Közlekedési változások decemberben

BKK

A decemberi hétvégéken a munkanap-áthelyezések és az ünnepek közeledtével megnövekvő forgalom miatt hétvégenként a megszokottnál sűrűbb menetrend szerint közlekednek a budapesti közösségi közlekedés járatai.  A munkanap-áthelyezés miatt a parkolás rendje is megváltozik.

Munkanap-áthelyezések miatti változások

Az évvégi ünnep körüli zavartalan pihenés érdekében decemberben két munkanap-áthelyezés is lesz. Ennek értelmében december 1-jén és december 15-én (mindkét nap szombatra esik) munkanap lesz; míg december 24., hétfő és december 31., hétfő szabadnap.

A munkanap-áthelyezés miatt módosul a budapesti közösségi közlekedési járatok menetrendje is:

  • november 30., péntek: a járatok a munkanapi, hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint közlekednek;
  • december 1., szombat: a járatok az iskolaszüneti időszakban érvényes pénteki menetrend szerint közlekednek;
  • december 14., péntek: a járatok a munkanapi, hétfőtől csütörtökig érvényes menetrend szerint közlekednek;
  • december 15., szombat: a járatok az iskolaszüneti időszakban érvényes pénteki menetrend szerint közlekednek.

A karácsonyi és szilveszteri közlekedési rendről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

A Budapesti Közlekedési Központ által kezelt közterületi parkolóhelyeken december 1-jén és december 15-én, szombaton a megszokott munkanapi rend szerint fizetni kell a várakozásért. December 24-én, hétfőn és december 31-én, hétfőn a BKK által üzemeltetett közterületi parkolóhelyeken azonban nem kell fizetni a parkolásért. A BKK által üzemeltetett P+R parkolók a december 24-én és december 31-én is a megszokott rend szerint működnek, tehát Hűvösvölgyben, Kőbánya-Kispesten, Újpest-Városkapunál, a Margitszigeten, Budagyöngyénél a megszokott rend szerint fizetni kell a parkolásért.

A városligeti parkoló működése a Mikulásgyár jótékonysági rendezvény ideje alatt 2012. november 29-én, csütörtökön 0 órától december 27-én, csütörtökön 24 óráig szünetel. A járművek 2012. december 28-án 0 órától ismét használhatják a megszokott rend szerint működő parkolót.

Adventi hétvégék miatti járatsűrítések, kapacitás-növelés

A karácsonyt megelőző hétvégék várhatóan megnövekedő utasforgalmához igazodóan sűrítjük egyes járatainkat, illetve szóló autóbuszok helyett nagyobb befogadóképességű csuklós autóbuszokat indítunk egyes villamos-, trolibusz és autóbusz-járatokon.

December 8- 9-én, szombaton és vasárnap, december 16-án, vasárnap, valamint december 22-23-án, szombaton és vasárnap az alábbi változásokat vezetjük be:

  • sűrűbben közlekednek a 4-es, a 6-os, a 18-as, a 47-es, a 49-es, az 50-es és a 61-es villamosok, a 80-as trolibusz és az 58-as autóbusz,
  • a 14-es villamosokat kettő helyett három kocsis szerelvényekkel közlekedtetjük,
  • a délelőtti órákban a megszokottól eltérően az egyébként 162A jelzéssel Kőbánya alsó vasútállomástól csak Rákoskeresztúr, városközpontig közlekedő autóbuszok a 162-es vonalán, Kőbánya alsó vasútállomás és Maglód, Auchan áruház között közlekednek valamint,
  • a szóló buszok helyett nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekedtetjük a 31-es, a 34-es, a 68-as, a 104-es, a 104A, a 106-os, a 123-as, 123A, a 134-es, 204-es viszonylatokat.

December 8-án és december 22-én, szombaton:

  • a szóló buszok helyett nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekedtetjük az 54-es, az 55-ös és a 148-as viszonylatokat.

December 9-én, 16-án és 23-án, vasárnap:

  • a szóló buszok helyett nagyobb befogadóképességű, csuklós autóbuszokkal közlekedtetjük a 36-os, a 45-ös, 66-os viszonylatokat.

A járatok megváltozó menetrendjéről részletesen tájékozódhatnak a megállóhelyi hirdetményeken és a www.bkk.hu oldalon.

Budapest, 2012. november 29.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ

18 hozzászólás “Közlekedési változások decemberben” bejegyzésre

  1. attila szerint:

    nem lesz valami felmérés a most átadott gyorsforgalmi kihasználtságáról? Tegnap arra jártam és szinte alig használják. Ezért volt a nagy felhajtás?

