Szeptember 30-ig igényelhető a gázártámogatás

Hirado.hu

A kérvényt szeptember 30-ig kell benyújtani, de egy jogszabály-módosítás már lehetővé teszi a 2013. január 1-jével való jelentkezést is.

2010-től hatályos az a jogszabály, amely biztosítja a nagycsaládosok gázártámogatását. Azt azok a családok tudják igénybe venni, ahol a háztartásban legalább három gyermek van – mondta el a Krónikának a Magyar Államkincstár családtámogatási főosztályának vezetője.  Ebben az esetben azok a gyermekek is számítanak, aki után már nem folyósítanak családi pótlékot – hívta fel a figyelmet Dani Csaba.

A gázártámogatással kapcsolatos íveket szeptember első napjaiban postázza az államkincstár a nagycsaládosoknak, a kérvényt szeptember 30-ig kell benyújtani, de egy idei jogszabály-módosítás már lehetővé teszi a 2013. január 1-jével való jelentkezést is.

Szeptember első napjaitól az államkincstár honlapján és a gázszolgáltatók ügyfélszolgálatán is beszerezhetők lesznek a kérelem benyújtásához szükséges adatlapok. A kérelmet az utolsó havi gázszámlával együtt kell beadni az államkincstár lakcím vagy tartózkodási hely szerinti megyei igazgatóságán.

Forrás: Hirado.hu

2 hozzászólás “Szeptember 30-ig igényelhető a gázártámogatás” bejegyzésre

  1. Katka szerint:

    Az 1 meg a 2 gyerekesek meg le vannak xarva, mindenből kimaradnak még akkor is, ha sokszor kevesebb jóval a jövedelmük egy-egy nagycsaládosénál! Egyébként sem értem, hogy ha valaki a 3 gyerekből egyet vagy kettőt nevel már csak otthon annak miért jár.

  2. Dr. grün szerint:

    “Szeptember 30-ig igényelhető a gázártámogatás”
    Sokra megyek arra pár napra igényelhető támogatással! 🙂

Itt lehet hozzászólni !