Novemberben fedett uszoda nyílik, rendeznék a gyártelepet – ez történt a képviselők ülésén

Csepel.hu

Csepeli strand

Első lépésben befedik az úszómedencét, és egész évre megnyitják a strandot

Az önkormányzat vezetése megpróbálja rendezni a csepeli gyártelepen tapasztalható kusza állapotokat, hogy az ipar újraindításával munkahelyeket teremtsenek. A csepeli strandfürdő 50 méteres medencéjét sátorral fedik be novembertől, így lehetőség nyílik arra, hogy a strandot már idén uszodaként, és egész évben használhassák a csepeliek. Az MSZP nem szavazta meg a téliesített strand megnyitását. A szocialisták bírálták a Csepeli Hírmondót, mert szerintük az újságban nem jelenik meg az ellenzék véleménye. Egyebek mellett ez történt a csepeli képviselő-testület csütörtök esti ülésén.

A testület egyhangúan megszavazta a polgármesteri hivatalban dolgozó köztisztviselők, ügykezelők és munkavállalók bérének 10-15 százalékos emelését, miután az érintettek utoljára 2008-ban kaptak béremelést. Az önkormányzat támogatást nyújt a Csepeli Diáksport Egyesület és a Csepeli Német Önkormányzat részére. Csepel új testvérvárosa lett a lengyelországi Wolomin település. A képviselők megszavazták, hogy a Tóth Ilona Egészségügyi Szolgálat eszközparkját fejlesszék, aminek eredményeképpen a betegek jobb ellátásban részesülhetnek.

A képviselők többsége elfogadta azt a javaslatot, hogy 500 ezer forint támogatást nyújtsanak a Nemzeti Ifjúságvédő és Tehetségkutató Egyesület részére, amelynek az éppen aznap Csepel Díszpolgárává választott Varga Normann az elnöke. Borka-Szász Tamás (független) aggodalmának adott hangot, hogy az egyesület mire költi el a pénzt, Takács Krisztián (MSZP) pedig azt kifogásolta, hogy az önkormányzat miért nem a Csepel SC-nek juttat anyagi támogatást. Az utóbbi felvetésre Borbély Lénárd alpolgármester azt felelte: törvények tiltják, hogy offshore hátterű cégnek – ilyen a Csepel SC – közpénzből támogatást fizessenek. Pákozdi József (Jobbik) védelmébe vette Varga Normannt, aki szerinte sportteljesítményével már bizonyította, hogy az egyesület komoly erényekkel rendelkezik.

Németh Szilárd polgármester közölte, hogy az önkormányzat a csepeli gyártelep fejlesztési stratégiájának elkészítését tűzte ki célul. A gyártelepen, ahol több száz tulajdonos található, jelenleg kusza állapotok uralkodnak. A tulajdonosok sok milliárd forint bankhitellel vannak megterhelve. A polgármester szerint ipar nélkül nem lehet munkahelyeket teremteni Csepelen, amely idestova 150 éve az iparáról híres. Az önkormányzat törekvése, hogy megpróbálják visszaállítani a termelő ipart. A tervet azonban nem könnyű megvalósítani, mert a tulajdonosokkal meg kell egyezni, a terület pedig rendezésre és kármentesítésre szorul. Gergely István (MSZP) egyetértett az ipar újraindításával, de hozzátette, hogy a kármentesítés nemcsak állami feladat, hanem ebbe a tulajdonosokat is be kell vonni.

Össztűz a Csepeli Hírmondó ellen

Az MSZP képviselői és a független Borka-Szász Tamás éles kritikákat fogalmaztak meg a Csepeli Hírmondóval szemben. Dobák István (MSZP) szerint az újságban nem jelenik meg az ellenzékiek véleménye, amelyet a testületi üléseken megfogalmaznak, Borka-Szász Tamás szerint pedig az újságon nem érződik, hogy független volna. Szenteczky János, az MSZP frakcióvezetője azt kérdezte, vajon készült-e felmérés arról, hogy milyen arányban jelenik meg a kormánypárt és az ellenzék véleménye a lapban. Borbély Lénárd alpolgármester megjegyezte, hogy tanulságos volna összehasonlítani a korábbi Csepel Újságot a mostani lappal, mivel akkor a szocialisták jóvoltából semmiféle ellenzéki megszólalásnak nem adtak helyt. A Csepeli Hírmondó ezzel szemben bizonyíthatóan és cenzúra nélkül rendszeresen közli az ellenzéki pártok véleményét.

Ábel Attila alpolgármester ehhez később hozzátette, hogy a Hírmondó október közepén megjelenő számában is lehetősége lesz az ellenzéki frakcióknak szabadon véleményt mondani az elmúlt két év munkájáról. Arra is emlékeztetett, hogy 2010 októbere előtt olyan cenzúra volt a Csepel újságban, hogy még a Fidesz fizetett hirdetésben feladott karácsonyi üdvözletét is törölték.

Az MSZP az uszoda ellen szavazott

Sok év után ismét lesz uszoda Csepelen, ennek első lépéseként a strandfürdő 50 méteres medencéjét sátorral borítják be és öltözőfülkéket alakítanak ki mellette novembertől – jelentette be Werner Péter, a Csepeli Városgazda Zrt. (korábbi nevén Csevak) vezérigazgatója. A vezérigazgató szerint így az úszni vágyók már egész évben használhatják a csepeli strandot. Elképzelhető, hogy a strand 12 hónapos nyitva tartásával akár nullszaldósra is kihozható az üzemeltetés. Az MSZP képviselői ugyanakkor hevesen bírálták a fedett uszoda elkészítésének tervét. Gergely István szerint kétségeket vetnek fel a beruházás költségei, Dobák István szerint pedig jelenleg nem uszodára van szüksége Csepelnek. Borka-Szász Tamás szintén a fedett uszoda ellen érvelt, mert nem ismerik a szerződés részleteit és a terv megvalósításának anyagi vonzatát.

Borbély Lénárd alpolgármester kérdéssel fordult az uszoda ellen érvelőkhöz: vajon miért bántja őket az, hogy a Fidesz a választási ígéretének megfelelően fedett uszodát hoz létre a csepeliek számára? Ennek inkább örülni kéne, s nem gáncsoskodni ellene, hiszen a kerületben élők régóta szorgalmazzák az uszoda megnyitását. Arra is emlékeztetett, hogy az MSZP a választási programjában szintén többször ígéretet tett az uszodaépítésre, de sok millió forint közpénzből csupán terveket készíttetett, azokból uszoda sosem lett. A fedett uszoda létrehozásáról szóló javaslatot az MSZP elutasította, a Jobbik és az LMP tartózkodott, a Fidesz többség azonban mellette voksolt.

A képviselők elfogadták azt a javaslatot, hogy a korábbi évekhez hasonlóan idén is ingyen juthatnak HPV elleni védőoltáshoz a veszélyeztetett nők.

Forrás: Csepel.hu

110 hozzászólás “Novemberben fedett uszoda nyílik, rendeznék a gyártelepet – ez történt a képviselők ülésén” bejegyzésre

  1. Rendben. Ha a Fidesz a kampányában arra gondolt, hogy van már Csepelen egy medence, amit fedetté kell tenni, akkor oké. Úgy érzem, hogy nem ez történt, hanem az, hogy Csepelen uszodát épít a Fidesz. (Nem sátrat)
    No meg ugye a kórház esete is valami hasonló. Remélem, hogy nem lesz jövő tavasszal kórház avatás, mondván, hogy végül is van kórház Csepelen, de ez most akkor használható egész évben a csepelieknek is. 🙂

  2. Bugi szerint:

    Teljesen felesleges még egy medencét építeni, ha már úgyis van Persze Szilveszter a komcsi agyával nem tud ésszerűen gondolkozni.

  3. lolka szerint:

    Szerintem, mielőtt megvennék a sátoranyagot, egy közvélemény kutatást kéne tartani, hogy az igény milyen arányban van a sátoranyag árával…csak az ígéret miatt kár lenne a sok pénzt kidobni az ablakon. A többi ígéretből úgy sem lesz semmi…(“Gordon”) írhatod…gondoltam, lolka nem hagyja szó nélkül…

  4. "?!" szerint:

    Hát kérem ez elképesztő!

    A fenti tudósítást író élénk fantáziájú személy azt a hazugságot állítja, hogy “A fedett uszoda létrehozásáról szóló javaslatot az MSZP elutasította, a Jobbik és az LMP tartózkodott, a Fidesz többség azonban mellette voksolt.”

    Az alábbiakban azok részére ismertetem a valóságot, akik nem voltak ott testületi ülésen.

    RÖVIDEN: Az történt, hogy nem is volt napirenden a fedett uszoda építése!

