Bokros: üres Gyurcsány programja

Fn.hu

Bokros Lajos

 Presztízsveszteség: Bokrost sokan istenítik a baloldalon

Üres, és saját diagnózisának ellentmondó Gyurcsány Ferenc programja – állítja az ÉS legfrissebb számában Bokros Lajos. Az írásból kiderül: a volt pénzügyminiszter hisz a szakértői kormányban.

„Adócsökkentés, kiadásnövelés, a költségvetési egyenleg romlása nélkül. Reméli, hogy ennek a megoldhatatlan egyenletnek van és lesz megoldása; a gazdaság fehéredéséből fakadóan a költségvetési bevételek növekedése. Feltéve, de meg nem engedve, hogy a gazdaság fehéredése önmagától bekövetkezik, a gondolatmenetnek legalább négy alapvető hibája van.” – olvasható Bokros Lajos tollából, a Magyar öszvér mint a fejlődés zsákutcája című cikkben az Élet és Irodalom pénteken megjelenő számában.

A volt pénzügyminiszter szerint a kormányfő által a Megegyezés című dolgozatban felvetett javaslatok „túlnyomó többsége egyszerűen üres”. Bokros úgy véli, az ott beharangozott programok csak viszik a pénzt, miközben a közszolgáltató intézmények változatlan szerkezetű továbbélését biztosítják.

A CEU vezérigazgatója szerint a miniszterelnök programjának legnagyobb baja, hogy a javaslatok túlnyomó többsége ellentmond mindazoknak a következtetéseknek, amelyek Gyurcsány saját elemzéséből logikusan következnének.

Bokros Lajos írása végén úgy véli, hogy „az újrakezdés esélyével csakis egy hiteles reformkormány indulhat, amely világszínvonalú tudással és hírnévvel rendelkező szakértőkből áll.”

(Az Élet és Irodalom pénteki számában megjelenő írásból kiderül: hazánkban valójában a szerencsétlen latin-európai modellnél is rosszabb működik. Elemzése végén Bokros Lajos választ ad arra a kérdésre is, hogy mi a teendő.)

Forrás: Fn.hu

2 hozzászólás “Bokros: üres Gyurcsány programja” bejegyzésre

  1. miska72 szerint:

    Gyurcsány programja üres! Az embereknek padlása tele van ígéretekkel. A tökük, meg tele van a GYURCSÁNYNYAL MEG A KÚRMÁNYNYAL!

  2. miska72 szerint:

    Az a baj, hogy nem csak a program üres, hanem a fejek is!

Itt lehet hozzászólni !