A Jobbik bukott szlovák párt

Stumpf András, Heti Válasz

Drága jobbikosaink, nagyon nagy magyarjaink primitív vagy szofisztikáltabb, ám mindig féktelen antiszemitizmusuk hatására éppen csak azt felejtik el, milyen néphez tartoznak.

Még jó, hogy nem ragadtam azonnal billentyűzetet. Sokkal viccesebb így, már mások reakciójának ismeretében.

Így ez az újabb zsidózós-jobbikos sztori már remek látleletet is ad a magyar közállapotokról. Persze nem lepett meg, de kiderült: mindenki számára elérhető, száz százalékos TB-támogatású pszichiátriai kezelésről kellene sürgősen törvényt hozni. Az üldözési mánia ugyanis népbetegség.

Rögtön tegnap megjelentek ugyanis azok a remek ellenzéki értelmezések, amelyek szerint a (Jobbikkal köztudottan háttérkapcsolatban lévő) kormány rendelte a zsidózást, hogy jól elterelje a figyelmet az épp akkor elfogadott, legújabb kodifikációs mesterművéről, az új választási eljárásról. Agybaj. Mára aztán jöttek a jobbos gondolatok: a baloldal bérence a Jobbik, hiszen miközben pártunk és kormányunk vérét, verejtékét csorgatva dolgozik az ország felvirágoztatásán, ezek pillanatok alatt lerombolják a sok csúcsteljesítményt és már megint arról szólnak a nemzetközi híradások, hogy…

Akik tehát elítélik a jobbikos Gyöngyösi Márton szövegét, maguk is kénytelenek azt beépíteni egyszerű rögeszmékkel teli kis világképükbe, amelyben mindig van a háttérben valami nagyobb, valami láthatatlan, az ellenségnek fondorkodása, a kormányé vagy a baloldalé, valami van, tuti van, ez nem véletlen.

Közben annyi történt, hogy hétfőn a nevezett, fixáltan antiszemita jobbikos elmormolt egy-két echte náci mondatot a parlamentben. Mekkora meglepetés! Semekkora. Az egyszerűbbje, akinek csak az alapozó órákra futotta dialektikus antiszemitizmusból, tiszaeszlározik. Azt már láttuk. Ez a Gyöngyösi viszont külföldön tanult, nyilván világpolitikusnak érzi magát, hát világpolitikai eseményekkel kapcsolatban mondja el pontosan ugyanazt. Ezúttal kódok nélkül.

„…hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a magyar országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Magyarországnak.”

*

Szeretem a behelyettesítősdit, játsszunk hát megint olyat!

Ján Slota a pozsonyi parlamentben azonnali kérdést intézett a szlovák külügyminiszterhez.

„…hogy felmérjük azt, hogy az itt élő, és különösen a szlovák országgyűlésben és a szlovák kormányban hány olyan magyar származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Szlovákia számára. Úgy gondolom, hogy adósai egy ilyen felméréssel Szlovákiának.”

Slota szavaira magyar részről elsőként Gyöngyösi Márton reagált. A jobbikos politikus elfogadhatatlannak nevezte az elhangzottakat, s az intézményesült magyargyűlölet azonnali leállítását követelte.

Ugye, ugye. Drága jobbikosaink, nagyon nagy magyarjaink primitív avagy szofisztikáltabb, ám mindig féktelen antiszemitizmusuk hatására éppen csak azt felejtik el, milyen néphez tartoznak. Hogy ugyanis magyarok. Nagymagyar matricára telik, de arra már nem futja, hogy felfogják: ennek a népnek, a miénknek, sok millió tagja más államban él. Olyan államban mondjuk, amely nem ismeri el a kettős állampolgárságukat, amely veszélyt lát magyar identitásukban. Ezek szerint a Jobbik számára teljesen elfogadható a pozsonyi országgyűlésből szerencsére két éve kibukott, ám gondolati szinten ma is létező Slota-féle irány.

Akkor tehát melyik is a legmagyarellenesebb párt?

Bizony, nem lehet egyszerre a szlovákiai magyarellenesség ellen küzdeni, ugyanakkor listákat kívánni a magyar állampolgárságú „idegenekről”. Azaz lehet. Egy módon. Ha Gyöngyösi elismeri: „Náci vagyok! Antiszemita. A zsidókat rühellem, a magyarokat szeretem, ennyi.”

Csak aztán persze tegnap már azzal jön, hogy nem is így gondolta, csak úgy kicsusszant. Hogy félreérthetően fogalmazott.

Ne tessék röhögni! Javaslom, a vicc kedvéért legyünk most nagyvonalúak és fogadjuk el a magyarázatot, hogy ugyanis ő valójában csak a parlamentben (talán) ülő izraeli-magyar kettős állampolgárok listájának elkészítését követelte volna. És csak azért, hogy kiderüljön, ki az, aki nemzetbiztonsági szempontból kockázatos. Mi is változik így? Jobbikos fejjel az talán rendben van, ha a szlovák parlamentben „csak” a kettős magyar állampolgárokról akarnának listát szélszlovák képviselők? Szigorúan nemzetbiztonsági szempontból persze.

*

De ne álljunk meg itt, fújjunk még egy kis habot erre a kifogyhatatlan tortára. Gyöngyösi utólagos interpretációja ugyanis értelmetlen, tekintve, hogy kormányszinten az átvilágítás kötelező, meg is történik. A nemzetbiztonság tudja nem csak az olyan könnyen ellenőrizhető adatokat, hogy ki milyen állampolgár, de még a baráti kapcsolatokat is feltérképezi egy-egy kinevezés előtt.

Aztán: ugyebár a gázai konfliktussal kapcsolatban szólalt fel a jobbikos. A gondolatmenete az volt, hogy a kormány, a parlament azért nem ítéli el Izraelt, mert ott vannak benne a kettős állampolgárok. Vagy nincsenek. Nem tudja. De szeretné tudni. Arra az apróságra viszont elfelejtett rávilágítani ez a vaslogikus, hogy ugyan miért lenne nemzetbiztonsági probléma, ha a kormány vagy a parlament nem ítéli el Izraelt. Megtámadnak minket a palesztinok? Ha Gyöngyösinek netán ilyen információi vannak, palesztin forrásokból mondjuk, azokat legyen kedves és azonnal közölje a honi illetékesekkel. Nincsenek? Ja, hogy nincsenek.

Továbbá: mi is lenne akkor, ha elítélnénk Izraelt? Hirtelen és örökre leállítanák a támadásokat a palesztinok ellen? Jobb lenne a palesztinok élete? Ugyan már.

Nem mintha bármi bajom lenne azzal, aki Izrael államot nem szereti, kritizálja, tegye csak. Biztosan jogos is a kritika sok ponton, de meg nem mondom, mely pontokban igen és melyekben nem. Bizonyára velem van a baj, de mérsékelten érdekel, mi van Izraellel. Annyiban igen, hogy ha túl nagy ott a hirig, a végén még valamely arab atomhatalom elenged egy gombafelhőset, netán éppen maga Izrael teszi ezt meg, amit jobb lenne elkerülni, tekintve, hogy egyelőre erőteljesen vitatott, van-e, lehet-e élet a Marson, de ha van is, kellemesebb hely ez a bolygó, jó lenne itt nekünk még egy kicsikét.

