Elhunyt két sportkiválóságunk

Magyar Atlétikai Szövetség, Magyar Röplabda Szövetség

Hatvanhat évesen távozott el közülünk Árvai József, aki több évtizeden át eredményes edzőként szolgálta a magyar atlétikát. Életének 63. évében elhunyt Policsányi István, a Csepel SC hatszoros bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes, KEK-ezüstérmes röplabdázója.

Hatvanhat évesen távozott el közülünk Árvai József, aki több évtizeden át eredményes edzőként szolgálta a magyar atlétikát. A Vasas majd a Csepel SC szakedzőjeként főleg távfutó számokban ért el sikereket, nevelt országos bajnok, válogatott atlétákat. Kiemelkedő eredményeket ért el az utánpótlás korcsoportokban. Szuggesztív egyénisége, mindíg 100 százalékon égő tenniakarása példát adott az atlétika szeretetéről, a sportágért való alázatról. (Magyar Atlétikai Szövetség)

Életének 63. évében elhunyt Policsányi István, a Csepel SC hatszoros bajnok, hatszoros Magyar Kupa-győztes, KEK-ezüstérmes röplabdázója, aki pályafutása végén Szolnokon is játszott. Az egykori kiváló feladó 1966 és 1975 között 101 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban, ahol hazánk röplabdasportjának olyan világhírű egyéniségeit szolgálta ki, mint Tatár Mihály, valamint csepeli klubtársa, Buzek László. Policsányi két világbajnokságon és három Európa-bajnokságon vett részt a nemzeti együttessel. (Magyar Röplabda Szövetség)

2 hozzászólás “Elhunyt két sportkiválóságunk” bejegyzésre

  1. Bubus szerint:

    Őszinte részvétem! Árvai Józsefről hallottam, hogy nagyon beteg, de így is megdöbbentet a hír. Valóban egy rendkívül energikus, rendkívüli ember volt.

  2. Wass Albert barátja szerint:

    Mélyen meghajlok Árvai József emléke elött személyesen is ismetem és egyet értek a szövetség kijelentésével. Bár már pár éve visszavonult az edzősködéstől tudomásom szerint az utolsó mohikán Deák Balázs és maroknyi csapata küzd még az elemekkel! És hogyha Deák tanárúr is befejezi?? Akkor mi lesz ? Emlekszem a 80-as évekre, amikor komplett atléta csapata volt Csepelnek, olyan szuper emberekkel, mint pl. Parraghi Ferenc világcsúcstartó gerelyhajító. ( Elnézést, hogyha hibásan írtam le a nevét)
    Mi lesz a pályával?? Ne engedjük, hogy elkótyavetéljék.

Itt lehet hozzászólni !