Kerékpár – Országúti VB az ifik szemszögéből

Velo.hu, Csepel.info

Véget ért a 2012. évi Országúti Kerékpáros Világbajnokság. Az ifjúságiak mezőnyversenyében három fiú állt rajthoz, Kenyeres Ábel, Varró Gergely és Varró Bálint, mindhárman a KSI.Csepel SE. kerekesei.

Utóbbi az utolsó napokban megbetegedett Pelikán János helyett ugrott be, mint tartalék. Sajnos egyiküknek sem sikerült értékelhetően befejezni a versenyt.

Már a startnál hátsó pozícióból rajtoltunk, mivel a szólítás nemzetenként, a Világkupa sorrendjében történik. A keskeny pályán csak az esélyes jó eredményre, aki a mezőny első felében teker, a hátul lévőket a sorozatos bukások, kanyarok utáni felzárkózás megtizedeli. Fiainknak a hegymenet az erőssége, de abből is csak két rövid volt a holland pályán, ez rövid volt ahhoz, hogy előre tudjanak menni.

Kenyerest és Varró Bálintot a hetedik körben intették le a pályáról, Varró Gergelynek, aki egyébként bőven limit időn belül volt, az utolsó, nyolcadik kört nem engedték teljesíteni, ugyanis érkezett az elitek mezőnye a körpályára. Jobb eredményre számítottunk az évközi szereplés alapján.

Somogyi Miklós csapatvezető

velo.hu

Itt lehet hozzászólni !