*

Alapvetően viszont Izrael csak egy a messzi konfliktuszónák közül. Annyira érdekes, mi van ott, mint a japán-kínai bajuszakasztás, a Pakisztán és Afganisztán közötti feszültség, és még sorolhatnám. Valamelyes érdeklődéssel figyelem a fejleményeket, olykor bőszít az embertelenség, a kegyetlenség, van, hogy elszomorít a kétségtelen tény, hogy nem oldhatom meg a világ minden konfliktusát (a sajátjaimat sem mindig könnyű), ettől még az identitásomat aligha fogja meghatározni, ki kit hogyan és hol mészárol le éppen.

Se pró, se kontra. A Jobbikét meghatározza, ezért tüntetget Izrael ellen, meg Dániel Péterét is, ezért tüntetget Izrael mellett. Utóbbi szerint az igaz demokrata így tesz. Igaz demokratának lenni tehát annyi, mint egy 2167 kilométerre lévő ország mellett tüntizni.

Az egész történet legnagyobb vesztese minden bizonnyal a Monty Python: Magyarországon, 2012-ben már teljesen felesleges pénzt kiadni a Gyaloggaloppért vagy a Brian életéért.

Forrás: Stumpf András, Heti Válasz

72 hozzászólás “A Jobbik bukott szlovák párt” bejegyzésre

  1. Ejj... szerint:

    Hülyeség.

  2. Bugi szerint:

    Jó cikk.

  3. Dr. grün szerint:

    „A mi politikai családunk krédójával önmagában ellentétes a szerencsejáték, így további szigorítást tart szükségesnek a kormány” – nyilatkozta nemrég Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár azon az ominózus hétfői napon, amikor a rendkívüli kormányülésen eldöntötték; a teljes nyerőgépes szerencsejáték ipart meg kell szüntetni Magyarországon. Lázár a döntést a nyerőgépek kórosan káros hatása mellett azzal indokolta, hogy az automatákat üzemeltető csoportok egyes tagjai „súlyos nemzetbiztonsági veszélyt” is jelentenek.”
    A tót atyafiak nem jelentenek nemzetbiztonsági kockázatot?! 😛
    http://hvg.hu/gazdasag/20121128_Lazar_baratja_hodithatja_meg_az_online_ka

  4. felix szerint:

    Nem a cikkről kéne vitát nyitni, de a próbálkozás ügyes.

  5. Vica szerint:

    Azt nem értem, hogy mi a fészkes fenét keres egy náci párt a parlamentben, pontosabban hogyan létezhet egyáltalán Magyarországon náci párt, hogyan lehet parlamenti képviselő egy antiszemita, aki nem szégyell az ország házában ilyen dumát előadni. Úgy gondolom, hogy az Európai Unió enyhén szólva nem támogatja, hogy tagjai közül bármely országban alakulhasson, működhessen ilyen jellegű párt. A probléma szerintem ott kezdődik, hogy amikor nő a nyomor a nép körében, mindig bűnbakot kell keresni, és ilyenkor élnek és virágoznak az ilyen eszmék. A lehető legnagyobb szégyen lenne, aminek sajnos van esélye, hogy a következő választásokat ők nyernék meg…

  6. felix szerint:

    Vica!
    Demokrácia van és van annyi szélsőséges, hogy beszavazzon egy pártot a parlamentbe.
    Az viszont jellemző, hogy ott kik bratyiznak velük.

  7. Vátesz szerint:

    Egy szabad országban mindenki azt mond amit szabad? Miféle mocskos kettősmérce van ebben az országban? Lehet írni arról hogy gondozd a magyarodat, de az már antiszemitizmus ha valaki arról írna, hogy gondozd a zsidódat! Miféle mocskos fajzat az aki leírta, hogy a magyar genetikailag alattvaló, hogy rohadjon meg az illető Amerikában! Én is antiszemita vagyok, mert van pofám kifordítani a pokoli Talmudot: “Aki arcon üt egy magyart, az az Istent üti arcon. Aki arcon üt egy magyart, az méltó a halálra. A fuldokló zsidót nem kell a folyóból kimenteni. Egy magyar szava tíz zsidóéval ér fel. A zsidónak adott szót nem kell megtartani.”
    Stb., csak a zsidó és a goj, illetve magyar szavakat kell megcserélni a Talmudban.
    Azt a szarházi Simon Pereszt kellett meghívni Magyarországra, aki kijelentette, hogy felvásároltuk Manhattant, Magyarországot és Romániát?

  8. felix szerint:

    Vátesz!
    Már megírták neked, hogy hamis a Talmudod.
    Az igazit nem a XII. kerületben árusítják.

  9. Vátesz szerint:

    Amerikában listázzák a zsidó képviselőket!
    Országok, amelyek a Jobbiknál is radikálisabbak
    Izrael, a faji diszkrimináció iskolapéldája
    http://www.barikad.hu/amerikaban_listazzak_a_zsido_kepviseloket-20121128

  10. Mangó szerint:

    Vica, teljesen egyetértek, sőt!:(

  11. Ejj... szerint:

    Bukott szlovák, vagy egy usai, netán zsidó …

    Amerikában bezzeg szabad listázni a zsidó képviselőket

    Bár a nyugati sajtóorgánumok egymással versenyt futva háborodtak fel Gyöngyösi Márton hétfői parlamenti felszólalásán, a világ más országaiban bevett szokás a választott politikai tisztviselők állampolgárságának nyilvántartása, sőt számos demokratikusnak mondott jogállam vezetett be e téren korlátozásokat.
    Származási és vallási listázás az Egyesült Államokban
    A sort kezdjük rögtön az Egyesült Államokkal, amelynek nagykövete kedden „a lehető leghatározottabban” elutasította a jobbikos felszólalást, az MTI-nek eljuttatott közleményükben kiemelték: „az ilyen gyalázatos és rendkívül sértő megnyilvánulásokat köteles minden demokráciában élő személy azonnal és keményen elítélni”.
    A közlemény már csak azért is megmosolyogtató, mivel a „szabadság és a lehetőségek hazájában” nemcsak a politikusok állampolgársága, hanem vallása és etnikai hovatartozása is nyilvános adat. Angolul értő olvasóink a saját szenmükkel győződhetnek meg arról, hogyan „listázza” kongresszusi képviselőit és szenátorait Amerika. A PEW Research Center nevű agytröszt összeállításából például kiderül, az egyes vallási csoportok számarányukhoz mérten mekkora súllyal vannak jelen az amerikai törvényhozásban, és ezek az adatok hogyan változtak az évek során.
    Az adatokból például kiolvasható, hogy az Egyesült Államok lakosságának alig két százalékát kitevő zsidó kisebbség a Képviselőházban 5, a Szenátusban 10 százalékban van jelen, ezzel messze a legfelülreprezentetáltabb vallási csoport. (2010-ben még 8,4, illetve 13 százalék volt az arány.)

