Vádalku a Fenyő-ügyben

Blikk

Szorul a hurok a Fenyő-gyilkosság megrendelőinek nyakán. A Blikk információi szerint ugyanis egy tanúvallomásban szerepel annak a férfinak a neve, aki kimondta a médiamogul halálos ítéletét.

Az akkori közélet több befolyásos szereplője szövetséget kötött, hogy eltakarítsák a Vico-birodalom fejét. Úgy tudjuk, hogy szigorúan védett a tanú, aki kipakolt, és mivel speciális ügyről van szó, a vele kötött alku is speciális volt. Feltételeit a legmagasabb szinten kellett jóváhagyatni, a férfira ugyanis valós életveszély leselkedik.

A titkosszolgálatok ezzel párhuzamosan vizsgálják, hogy a nyomozó hatóságnál kik voltak, akik blokkolták a hírhedt merénylet és más, 90-es években történt bűncselekmények felderítését. Az ügy szálai egészen magas körökig vezetnek, hiszen azok a rendőri vezetők, akik akadályozták a megoldást, ugyancsak utasításra cselekedtek. A vádalku tényét természetesen minden előzetes letartóztatásban lévő érintett tagadja.

– A Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban a döntést az akkori politikai helyzetben nem lehetett egyedül meghozni. Többen dobták össze a vérdíjat a gyanú szerint – mondta el a Blikknek egy bennfentes, és hozzátette: a megoldás óriási lavinát indíthat majd el.

Mint megírtuk, Fenyő Jánost (†44) 1998. február 11-én végezték ki Mercedesében a Margit utca sarkán, egy Agram 2000 típusú géppisztollyal. Az ügyben csak nemrégiben következett be fordulat, amikor zöld utat kapott a nyomozás, és az akkor rögzített DNS-minták alapján azonosították Jozef Rohácot (55) és társait.

A milliárdos médiavállalkozó meggyilkolásával gyanúsított, egy ideje már rács mögött lévő Jozef Rohác (55) másik bűntársát, T. Ladislavot, (43) már számtalanszor kihallgatták a magyar zsaruk. Neki több súlyos magyarországi bűncselekményhez lehet még köze, és Szlovákiában sem ismeretlen a hatóságok előtt, ott is volt már volt büntetve.

Magyarország azért kérte a kiadatását, mert a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatban bűnsegédként akarják felelősségre vonni. Egy harmadik férfit még keresnek a zsaruk, aki ugyancsak részt vett a merényletben. Az ügyészség hétfőre ígért válaszokat az üggyel kapcsolatban.

Forrás: Blikk

5 hozzászólás “Vádalku a Fenyő-ügyben” bejegyzésre

  1. Paul szerint:

    Na akkor, az akkori konkurenciának a vezetőjének fájhat a feje!!!

  2. felix szerint:

    Akármi is lesz a vége az ország egyik fele elhiszi majd, a másik meg nem.

  3. bonifác szerint:

    Fenyő barátunk a fáma szerint igen erőszakos fickó volt. De a fák sem nőnek az égig!

    A varjú sem károg utána, de a gyilkos (és főleg a megbízója) remélem őrökre a rácsos
    ablak mögött marad!

  4. Vátesz szerint:

    A fák nem nőnek az égig, a fenyők sem!
    Az ügy kiderítése valószinűleg csak a vádalkut kötött embernek fontos, a másoknak nem érdekük, hogy egy vagy több zsidót leültessenek a maguk közötti ügyek rendezése miatt. A kínaiak sem mennek a hatóságokhoz, ha egymás közötti rendezetlen ügyük van! Egyébként meg nekünk se jó, hogy mi adónkból etessék őket a börtönben. El kellene ítélni őket, hogy győzzön az igazság, aztán repatriálni őket, tartsák el azok őket, ha fontosak nekik!

  5. felix szerint:

    Ötszáz évre titkosítva lesz a dolog.
    Egyedül csak Vátesz fogja tudni az igazat.
    Neki az nem gond, mert minden rosszat azok csinálnak akik ŐT IS.

Itt lehet hozzászólni !