Időskorúak köszöntése

Csepel.hu

„Bizony hajoljatok meg az öregebbek előtt, akár utcaseprők, akár miniszterek…” Kosztolányi Dezső: Intés az öregebbek tiszteletére című versének idézete is lehetett volna a mottója az Idősek Világnapja alkalmából rendezett ünnepségnek október 17-én, a Csete Balázs utcai Családsegítő Közösségi Házban. Egy szál virággal fogadták a kerület időskorú lakóit a Humán Szolgáltatások Igazgatóságának munkatársai.

Fatérné Rothbart Mária intézményvezető köszöntötte a szép számmal összesereglett vendégeket és egyben megköszönte az idősek ellátásában dolgozók áldozatos munkáját. A csepeli önkormányzat nevében Noé László idősügyi tanácsnok beszédében először az egyedül maradásról, mint az öregkor egyik kellemetlen következményéről szólt. Felhívta az idős emberek figyelmét arra, hogy saját biztonságuk érdekében szorosabbá kell fűzniük a köteléket családtagjaikkal, a szomszédokkal és a barátokkal is. A továbbiakban elmondta, mivel Csepel kertvárosi részeiben sok az idős, beteg, egyedülálló lakos, ezért a jövőben sűríteni fogják a rendőrségi őrjáratozást, valamint szorgalmazzák a minél több egészségügyi szűréseket is. A rendezvényen a Völgy utcai időskorúak gondozóházának védőnői vérnyomás- és vércukorszint mérést végeztek.

A közösségi házban egybegyűltek a zenés-táncos irodalmi klub műsorát hallgatták meg. Gregus János verssel, Mezei Mária, Móra Mária és Tuboly Bella egy-egy dallal kedveskedtek. Ezután magyar nótákkal lépett színre a Csepeli Népdal és Nótakör Kulturális Hagyományőrző Egyesület Péter Anna vezetésével.

A szórakoztató programok szünetében a Humán Szolgáltatások Igazgatósága vendéglátására Morovik Attila alpolgármester invitálta az időskorúakat, akiknek Cselényi László játszott tánczenét.

Antal Zsuzsa- csepel.hu

4 hozzászólás “Időskorúak köszöntése” bejegyzésre

  1. Ejj... szerint:

    Alakzat, egyenruha.

  2. Té-Gé szerint:

    Ejj baszdmag, 63 lettem, lehúztam 42évet és nem hívtatok meg? ::-)

  3. Dr. grün szerint:

    Té-Gé!
    Regisztráltál, wazze?! Nem?!
    Akkor honnan tudnák mindezt! 🙂

  4. Té-Gé szerint:

    Dr. grün, nem b..a meg. Ki is maradtam a jóból. 🙁

Itt lehet hozzászólni !