Stabilan gazdálkodott a múlt évben a magyar Siemens csoport

MTI, Figyelő Online

A Siemens csepeli telephelye (Fotó: Siemens)

Enyhén csökkent a Siemens Zrt. konszolidált árbevétele a szeptember 30-án zárult pénzügyi évében, miután a megelőző évi árbevételt kiemelkedően növelte a gönyűi erőmű építése – mondta Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója sajtótájékoztatón szerdán Budapesten.

A megrendelés-állomány 330 millió euróról 333 millióra nőtt, az árbevétel 342 millió euróról 312 millióra csökkent az előző pénzügyi évhez képest. Az árbevételcsökkenés oka az, hogy a bázisév kiemelkedően jó volt, amikor a gönyűi erőmű építése nagy megrendeléseket hozott.

Az adózás előtti eredmény 32,7 millió euróról 18,6 millióra csökkent – ismertette az elnök-vezérigazgató. Az adóbefizetés 10,6 millió euró volt a most zárult pénzügyi évben, az egy évvel korábbi 11,3 millió euró után. Az elmúlt két évben 400-zal nőtt a magyarországi Siemens cégek létszáma, így az alkalmazottak száma már meghaladja a kétezret.

A Siemens Zrt. 3 telephelyen négy üzletágat visz Budapesten. Ezek: ipar, infrastruktúra, energia és egészségügy. Emellett egy hallókészüléket előállító és két szoftveres Siemens cég tevékenykedik Magyarországon, ezek exportra termelnek – ismertette az elnök-vezérigazgató.

figyelo.hu

3 hozzászólás “Stabilan gazdálkodott a múlt évben a magyar Siemens csoport” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    Stabilan gazdálkodott a múlt évben a magyar Siemens csoport
    “Az adózás előtti eredmény 32,7 millió euróról 18,6 millióra csökkent”
    Stabil gazdálkodás magyar módra?! 😛

  2. felix szerint:

    A gyökér is lefelé növi ki magát.

  3. nagyapó szerint:

    Eetásak! Olvasni!! “Az árbevételcsökkenés oka az, hogy a bázisév kiemelkedően jó volt, amikor a gönyűi erőmű építése nagy megrendeléseket hozott.”
    Valamint: “Az adóbefizetés 10,6 millió euró volt a most zárult pénzügyi évben, az egy évvel korábbi 11,3 millió euró után. Az elmúlt két évben 400-zal nőtt a magyarországi Siemens cégek létszáma”. Tehát az adóbefizetés alig csökkent, emellett nőtt a foglalkoztatottak létszáma.
    GAZDÁLKODÁS POLGÁRI MÓDON!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét, lop.

Itt lehet hozzászólni !