    BŐVEBBEN: A Képviselő-testület 33. napirendi pontként tárgyalta a 288. számú előterjesztést, amelynek a címe: “Javaslat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tulajdonában lévő, a Csepeli Strandfürdőt magába foglaló 205286/2 és 205806/3 helyrajzi számú, a természetben a 1213 Budapest Hollandi út 14. szám alatt álló, 53200 m2 nagyságú strandként üzemelő ingatlan területének bérletéről”.

    A fenti címből minden értelmes emberek számára világos, hogy ez az előterjesztés nem fedett uszoda létesítéséről szól (mint ahogy a fenti tudósítás írója állítja), hanem a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt.-nek évente 30 – 35 millió forintos veszteséget termelő Csepeli Strandfürdő egész területének 2012. október 01-től, 2013. szeptember 30-ig történő bérbevételéről és strandfürdőként történő üzemeltetéséről szól.

    Természetesen olyan feltételekkel, hogy az évi 25 millió Ft bérleti díjon felül a Csepeli Önkormányzat vagyonkezelő cége (a Csepeli Városgazda Kht., a volt CSEVAK, a továbbiakban csak CSEVAK) csepeli közpénzből fizeti a közüzemi díjakat, valamint a strandfürdő üzemeltetéséhez felhasznált víz díját is.

    Az előterjesztés megtárgyalása során a CSEVAK vezérigazgatója elmondta, hogy vannak olyan elképzeléseik, hogy az egyéves bérlet tapasztalatai figyelembe véve, az első év letelte után, 25 évre bérbe veszik a létesítményt.

    Azt is elmondta, hogy tud olyan néhány millió forintért megvásárolható sátorról, amellyel megfelelő átalakítás esetén akár le is lehetne fedni a nagymedencét, és ennek megvalósítása esetén nem is biztos, hogy szükség lenne fedett uszodára.
    A medence lefedésének eldöntése azonban nem képezte részét az előterjesztésnek, amiről szavazni kellett, ezért baromi nagy hazugság, hogy az ellenzéki képviselők a fedett uszoda létrehozásáról szóló javaslatot utasították el!

    Az ellenzéki képviselők azt hiányolták, hogy a döntéshez nem álltak rendelkezésre konkrét számadatok és hatástanulmányok, továbbá nem kaptak érdemi magyarázatot arra, hogy mitől nem lesz veszteséges ez az eddig veszteségesen működő létesítmény csepeli közpénzből történő működtetés esetén, és ezeknek a hiánya miatt nem szavazták meg az előterjesztést. (Amely előterjesztés, mint már említettem, nem fedett uszoda létesítésről, hanem a Csepeli Strand 1 évre történő bérbevételéről szólt!!!)

    Az ellenzéki képviselőknek a veszteséget forszírozó észrevételeire reagálva, a CSEVAK vezérigazgatója elmondta, hogy megpróbálják egész éves nyitva tartással nullszaldóssá tenni a strand működtetését, de ha ez nem sikerül az sem baj, mert a lakosság endorfin termelése érdekében a veszteség is vállalható!

    EZEK A TÉNYEK!

    A saját véleményem az, hogy egy olyan bérelt létesítményt nem lehet gazdaságosan működtetni, amelyik létesítmény annak a tulajdonosnak is veszteséget termelt, amelynek nem volt plusz költséget eredményező bérleti díj fizetési kötelezettsége!

  5. Bugi szerint:

    Te hülye vagy írásjel. A szavazás pont arról volt, hogy az önkormányzat meg tudja csinálni az uszodát. Te semmit sem értesz?

  6. Gordon szerint:

    Az mszp miért szavazott nemmel? Rosszat akar a cseplieknek?

    Mond már ma harmadjára írom:

    Van két világ.

    A ballberálisok rosszat akarnak a csepelieknek, gúnyt űznek belőlük, hogy politikai tőkét csináljanak a nehéz helyzetből.

    A másik oldal jót akar a csepelieknek, értük dolgozik, és takarékosan költi a köz pénzét, mert azt nem tekinti sajátjának.

    A két oldal között zajló küzdelem még nem dőlt el.

  7. Gordon szerint:

    “?!” melyik volt a nemmel szavazók közül?

  8. csapos szerint:

    Drága Bugi!
    A helyedben én köszönetet mondanék írásjelnek. Teljesen hiteles a beszámolója. Tájékoztat a történtekről. Tedd ide az előterjesztés határozati javaslatát, és akkor mindenki elolvashatja, hogy a megkukult falkaforradalmi fideszes mamelukok, akiknek ezek szerint egy szava sem volt az egészhez, miről szavaztak. Nálam a Handa Banda zászlós hajója, a csepel.hu 19 óra 11 perckor elérhetetlen. Biztos elsüllyedt. Szégyenében. Nekik legalább a mi Buginkkal szemben van önkritikájuk.

  9. "?!" szerint:

    Kedves “Bugi”, Te nem hülye, hanem csak gyengeelméjű idióta!

    Minek ugatsz bele olyasmibe, ami olyan magas neked mint kisnyúlnak a farzseb?!

    Ha eddig nem tudtad, akkor ezúton tudatom, hogy egy képviselő-testületi határozat meghozatalakor nem az számít, hogy mit hablatyoltak a napirend tárgyaláskor jelenlévők, hanem az hogy mi van az előterjesztés határozati javaslatában és azt megalapozó dokumentumokban leírva, amelyről szavaznak a képviselők.

    A testületi ülésen elhangzottaknak csak akkor van kötőereje, ha azokat módosító indítványként valaki benyújtja, és a módosító indítványt a testület külön szavazással megszavazza!

    Ennél az előterjesztésnél azonban csak egy szavazás volt (az 1 évre szóló bérleti szerződéshez kapcsolódó eredeti előterjesztésről), ezért csak a gyengeelméjű buta “Bugik” gondolják, hogy tegnap döntés született a fedett uszoda létrehozásáról is!

    Világos, Te gyengeelméjű buta “Bugi”?! (Majd nézd meg a jegyzőkönyvet ha elkészül!)

  10. Bugi szerint:

    Akkor ti tagadjátok, hogy arról volt szó az ülésen, ami ide van írva? Írásjel egy idióta volt eddig is, csapos egész életében hazudozott és átverte az embereket, ez volt a munkája. Én hülye leszek két szélhámosnak hinni.

  11. Zoli049 szerint:

    “Novemberben fedett uszoda nyílik”

    Úgy legyen! Sátor lesz, vagy mi? 🙂
    A nyitáshoz is külön gratulálok, mint az elmaradó lomtalanításhoz. Minden strand kinyitott a jó idő kezdetén, a csepeli meg nem. 😀

  12. György szerint:

    érdekes hogy 2 év alatt többet tett a mostani vezetés Csepelért mint az előzö kommunista MSZP-s ek 20 év alatt… ne felejtsük el É-Csepel eladásátol kezdve a Csepel-pálya leamortizálásán át a gerincut körüli milliárdok elsikkasztása után és még órákon át irhatnám+ a több ezer korrupt szerzödés ami megint a saját kommunista zsebüknek volt jobb mint nekünk csepelieknek.. szoval aki még ezek után képes védeni őket, én szégyelem magam miattuk is, ink el kéne bújniuk nekik is az mszp vel együtt jo messzire…

  13. "?!" szerint:

    “Gordon”, Te böfögve röfögve röfögő dagadt disznó!

    Már korábban is írtam neked, hogy akkor röfögj velem kapcsolatban, ha megszólítalak!
    Addig pedig kussolj!

    19:12-kor írtad:
    “?!” melyik volt a nemmel szavazók közül?

    Ott voltál a testületi ülésen Te szarházi és láttad, hogy nem a képviselők között ültem.
    Tehát feleslegesen játszod a hülyét, mert a hülyeség megjátszás nélkül is látszik rajtad!

  14. Dr. grün szerint:

    György!
    Te nem kaptál Vörös Csepelt?! ))) 🙂 (((

  15. Zoli049 szerint:

    ?! !
    Gordonnak mi keresnivalója a testületi ülésen?
    Maximum vendég, nem?

  16. Gordon szerint:

    A gyülőlet rossz tanácsadó. A stílus pedig maga a zember. “?!” még mindig nem árulta el, hogy mi baja van azzal, hogy télen is mehetünk a strandra (és ki fizeti azért, hogy a csacsiságait ideírogatja). Igen, én örülök neki, hogy télen is lesz strand.

    “Van két világ.

    A ballberálisok rosszat akarnak a csepelieknek, gúnyt űznek belőlük, hogy politikai tőkét csináljanak a nehéz helyzetből.

    A másik oldal jót akar a csepelieknek, értük dolgozik, és takarékosan költi a köz pénzét, mert azt nem tekinti sajátjának.

    A két oldal között zajló küzdelem még nem dőlt el.”