    Az antiszemita Wikipedia sem szégyellte lajstromba venni a zsidó származású amerikai képviselőket.
    Aki eddig még nem kapott sokkot, az kapaszkodjon, mert az Amerikai Tudósok Szövetsége (Federation of American Scientists – FAS) a nyilvános adatokból egy olyan összeállítást közölt, amelyből kiderül, hány afro-amerikai, latin, ázsiai és indián származású képviselője van a Fehér Háznak.
    Országok, amelyek a Jobbiknál is radikálisabbak
    A sort folytassuk Franciaországgal, ahol törvény tiltja, hogy egy gall másik országban töltsön be kormányzati vagy katonai pozíciót. Ennek lett a foglya a haiti születésű Michaëlle Jean, aki egy Kanadában élő, francia állampolgárságú filmrendezőhöz ment feleségül, és ezáltal megkapta a francia állampolgárságot. Amikor 2005-ben Jeant a kanadai hadsereg főparancsnokának nevezték ki, le kellett mondania francia állampolgárságáról, hogy tisztségét betölthesse.
    Hasonló a helyzet két balti államban, az észteknél és a litvánoknál is. Toomas Hendrik Ilves jelenlegi észt elnöknek 1993-ban, Valdas Adamkus volt litvániai elnöknek 1998-ban kellett lemondani amerikai állampolgárságáról, mert enélkül egyikük sem lehetett volna államfő.
    Ausztrália alkotmánya kifejezetten megtiltja, hogy külföldi állampolgársággal rendelkezők beülhessenek a camberrai parlamentben, Új-Zélandon pedig akkor veszíti el valaki az állampolgárságát, ha hivatala elfoglalása után kérvényezi egy másik országét.
    Izrael, a faji diszkrimináció iskolapéldája
    A világon az egyik legkirekesztőbb állampolgársági törvénye minden kétséget kizáróan Izraelnek van. A zsidó állam 2003-ban olyan jogszabályt fogadott el, amely megtagadja a házasság útján szerzett állampolgárságot az iraki, iráni, szíriai, libanoni, líbiai, szudáni, jemeni, afganisztáni, pakisztáni és palesztin lakosoktól.
    Az ENSZ és számos emberjogi szervezet tiltakozása ellenére az izraeli legfelsőbb bíróság 2006-ban, majd 2012 januárjában is megerősítette a diszkriminatív törvényt, a bírói indoklás szerint „az emberi jogok nem írják elő a nemzeti öngyilkosságot”.
    Az izraeli nemzetbiztonsági törvény ezenkívül előírja, hogy ha egy izraeli állampolgárnak más állampolgársága is van, akkor őt külföldinek kell tekinteni, és kötelező katonai vizsgálatnak kell alávetni.
    Ehhez képest a Gyöngyösi Márton jobbikos képviselő hétfőn azt vetette fel a magyar Országgyűlésben, hogy érdemes lenne felmérni – nem kitiltani, lemondatni, megfosztani: felmérni – az országot vezető izraeli-magyar kettős állampolgárokat.
    Bencsik János – B a r i k á d . h u

  12. ebihal szerint:

    A cikknek egy baja van : nagyon félvállról veszi a dolgot. Hitlert sem vették komolyan,
    a Magyar Gárda indulását sem mérlegelték! És nem szabad összekeverni ezt a célzottan
    zsidó ellenes megnyilvánulást az olyan pl. amarikai nyilvántartással, ahol nem csak a
    zsidó, de a magyar, a német vagy a vietnámi származást is rögzítik!

  13. Jeniszej szerint:

    “A közlemény már csak azért is megmosolyogtató, mivel a „szabadság és a lehetőségek hazájában” nemcsak a politikusok állampolgársága, hanem vallása és etnikai hovatartozása is nyilvános adat.”
    🙂
    A Fater nem is érti, miért kell a Magyarok közé befurakodottaknak, magukat szégyellni, – …..hova tartozásuk miatt.

  14. felix szerint:

    Bencsik megint hülyít, de hát nem adhat mást mint önmagát.

  15. Vátesz szerint:

    Jobb ha nem pisilnek együtt az országház wc-jében a jobbikosokkal, mert még meglátják a cerkát! 😀

  16. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Vica!

    Én meg azt nem értem, hogy mi a fészkes fenét keres egy kommunista utódpárt a Parlamentben és hogyan lehet képviselő az a Gyurcsány, aki a vele politikailag nem azonosulókat kóbor kutyáknak nevezte, akiket véleménye szerint telepre kellene zárni, illetve 2006-ban a tömegbe lövetett?

    Gyöngyösi Márton hétfői felszólalásánál engem jobban sértett az, amikor Gyurcsány Magyarország miniszterelnökeként folyton csak a zsidózással és a cigányozással volt elfoglalva, de nem érdekelte az, amikor vidéki falvakban a cigányok magyarokat vertek és raboltak ki.

    Az általad megnevezett EU tele van a balliberális elvtársaiddal.

    Tudod mi a lehető legnagyobb szégyen? Az, hogy a kommunista diktatúra egykori kiszolgálóit és az ország tönkretevőit még mindig nem számoltatta el a Fidesz és hogy képesek voltak ők is sárga csillagot tenni magukra a balliberális ellenzékkel karöltve.

    A magyar Országgyűlésben ne engedjék idegen jelképek használatát! A magyar Parlamentben csak a magyarság ezer éves jelképei használják és Magyarországon izraeli állampolgár ne vegyen részt a törvényalkotásban!

  17. felix szerint:

    Csalódtam a Fideszben!
    Gyógyíttasd az elmédet mert nagy a baj.

  18. Dr. grün szerint:

    Vátesz!
    “mert még meglátják a cerkát!”
    Égő lenne egy jobbikosnál a hámozott makkot meglátni! 😛

  19. Vica szerint:

    Kedves Csalódtam a Fideszben!

    Engem legalább annyira nem hoz lázba a szerencsétlen, félkegyelmű Gyurcsány, mint a többi képviselő… Mondd csak! Hol élsz Te? Ez az ország 40 évig szocialista ország volt, ahol szinte mindenki, aki boldogulni akart minimum párttag, vagy KISZ titkár volt. Tudod, minek a rövidítése a KISZ? A kedvedért leírom: Kommunista Ifjúsági Szövetség. Úgy gondolom, nem lenne érdemes nekiállni számolgatni, hogy melyik párt tagjai között hány hajdani párttag, volt KISZ titkár leledzik. Szerintem ez egy baromság. Hogy számolhatná fel a FIDESZ a kommunista diktatúra egykori kiszolgálóit? Szerinted hány politikus maradna akkor Magyarországon? Aztán pedig számolná fel magát ilyen alapon a FIDESZ is? Már ne is haragudj, de ez hülyeség…

  20. Manitu szerint:

    Ne feledjük, hogy amilyen elvek alapján lezsidóz a Jobbik szinte mindenkit, aki nem a párt tagja vagy támogatója, Vona Gábor abszolute szlováknak számítana. Csak hát a Jobbik nem a következetességéről híres. Szegedi Csanád esetében is csak azt láthattuk, hogy Szegedinek buknia kellett azért, mert hazudott a származásáról, Vona viszont hiába hazudott ugyanezért, maradt.

    A listázásért meg úgy kért elnézést a Jobbik, hogy a hívek ezt a momentumot elfelejtették. Pedig akár el is kezdődhetne emiatt a “zsidóbérenc” jobbikosok keresgetése ugyebár, a párt híveinek logikája ugyanis ezt diktálná. De biztos lesz még ilyen is, nem Szegedi Csanád volt az első. A Jobbikhoz hasonló pártok rendre beleesnek a saját csapdáikba.

