.
    Copyright Mudra László, csak szólok.
    http://www.origo.hu/auto/20121128-szerencsejatek-a-leszerelt-rendorauto.html
    Picit lopós az admin.

  23. felix szerint:

    Londoni buszmegálló kép

  24. felix szerint:

    Bocs véletlen.

  25. intő szerint:

    Nem tudom, hogy az előttem írók a Szentmiklósi úton laknak-e. Ha igen, akkor nap mint nap szembesülhetnek azzal, hogy – tisztelet a kivételnek – de úgy repesztenek mint az állatok. Én személy szerint örülök ha mérnek, és mérjenek is akár inkognítóban, akár nyíltan. Nagyon megnőtt a forgalom, mióta felfedezték a szigetszentmiklósiak, hogy ezen az úton, sunyin be lehet jutni a városba, el kerülve a Rákóczi út forgalmát. Ez nem is lenne baj, ha normálisan közlekednének. Ezen az úton úgy érzik egyesek, hogy versenyezni kell, és nincs Isten aki megakadályozza őket ebben. A mese autókkal mikor elszáguldanak, félelmetes. Igaz, hogy fő út és le van táblázva , de mi van ha valaki mégis elvéti, és ki jön elé, vagy egy gyerek kerül az útra.
    Nem jelent semmit a tábla! Tegnapi eset: mentem dél után a Tescóba az Erdősor úton. A Kölcsey sarokhoz közeledve látni lehetett, hogy sárgán villog a lámpa.Ez a sarok le van táblázva, STOP táblával. Mondtam is, hogy “kikapcsolták a lámpát, legyen egy kis baleset”. Sajnos igazam lett, félóra múlva jöttem visszafelé, és már meg is történt a baleset.Ennyit a táblákról. De ha betartották volna a sebességet, lehet hogy meg tud állni a szerencsétlen.
    Egyébként a Szentmiklósi úton is volt több baleset, talán a mérésnek köszönhetőn most kevesebb.
    Aki kíváncsi, hogy igaz-e az hogy irdatlan sebességgel mennek ezen az úton, az elég ha ki áll egy negyed órára és rájön, hogy igen is kell hogy egy kicsit fékezzék a felelőtlen embereket.
    Legyen minél több Ford Focus!!!

  26. Jeniszej szerint:

    Ejha!
    “sunyin be lehet jutni a városba, el kerülve a Rákóczi út forgalmát.” 🙂
    “A Kölcsey sarokhoz közeledve látni lehetett, hogy sárgán villog a lámpa.
    Ez a sarok le van táblázva, STOP táblával.
    Mondtam is, hogy kikapcsolták a lámpát, legyen egy kis baleset”
    ))) 😀 ((((

    A Fater imádkozni fog, hogy a mérőkocsik a baleseti gócok környékén a “sárgán villogó lámpák” környékén mérjenek, – de ne inkognitóban.
    Hátha imáját meghallgatja valaki.
    Most akkor miért is történt a baleset, – a sárgán villogó lámpánál? 🙂

  27. Jeniszej szerint:

    “Úgy repesztenek, mint az állatok”
    Milyen állatok repesztenek? – és mit.
    🙂

Itt lehet hozzászólni !