  17. Éva szerint:

    Csak néhány gondolat a csepeli strand, úszás témához. A strand kb 50éve üzemel. Én emlékszem milyen örömmel mentünk fürödni kicsik és nagyok. A 60-as években történt a pontos dátumra nem emlékszem,de arra igen hogy a téli fürdőzést fontolgatta az akkori vezetés. Aztán ez elmaradt, nem foglalkozott a csepeli emberek ezen problémájával senki. A strand vize az úszás hasznosságával egyenlő a gyógyulással, mert a különböző mozgásszervi betegségben szenvedő embereknek segítséget nyújt a gyógyulásban. Most örülni kell hogy végre birtokba vehetik az emberek a medencéket. Köszönet érte Németh Szilárd Polgármester úrnak és csapatának akik segítik munkájában. Üzenem a negatív fórumozóknak, inkább jöjjenek fürödni, ússzák ki magukból a sok rosszindulatot.

  18. Zoli049 szerint:

    Éva!

    Józan, tiszta fejjel!
    Novemberre milyen szerkezettel fedik le akármelyik medencét is?
    Lesz egy papírgyári uszoda II.?
    Sátorponyva?

    Írod a 60-as éveket…
    Akkor Neked sem jutott semmi?
    Ennyi lúzert… 🙂

  19. Dr. grün szerint:

    Éva!
    Eddig is lehetett volna strandolni télen! Nem tudom miért zárták be, mikor a zegészség megőrzés sokkal fontosabb!
    Kicsit körülményes baltával úszni, de megoldható! 🙂

  20. Zoli049 szerint:

    Dr. Grün!

    Baltával ölni nem annyira körülményes! 😉

  21. Éva szerint:

    Teljesen mindegy hogy mivel fedik le, , de szerintem megfogják oldani, az a lényeg hogy használják az emberek. Nekem a 60-as években a munka jutott itt a Királyerdőben ez volt a divat. Nem tudom mire gondolsz.

  22. Dr. grün szerint:

    Zoli049!
    Az más kategória! Nem mindegy strandfürdő vagy vérfürdő! 🙂

  23. Mangó szerint:

    Nem csípem egyik pártot sem, így a Fidesz sem a szívem csücske, de ez a lépés most nagyon szimpatikus. A környezetemben sok ember igényli a csepeli úszás lehetőségét, biztos vagyok benne, hogy járni fognak oda az emberek, főleg ha nem szabnak majd csillagászati árakat. Bravó!

  24. Zoli049 szerint:

    Éva!
    Egyre gondoltunk.
    Használni fogják-e a zemberek? Árfüggő a dolog, szvsz, de nem uszoda lesz, csak egy fedett medence, ami kezdetnek nem rossz. Sajnos a papírgyári nincs már meg, az anno tiszta volt és uszoda.

  25. szigetország szerint:

    Most miért baj az, hogy Csepelen fedett uszoda lesz? Miért fáj az néhány idiótának, hogy végre jó is történik?

    A kommunistáknak meg a keze rohadjon le, hogy megnyomták a “nem” gombot!

  26. Zoli049 szerint:

    szigetország!
    A definícióval nem értek egyet, nem az ötlettel!
    Más egy ponyvával fedett medence és más a fedett uszoda.

  27. szigetország szerint:

    Zoli!

    Még mindig jobb egy ponyvával lefedett medence, mint a semmi. Ha semmi nem történik, az a legrosszabb. A szocialisták pedig a semmire szavaztak… dafke is, talán gyűlöletből is, nehogy már sikerüljön valami a Fidesznek.

  28. szigetország szerint:

    Emlékszem, tavaly ilyenkor a szocialisták hasonló balhét csináltak abból, hogy jégpályát létesítettek az Imre téren. Mindent felhoztak ellene, dafke is… Végül a jégpálya siker lett, sok gyerek, felnőtt örült neki — miért fájt ez az MSZP-nek?

  29. "?!" szerint:

    “Gordon”, Te arcátlanul hazudozó bértollnok!

    Tanuld már meg végre, hogy hamarabb utolérni a hazug embert, mint a sánta kutyát!

    Hiába hazudoztok itt egészen másról, mint amiről a képviselő-testületi ülésen határozat született, a határozattól eltérő hazugságaitok ugyanúgy le fognak lepleződni, mint ahogy az a két éve hangoztatott otromba hazugságotok, hogy az Észak-Csepelért kapott ún. északi bevétel úgy eltűnt, hogy senki nem tudja megmondani, hogy az mire költötték!

    A tegnapi testületi ülésre Borbély Lénárd alpolgármester által beterjesztett “Tájékoztató az északi bevétel felhasználásáról” című, T-25 számú tájékoztató bizonyítja, hogy két éve folyamatosan hazudtatok, és ennek az évnek az elején is több mint 2 milliárd Ft állt az önkormányzat rendelkezésére az “északi bevételből”!

    Hiányzik nektek egy újabb leégés azért, mert a tényeket semmibe véve egészen mást akartok elhitetni az emberekkel mint amiről tegnap a testület döntött?

    Nem gondolod, hogy sokkal tisztességesebb lenne szerényen és csendben dolgozni, és csak az valós eredményekkel előrukkolni?

  30. nagyapó szerint:

    Megint ez a komcsiröfögés!
    Csepeliek! Kell uszoda egész évben? Kell. Akkor?
    Törött gerincű írásjel megint megpróbál okos lenni (neki nehéz feladat).
    Törött gerincű írásjel! Hány milliót költöttek a szocik uszodatervezésre? Írja le!
    Törött gerincű írásjel! Hol a tervezés eredménye? Írja le!
    Törött gerincű írásjel! Hol a zsozsó? Írja le!
    A világ legtermészetesebb dolga egy meglevő 2 hónapig üzemelő uszoda téliesítése. A szoci vezetés nem tudott eljutni oda, hogy a csepeli strand egész évben üzemeljen, ezért kellett volna új uszodát építeni.
    Az új polgári fővárosi és kerületi vezetés megegyezett egy olcsóbb megoldásban, ami az 50 m-es medence befedése és fűtött öltözők létesítése. Ebbe száll be anyagilag a kerület.
    Erre a “kitűnő szürkeállományú” MSZP-s vezetés nem jött rá (persze, mert olcsó beruházásból keveset lehet lopni), ezért nincs téli uszoda.
    Érdekes a VITUKI-féle nyitott uszoda télen is nyereségesen üzemel.
    Eetásak nem kell fújni a vuzuvelát, van jó, olcsó megoldás.
    Télen is fogunk, és gyermekeink is fognak, úszni bármit hazudoznak is a komcsik!!

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  31. lolka szerint:

    Igaz, hogy ponyvával, de fedett is, kicsi is, de a mienk…
    -Pakson az atomerőműben, (de máshol is) ’76-n a főépület alapozásánál használtak “ponyva sátrat” ventilátorok fújták a levegőt ami fenn tartotta a sátrat…hát nem két fillér lehet egy ilyen üzemeltetése, ha valami ilyesmi sátorról gondolkodnak, mert a csővázas sörsátor (Mária napi búcsú) az kicsi lenne…de az egészség megőrzéséért semmi sem drága…

  32. admin szerint:

    Úgy tudjuk, hogy nem felfújható sátorról van szó. Akkor nem is sátor lenne, hanem csak ponyva.

  33. Tóth Mária szerint:

    Ha a komcsik nem loptak volna olyan sokat, akkor az uszodát nem ponyvával kellene most lefedni!
    Nagyon jó kezdeményezés, akinek nem tetszik , adják vissza szocik a pénzt és akkor komolyabb tető kerülhet rá!

  34. "?!" szerint:

    “szigetország”!

    Tudtad Te azt ma 21:06-kor, hogy miről van szó, amikor az alábbiakat leírtad?

    “Most miért baj az, hogy Csepelen fedett uszoda lesz? Miért fáj az néhány idiótának, hogy végre jó is történik?
    A kommunistáknak meg a keze rohadjon le, hogy megnyomták a “nem” gombot!”

    Kérdezem Tőled, hogy:

    1.) Elolvastad-e a vitát generáló 288. számú előterjesztést és mellékleteit, amelyekben egyetlen szó sincs “fedett uszodá”-ról, de még “medence lefedés”-ről sem, hanem csak az évente 30-35 milió Ft veszteséget termelő Csepeli Strand 25 millió forintért 1 évre történő bérbevételéről?

    2.) Ott voltál a testületi ülésen, és hallottad, hogy miről szavaztak a képviselők?

    3.) Ha nem olvastad az előterjesztést és a bérleti szerződést, továbbá nem voltál ott a testületi ülésen, akkor mire alapozva hőbörögsz ilyen hevesen?

    Mesélj “szigetország”!

  35. szigetország szerint:

    Az MSZP mindig hisztizik, ha a Fidesz jóvoltából valami jó történik a kerületben. Mondom ismét: tavaly az Imre téri jégpálya ellen acsarkodtak, végül siker lett az ötlet. Ez fáj az MSZP-nek — nem kicsit, nagyon.

  36. Zoli049 szerint:

    Tóth Mária!

    A lejjebb lévő kamionos cég seggnyalására adott pénzből ugye kijönne egy tető?
    Akkor kéretik az orcára zippzárat húzni!
    Köszi.