  21. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Vica!
    Látom nem vagy képben. Én az olyanokra gondoltam, mint Horn Gyula, Biszku Béla és Mátsik György, akik kezeihez vér tapadt és máig kiemelt nyugdíjt kapnak.

  22. Dr. grün szerint:

    Szellentéske!
    “Ne feledjük, hogy amilyen elvek alapján lezsidóz a Jobbik szinte mindenkit, aki nem a párt tagja”
    Csak ne mentegesd őket!
    Ugyanolyan könnyen lekomcsizol mindenkit aki nem fityuszos! ))) 😛 (((

  23. Manitu szerint:

    Grün: gyengébb pillanataitokban elismeritek, hogy kommunistákból lettetek demokraták, már amennyire egy kommunista vagy náci demokrata tud lenni. Az MSZP is jogutódja a tömeggyilkos MSZMP-nek, ami jogutódja a tömeggyilkos MDP-nek, és így tovább. Jó pár kommunista jogelőd van.

    Egyébként ha szellentésnek tartod magadat, ahhoz jogod van, de ezzel a primitívségeddel nem mész sokra.

  24. Dr. grün szerint:

    Fingocska!
    Hadd ne kopizzam be neked még egyszer a fityusz kommunistáit!
    Azt hiszem már az MSZP-ben nincs annyi! ))) 😛 (((

  25. Királyerdei szerint:

    Nyomtatás

    Róna Péter: Hét ember felelős a devizahitelezésért
    2012. november 28., szerda, 9:24

    Róna Péter közgazdász szerint a magyar gazdaság vergődésének első helyen álló oka a devizahitelezés bevezetése volt, melyért hét embert tesz felelőssé: Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordont, Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert. Mindez abból a Schiffer Andrásnak címzett leveléből derül ki, amelyben bejelentette, hogy távozik az LMP alapítványának éléről és a magyar közéletből.

    Lemondott az LMP pártalapítványának társelnöki posztjáról Róna Péter közgazdász, aki egyúttal hátat fordít a magyar közéletnek is, mert nem érti, hogy mi történik a Kárpát-medencében.

    “A magyar gazdaság és társadalom vergődésének okairól sokat lehetne írni és mondani – írtam és mondtam is – de van egy, amely nézetem szerint az összes többit maga mögé utasítja, ez pedig a devizahitelezés” – írja Róna Péter a Schiffer Andrásnak címzett lemondólevelében, amelyből a Népszabadság idézett.

    A közgazdász úgy látja, életek százezrei mentek helyrehozhatatlanul tönkre, a fizetőképes kereslet nagyon hosszú időre megroppant, maga a bankrendszer működésképtelenné vált, kis- és középvállalatok tízezrei dőltek be, munkahelyek százezrei szűntek meg, és a Magyar Nemzeti Bank elvesztette a monetáris folyamatokra gyakorolható hatását egy hazug, csalárd termék bevezetése miatt.

    “Mert a devizahitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a hitelfelvevő részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a banké, az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé. Nem hitel azért az egyszerű okért, mert a hitel egy fix összegben felvett kölcsön, amit azonos fix összegben kell visszafizetni, a szerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt. De a devizaadós nem tudhatja, hogy mennyit kell visszafizetni, mert a törlesztés egy olyan ténytől, az árfolyammozgástól függ, amihez semmi köze, hiszen ő forintot kapott és forintban fizet” – magyarázta.

    Róna leírta, hogy 2006-tól kezdve kétségbeesetten küzdött a devizahitelezés leállításáért, amiért meg is kapta a kókler minősítést a devizahitelezés megalkotóitól. “Kik voltak ők? Hát Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter és Felcsúti Péter” – sorolja a neveket. Szerinte Oszkó Péter és Felcsúti Péter dolgozta ki azt a banki magatartási kódexet, ami végtelen cinizmussal nemhogy nem vetett véget, hanem egyenesen szentesítette a devizahitelezést.

    Róna Péter szerint azok, akik ezért a “disznóságért” személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg mindenüktől. Azt pedig érthetetlennek tartja, hogy ezek az emberek “képesek most magukat a jogállamiság nagy védőivé alakítani, képesek a talpig becsületes LMP-t az úgynevezett balliberális értelmiség nagy többségének aktív részvételével a megsemmisülés szélére sodorni”.

    Orbán két évét őrületnek nevezi Róna Péter. Az írja, hogy emiatt először megpróbálta lenyelni a békát, és elfogadni az összefogás valamiféle változatát, túllépni azon, amit a felsoroltak tettek, ezért találkozott Bajnai Gordonnal is. De mára már megbánta, hogy egy pillanatra is elképzelhetőnek tartotta az együttműködést “ezzel az álnok, cinikus és erőszakos bandával”.

  26. Csalódott szerint:

    “Grün: gyengébb pillanataitokban elismeritek, hogy kommunistákból lettetek demokraták…”

    Demokraták??? A röhögéstől szakadok meg….Nem demokratát csináltak ezek magukból a rendszerváltással, hanem nagytőkést. És a gyűléseiken még azután is az Internacionálét harsogták: “Fel, fel, ti rabjai a Földnek….” És a mennyezett nem tudott rájuk szakadni. “…és nem-zet-kö-zi-vé-hé-hé-hé lesz, hólnaaaaaaaaaaapra a viláááááág.” Az is lett, csak nem a proletár internacionalizmus fundamentumán (Marx polarizációs elmélete megbukott), hanem a nagytőke által. Szóval, akkor hogy is állunk a bal- meg jobboldalisággal? Nagyon ideje lenne újraértelmezni ezeket a fogalmakat.

  27. Dr. grün szerint:

    Csalódott!
    Ezt beszéld meg a zIndiánfinggal, akitől idézted a gondolatot! 😛

  28. robi szerint:

    Kár a gőzért: úgy sem fog kiderülni, hogy a Parlamentben ülő kettős állampolgárok között kik az ügynökök?

  29. Királyerdei szerint:

    “A” Bartus is megszólalt:

    A kannibálok a parlamentben már követelik, hogy írják össze azokat, akiket meg lehet főzni, és el lehet fogyasztani, a sátraikat és a lovaikat már összeírták, és elosztották virtuálisan egymás között. Kevés idő, és az Európai Unióban egy-egy felszólalás előtt fehér lovat fognak áldozni, vagy viszik magukkal a parlamenti sámánt, fején a pápától kapott pogány szentkoronával.”

    Mit keres még Magyarország a NATO-ban és az Európai Unióban? Ez az ország jelenleg egy ázsiai törzsi-nemzetségi szinten élő horda a Duna-Tisza közén, amely egyelőre felszámolás előtt áll.

