90 éves csepelieket köszöntött az alpolgármester

Csepel.hu

2012. november 16-án Ábel Attila alpolgármester és Tódor Istvánné, a Családtámogatási Iroda vezetője hat szépkorú csepelit látogatott meg otthonában. A 90. születésnapjukat ünneplő nyugdíjasokat egy Magyarország miniszterelnöke által aláírt emléklappal és az önkormányzat által összeállított személyre szabott ajándékcsomaggal köszöntötték.

Volt, aki vágott virág helyett cserepesnek örült volna, egy másik néni diabetikus édességeket fogyaszthat csak – neki olyan ajándékkal készült az önkormányzat. Mindegyikük elérzékenyülve vette át a meglepetést és megköszönték, hogy valaki figyel rájuk a családjukon kívül. Cserébe rengeteg érdekes történetet osztottak meg velünk eddigi életükből.

Majdnem minden családban találkoztunk Weiss Manfréd logóval ellátott tárgyakkal, emlékekkel, hiszen a csepeliek nagy részének erős a kötődése a gyárhoz – van, aki még ma is a régi munkájával álmodik, holott már jó ideje nyugdíjas; nem dolgozik.

Forrás: Csepel.hu

15 hozzászólás “90 éves csepelieket köszöntött az alpolgármester” bejegyzésre

  1. Bolemann Lajos szerint:

    “Volt, aki vágott virág helyett cserepesnek örült volna, egy másik néni diabetikus édességeket fogyaszthat csak – neki olyan ajándékkal készült az önkormányzat.”

    És akkor most aki cserepes virágnak örült volna, az vágottat, vagy cserepeset kapott? A fent idézet mondatból ez nem derül ki és engem majd megöl a kíváncsiság. 🙂

  2. lucifer szerint:

    Engem az érdekelne, mi van a 14. havi nyugdíjjal?

  3. nagyapó szerint:

    Ellopták a libás Bajnaiék a 13. havi nyugdíjjal együtt. Csak az adósságot hagyták.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

  4. robi szerint:

    Nosza, kedves nagyapó!

    Legyen elég a férfiatlan zokogásból.
    Demagógia helyett csak szólni kell a rezsim gazdáknak, hogy adják vissza.

    Ki tiltotta meg nekik?

  5. Té-Gé szerint:

    Köszöntötték otthon? Az Arany alkony otthonban? 🙂 Ott is voltak és 10 perc et, mesélte a barátom. Mennyi mindent meg lehet 10 perc alatt tudni. 🙂

  6. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Tisztelt Hozzászóló Urak !
    Már megint a “jóindulatú” megjegyzések ! Először is megcáfolom, azt a feltevést, hogy a megemlékezés hol, és mennyi ideig történt. (Talán ott volt valaki és stopperolta az időt ? ! Vagy csak a rosszindulatú pletyka már megint)
    Ad. 1.) Ha a fényképen lévő néni az otthonban él, akkor ott kellett ugye megköszönteni, mert az az ő otthona. Én nem hiszem, hogy ez 10 percig tartott, más a tapasztalatom. Az én drága jó édesanyám -sajnos a múlt héten temettük el- részese volt tavaly ennek a szép megemlékezésnek, aminek végtelenül örült és csomagot és pár szál virágot, emléklapot és egy kedves elbeszélgetést kapott egy órán keresztül, amit nagyon sokszor emlegetett nekünk családjának és az összes rokonnak és ismerősnek akkora ajándék volt ez a számára. Jelzem, hogy azon a napon 9 csepeli szépkorút köszöntöttek és jutott idő édesanyámra is és gondolom többiekre is.
    ad.2.) Robi szerintnek: ne a nagyapónak írj, hisz a témát a nyugdíjelvonásra (14. havi) a lucifer vetette fel, én meg megkérdezném, hogy hova lett először a 13. havi, netán nem a Gyurcsány kormány vette el ??????? 14.havi ha ha ha !!!

  7. attila szerint:

    Nagyapó:
    “Ellopták a libás Bajnaiék a 13. havi nyugdíjjal együt”

    Hogy lehet egyszerre sírni a 13 havi nyugdíjjért meg az ország eladósításáért? Az is hozzájárult. Ráadásul a fidesz is megszavazta. Meg 14. havit is ígért. Most meg nem adta vissza egyiket sem. Nehéz lehett komcsiból lett fideszesnek lenni. Egyik mondatoddal hazudtolni meg a másikat.

  8. robi szerint:

    T. Anikó!
    Neked is üzenem! Akinek szívfájdalma a 13. havi nyugdíj, az szóljon fel, hogy adják vissza!
    Nincs megtiltva demagógéknak sem, hogy fizessenek.
    Miből? Néhány ötletem lenne:
    – amit a gazdagok – törvénybe iktatva- maguknak ajándékoztak, adókedvezmény formájában
    – KÖZPGÉP
    – stadion építések, tűz közeli vállalkozóknak. Tegnap láttam az egyik preferált (LOKI) menetrendszerű szánalmas zakóját. Ezért a fociért stadion?

    Összegezve: enne miből adni.
    Persze az Anikó-félék hülyítése egyszerűbb.

  9. november szerint:

    Aki 11 éve az Arany Alkonyban él, annak az az otthona.

  10. Anikó (Krizantém utcából) szerint:

    Köszi a szövegedet ! Robi szerintnek üzenem szavaival éljek ” Anikó-félék hülyítése egyszerűbb”
    Rosszul olvastad, én nem hiányoltam a 13. havit, csak helyesbítettelek, hogy nem nagyapó emlegette akinek felrótad a 13. havi nyugdíj elvonást, hanem “lucifer szerintnek”. Egyébként normális embernek hogyan juthat ilyen osztogatás egyáltalán az eszébe, ilyen gazdasági és (IMF, EU) megszorító helyzet mellett, mikor küzd és küzd ez az ország kormányunkkal a sok előírt és követelt megszorító intézkedések bevezetése mellett.
    Egyébként nagyon gyenge frázisokkal akarsz okoskodni amit felhoztál ellenem ! Kérdeznélek ki árúsította ki az ország vagyonát, javait ???
    Emlékeztetnélek szívesen, hogy itt Csepelen az igen tisztelt Tóth Mihály féle szoci vezetés és barátai nem olcsón és igen kedvezően osztották egymás között a javakat ???

  11. robi szerint:

    T. Anikó!
    Ha elhiszed azt a mesét arról, amit leírsz, akkor mondd meg, miért nem vonják felelősségre ideológusaid az elkövetőket? Hisz súlyos, országellenes vádakról zagyválsz.
    Miért?
    – gyávák, vagy hülyék hozzá?
    – ők sem gondolják komolyan azt, amivel a hozzád hasonlókat etetik?

    Várom demagógia- és idomított szövegektől mentes válaszod.

  12. Manitu szerint:

    Örülök, hogy Csepelen olyan jól mennek a dolgok, hogy már csak az idősek köszöntésébe tud belekötni a balliberós banda.

  13. robi szerint:

    Manitu!
    ketten szóltak konkrétan a témához.
    Felétek a két fő is banda? A megszokott magvas mondandót “alkottad.”

    Tapsolásra azért jó leszel.

  14. Té-Gé szerint:

    Anikó a Futrinkából, biztos, hogy nem voltak ott többet. Nekem szavahihető barátom mondta. Érted ez mit jelent? 🙂

  15. Té-Gé szerint:

    robi, a komcsiknál meg három ember tömeg volt. 😉

Itt lehet hozzászólni !