  37. szigetország szerint:

    ?!

    Tegyük fel, hogy minden úgy történt, ahogy leírtad. Tegyük fel, hogy az előterjesztésben nem volt fedett uszoda. De szóban mégis elhangzott a medence befedése — ezt magad sem tagadod! Ha az MSZP tényleg a csepeliekért politizál, azon nyomban az ötlet mellé kellett volna állniuk. De nem álltak! Helyette gáncsoskodtak és nemmel szavaztak. Így történt!

  38. "?!" szerint:

    “Nagyapó”, Te tetves volt kommunista bértollnok!

    Jegyezd meg, hogy törött gerincű az aki téged világra hozott, továbbá, hogy Te csak azért nem vagy törött gerincű, mert nincs is gerinced, ami pedig a komcsiröfögést illeti, az belőled hallatszik!

    Ceterum censeo… A volt kommunista “nagyapó”, ha kinyitja a száját és ha veri a klaviatúrát akkor hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  39. Dr. grün szerint:

    “nem volt fedett uszoda. De szóban mégis elhangzott a medence befedése”
    A kettő között annyi a különbség mint sarkantyús csizma és a bocskor között! 🙂

  40. Csepeli lokál szerint:

    Örülük, hogy lesz téli úszási lehetőség Csepelen is. Teszem ezt annak tudatában, hogy minden megvásárolt belépőhöz jelentős önkormáyzati támogatás kapcsolódik adófizetői pénzből. Olyan ez, mint a színházak eset, az amúgy sem olcsó jegyekhez ott is kapcsolódik adófizetői forint.

  41. szigetország szerint:

    idióta grün írja:

    “A kettő között annyi a különbség mint sarkantyús csizma és a bocskor között”

    A különbség csak a gáncsoskodó fejedben létezik. Ez az MSZP-morál: inkább dögöljön meg mindenki, ha már nekünk sem sikerült semmi.

  42. Gordon szerint:

    “Ha az MSZP tényleg a csepeliekért politizál, azon nyomban az ötlet mellé kellett volna állniuk. De nem álltak! Helyette gáncsoskodtak és nemmel szavaztak. Így történt!” – foglalja össze szigetország.

    Egyetértek.
    A ponyva, sátor bla bla bla miatt nem kell betojni. A jól működő és a balliberálisok által tönkretett papírgyári uszoda is olyan kialakítású volt.

    folyt.köv

  43. Gordon szerint:

    Van egy helyzet:
    A balliberálisok bezártak egy uszodát.
    A Fidesz megnyit egy uszodát.

    Ez két külön világ, melyek küzdelemben állnak egymással.
    Még nem dőlt el, hogy melyikük győzedelmeskedik.

  44. csapos szerint:

    A kedves, drága Bugi, Gordon, Nagyapó és Szigetország figyelmébe.

    Tudom, hogy a tényeknek az infónál nincs jelentősége, de mégis kimásoltam a már működő csepel.hu-n olvasható előterjesztésből, hogy mire mondtak igent a falkaforradalmi fideszes gombnyomogatók:

    “Napirend-tervezet 32. pontja: (288. sz. előterjesztés )

    Javaslat a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. tulajdonában lévő a Csepeli Strandfürdőt magába foglaló 205806/2 és 205806/3 hrsz. számú természetben a 1213 Budapest Hollandi út 14. sz. alatt álló 53200 m² nagyságú strandként üzemelő ingatlan területének bérletéről
    Előterjesztő: Borbély Lénárd alpolgármester

    1. Határozati iavaslat
    A képviselő-testület jóváhagyja az előterjesztés 1. sz. mellékleteként csatolt, 2012. szeptember 24. napján a felek által megkötött bérleti szerződést, annak mellékleteivel együtt.
    Hotárídő: Elfogadásra: azonnal
    végrehajtásra: 2012. október 1. Felelős: Werner Péter vezérigazgató
    A határozat elfogadásához a képviselők egyszerü többségű támogató szavazata szükséges.

    2. Határozati iavaslat
    A képviselő testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy aláírja azon jognyilotkozotot, amelyben Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata készfizető kezességet vállal a Csepeli Városgazda Közhasznú Nonprofit Zártkörűen Működő Részvénytársaságot terhelő, az előterjesztésben ismertetett pályózat sorón a Budopest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. -vel a Csepeli Strandfürdőt magába fogloló 205806/2 és 205806/3 hrsz. szamú természetben a 1213 Budapest Hollandi út l4. szám alatt alló 53200 m2 nagyságú strandként üzemelő ingatlanra 2012. szeptember 24. napján megkötött, 2012. október l. napjatól 2013. szeptember 31. napjáig tartó hatarozott időtartamra szóló bérleti szerződésből eredő valamennyi bérlői kötelezettségért, így különösen, de nem kizárólagosan a bérleti szerződésből eredő fizetési kötelezettségekért.
    Határídő: Elfogadásra: azonnal
    Végrehajtásra: 2012. október 1. Felelős: Werner Péter vezérigazgató
    A határozat elfogodásához a képviselők egyszerü többségü támogató szavazata: szükséges.”

    Ezt a két határozatot fogadták el a falkaforradalmi mamelukok. A többi, amiről Bugitól Nagyapón át Szigetországig beszélnek nem más, mint maga a csepel.info, vagyis handabanda.

    Nem könnyű olvasmány az előterjesztés és a két határozati javaslat, de Borbély úr írta. Sebaj!

    Aki ebben a két elfogadott határozatban – vagy Borbély úr előterjesztésének felvezető lírájában – csak egy szó utalást is talál bármilyen (fedett vagy fedetlen) uszoda felépítéséről, létrehozásáról, az Buginál, Gordonnál, Szigetországnál jelentkezzen sürgősen, és akkor soron kívül beléphet kontrásnak a Handa Bandába. Hajrá kontrások! 🙂

  45. Gordon szerint:

    A döntés következménye a helyzet. És csak a helyzet számít.

    Vagyis:

    A Fidesz megnyit egy uszodát.

  46. Dr. grün szerint:

    “jognyilotkozotot”
    Istenkém de szép szó lenne, ha valaki nem rondíjja el azzal a z”i” bötűvel!
    Lehet hörögni szigetország! ))) 🙂 (((

  47. Zoli049 szerint:

    Gordon!

    A fidesz nem uszodát nyit, ezt tisztázd már le magadban is. OK? 🙂

  48. gaboca szerint:

    Ez elég ideiglenes megoldás, függetlenül attól, hogy ki csinálja. Az igaz, hogy vagy 10 éve csak tervekre ment el a pénz. Most, ha vonzóbbá akarják tenni, egy szauna üzembeállítását is javasolnám, a legtöbb uszodában ez a jegy árában is benne van.

  49. csapos szerint:

    Drága infó-vezérek!
    Nem megy nektek a svindlizés sem. Az egy dolog, hogy Csepelen nem épít uszodát a Fidesz-vezérelte önkormányzat. Nektek a sátortábor is Hilton Hotel, ha lyukat akartok beszélni egymás hasába. Pihenj! Folytasd tovább!

    De az, hogy a csepel.hu-t jelölitek meg hírforrásnak az már kicsit sok. Éjfél elmúlt, szombat van, de pénteken egy sor nem sok, annyi sem jelent meg a Handa Banda zászlóshajóján a csepeli strandos sztoriról és a képviselő-testületi ülés többi napirendjéről. Ti meg rá hivatkoztok, de linkelni már nem mertétek. Nincs mit, ugye?! Ejnye-bejnye kis hamisok! Mire jó ez? Már megint lebuktatok!

  50. hajós szerint:

    “Az önkormányzat törekvése, hogy megpróbálják visszaállítani a termelő ipart.”

    Ja. Mert az úgy megy, hogy eldöntjük, hogy legyen ipar, és akkor lesz 😀
    Eddig is nyilván csak azért nem volt, mert az önkormányzat nem akarta.

  51. Gordon szerint:

    Nos, lehet hogy a balliberálisok nem akartak, hisz ők szóban turizmust akartak, de csak mutyira tellett a képességeikből.

  52. ebihal szerint:

    Gordon már rosszabb Tóth Katinál!

  53. felix szerint:

    Azért ez már beszarás.
    Hülyét csinálnak az emberekből. A létező jegyzőkönyv ellenében telehazudják a képüket és láss csodát nagyvilág IGÉNY VAN RÁ.
    GORDON és a SZEMÉTLÁDA alias/ nagyapó/ boldogan szolgálja ki ezt az igényt.
    Ami nincs leírva arról határozva sincs.
    Amiről nincs határozat az még ígéret sem.
    Szóval egyenlőre csak hazugságban fürödhetnek a kedves csepeliek.
    Van két elképzelés.
    Hazudunk vagy igazat mondunk./most az uszodai napirendről van szó, nem kell a röfögés/

  54. felix szerint:

    Valahol Gordon azt írta, hogy jól előkészített beterjesztésekkel gyorsan lehet haladni, ezért nem sok a negyven valahány napirendi pont.
    Szóval az a jól előkészített anyag amelyből éppen a lényeggé előlépett medence lefedés, marad ki.
    Így arra sem műszaki terv sem gazdaságossági számítás sem anyagi fedezet nem áll rendelkezésre, azaz erről csak annyit tudni, hogy esetleg lehet róla szó.