    „Ezért felmerül a kérdés: mit keres még Magyarország a NATO-ban és az Európai Unióban? Ez az ország jelenleg egy ázsiai törzsi-nemzetségi szinten élő horda a Duna-Tisza közén, amely egyelőre felszámolás előtt áll. Állnak körülötte a civilizált országok, piszkálják bottal, nézik, hogy mikor kell eltüntetni a hátrafelé nyilazókat. Ma már szinte rezervátumnak tekinthető a hely. Olyanok az ország képviselői, mint az indián törzsfőnök követei, akik a legyilkolt és elfogyasztott emberek fogaival akarnak kedveskedni a partokra érkező kutatóknak. Totemállatuk szőrzetével próbálnak kereskedni, miután az esti tábortűzből olvasták ki a jövőt, és azt a varázsló kokainmámorban (nagy nyelvpörgetéssel) nyilatkoztatja ki törzsének Tusnádon és más szakrális helyeken: »a jóléti társadalmaknak végük van«, jön a rabszolgaság és a kényszermunka társadalma. Magyarországon a fő hírek nem a tőzsdéről szólnak, az emberek nem a jogtárakat fürkészik, mert olyan gyorsan változnak a törvények, hogy nincs idő kinyomtatni őket. Ezek a fő hírek: »Felavatták a nemzeti emlékhelyet jelző márványoszlopot és felvonták a nemzeti lobogót a Mohácsi Történelmi Emlékhelyen kedden.« A kannibálok a parlamentben már követelik, hogy írják össze azokat, akiket meg lehet főzni, és el lehet fogyasztani, a sátraikat és a lovaikat már összeírták, és elosztották virtuálisan egymás között. Kevés idő, és az Európai Unióban egy-egy felszólalás előtt fehér lovat fognak áldozni, vagy viszik magukkal a parlamenti sámánt, fején a pápától kapott pogány szentkoronával. A befektetőknek nem azzal bizonyítják, hogy a pénzük jó helyen van, hogy van a visszafizetésükre fedezet, hanem a felnégyelt Koppánnyal, Csák Mátéval, a tatár, török, német és orosz megszállással, a magyar történelemből hiányzó több száz évvel, a holokauszttal, Tiszazuggal, a boszorkányégetésekkel és az alföldi homokba eltemetett agyonvert emberekkel. A mi szimbólumunk a magát mélybe vető Dugovics Titusz, a fajmagyar. Érdemes idejönni biztos helyen van a pénzük, bizonyítja ezt néhány millió magánnyugdíjpénztáras, a megadóztatott bankok és multik. Ha ez sem lenne elég, elővezetik ágyékkötőben és kantáron a szőke csodát, aki mindent megvéd, és mindenre garanciát vállal. Csak a kiflikre és a hasonló tárgyakra veszélyes.

    A civilizált országok azért nem foglalkoznak a tűz körül ugráló töpörtyűvel, aki szemmel láthatóan még töpörödik is, mert nincs rá idejük, kihűlne a kávéjuk. Különben is arra várnak, hogy az emberevők uralkodása csak átmeneti. Ha lesz új törzsfőnök, akkor a turulmadarat eszik meg, nem az embereket. E várakozásukban azonban csalatkozni kell, mert a törzsfőnökválasztás úgy zajlik, hogy a varázsló emberei körbeállták a falut, és kihúzott nyilakat tartanak azokra, akiknek hangosan kell megmondaniuk a varázslónak, hogy kire szavaznak. Ha rájönnek arra, hogy itt nem lesz változás, ez a törzs ilyen, ezt szereti, nincs helyette más, akiknek ez nem tetszik, azok itt tényleg idegenek, akkor majd elgondolkodnak. A NATO-ban és az Európai Unióban egy barbár ország veszélyezteti a közös értékeket, az ellenséggel összejátszik, katonai feladatok ellátására alkalmatlan, mert a katonái éjszakai járőrözésre nem hajlandók menni, csak a tengerpartra irányuló fuvarozást vállalják napsütésben.”

    Bartus László – Amerikai Népszava

  30. Manitu szerint:

    Azt, hogy a kommunistákból “demokraták” lettek, én is erősen idézőjelesen gondoltam. Mert, mint tudjuk, kommunista kutyából nem lesz…

  31. Csalódott szerint:

    “Kár a gőzért: úgy sem fog kiderülni, hogy a Parlamentben ülő kettős állampolgárok között kik az ügynökök?”
    Tényleg most, hogy mondod, maszáj kitűzővel a hajtókáján még senkit sem láttam a magyar Parlamentben, de olyan szép kéklővel igen.

    Az a helyzet, hogy szép lassan inogni kezdtenek a tabu tartópillérei. Eljön még az idő, amikor a holocaust már nem lesz menlevél, úgyhogy nem szabad visszasírni, pláne tagadni. “Magyarok: Sokan a mai napig tagadják, sokan pedig visszasírják!” Tagadja fene…Tessék mondani, unni azért lehet?

  32. Perspektíva? szerint:

    Miről beszéltek? Vagy nem akarjátok a véleményeteket leírni, vagy csak képmutató módon, ahogyan tanultátok. Vélemények alapján sajnos csak nagyon kevesen gondolkodnak, csupán fecsegnek, mert a sorakozót egykoron megtanulták. (igazodás……..) Meg is van az eredménye!
    Merkel nyíltan kinyilatkozta, hogy “EU-s kormányra van szükség, és mellette egy erős jogokkal felruházott EU-s Tanácsra! E kettő irányítaná az EU-s országokat!
    Csak hagyni kell egy kis időt, hogy a tagországok társadalmát felkészíthessék!”
    Miután a hazájában egyre kisebb esélye van arra, hogy újra válasszák.
    Ez az igazi előre menekülés! (Schrőder hol kötött ki? Putyin markában)

  33. bonifác szerint:

    Nagyon sajnálatos ez a Gyöngyössy megszólalás. Felhívás arra, hogy valamennyi ellenségünk(nem ellenfelünk) Egetverő ordítással nekünk essen. Meg is tették.Anti-
    szemitáznak, fröcsögnek, gyalázkodnak,felfordítják a világot, holott nem történt más,
    minthogy egy nem túl felkészült fiatalember meg merte említeni: ha már az ombudsmann
    is mondja, nem lehetne e megtudni a zsidó- magyar kettős állampolgárságúak nevét?
    Kit kérdezzen? Busman, albán, eszkimó állampolgárt? Ki veszi- vette meg Manhattant,
    Magyarországot Izrael elnöke szerint? Ha rákérdeztek, cáfolta? Nem!!! Kikerülte a kérdést.
    Ennek fényében nincs nemzetbiztonsági kockázata, ha a parlamentben döntéshozó helyzetben van?!? Mint a mondásban: Bodóné is mindig másról beszélt, ha a bor áráról kérdezték. Itt is: nemzetbiztonság helyett antiszemitizmus…Itt sajnos a gerinc hibádzik..

  34. Királyerdei szerint:

    Éa arról senki nem beszél,hogy az izraeli nagykövet belepofázik abba,hogy a Magyar
    Parlamentben miről beszélhetnek,és a mondottakat kifacsarja.

  35. Tóth Kati szerint:

    A Jobbikos képviselő azt szerette volna megtudni,hogy ki izraeli-magyar kettős állampolgár a Parlamentben,és hogy ez milyen nemzetbiztonsági kockázattal jár?A hörgésből,fröcsögésből és nácizásból az derült ki,hogy a jobbikos képviselő fején találta a szöget.Legjobb védekezés a támadás.Nem arról beszélnek,hogy akkor tényleg hogy is van ez?Hanem ordibálnak,hörögnek,antiszemitáznak.Kiváncsi lennék,hogy akkor Amerikában hogy lehet nyilvános a képviselők állampolgársága,ha ez antiszemitizmus?

  36. Jeniszej szerint:

    “A hörgésből,fröcsögésből és nácizásból az derült ki,hogy a jobbikos képviselő fején találta a szöget.”
    )))) 😀 ((((( )))) 😀 (((((

  37. ebihal szerint:

    És hamarosan a sötétség.

