A Széna térről indul a békemenet október 23-án

Gondola, Csepel.info

Az október 23-i Békemenet az 1956-os forradalom emlékére való tekintettel a budai Széna térről indul délután kettő órakor. Gyülekezni egy órától lehet a helyszínen. A vidéki autóbuszokról a Margit körúton lehet leszállni, majd a buszok a rendőrök segítségével az alsó rakparton parkolhatnak a rendezvény ideje alatt, a Margit híd és a Dráva utca között.

A Békemenet a Széna térről a Margit körúton és a Margit hídon át ér a pesti oldalra. A Szent István körútról a Nyugati téren fordul be a Bajcsy-Zsillinszky útra, majd onnan az Alkotmány utcába. A Kossuth téren 16 órakor kezdődik az ünnepi műsor, beszédet mond Orbán Viktor kormányfő. 

Találkozunk kettőkor a Széna téren!

A Békemenet Egyesület közleménye:

Nem maradunk adósok

A „Békemenet”, a magyar emberek tömegeinek csendes vonulása 2012. január 21-én példaértékűen mutatta föl egész Európának, hogy „egy a haza”. Amint 1848 a forradalom, 1956 a népfelkelés, úgy 2012 a nemzeti szuverenitásért való kiállásunk dátuma lett.

1956. október 23-a példát adott Európának. Mertünk bátrak lenni és fiataljaink vérét áldoztuk hazánk és Közép-Európa keleti felének szabadságáért. Most az adósság béklyójából szeretnénk kitörni, és ha más értelemben is, újra áldozatokra és összefogásra van szükség. Hiszen megtapasztaltuk, a történelem pedig többszörösen igazolta, hogy az „adósrabszolgaság” képes nemzeteket megsemmisíteni.

Bizonyítsuk be, hogy van kitartásunk, hogy inkább vállaljuk az átmeneti szegénységet, mint az örökös rabigát. Adjon erőt, hogy Európa számos népe hasonlóan gondolkodik és szolidáris velünk, hiszen közös törekvésünk a gazdasági és az ebből fakadó még súlyosabb civilizációs válság felszámolása.

Több mint fél évszázadig szenvedtünk a kommunizmustól, de a korábbi haszonélvezők utódai még 2010-ben is 15 000 Mrd-os adóssághalmazt akasztottak a nyakunkba. Ezt három év alatt ismét nekünk kell visszafizetni. Ha ezt szolgálja a 2013-as költségvetés 4-500 Mrd-os megszorítása, a hosszú távú kilábalás érdekében kénytelenek vagyunk vállalni, bármennyire fáj is.

A „Békemenet” felbonthatatlan közösségére további feladatok várnak. Találkozzunk újból, mutassuk meg, hogy a hit segít, az erkölcs kötelez, nem maradunk adósa senkinek, még akkor sem, ha a pénzhatalom nagyurai így szeretnék.

Nagy a tét, bölcsnek kell lennünk, úgy, ahogyan Németh László mondta: „megalkudni, míg muszáj, de közben folytatni a magyar ügyeket, ez a törvény minden európai konstelláció idején”.

Gyertek velünk 2012. október 23-án! A siker titka az összefogásban, a nemzeti összetartozásban van, mutassuk meg újra, hogy nagyon sokan vagyunk!

Szervezők: CÖF, CET, Békemenet Egyesület

gondola.hu

17 hozzászólás “A Széna térről indul a békemenet október 23-án” bejegyzésre

  1. Sobri szerint:

    Kedves Polgármester Úr!

    Ugye nem igaz a hír? Cáfolja meg, hogy elindul az országgyűlési képviselő választásokon a soroksári-csepeli választókerületben.
    2014-ben már nem akar a kerületi polgármesterünk lenni?
    Ne tegye ezt velünk!!!! Mi lesz velünk? Mi lesz Csepellel Ön nélkül?
    Mi lesz a nagy terveinkkel?
    A kórházzal, az uszodával, a Csepel sportjával és még sorolhatnám mi mindent ígért meg nekünk azért az ikszért! Ki fogja ezt véghez vinni? Bíztunk önben és bízunk ma is. Ezeket a nagy terveket csak az Ön erős, karizmatikus egyénisége képes megvalósítani! Ön határozott, nehéz fejű politikus nem féli kimondani a frankót még akkor sem ha az nem igaz!
    Amit elhatároz azt mindig véghez viszi, még ha fejjel is kell a falnak mennie, de Ön nekimegy, mert mindig is Csepelért a csepeli emberekért élt és halt!