  55. felix szerint:

    Hajós!
    Ez az a pont ahol nem tudnak hazudni, mert csak annyit ígérnek, hogy törekednek rá.
    Nekem az a törekvésem, hogy több mint hatvan évesen olimpiai bajnok legyek négyes ugrásban.
    Ezt senki sem vonhatja kétségbe.

  56. robi szerint:

    Gordonék játsszák a hülyét.
    Nem arról van szó, hogy kell-e az uszoda vagy sem?

    Nem akarják megérteni, hogy a strand átvétele pénzbe kerül.
    A döntés demagóg, politikai lépés, amely teljesen figyelmen kívül hagyja a gazdasági racionalitásokat.
    A 2010 után előkotort kritikátlan bólogatók nem fogják fel, hogy a kerületnek mekkora kárt okozhatnak felelőtlen seggnyalásukkal.
    Nagyapóék arról egy szót sem szólnak, hogy milyen pénzből fizeti a csóró kerület az üzemeltetési költségeket. Eddig arról zokogtak, hogy mindent elloptak a tolvaj komcsik és nincs pénz.

    Most meg a pénz nem számít?
    Beugrasszuk a kerületet egy hosszú távú pénzügyi kötelezettségbe, aztán legfeljebb lelépünk, itt hagyva a sz@rt?

  57. dawn szerint:

    Ez most komoly??? Mindenki nagyon várja az uszodát de nem hiszem , hogy ilyen módon…
    Egy éves bérleti díj + közüzemi díjak+ ott dolgozó emberek bére+ sátor anyaga és felállítási díja?! Arrol nem is beszélve, hogy azt tavasszal majd le is kell bontani.. Én itt lakom a stranddal szemben.. Csak hétvégén van forgalom a magas belépők miatt. Ha a tulajdonosnak minden évben veszteséges az üzemeltetés akkor ezekkel a + költségekkel pláne nem lesz az!!
    Kedves önkormányzat.. Nem lehetne inkább a Dunapartot fejleszteni ebből a pénzből ?? Igazi játszótér stb? Az üres épületek átalakítása bármilyen kultúrális központtá? Azóta Erzsébeten úgy is let gyönyörű uszoda ami itt van a közeben..

  58. Erik szerint:

    Megdöbbent az emberi butaságnak ez a szintje. Az MSZP-s Szilveszter meg még páran megpukkadnak az idegtől, hogy nem százmilliókból indul el Csepelen az uszoda. Értetlenül hápognak, miért nem készül még egy 50 méteres medence az 50 méteres medence mellé, miért nem méregdrága kivitelezésű lesz az első változat.

    Azt gondolom, hogy kell uszoda Csepelnek. Egyrészt a gyerekeknek, hogy megtanuljanak úszni. Egyrészt, mert hiába lett használhatóvá téve a gusztustalan tanuszoda, attól még az egy félmegoldás volt. Másrészt, mert sokan szeretnek úszni, és mert van Csepelen hévizünk, ami miatt egy csepeli uszoda olcsóbb mint máshol.

    Az a megoldás, hogy egész évben nyitva lehessen a strand pár medencéje, és ne különálló legyen az uszoda, hogy ne külön kelljen fizetni a hévízért, és külön felépíteni és működtetni az uszodát, a lehető legjobb.

    Kedves háborgók. Használjátok már az agyatokat! A legpraktikusabb megoldást láthatjuk. Bár van olyan érzésem, hogy akik itt a legpraktikusabb és legolcsóbb változatot bírálják, csak azért teszik, hogy bíráljanak valamit.

    Uszodát tán csak az LMP nem ígért, az MSZP és a Fidesz viszont biztosan. Én az megértem, hogy az MSZP már ellenzi, hiszen ellenzék lettek, és ez így szokott lenni. De ha a Fidesz viszakozna az uszodától, ami miatt a csepeliek jelentős része őket választotta, akkor éppen az MSZP lenne az, amelyik az uszodát kérné számon. Azért szerintem ezzel szintén mindenki tisztában van.

  59. felix szerint:

    Nem győzöm hangsúlyozni, hogy napirenden kívül tárgyalunk az uszodáról.
    Arról sem szabad elfelejtkezni, hogy az nem úgy megyen, hogy lefedünk egy medencét aztán hurrá uszodánk van, mert mi lesz a víz hőfokával?
    A beltér hőmérsékletéről már nem is beszélve.
    Vajon hány elszánt látogató kell ahhoz, hogy a nyári és a nem kis költséget igénylő fedett szezon nullszaldós legyen.
    Aztán veszik vagy bérelik a ponyvát és a tartó szerkezetet, mert ugye a sajátot tárolni is kell majd valahol.
    Ha van rá pénz akkor hajrá, mert a csepeliek megérdemlik és még annyi minden mást is.

  60. felix szerint:

    Erik!
    Az uszoda nem meleg vizű.
    A fedett medence meg nem uszoda.
    Ha meg drága akkor nem kell megígérni senkinek sem.
    Az a baj, hogy még arról sincs szó amiről itt a vita folyik.
    Attól, hogy valaki a egy napirend tárgyalásakor azt mondja, hogy kéne egy papír zsebkendő még nem jelenti azt,hogy bővíteni fogják a papírgyárat.

  61. Erik szerint:

    Ne legyél már ennyire értetlen és hülye Felix. Uszoda az a 33 vagy 50 méteres medence, ahol télen-nyáron lehet úszni, és általában sátortetővel, felfújt ponyvával, könnyű szerkezetes tetővel vagy vasbeton vagy egyéb felépítménnyel rendelkezik.

  62. Erik szerint:

    Az uszodát ráadásul gyakorlatilag mindenki megígérte. Ha nem lenne, te lennél a legnagyobb bírálója az ígéret be nem tartásának, és te követelnéd a legjobban, hogy legyen uszoda. Ha drága lenne, akkor az lenne a baj. Most meg az a baj, hogy olcsó.

    Ne hülyítsük már egymást.

  63. felix szerint:

    Erik.
    Hurrá akkor meg vagyunk mentve, mert a fürdőink jelentős része egyben uszoda is.
    Én eddig azt hittem hogy az uszoda az sportolásra is alkalmas és megfelelő kiszolgáló részekkel rendelkező fedett létesítmény és csak tévedésből hívják a fedett medencéket uszodának.
    Lehet, hogy neked van igazad.
    A vita nem arról szól, hogy kell vagy nem, hanem arról, hogy van a róla döntés vagy nincs, illetve arról, hogy egy esetleges döntésnél milyen szempontok merülhetnek fel.
    IGEN KELL AZ USZODA, de nem minden áron.

  64. Erik szerint:

    Felix, én tényleg nem tudom, hogy te normális vagy-e. Azt írod, hogy kell az uszoda, de nem minden áron. És eközben a legolcsóbb megoldást ellenzed, amivel – ha jól értem – szauna ugyan nem lesz, de úszni, sportolni lehet. Ráadásul a korábbi MSZP-s tervekkel ellentétben 50 méteres medencében, és nem egy félmegoldású, versenyekre alkalmatlan, sokmilliárdos 33 méteresben.

  65. felix szerint:

    Erik!
    Nem érted pedig a dolog egyszerű.
    Csak arról van szó, hogy nevezzük nevén a gyermeket.
    Ha azt mondanák és írnák, hogy fedett medencéről döntött az őrkormányzat még akkor is csak fél igazság lenne mert nem döntött róla.
    Ha hozzá tenné, hogy a beígért uszoda helyett, és elmondaná, hogy azért mert… akkor még tisztességes is lenne a dolog.
    De így……..

  66. felix szerint:

    Persze az is lehet, hogy a testület nem hunyó csak a hírportál keveri a szart, de ennek ellent mondanak az itteni nyilatkozok.

  67. Dr. grün szerint:

    Erik!
    Igazad van! Kell egy 50 méteres medence is!
    Itt a névrokonod, Ő is a keresztapja 25 méteres medencéjében edzett! Fogalma sem volt, hogy egy ötvenes medence neki már hosszútáv! ))) 🙂 (((

  68. "?!" szerint:

    Figyeljetek!

    Nem a figyelemelterelés céljából bedobott „fedett uszoda” című gumicsonton kellene itt rágódni, hanem a helyi fideszes vezetők legdurvább hazugságának a lelepleződéséről illene véleményt nyilvánítani!

