70 év felett ingyenes a házi segítségnyújtás Csepelen

Csepel.hu

Tisztelt Csepeli Lakosok!

A Humán Szolgáltatások Igazgatósága házi segítségnyújtás keretében gondoskodik azokról a Budapest XXI. Kerületben lakó- és tartózkodási hellyel rendelkező rászoruló személyekről, akik önmaguk ellátására saját erőből nem képesek, és róluk nem gondoskodnak, illetve akik állapotukból adódóan az önálló életvitellel kapcsolatos feladataik ellátásában segítséget igényelnek.

Az ellátást az igénybe vevő lakásán, saját környezetében biztosítjuk.

A szolgáltatás keretében segítséget nyújtunk a személyi higiénia megtartásában, közreműködünk az ellátást igénybe vevő háztartásának vitelében (különösen bevásárlás, közvetlen környezet takarítása, mosás), szükség szerint felíratjuk a gyógyszert és gondoskodunk a kiváltásáról.

Az ellátás iránti kérelmeket a Humán Szolgáltatások Igazgatóságán kell benyújtani (Budapest XXI., Kiss János alt. u. 54. Telefon: 425-2408, ügyfélfogadás munkanapokon 7.30- 15.30-ig)

A szolgáltatást Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata a 70. életévét betöltött házi segítségnyújtást igénybevevőknek ingyenesen biztosítja, fiatalabbak esetében pedig a jövedelem alapján történik a térítési díj megállapítása.

Forrás: Csepel.hu

2 hozzászólás “70 év felett ingyenes a házi segítségnyújtás Csepelen” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    Nagyanyám nővérének is sokat segítettek, köszönjük.

  2. Dr. grün szerint:

    Mit takar magában ez a “A nagykorú gyermekek kötelesek rászoruló szüleikről gondoskodni” alkotmányrészlet az új alkotmányból? (XV. Cikk 4. bekezdés)

    Esetleg mégsem jött össze, hogy kénytelen a zönkori a feladatokat átvállalni?!

Itt lehet hozzászólni !