  38. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    Példádból kiderül, hogy:
    A vak tyúk is lehet süket! 😛

  39. felix szerint:

    Sok okos.
    Az a nagy különbség mindenkihez képest, hogy Magyarországon egyszer már feltettek ilyen kérdést és 600 000 vitettek el a halálba a kérdezők röhögése mellett.
    Nem bánom, hogy egykét ideírogatónál elmaradt a röhögés.

  40. Királyerdei szerint:

    A szovjet elvtársaid szerint:

    http://hu.metapedia.org/wiki/Auschwitzi_statisztika

    Tessék a KGB-nél panaszkodni:1 Dzserdzsinszkij plóstyágy-Mockba.

  41. Királyerdei szerint:

    A “Néphazugság” izraeli tudósítója szerint:

    “A RABBIKAR ÉS A ZSIDÓ NOTABILITÁSOK

    NEM VETTEK RÉSZT A TÜNTETÉSEN—

    MAGYAR ZSIDÓ VALÓSÁG

    Riogatunk – tehát vagyunk. Vasárnapra ujabb tüntetés van a puskában, ami kilövésre vár. Objektiv megfigyelők szerint semmi nem fog történni, mert egyrészt a Jobbik aktivistái- azok akik nem kapnak napidijat – inkább leisszák magukat a sárga földg, de nem mernek összeütközni Pintér rendőreivel. Másrészt RABBIK ÉS EGYÉBB PROMINENS ZSIDÓK most sem lesznek ott, ahogy az utóbbi tüntin nem voltak.

    Ezt igazolja, egyébként az a levél is amit tegnap kaptunk. Irója, egy a 20-as évek végén született öreg zsidó, akit nem ünnepelnek, de aki 44-ben sárga csillag viselésére volt kötelezett és a gettóban dekkolt a mellettünk lévő házban (Nagydiófa utca 32); aki hosszú évekig főtt azután a neológia kozmás fazekában és mély undorig ismeri a tragédia szereplőit. A levélből töröltük a drasztikusabb kifejezéseket- – – – –

    IME:

    “És van jónéhány szerencsétlen, naív, főleg idősebb ember, akiket…
    riogatnak mindkét oldalról, gyalázatos módon.
    Ez pont olyan, mint az “öregeknek már nincs mit enni, nincs pénz” című
    – – – – szólam, közben meg súlyos tízmilliókat pocsékolnak el
    itt-ott….

    Tudod, én sose értettem egyet az “utcai harcosok” stratégiával,ahogy —- és társai egy-egy komolyabb “gombóc” alkalmával kicsődülnek az
    utcára és összevissza beszélnek, szórakoztatva a lelkében ellenséges
    kisebbséget, röhejt és szórakozást, cirkuszt nyújtva az unatkozó
    többségnek.Aztán ők is röhögve hazamennek. (lásd: F.né a riport
    végén (az Indexben): Na, mennyünk haza…)

    De talán elgondolkodtató lehet három dolog:

    1. Az Országgyűlésben azért ülnek zsidók, és közülük akkor egy se állt
    fel. Az ebből például remekül profitáló Fónagy János(Fidesz) vagy a
    nagypofájú, ám….. Steiner Pál (MSZP), hogy mindkét oldalt említsem. de
    vannak még jóval többen. A szoci Szanyi meg a téren hecceli az
    embereket.

    2. A tüntetésre, ha már ilyeneket barkácsolnak össze, nem ment el –
    ornátusban vagy anélkül – a híres nevezetes Rabbikar – – – -.
    Kart-karba fonva – ha már tüntetnek a főnökeik – nyomatékot adhattak
    volna a dolog komolyságának. Ha már…..
    Nem ment el a magát ünnepeltető nagy tudós és a másik 90 éves társa
    sem, akiknek már valóban olyan mindegy lenne, de mégis…
    Nem ment a havi közel másfélmillió forintot kereső – – – – – –
    “professzor, főrabbi, rektor úr” sem, aki havonta hazavisz személyesen
    ennyit a zsidóság pénzéből – – – – -Soha meg nem nyilvánul, beszédet nem mond, pedig ő aztán még
    parlamenti képviselő (meg miegymás…) is volt anno… hallgat, mintha a rabbinak a hallgatás lenne a dolga,nem az útmutatás.

    3. Aki reálisan felmérte, kik voltak ott, beírhatta a füzetébe, hogy nem
    képviselünk erőt. És ez a legrosszabb.”

    Nem biztos hogy ez a legrosszabb.

    A legrosszabb még hátra van.

  42. felix szerint:

    Egyéb hülyeség?

  43. Királyerdei szerint:

    Kutasd Felix Dzserdzsinszkíj “hülyeségeit”.
    És b…sszad le a KGB-FSB-t A “hülyeségekért”
    A hosszú élet nem garantált.

  44. Királyerdei szerint:

    Cui prodest és marketingnáci
    2012. november 28. 23:28:14

    Nem az a kérdés, hogy kellenek-e zsidó ügynökök a magyar Parlamentbe. A kérdés csak az lehet, hogy hogyan lépjünk fel ellenük hatékonyan. Aminek Gyöngyösi Márton jóvoltából az utóbbi napokban tanúi lehettünk, sokkal inkább arra példa, hogy miképpen nem lehet előbbre jutni. Akadnak, akiknek tetszik az ügy. Végre valaki megmondta a frankót! Nos, hát úgy félig-meddig. Igaz, így is nagy zaj lett belőle. De akkor mi van? A frankó megmondódott. Ahogy már korábban is sokszor. Hol az előrelépés, hol az eredmény?

    Már maga a felszólalás is elég harmatos volt. Egy ilyen súlyos mondanivalót sokkal jobban alá kellett volna alapozni. Sajnos bőven lenne mivel. Mindenképpen említést érdemel, hogy Izrael kvázi-háborúban áll Gázával kapcsolatosan, sőt a régiója országaival évtizedek óta feszültségben él, aminek katonai jellege is van, plusz a nemzetközi politikában több éve az Iránnal szembeni háború eshetősége lebeg. Mindez akár már önmagában is importálja a nemzetbiztonsági kockázatot.

    Említeni lehetett és kellett volna megalapozásként az izraeli katonai repülőgép ferihegyi talajérintését, amelynek a háttere mindmáig súlyosan tisztázatlan, és a legkülönfélébb gyanúkat táplálja.

    Szintén elsőrendű alátámasztás lehetett volna, hogy a zsidók kihúzódtak a 13 elismert hazai nemzeti kisebbség mellé besorolásból, noha minden vitán felül nemzetiség, és ez a rejtőzködésből aktivitási hajlam minimum bizalmatlanságot alapoz meg.

    Említhető lett volna, hogy a zsidóság mint olyan, folyamatosan kártérítési és egyéb követelésekkel lép fel a magyarsággal szemben en bloc.

    És még hosszasan sorolhatnám azokat a tényezőket, amelyek higgadtabbnak, logikailag alátámasztottabbnak mutatták volna a javaslatot.

    Aki két év óta parlamenti képviselő, azt tapasztalatlanság már nem mentheti. Tudni kellett volna úgy előadni egy ilyen témát, hogy percekig még azok is a hatása alá kerüljenek, akik ellenérdekeltek.