    Konkrétan arról van szó, hogy szeptember 27.-én Borbély Lénárd alpolgármester aláírásával a Képviselő-testület elé lett terjesztve a „Tájékoztató az ún. északi bevétel felhasználásáról” című, T-25. számú tájékoztató, amely 100 %-os mértékben leleplezte a fideszesek által 11 milliárd Ft eltűnéséről terjesztett alábbi hazugságot:

    „Az észak-csepeli terület 2005-ben történt eladásakor befolyt bruttó 11 milliárd Ft úgy eltűnt, hogy azt senki nem tudja megmondani, hogy vegytiszta tolvajláson és pénzszóráson túl, azt mire költötték.”

    A fent idézett hazugsággal szemben, a 36 oldal terjedelmű tájékoztatóból az utolsó forintig megtudhatók a részletek, valamint az alábbi legfontosabb adatok a 2012. augusztus 31.-i állapotnak megfelelően:

    1.) Az észak-csepeli területért kapott bruttó 11 milliárd Ft-os bevételből, csak 9.096.112 eFt nettó (valódi) bevétele volt az önkormányzatnak, mert a különbözetet adóként kellett befizetni!
    Tehát a fideszesek az adó-befizetési kötelezettség teljesítését is az előző vezetés tolvajlásaként és pénzszórásaként próbálták feltüntetni!
    Azaz: a durván 1,9 milliárd Ft adó befizetését is vegytiszta tolvajlásnak és pénzszórásnak hazudták!

    2.) A 9.096.112 eFt nettó bevételből 2012. augusztus 31-ig csak 6.650.991 eFt lett kifizetve az „északi bevétel”-ből.
    Azaz, 2.445.121 eFt ( azaz: Kettőmilliárd-négyszáznegyvenötmillió Ft) még 2012. augusztus 31.-én sem volt elköltve a szerintük 2010 októberig teljesen eltűnt “északi bevételből”!

    3.) 2012. augusztus 31.-én
    – banki betétbe volt helyezve 500.000 eFt (azaz: Ötszázmillió Ft),
    – a folyószámla hitelek kiváltása érdekében, az Önkormányzat működésének a finanszírozásába volt bevonva az “északi bevételből” 1.945.121 eFt (azaz: Egymilliárd-kilencszáznegyvenötmillió-egyszázhuszonegyezer Ft).

    Tehát még 2012. augusztus 31-én is a hazudós fideszes vezetők rendelkezésére állt az „északi bevétel”-ből 2.445.121 eFt ( azaz: Kettőmilliárd-négyszáznegyvenötmillió – egyszázhuszonegyezer Ft) annak ellenére, hogy a 2010. őszén megörökölt pénzből közel 1,5 milliárd Ft-ot már ezek a hazudós fideszes vezetők költöttek el.
    (Például a polgármesternek és helyetteseinek beszerzett magánhasználatú autók vásárlására, továbbá országzászló, harangláb, városkapu, stb. létesítése céljából.)

    A magam részéről a fentiek miatt remélem, hogy a Borbély Lénárd alpolgármester által aláírt hivatalos tájékoztatóban leírt tények megismerése után az összes fidesznyik abbahagyja az Észak-Csepelért kapott pénzeknek az mszp-sek által történt ellopásáról szóló hazudozást, és a lelepleződött hazudozók ezentúl szégyenkezve kussolni fognak!

    Azt is remélem, hogy az Észak-Csepelért kapott pénzek eltűnéséről szó hazugság kitalálói bocsánatot kérnek a csepeliektől azért, mert két éven keresztül félrevezették a közvéleményt, továbbá lemondanak az önkormányzatban betöltött tisztségükről!

    Akik nem ismerik a tájékoztató elérésének módját, azok részére közlöm, hogy a T-25 számú, 36 oldal terjedelmű tájékoztató a Csepeli Önkormányzat hivatalos honlapján, a „csepel.hu” portálon akkor tekinthető meg, ha az „ÖNKORMÁNYZAT” főmenűre kattintás után bejövő menűben a „KÉPVISELŐ TESTÜLET”-re kattintunk, majd az ezután bejövő almenűben a „TESTÜLETI ÜLÉSEK”-re, ezután a „MEGHÍVÓK” szövegre kattintunk, majd
    az így bejött meghívó címek között a „Testületi ülés – 2012. 09. 27.” szövegre kattintás után jutunk el a csütörtökön tartott ülés meghívójához, amelynek a „Napirend előtt” című rész első sorában a (T-25) jelzésre kattintva lehet elérni a tájékoztatót!

    Érdemes elolvasni ezt a T-25 számú tájékoztatót!!! Tanulságos és perdöntő olvasmány.

  69. Tóth Kati szerint:

    Szeretném emlékeztetni a t.szoci nyalogatókat,hogy a Tanműhely közben van egy tanuszoda,amit a szoci vezetés hagyott teljesen lepukkanni.Az uralkodásuk alatt soha nem tellett rá pénz,és szándék,hogy legalább azt a kis uszodát,ahova gyerekeink jártak úszni tanulni néha felújítsák,rendbe hozzák.Most mi a baj azzal,hogy lesz egy fedett uszoda,ahol lehet majd úszni.Nem értem, a kommunista képtelen jót cselekedni,de másoktól irigyli és inkább köpköd,gyűlölködik.Tényleg aljas egy népség!

  70. ebihal szerint:

    Milyen uszoda Kati? Olvasd már el!

  71. Mari nénye szerint:

    Na mondja azt valaki,hogy a szocik nem kapnak szót sehol! De miért kell mindent elutasítani ?!

  72. lolka szerint:

    “?!” szerint:
    2012. szeptember 29., szombat – 18:42
    -akkor ez az a két milliárd amit a “Manitu” emleget már két éve megtakarítás címén?…nagyon érdekes dolgok ezek…

  73. lolka szerint:

    Mari nénye szerint:
    2012. szeptember 29., szombat – 21:49
    Szerintem, (de majd oda lesz írva) ha most a medence befedődik egy darab ronggyal, egy darabig meg van oldva az ígéret…van is meg nincs is…Már régen a kerületnek vissza kellett volna szerezni a strandfürdőt…nem sza……ni sátorral meg takargatással….felesleges pénz kidobás és nem végleges, csak valami olyasmi, mintha lenne uszoda Csepelen….

  74. Mari nénye szerint:

    Nem szabad a haladás útjába állni!

  75. nagyapó szerint:

    Megint egy ökör. Most Ságvári et törött gerincű írásjel alakjában.
    Egy gazdasági szervezet fizet ÁFÁ-t és bevesz ÁFÁ-t. A kettő különbségével számol el az állam felé. Így a 11 milliárd Ft-os bevételből,ugyan csak 9.096.112Mft bevétel volt, de az Önkori kiadásainak ÁFÁ-ja a bevételi ÁFÁ-ból levonódik. Persze ezt egy katonai középiskolát (ami jobb, mint a Jedlik) majdnem végzettől ez nem várható el.
    Hazudni persze lehet (Baloldaliság, remény, erő)

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja, száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  76. hajós szerint:

    Reméljük, Gordon nem sűrűn fog járni az uszodába. Ha bemegy a medencébe, annyi vizet kiszorít, hogy már nem sok marad benne a többi embernek úszásra.

  77. felix szerint:

    Szemétláda!
    Olyan hülye vagy mint amilyen okosnak hiszed magad..
    Azt illik tudni, hogy az ÁFA átfolyó tétel amit csak akkor tudsz lenyúlni, ha hamis szálát teszel a kiadásaid közé.
    Normál esetben vásárláskor és eladáskor is fizetsz áfát.
    Amire te próbálsz hivatkozni az csak egy elszámolási technika és még véletlenül sem jelenti azt, hogy az áfából hasznod lehet, Kivéve ha alanyi adómentességet élvezel, mert akkor a az árrésed áfája nálad marad.

  78. "?!" szerint:

    “Nagyapó”, Te prolikon élősködő köpönyegforgató volt kommunista barom!

    Látom, hogy tegnap este ismét viszketett a baromarcod a teflonbevonat alatt, és azért provokáltál, hogy néhány keresetlen szóval megvakarjam a mocskos pofádat.

    Mivel olyan jó vagyok hozzád, mint egy apa a nagyon hülye gyermekéhez, a vasárnapi ebéded kiegészítéseként az alábbi mondatokkal fogom megvakargatni a teflon alatt a baromarcodat:

    1.) Először is azt ajánlom Te amnéziában szenvedő címeres ökör, hogy vegyél be egyszerre néhány doboz Cavintont azért, hogy képes legyél megjegyezni a neked írt mondataimat, ha pedig ettől sem javul a memóriád, akkor sürgősen dobd fel a talpad a gyógyszer túladagolástól!

    2.) Jegyezd már meg végre Te idióta, hogy az a törött gerincű aki téged világra hozott, továbbá azt is, hogy Téged csak azért nem lehet törött gerincűnek nevezni, mert nincs is gerinced, valamint azt is, hogy amikor komcsiröfögést hallasz, az belőled hallatszik!