  2. Schneider Ádám szerint:

    aki akarta, az addig is használta. aki pedig nem ment arra, az most se tudja hogy átadták. honann tudná, nincs kitáblázva, az pedig nem kötelező olvasni naprakészen hogy mikor kegyeskednek átadni az utat.

  3. Manitu szerint:

    Az emberek többsége csak hosszabb idő után hagy fel a jól megszokott útvonalakkal. A gerincúttal is így lesz. Egyszer rámennek, rájönnek, hogy gyorsabb, és utána már majd azt használják. A Weiss Manfréd út felé egész jól lehet vele menni, a másik irányba még mindig rossz volt a lámpasor, nyoma sem volt “zöld hullámnak” amikor utoljára jártam rajta.

  4. belekotkot szerint:

    Manitu ! Tegnap előtt mentem arra és tényleg össze vissza váltottak a lámpák.
    Viszont tegnap délután az első lámpától indulva kb. 2 perc alatt értem el az Erdősor utcáig.
    Végig 70-el (ennyi a megengedett ) és végig zöldön. 🙂

  5. Szigetjáró szerint:

    Emlékszem, mikor annak idején átadták az M0 új szakaszát. Az első hetekben nem találkoztam más járművel, most meg mindig tömve van. Előbb-utóbb fölfedezik az emberek. Gyorsabb is, kényelmesebb is.

  6. Manitu szerint:

    Azóta az M0 a legnagyobb szívás lett. Elég egy koccanás, és órákig lehet álldogálni. Alig várom, hogy ott is átadják a bővített szakaszt. De arra is elég ritkán járok kocsival 🙁

  7. xy szerint:

    pont akartam kérdezni, hogy mi van, mert én is alig látok rajta valakit.
    le kéne zárni 2 napra a kossuthot:)

    M0 dupla vastag lesz, arra is kiv. leszek

  8. lolka szerint:

    Sajnos azt kell mondanom, hogy jobb ha nem fedezik fel: előbb utóbb a volt skoda szervizt úgy le fogják tarolni. Már többször tapasztaltam, hogy “I. kapu” felől érkező járművek olyan sebességgel kanyarodnak balra nagy ívben a Posztógyár utcára, hogy az félelmetes. Ma reggel is egy kamion…úgy kanyarodott, hogy szedtem a lábam onnan, mert azt hittem nem tud bekanyarodni. Délután egy személyautó szintén csikorgó kerekekkel…szóval félelmetes az a kanyar…

  9. xy szerint:

    ott 50-re majd 30-ra van csökkentve a megengedett.
    ki kell rakni egy állandó kamerát és meg van oldva. jön a 100.000-es csekk.

  10. mind_the_gap szerint:

    xy: szerintem meg örökre eltiltani azt a tervezéstől, kivitelezéstől, stb, aki egy ÚJ, TEHERMENTESÍTŐ utat úgy tervez, hogy csak 30-al lehet menni.
    Engem a Posztógyár – Rákóczi sarkon akar állandóan egy kamion kilapítni..

  11. xy szerint:

    csak a vége 30, hogy be lehessen venni a kanyart:)

  12. mind_the_gap szerint:

    gondoltam, hogy nem a látnivalók megtekintése miatt..

  13. Vitéz Nagybányai szerint:

    xy!
    Amennyiben az M0 dupla vastag lesz akkor az azt jelenti, hogy nehezebben fog elkopni, ha pedig dupla széles akkor lesz ritkábban dugó. 🙂

  14. költő szerint:

    “pont akartam kérdezni, hogy mi van”

    Hát , kérlek szépen sötétség, kétségbeesés, rosszindulat, harag és cinizmus van. De nagyon!

  15. xy szerint:

    “gondoltam, hogy nem a látnivalók megtekintése miatt..” -hehe, pedig az is akad.

  16. xy szerint:

    @Vitéz Nagybányai:
    vastagabb is lett:) kb 20 cm beton+aszfalt alap, rajta vagy 25 cm beton, jól néz ki.

  17. ebihal szerint:

    Azt komolyan gondolta bárki is, hogy a Kertvárosból, Királyerdőből vagy Királymajorból
    elmennek a “gerincútig”?

  18. mind_the_gap szerint:

    Valamelyik nap hallottam egy olyat, hogy azt az utat nem tehermentesítésnek szánták, hanem a szennyvíztisztító üzemből erre gondolták a kulabácsit elszállítani. Mégsem lehet a Kossuth Lajos utcában tologatni a pesti úrnép szárazanyagát… Végül nem tudom hogy oldják meg, talán uszályokon..

Itt lehet hozzászólni !