Kolonics György sírjánál tisztelegtek

Sporthirado.hu

A sírhelynél

A fogadás után első útjuk a temetőbe vezetett

A pekingi olimipiáról bronzéremmel hazatérő Kozmann György, Kiss Tamás kenupáros is részt vett a SYMA rendezvényközpontban megrendezett fogadáson, majd első útja a Farkasréti temetőbe vezetett. Virágot vittek Kolonics György sírjához. Az Atomerőmű SE kajak-kenu szakosztályának szép számú küldöttsége is elkísérte az arannyal felérő bronzot szerzett sportolókat.

Kozmann György az olimpia előtt a ferihegyi repülőtéren azt nyilatkozta, jó érzésekkel szertne majd távozni a kínai fővárosból. Ez a vágya valóra vált a paksi illetőségű kenusnak.

Koló tragikus hirtelenségű halála után igen rövid ideje volt Kozmann-nak arra, hogy eldöntse, indul-e a játékokon elveszített társa nélkül. A döntés után mindössze néhány hetes felkészülés állt Kozmann György és új társa Kiss Tamás rendelkezésére az olimpia kezdetéig.

Emberileg és sportolóként is nehéz feladat előtt állt az új páros. A pekingi olimpiai C-2 1000 méteres kenu versenyen elért bronzérem ritka bravúr a magyar sport történetében.

Kedden reggel hat óra után landolt Ferihegyen az aranygép, amely a pekingi olimpián sikerrel szereplő sportolóinkat repítette haza. A SYMA rendezvényközpontban megrendezett hivatalos köszöntésre mintegy ezer szurkoló, rokon, barát gyűlt össze.

Először az olimpiai játékokon pontszerzők léptek pódiumra, majd a bronz medállal gazdagodó Kozmann György, Kiss Tamás kenupáros és legvégül az aranyat haza hozó pekingi hősök kerültek reflektorfénybe.

Kozmann György és Kiss Tamás a fogadásról egyenesen a Farkasréti temetőbe látogatott. Velük együtt az Atomerőmű SE kajak-kenu szakosztályának apraja-nagyja lerótta tiszteletét a legendás sportember, Kolonics György sírjánál.

A küldöttség tagjai virágot helyeztek el Kolonics György sírjánál. A népes delegációban ott volt a kenu páros edzője, Ludasi Róbert, az Atomerőmű SE ügyvezető igazgatója, Juhász Sándor, valamint a paksi kajak-kenu szakosztály edzői stábja: Bedecs Ferenc, Meczker András és Feil Imre. De a fiatal generáció képviseletében a szakosztály utánpótlását képező gyermekek is vezetőikkel tartottak a rövid megemlékezésre.

A paksiakat további olimpikonok váltottak Kolonics György sírjánál. Az aranyérmes kenus Vajda Attilával és a triatlonban indult Kuttor Csabával is összefutott az „atomvárosi” csoport.

Szerdán 19:30-kor Pakson a Városháza előtti téren fogadják a város pekingi hősét, Kozmann Györgyöt, továbbá a másik két olimpikont, Mészáros Anettet és Bor Barnát. A várhatóan remek hangulatú rendezvényt ökörsütés és tűzijáték is színesíti majd.

Forrás: Sporthirado.hu

2 hozzászólás “Kolonics György sírjánál tisztelegtek” bejegyzésre

  1. Politikamentesen szerint:

    Mint EMBERT és mint SPORTOLÓT is nagyra értékelem KOZMANN GYÖRGYÖT, mert amit tett, és ahogy azt tette példaértékű. Remélem, hogy a továbbiakban is együtt marad az új kenus páros, s még sok örömöt szereznek nekünk. Szurkoljunk nekik és értük!

  2. miska72 szerint:

    Isten veled Kolo, köszönjük neked amit tettél ezért a sportért, és emléked szívünkben örökre megőrizzük. Tudom, hogy lélekben te is segítetted ezt a csapatot. Ezt az olimpiát hárman nyerték meg. Isten veled kenu királyunk.

Itt lehet hozzászólni !