    És most menni akar? Manitu, Nagyapó, Attila és a többiek biztassuk őt, hogy ne menjen el. Csepeliek! Mondjunk imát polgármesterünkért minden nap, szervezzünk fáklyás felvonulást érte! Mutassuk meg neki mennyire szeretjük, és milyen sokan vagyunk aki bízik benne. Ne hagyjuk elkallódni ezt az értékes teremtményt a nagypolitika zivataros és kiszámíthatatlan útvesztőjében!!!!
    Én lehet, hogy elköltözöm a kerületből, ha nem Németh Szilárd lesz a polgármesterünk!!!!

  2. csöves szerint:

    Igazad van bazdmeg

  3. szigetország szerint:

    Sobri!

    Szép, nagyívű szónoki beszédet tartottál! Ki a fene nézte volna ki belőled, hogy ennyi jóság, szeretet ragadt benned, ami egyszerre most kibuggyant a szádból, mint szaros tyúkból a tojás.

    Tehát költözöl? Jobb előbb, mint soha!

  4. FideszSS szerint:

    Kit érdekel honnan indul???
    De ha már elindultuk remélem a találkozot valahol a határon kivül lesz és ott is maradtok….

  5. Albisola szerint:

    “Több mint fél évszázadig szenvedtünk a kommunizmustól” – ez meg hogyan jött ki? 1949-1999?

  6. Ejj... szerint:

    Élet az Avason: csótányok, egerek – “40-50-en laktak egy lakásban, a többi rokon a tetőn sátrazott”

    Gyurcsányék szerint az avasi cigányok “becsületes és dolgos családok”, a Fidesz álláspontja az, hogy nem a cigánybűnözők, hanem a felvonuló jobbikosok keltik rossz hírét Miskolcnak, a KDNP pedig úgy látja, az Avason nem magas a bűncselekmények száma, és “tisztességesen fizetik a közműdíjakat”.
    Érdekes módon az ott lakó magyaroknak teljesen más erről a véleményük. Ők biztosan rasszisták.
    A Miskolc TV összeállítása.

  7. demokrácia szerint:

    A békamenet még beveszi ezt a maszlagot?! Na szépen vagyunk!

  8. Dr. grün szerint:

    “Orbán Viktor szerint ha nincs a januári békemenet, könnyen lehet, hogy már nem ő a miniszterelnök, kormánya nem élte volna túl a támadásokat. A kormányfő az Egy a haza – Békemenet 2012 című, csütörtökön bemutatott kötetben olvasható interjúban arról is beszélt, hogy – bár érzelmileg érthető felvetés – katasztrofális döntés lenne kilépni az Európai Unióból.”
    Max. félévvel előbb kezdődött volna a helyreállítás!

    http://mno.hu/interju/mindenki-attol-felt-hogy-ot-perc-mulva-megbuktatjak-orbant-1112249

  9. csaba péter szerint:

    Bravó

  10. Dr. grün szerint:

    “Az M1 csütörtök esti Híradójában elhangzott: a lakhelyelhagyási tilalom azt jelenti, hogy Biszku Béla Budapesten szabadon mozoghat. ”

    Csak hogy részt tudjon venni a békemeneten?!

  11. Tóth Mária szerint:

    Biszku az ország egyik, de nem az utolsó szégyene!

  12. Dr. grün szerint:

    Tóth Mária!
    Ráadásul törvénybe foglalva! (lex Biszku)
    Majdnem akkora mint a zAlaptörvény! ))) 🙂 (((

  13. csaba péter szerint:

    Kedves tóth mária te meg az ország nem egyetlen idiótája vagy

  14. Tóth Kati szerint:

    Ott leszünk,ráadásul jó sokan!Miért fáj ez a szoci szavazóknak?Menjenek meghallgatni a libást,vagy egyszerűbb a fotelból két sör között hülyeségeket írogatni?

  15. Dr. grün szerint:

    Tóth Kati!
    Nagyon helyes!
    Csak egyet nem értek, a béke-menet a zOrbáni háború ellenében követeli a békét?!
    Öntökön rúgás elrugaszkodásból?! 🙂

  16. Tóth Kati szerint:

    Maga kedves Grűn nagyon sok mindent nem ért,nemcsak ezt az egyet.Sajnos az a baj,hogy nem is akar mjnket megérteni,mert maga egy igazi bolsi.Mindegy ki mit tesz,csak kommunista legyen.Felcsúti Petike is egy volt munkásőr,vele biztosan egyetért.Ennyit önről és a társairól.

  17. Tóth Mária szerint:

    Csaba Péter az igazi bolsi-proli!

Itt lehet hozzászólni !