    Ha megtervezett volt a művelet – sajnos már csak reménykedni merek benne, hogy van tervezés ilyenkor -, akkor nem lett volna Gyöngyösit egyedül egymagában hagyni a felszólalással. Rásegítő, tehermentesítő felszólalások kellettek volna mellé, vagy egyéb támogatás, akár például valamilyen pártelnöki megnyilvánulás.

    A későbbiekben aztán végképp beindult a szerencsétlenkedés. Pontosítgatás, helyesbítgetés, súlypontáthelyezési kísérlet, végül lényegében visszavonás, elkullogás.

    Kedden este a Hír Tévé interjút mutatott Gyöngyösivel, és ebben a maradék illúziónk is összeomlott. Frankón megmondó helyett zavartan makogót kellett látnunk. Az jött át – tévesen vagy nem tévesen, de az jött át -, hogy ez a pasas csak utólag fogta fel, mint beszélt az Országgyűlésben. Ahelyett, hogy ment volna tovább előre, ha már elindult, és a szétmarcangolásra szóló televíziós „meghívást” saját javára fordította volna.

    Apropó – eddig még mindig nem sikerült felkészülni az újságírónak, riporternek álcázott televíziós ügynökök agresszívan közbevágó, szétdaraboló, hiszterizáló stratégiájára, és megfelelő ellenjátékokat kifejleszteni ellenük? Amit kedden este Szabó Anett produkált, azt még Krug Emilia SZDSZ-bérenc is megirigyelhette volna… Pedig ők is lecsaphatók, mihelyt kilökjük az interjúnak álcázott szidalmazást arról a röppályáról, amire a keselyűk felkészültek.

    Nos, minden csoda három napig tart, a felejtésre sajnálatosan hajlamos magyar nép nemsokára alig fog emlékezni az egészre. Inkább csak ködös, körvonaltalan, a lényeget nélkülöző impressziók maradnak a mostani cirkuszról. Vagy talán emlékszik még valaki például az uniós zászló első égetése körüli visítozás részleteire? Magára az eseményre sem! A mostaniból is csak annyi fog fennmaradni, hogy a Jobbik egy balhés társaság, és zsi-dó-zik!

    Mindenki döntse el magának, hogy ez az imázs mire elég és mire nem.

    Az is mérlegelés tárgyát kell képezze, hogy a maszopszadi mennyit nyert most ezzel meg a boldogan kitűzött szerencsehozó (pénzhozó) mágikus sárga csillagokkal. A Fidesz irányába is megvonandó a mérleg: onnan a Jobbikba vagy a Jobbikból a Fideszbe terelődik inkább most ezzel a híveknek a határozatlankodó része.

    Amúgy pedig meglehetősen hiteltelen minden ilyen zsidóellenes verbális fellépés mindaddig, amíg Gyöngyösi Márton pártja a tevőleges és valóban a lehetőségek határán belül lévő zsidóleleplezésekben úgy jár el mind a mai napig, mint Szegedi Csanád esetében. Addig még akár Steiner Pálnak is igaza lehet a „marketingnáci” kifejezéssel, márpedig intézzük már el, hogy legalább egy ilyen Steinernek ne legyen igaza…

    Egyvalami azonban elég egyértelműen kiderült: a Parlamentből lett jelenlegi zsinagógában a többi párt bolhacirkuszából történő kikászálódási kísérlet legfeljebb arra alkalmas, annyi eredményt érhet el, amit most láthattunk.

  45. Doki szerint:

    Tóth Katival egyetértek. Ezt az ügyet egy kissé felnagyították.
    A balliberális ellenzéktől már megszoktuk, hogy rögtön antiszemitizmust kiált és Szálasi rehabilitációjával riogatják az ország zsidó és roma lakosságát (ahogyan ezt tették Nyirő József újratemetésekor), de a Fidesznek nem kellett volna kivennie a részét ebben az egész sárga csillagos botrányban.

  46. felix szerint:

    Tudod mit legyen igazad, mert nem a számokon van a lényeg.
    Neked mennyi a sok?
    Királyerdei.

  47. Királyerdei szerint:

    Mennxi a “sok”?
    Pl.annyi,hogy az 1949-ben alapított OTP ellen Csikágóban (!) beadnak egy kárpótlási igényt.
    Vagy,hogy a magyar genetikailag egy alávaló fajta,aki röfög a dagoványban és zabálja a moslékot,és nem tudja,hogy meg fogják ölni.
    Vagy az,hogy árpádházi királyaink mind zsidók voltak.(Azaz,takarodj hülye magyar,mert ez a mi országunk.)
    Ez neked nem “sok”?
    Mert te is benne vagy a pakliban!

  48. felix szerint:

    Ne kanyarogj!
    A kérdés nem erre vonatkozott.
    Azaz…………………. már a te variációd.
    Mindenkinek joga van hülyének lenni.
    Neked itthon másoknak Chicagoban.
    Akkor most le vagyok zsidózva?

  49. Királyerdei szerint:

    Idióta komcsibérenc vagy.Mellette gyengeelméjű is.

    “Miért sírt Vas Zoltán a Siratófalnál?

    Az idősebb olvasóink bizonyára emlékeznek Vas Zoltán nevére. Egyike volt azon tucatnyi zsidó származású funkcionáriusnak, akiket a bolsevista vezetés szabadított volna a népre 1945 után, Rákosi Mátyással az élen.

    Azt már sokkal kevesebben tudják, hogy Vas Zoltán Slomo Zálmán Weinbergerként született Pozsonyban, 1903-ban, egy szigorúan vallásos ortodox zsidó család gyermekeként. Ott a helyi Jeszodé HáTóra nevű héderben tanult; nagyon tehetségesnek bizonyult, később szülei beíratták a gimnáziumba, ahol rossz társaságba keveredett és kommunista eszméket sajátított el. Később Budapestre került, a kommunista ifjúsági mozgalom egyik vezetője lett, majd amikor lebukott és letartoztatták 1925-ben, szülei – vallásos zsidók, apja a Chevrá Kádisá alkalmazottja volt – megsiratták a zsidóság számára elveszett bárányt.

    1983-ban látogatott először Izraelbe, ahol a repülőgépről leszállva, első dolga az volt, hogy megrója Izrael “szocialista” kormányát, amiért az szabadlábon hagyja a haifai Eliezer Smuélit (Sámuel Lajost), aki Vas szerint annak idején beárulta őt és Rákosit, és így elsődleges oka volt a leült 16 év fegyháznak…

    Egy nemrég megjelent könyvben Vas-Weinberger Zoltán unokatestvére Áron Cvi Weinberger, leírja miként vitte el a család Vas Zoltánt izraeli látogatásakor a Kotelhez; hogyan érzékenyült el, fakadt sírva a Siratófal láttán, és miként mondta azt, hogy “milyen kár, hogy már ilyen öreg vagyok [nyolcvan éves volt akkor], és már nincs meg bennem a kellő lelki erő ahhoz, hogy megtérjek”.

    Arra a felhívásra, amit unokatestvére intézett hozzá, hogy maradjon Izraelben, és a család majd megad minden segítséget ahhoz, hogy újra hithű zsidó lehessen, mint gyerekkorában volt, Vas sírva még hozzátette: “Késő, sajnos nagyon késő, én már így fogok meghalni, ahogy éltem, idegenül idegenben.”