    Azt is jegyezd meg baromarcú, hogy én egész életemben egyenes gerinccel élhettem, mert soha nem cseréltem fel az elveimet egyik ökörkör ideológiájával sem úgy, mint ahogy politikai szélkakasként a cimboráiddal együtt Te cserélgetted!

    3.) Ne tévessz össze engem azzal a nevet váltogató és köpönyegforgató Ságvári elvtársaddal, akit a tükörben látsz, és azokkal a köpönyegfogató volt komcsikkal, akikkel egy ökörkörbe tartozol!

    4.) A középiskolai tanulmányaimra vonatkozó megjegyzésedre válaszolva pedig közlöm, hogy a katonai középiskola – ahol a középiskolai tanulmányaimat kezdtem – a Jedliknél sokkal magasabb színvonalú elitiskola volt.
    Az Ybl Miklós Építőipari Technikum pedig – ahol a katonai középiskola megszűnése után tanév és tantárgy beszámítás nélkül folytattam – toronymagasan múlta felül a Jedliket! Ezt az iskolát 1879-ben Eötvös József alapította. 1901. óta a jelenlegi helyén a XIV. ker. Thököly út 74. szám alatt létezik, és jelenleg a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karaként működik.

    A Jedliknél magasabb színvonalat az is bizonyítja, hogy a csütörtöki testületi ülésen, a Jedlikben végzett több némalevente társaiddal együtt változtatás nélkül megszavaztátok a 270. számú előterjesztést, amelynek az egyik melléklete 1.270.656 eFt (azaz: Egymilliárd-kettőszázhetvenmillió-hatszázötvenhatezer Ft) számszaki hibát tartalmazott. A helyetekben lesülne a bőr a képemről.

    5.) Ahelyett, hogy az ÁFA visszaigénylési szabályokról oktatgatnál (amelyet garantáltan jobban ismerek, mint Te), arról mesélj Te arcátlanul hazudozó címeres ökör, hogy miért állítottátok eddig (például a 7 millió Ft közpénzért előállított és 35.000 példányban kiosztott Vörös Csepel című förmedvényben is) azt, hogy „senki nem tudja megmondani, hogy vegytiszta tolvajláson és pénzszóráson túl, mire költötték az mszp-ek az észak-csepeli területekért kapott 11 milliárd Ft bevételt”?!

    Meséld el, hogy csak a szellemi korlátoltságotok miatt nem tudtátok, hogy az „északi-bevétel” 2010. októbere előtti felhasználását tételesen tartalmazó most nyilvánosságra hozott tételes kimutatás a Városgazdálkodási Ágazatnál található, és ezért állítottátok közel két éven keresztül, hogy „senki nem tudja megmondani, hogy azt a sok pénzt mire költötték el”, vagy nagyon jól tudtátok, hogy minden forint elköltése dokumentálva van, továbbá azt is tudtátok, hogy a kimutatás hol található, de Ti tudatosan hazudtatok, mert ugyanolyan hülyének néztétek a csepeli lakosságot, mint amilyen hülyék Ti vagytok?!

    Mesélj arról is Te baromarcú, hogy eddig csak a rossz memóriátok és gyenge szellemi képességetek miatt nem emlékeztetek arra, hogy a 2010. októberében lezajlott hivatalos átadás-átvételkor az „északi bevétel maradványaként több mint 3,5 milliárd Ft-ot vettetek át a szoci vezetéstől, vagy szándékosan nem emlékeztetek a több mint 3,5 milliárd Ft átvételére, mert azt a több mint 3,5 milliárd Ft-ot el akartátok lopni?!

    Ha ezeket a kérdéseimet nem tudod elfogadhatóan megválaszolni, akkor ne böfögj és röfögj, hanem ezután kussolj!

    Világos, Te egész életedben prolikon élősködő volt kommunista köpönyegforgató barom?!

    Ceterum censeo… A volt kommunista “nagyapó”, ha kinyitja a száját és ha veri a klaviatúrát akkor hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  79. felix szerint:

    A szemétláda Nagyapóban annyi a tisztesség mint csótányban a kerozin.
    Nem értem. hogy a Jedlik miért hagyja szanaszéjjel a szemétládáit?
    Nincs egy zárható kuka tárolója?

  80. Vátesz szerint:

    Még sohasem volt ilyen építkezés Csepelen, mint most, negyven utcában építik a csatornát. Tóth Mihályék voltak szemfényvesztők, amikor a választások előtt tíz utcát kiaszfaltoztak, legalábbis ezt hazudták! A tíz utcából annyi volt igaz, hogy mindegyik utcában csak egy saroknyit aszfaltoztak, nem végig az egész utcát! Történt ez a Széchenyi és a Szebeni utcákból nyíló keresztező utcáknál. Még 1998-ban azt ígérték, a következő választásig Csepelen kiaszfaltozzák az összes utcát. Mire én meg azt mondtam Orosznak, Csepelen még 25 év múlva is lesz földes utca! Azóta eltelt 14 év, hogy neki nem lett igaza az 2002-re kiderült, s lehet hogy 11 év múlva beigazolódik, hogy Vátesz valóban a jövőbe lát!

  81. kozma53 szerint:

    Most fogadok kisebb tételben,hogy a cég is meg van már aki befedi az”uszodát”

  82. Bugi szerint:

    Én azt is lefogadom, hogy tök olcsón fogja a vezetés kihozni az uszodát is. Ha két milliárd forintot tudtak spórolni a kommunista tolvajok leváltásával, ez is menni fog.

  83. Dr. grün szerint:

    Bugi!
    Most le merem fogadni, hogy a valós beruházási költséget ebben a rohadt életben nem fogjuk megtudni!
    Főleg ha a parlament elfogadja a züzleti titok kiterjesztésének tervezett törvényét a zilyen esetekre is! ))) 🙂 (((

  84. "?!" szerint:

    Te kis naiv buta “Bugi”!

    A 2 milliárd Ft-os megtakarításról szóló duma ugyanolyan arcátlan hazugság, mint 11 milliárd Ft “északi bevétel” nyomtalan eltüntetéséről hangoztatott hazugság, amelyet Borbély Lénárd alpolgármester csütörtökön közzétett hivatalos tájékoztatója teljesen megcáfolt!

    Figyelj! A 2011. évi 2 milliárd Ft “megtakarítás” valódi története a következő:

    2011-ben listán felsorolva beterveztek
    – kerületi felújítási feladatokra 1.241.449.000,- Ft-ot,
    – kerületi beruházási feladatokra 1.361.192.000,- Ft-ot.
    —————————————————————–
    Felújításra + beruházásra összesen: 2.602.641.000,- Ft-ot.

    A fenti tételesen előirányzott tervből 2011-ben megvalósítottak
    – kerületi felújítási feladatot 297.258.000,- Ft értékben,
    – kerületi beruházási feladatot 293.311.000,- Ft értékben.
    ——————————————————————-
    A tervből megvalósult összesen: 590.839.000,- Ft. Elmaradt: 2.011.802.000,- Ft.

    Tehát a tételes tervben felsoroltakból 2011-ben elmaradt 2.011.802.000,- Ft, a listán szereplő felújítások és beruházások 70,6 %-a, mert ezekhez annak ellenére hozzá sem kezdtek, hogy év elején ezeket költség előirányzattal ellátva betervezték!

    Remélem Te kis naiv “Bugi”, hogy a fentek ismeretében még Te is különbséget tudsz tenni a takarékoskodás és a semmitevéshez közeli gyenge teljesítmény között!

    A fentiek miatt bátran elmondható, hogy a 2 milliárd Ft megtakarításról szóló hazugságot csak az hiszi el, aki jobban hisz a hazudozóknak, mint a saját szemének!

  85. lb szerint:

    Két rövid észrevétel:
    – A ponyvával befedett medence valóban nem uszoda, de ha megvalósul, lényeges előre lépés lesz.
    – Ha ennyire egyszerűen megvalósítható, miért nem csinálták már meg korábban?

  86. Gustavo Thoeni szerint:

    A kormány sokadszor szegte meg választóinak adott ígéretét: az állami földbérletek odaítélésénél a családi gazdaságok megerősítése helyett fideszes politikusokhoz és családtagjaikhoz kötődő hűbérbirtok-rendszer kiépítése zajlik.

    Nota bene:
    A Fidesz egy neokommunista párt, díszmagyarba öltöztetve;
    módszereiben a Kádár-rendszert, díszleteiben a Horthy-rendszert utánozza.

  87. Vargabi szerint:

    Hurrá!!! Remélem lehet majd Széchényi kártyával fizetni (szabadidő)

  88. felix szerint:

    T Ib.
    Ezt senki sem vitatja, csak ezt kéne mondani és nem azt, hogy uszoda és télen is nyitva tart a strand.
    Mind a kettő hülyeség vagy hazugság.

