Hoffmann: Miért hallgatott Hiller a Montessori-ügyben?

Mno.hu

Gyurcsány Ferenc fiának érettségibotrányáról interpellálta Hiller István oktatási minisztert Hoffman Rózsa (KDNP) a parlamentben.

Hoffmann Rózsa (KDNP) arról beszélt, hogy a nyáron három szülő élt bejelentéssel az Oktatási Hivatalnál a Montessori Alapítványi Általános Iskola, Gimnázium és Szakközépiskola által rendezett érettségi vizsga miatt, kifogásolva az érettségi vizsga szervezésének, lebonyolításának körülményeit és az intézmény működését.

A Csepel.info hírblogra június 25-én felkerült írás szerint a szülők azt állították, hogy ebben az iskolában kivételeztek Gyurcsány Ferenc fiával az írásbeli és szóbeli érettségi vizsgákon. Példátlan, hogy éppen a miniszterelnök fia miatt szabálytalankodtak – jegyezte meg Hoffmann. Az ellenzéki képviselő azt kérdezte az oktatási minisztertől, miért nem tartotta fontosnak, hogy megszólaljon az ügyben?

Hiller István válaszában hangsúlyozta: az Oktatási Hivatal vizsgálatot indított, meghallgatta a szülőket, a pedagógusokat, az intézmény vezetőjét és az érettségi vizsgabizottság elnökét is. A vizsgálat során azonban nem találtak olyan törvénysértést, ami a vizsgák megismétlését vagy megsemmisítését indokolta volna. Ezzel egyidejűleg kezdte meg az OH az intézmény működésének vizsgálatát is, és a maximálisan kiszabható egymillió forintos bírságot rótta ki rá, mert több szabálytalanságot állapított meg az intézmény működésével kapcsolatban – sorolta Hiller István.

Ellenzéki képviselőként méltatlan dolog a miniszterelnököt a gyermekén keresztül támadni – jegyezte meg az OKM vezetője. A KDNP-s képviselő nem fogadta el a választ, a parlament többsége azonban igen.

Forrás: MTI, Mno.hu

4 hozzászólás “Hoffmann: Miért hallgatott Hiller a Montessori-ügyben?” bejegyzésre

  1. Laja szerint:

    Méltatlan dolog? Ha jól emlékszem, a csepel.info első irásaiban kifejezetten hangsúlyozta, hogy a fiút ki akarják hagyni az egészből. A szülők problémája az iskola eljárásával volt/van. Ha jól értelmeztem a cikkeket. Ezt csak az nem érti meg, aki nem akarja.

    Mindazonáltal nem elhanyagolható az a dolog sem, hogy szinte mindenki megbukott, csak egy valaki nem… Véletlen? Nem hiszem. De szerintem senki nem gondolja ezt így.

    Hiller is sunyít…

  2. toto szerint:

    Botrányos ez az egész ügy, teljesen leégetik a Montessori nevet. Az biztos, hogy a gyerekeimet nem adnám egy ilyen intézmkénybe.

  3. miska72 szerint:

    Rohadt szélhámos hazug gazember! Nem kicsit! NAGYON!

  4. Jeniszej szerint:

    Az érettségi tisztaságáért felelős ellenőr hová tűnt? Miért nem hallatja hangját!
    Pedig az egész érettségi botrány az Ő lelkén szárad. Ha nem szolga módon alázattal teljesíti a vélt vagy valós elvárásokat, megvédhette volna a MONTESSORI módszereket alkalmazó iskolák becsületét!
    Hiszem, hogy az “életre tanítás” nem egyenlő a szóban forgó kőbányai iskola módszereivel!

Itt lehet hozzászólni !