    Valóban alighogy hazatért Izraelből Magyarországra meghalt.
    Naftali Kraus

  50. felix szerint:

    Te nagyon okos.
    Mit akarsz ezekkel a sztorikkal idézetekkel?
    Te érted?
    Ezek mind emberek jók vagy rosszak. Minden nációban akad ilyen és olyan is. Magyarban zsidóban németben stb.
    Csak egy idióta szedegeti külön ezeket hovatartozás szerint.
    Megfogadom egy barátom tanácsát.
    Szarháziakkal ne vitatkozz mert a bűz téged is bekerít.
    Rohadtul büdös vagy.
    Magyarnak meg szar.

  51. krapulaxxx szerint:

    mit kerestek itt a zsidó kémrepülőgépek, arról se tudunk semmit.
    felvásároljuk magyarországot, mondta a vén zsidó tömeggyilkos.
    mire ez a nagy hiszti, mert valaki rávilágított végre hogy idegen ország idegen népe hoz döntéseket a Parlamentben ?
    a fél világot maga ellen haragítja, aztán csodálkozni fog a sok zsidó mikor újra marhavagonra tuszkolják fel és életében először fizikai munkát kell végeznie.

  52. Vátesz szerint:

    A hatszázezerből ötszázötvenezer Izraelben él. Maradjanak is ott, különben nem látják meg a Messiást! Az itteniektől kérdem, nem vágyódtok ti is oda, hiszen azzal köszöntitek egymást, ” jövőre Jeruzsálemben”!

  53. krapulaxxx szerint:

    Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány tüntetésén részt vevő cionista hazaárulók listája:

    Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége
    Élet Menete Alapítvány
    Országos Örmény Önkormányzat
    Magyar Nők Szövetsége
    Együtt 2014 Választói Mozgalom (Lúdmilla csoport, gyurcsányista söpredék, és a többi…)
    Hit Gyülekezete
    Fidesz frakcióvezetője Rogán Blikk Antal
    Hernádi Judit
    Somló Tamás
    Bombera Krisztina

    és sokan mások…

    hogy tudjuk ki hova tartozik…

  54. felix szerint:

    Segítenél felrakni őket, úgy mint elődeid.

  55. Vátesz szerint:

    Utolsó vacsora

    Nagy felháborodást váltott ki Szegeden Győrffy László Nem érzek hálát, amiért részt vehetek a teremtésben című művének kiállítása. Az installáció a következő: 12 tányér egy büféasztalon, a tányérokon élethű (mű)széklet, az asztal közepén egy csonkolt kézfej tenyérrel felfelé, öntvény a művész bal kezéről. Az asztalt egy díszes keretben látható, emberi koponyákat ábrázoló fénykép egészíti ki, amely a montparnasse-i katakombák múzeumként működő folyosóján készült Párizsban. A munka 2009-es, azóta több kiállításon szerepelt már. A botrány miatt Bátyai Edina, a REÖK-palota igazgatója a nagyközönség előtt bezárta a kiállítást, de külön kérésre bárki megtekinthette azt. Győrffy László azóta az összes munkáját visszavonta Szegedről.

    Szerintem nem kellett volna bezárni a kiállítást, csak át kellett volna értelmezni!
    NEM AZ UTOLSÓ VACSORA, HANEM HANUKAI VACSORA (SIC!)!!!

  56. robi szerint:

    http://atv.hu/cikk/20121129_jeruzsalem_a_jobbik_betiltasat_keri_adertol

    Ez érdekes lesz. Ha megtörténik, akkor sokakban felmerül a kérdés: hol dőlnek el az ország ügyei?

  57. Vica szerint:

    Mi ez a nagy felháborodás a miatt, hogy lehetnek kettős állampolgárok a magyar parlamentben? Lehet, hogy vannak kettős állampolgárok a román, a horvát, esetleg az osztrák parlamentben is, hiszen a külföldön élő magyarok felvehették a magyar állampolgárságot is, sőt, még szavazhatnak is Magyarországon annak ellenére, hogy már f…-val ferik a csalánt. Ők ugyebár nem kettős ügynökök a saját hazájukban, hanem becsületes magyar hazafiak – főleg ha a választásokkor, amikor majd a buszokat értük küldik, hogy nehogy otthon maradjon valaki – a megfelelő helyre teszi az x-et.

  58. felix szerint:

    Vica!
    Az agyatlanoknak ez eszükbe se jut.

  59. Csalódtam a Fideszben szerint:

    Vica és felix!
    Kicsit más a helyzet Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Szerbiában, Horvátországban, Szlovéniában és Ausztriában. Ezek az országok olyan területeket birtokolnak, ahol mindig is magyarok éltek és Magyarországhoz tartozott…

  60. Vica szerint:

    Azok a területek sajnos már nem tartoznak Magyarországhoz, és ez ellen nem tehetünk semmi egyebet, mint hogy az Unió egyenrangú tagjaként egyek vagyunk Velük, nem rekesztjük ki magunkat a közösségből, nem építjük meg a “nagy magyar falat”. A határok már szinte nem számítanak, viszont minden kakas ragaszkodik a saját szemétdombjához, ezért nem lesz szerintem soha Európában Európai Egyesült Államok, amit a németek szorgalmaznának mindhiába…

  61. krapulaxxx szerint:

    izrael területrabló terrorista állam, aki egy ilyen országot szolgál az a miénkből takarodjon.

  62. felix szerint:

    Csalódtam a Fideszben!
    A témával kapcsolatosan ez nem jelent semmit.
    Sőt még nagyobb az esélye annak, hogy az anyaországnak “dolgoznak”.
    Szerintem baromira nem a nyílnánosság dolga egyik sem.
    Erre vannak megfelelő szervek.
    A szarkeverők ezt pontosan tudják.

  63. felix szerint:

    Krapulaxxx.
    Szerinted melyik idegen országot lehet egy képviselőnek szolgálni?
    Látod mekkora szerszám vagy?

  64. Vátesz szerint:

    Európának akkor sem tetszett az Európai Egyesült Államok, amit a németek régebben is szorgalmaztak, igaz hogy akkor katonaruhában! A zsidóknak főleg nem tetszett, ma meg Izrael is társult államnak tartja magát. Belépni csak azért nem akar, mert akkor Barroso meg Cohn-Bendit nekik is dirigálna, elég az ha csak a barom gojoknak parancsolnak!

  65. Csalódott szerint:

    Királyerdei!
    Nem tudtad, hogy a megkülönböztetés csak a felix-félék előjoga? Itt volt például a pécsi rendőrnő cigány gyilkosa. Ment a liberális hiszti, hogy ne faji alapon kezeljük a kérdést. Beírtam egy fórumra, hogy ha a gyilkos csak egy pofont kapott volna a pécsi éjszakában, akkor rögtön k..va fontos lett volna , hogy cigány és rázendített volna a rasszistázó kórus. Kettő percen belül törölték a hozzászólást a nagy toleránsok 🙂

  66. felix szerint:

    Csalódott!
    Idézz már tőlem valamit amit megkülönböztetésnek fogtál fel /negatív értelemben./

  67. felix szerint:

    Csak akkor van kórus ha azért kapott pofont mert cigány. és akkor jogos.

Itt lehet hozzászólni !