  89. Gordon szerint:

    Thoeni megint felöntött a garatra…

  90. Vátesz szerint:

    Gustavo Thoeni: “A Fidesz egy neokommunista párt, díszmagyarba öltöztetve;
    módszereiben a Kádár-rendszert, díszleteiben a Horthy-rendszert utánozza.”

    A Fidesz azt teszi, amerre nyomjuk! Az eszes parasztgyerek megfertőzte őket a radikalizmus mémjével! Leszel még te is díszmagyarban, ha megérint az összetartozás szele! Nincs is attól szebb, ha az itthoni kilencmillió magyar összetart, s velük dobban a kinti ötmillió magyar szíve!

  91. Zoli049 szerint:

    Vátesz!
    2012, Európa és nem Irán…
    Szerinted erre ki a f.sz kíváncsi, hogy díszmagyarban feszengjen, mikor van mit felvennie? Verd rám, hogy liberális vagyok, legyek. Ameddig itt és ennek a társadalomnak vagyok aktív, dolgozó, adófizetője, a mindenkori törvények betartása mellett és a ti szemetekben mégis ellenség vagyok, akkor itt nagy a baj, de nem nálam, nálatok.

  92. Vátesz szerint:

    Nálam nem vagy ellenség! Úgy élsz, ahogy tudsz! Vátesz a jövőbe lát, s lát téged és a többit is örömkönnyel a szemedben, amikor megérted és tapasztalod, milyen lesz az, amikor a magyar összetart! Persze, most még vannak, akiknek az az érdekük, hogy ellentéteket szítsanak közöttünk, de eljön az az idő, amikor le fognak lépni, s a magyar úgy fog élni, ahogy akar, s ahogy a szokásai megengedik!
    “Divide et impera! Oszd meg és uralkodj!”
    “Szíts közöttük ellentétet, hogy uralkodhass felettük! (Talmud)”

  93. felix szerint:

    Vátesz! Már csak azt mond meg, hogy ki a magyar, mert nem mindegy az összefogásból kifolyólag.
    Neked milyen papírod van a magyarságodról szemben a “nem magyarral”?

  94. Zoli049 szerint:

    “Persze, most még vannak, akiknek az az érdekük, hogy ellentéteket szítsanak közöttünk, de eljön az az idő, amikor le fognak lépni, s a magyar úgy fog élni, ahogy akar, s ahogy a szokásai megengedik”

    Tudom, hogy nem egyre gondolunk…
    Én a fideszre.

  95. Vátesz szerint:

    Magyar az, aki közénkvalónak érzi magát! Aki kirekeszti magát akár gondolatai vagy szokásai által, az önként teszi! Mi senkit sem rekesztünk ki ab ovo!
    “Magyar az, aki velünk érez és sorsközösséget vállal velünk! Copyright Vátesz.”

  96. felix szerint:

    Aha.
    Akkor te vagy ti vagytok A MAGYAROK mert így döntöttetek, és ettől kezdve lehet választani.
    Csak nehogy mások is ezt gondolják önmagukról, mert akkor ti lesztek kívül.
    Valahogy ez szar ügynek látszik

  97. Zoli049 szerint:

    felix!

    Itt született egy szélsőjobb a fidesz után, így már két “magyarság” van! Vigyázz!!! 🙂

  98. Vátesz szerint:

    Mi beleszülettünk a magyarságba, s a szüleink és tanítóink, tanáraink is annak neveltek! Mi nem tehetünk arról, hogy mások más elveket vallanak, mi attól vagyunk magyarok, ami a fejünkben van! Ahogy kikeresztelkedni lehet, úgy lehet magyarrá is válni, csak választani kell, nem lehet egyszerre két urat szolgáni, így nem lehet egyszerre két kultúrához is tartozni!

  99. felix szerint:

    Akkor ketten pacsáltak rá, mert 20:50 től én vagyok a magyar és jelenleg mindenki kívül van.
    24 h ig lehet csatlakozni az után a kívül maradottak max világ nemzetiségűek lehetnek.

  100. Vátesz szerint:

    Olvasni kell egy kicsit a magyari népek történetéről, az ősnyelvben a ma otthont jelent, a gy az egyet, az r (er, ar, ur, rá, re, stb. pedig urat. Azaz magyar az az ország, ahol egy úr van, ennek a kritériumnak most éppen Orbán felel meg, így hát őt követi a többség!

  101. felix szerint:

    Oké
    Akkor minden magyar egy ország ahol egy az úr.
    Ugye milyen gyorsan tanulok.
    Ja és Putyin is magyar.
    És Sztálin is magyar volt.
    És az emírségek is magyarok.
    Ba meg hava csatlakozzam.
    Már megint nem fogok aludni az idegtől.

  102. Zoli049 szerint:

    Vátesz!

    Ez nekem magas…
    Mi az, hogy “úr”?
    Mint írtam, a törvényeket betartva élek, de soha nem volt és nem is lesz nekem “uram”.
    Itt születtem, itt élek, szüleim itt születtek, itt élnek/éltek, magyar lehetek én is? 🙂
    Esetleg vezetőre lesz szükségem, mint a birkáknak, akkor csatlakozom valamelyik egyházhoz, vagy felveszem az Iszlámot és radikális leszek. 🙂
    Számomra nincs kiválasztott és felsőbbrendű nép.

  103. Zoli049 szerint:

    felix!

    Kihagytad Castro-t, Chawez-t, Thein Szein-t, …

  104. felix szerint:

    Zoli!
    Marha nehéz egy világnemzetbe keveredettnek.

  105. Zoli049 szerint:

    felix!

    Sok mindent nem olvastál… Szerintem addig jó, mert ártalmas az egészségre, erre rájöttem rég.
    Egy darabig hittem dolgokban én is, de azután túlon túl sok lett belőle, így megmaradtam annak, aki vagyok. “Magyarnak”, a saját definícióm szerint. 🙂

  106. Vátesz szerint:

    Az úr a vezetőt jelenti, például a királyt. Ország, azaz uruszág az a hely amelyet egy úr, például a király vezet. A szavaknak nagyon régi eredete van, az úr szó nem azt jelenti hogy valaki basáskodik rajtunk, hanem azt hogy van egy vezetőnk, akit a nép elfogad. Pontosan úgy mint a birkák a szamarat, hiába más, mégis követik! Hajdanán nem pazaroltak sok szót, kevest szóltak, de mégis mindent megértettek. Az összes ősmagyar szó mind egy szótagú! Szó, száj, fül, hall, szem, lát, láb, jár, kéz, fog, fog, rág, nyelv, nyel, szív, ver, has, esz, isz, basz, fasz, segg, rúg, agy, alsz, vél, tűr, jön, megy, húz, tol, vesz, ad, vág, köt, old, áll, ül, él, lő, nyil, íj, kard, ló, küzd, ver, áld, föld, rög, hold, nap, ős, ég, (is=ős, ég=tien (kínai), istien, azaz ISTEN), él, hal, éj, nap, dél, stb. Sokszáz szó, amely a szóbokrok alapja, latinul etimon.

  107. felix szerint:

    Lehet valami abban amit mondasz, mert a birkák most éppen a szamarat követik.

  108. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!

    Én nagyon örülök neki, ha végre lesz uszoda Csepelen, és baromira nem érdekel, hogy azt a döbrögiék csinálják meg.

    A következők viszont nagyon érintenek:
    2010 óta többször is, szóban és írásban is kértem döbrögit és tarlós haverját, hogy vizsgálják meg és hozzák nyilvánosságra: mire fordította Csepel 400.000.000.- Ft azaz négyszáz millió forint közpénzét, amit a csepeli önkormányzat a Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Rt részére 2006-ban, a csepeli strandon fedett uszoda létesítésére céltámogatásként kifizetett a mi zsebünkből!

    Kedves képviselők! Ugye nem e felett az összeg felett akarják kifizetni a bérleti és egyéb díjakat?
    Várom a válaszukat!
    Üdv menyus

  109. Baranyai Terézia szerint:

    A minap, okt. 21-én a Hollandi úton jártam, mert kíváncsi voltam hogyan alakul az uszoda “építkezése”. Sajnos még sehogy sem. Jó lenne tudni, hogy mikorra tervezik a nyitást?…..milyen a terv szerinti nyitva tartási rend?…….. mennyi lesz a belépők ára?….. lesz diák és nyugdíjas kedvezmény?
    Szeretném, ha legalább erre a pár kérdésre választ kapnék!

  110. Benkő Ádám szerint:

    Mennyi barom vitatkozik itt, pedig elég egyszerű a dolog. Azt, hogy emberek el tudjanak menni uszodába, vagy fedett medencébe, teljesen mindegy, egy ekkora kerületben fontos dolog. Hogy ez pénzbe kerül? És? Ha esetleg később valaki a hülye gyerekeiteknek elkezdene ebben a fedett medencében úszóedzéseket tartani, akkor valószínű nem az utcasarkon fogják szívni a cigarettát 13-14 évesen. Barmok.

Itt lehet hozzászólni !