Kigyulladt egy busz a Csepeli Temetőnél

Csepel.info

Kigyulladt szombaton délelőtt egy BKV busz a Csepeli Temetőnél. Beszámolók szerint a tűzben nem sérült meg senki, azonban a jármű eleje teljesen kiégett.

A fotót Pákozdi Dávidtól kaptuk. A Hír 24 információi szerint egy 38-as autóbusz gyulladt ki szombat délelőtt a XXI. kerületi II. Rákóczi Ferenc utcában.

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta: a lángokat, amelyek vélhetően az üzemanyag-ellátó rendszer környékén csaptak fel, két habosított sugárral oltották el.

Kisdi Máté hozzátette: mire kollégái kiérkeztek a helyszínre, a sofőr már kiürítette a buszt, személyi sérülésről nem tudnak.

Öregek, fáradtak…

Egy magas padlós Ikarus 280-as jármű került bajba. A BKV 1993-ban vette állományba a járművet, 2002-ben kapott utoljára jelentősebb felújítást.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a fuvarozócég 2004 óta nem rendelt új autóbuszt, a lemaradás emiatt jelentős, a budapesti buszflotta az egyik legöregebb Európában.

Idén 105 darab alacsony padlós, 8 év körüli használt buszt állítanak forgalomba a fővárosban, emellett pályázatot írtak ki 150 új kocsi forgalomba állítására. Ezeken a tervek szerint a jövő évtől utazhatnak Budapesten.

Forrás: Csepel.hu, Hír 24

15 hozzászólás “Kigyulladt egy busz a Csepeli Temetőnél” bejegyzésre

  1. Doki szerint:

    Ekkora hőségben nem csoda, hogy ez történik… Mindenesetre a szerencse az, hogy személyi sérülés nem történt.

  2. Jeniszej szerint:

    Doki!

    Azt monya a Fater nincs összefüggés az időjárás és a társasgépkocsik lerohadása és
    Az egyre sűrűsödő kiégések között.
    Egyszerűen arról van szó, hogy a matuzsálemek felett eljárt az idő. – megöregedtek és a javító bázisokat, meg egyre jobban leépítették a lúzerok.
    Külsőleg is elhanyagoltak, piszkosak a járművek.
    Nem is értem, hogy ilyen tragacsok milyen alapon közlekedhetnek Csepel útjain.
    Ez is hozzátartozik a rothadó kapitalizmushoz, mint a „szép új világ”?
    Lassan volna értelme az elhurcolt Lenin szobornak, miképp a gyár felé mutat. – (zsíros kenyér nélkül) 😀
    Mutatva: Lássátok én, megmondtam mi lesz a gyáratokból, ha engeditek szétlopni az országot, a munkahelyeteket.
    Mire költötték a munkahelyetek árát? Hol a lóvé? Futna belőle szép buszokra meg talán kétéltű vízi buszokra is melyek a Csepeli Országzászló mellől, indulhatnának a Duna kanyarba a Romaira, Visegrádra. 😀

  3. Dr. grün szerint:

    Ezek a motorok +60 és -60 fok között megfelelő karbantartás mellett teljesen üzembiztosak! Szaharától-Szibériáig!
    A többi csak nyavalygás! 🙂

  4. lolka szerint:

    Úgy volt “ludas” a nagy meleg, mint áprilisban (+25°C) a sin kivetődésért…

  5. kispajtás szerint:

    Majd újrafestik, oszt’ mehet tovább…

  6. Dr. grün szerint:

    “Irtózatos bilikék lett a fővárosi buszok színe”
    Emlékeim szerint a lavor volt ilyen színű, de szükség törvényt bont alapon kis ügyességgel azt is lehetett bilinek használni! ))) 🙂 (((
    http://index.hu/belfold/budapest/2012/08/02/irtozatos_bilikek_lett_a_fovarosi_buszok_szine/

  7. csöves szerint:

    Láttam bilikék buszt . Ami azon volt azt nem lehet fényezésnek nevezni.Le volt locsolva bilikékre és kész ,tisztességes fényezőüzem ilyet nem ad ki a kezéből.Valószínű a mutyi itt is.

  8. Lakó1214 szerint:

    Netán, ha, valamiért,… Nem festegetne a BKK hibátlan buszokat 800.000,- Ft-ért, akkor az öreg szarok sem lennének ennyire szar állapotban?!

  9. roadlee szerint:

    azért lessz ilyen bugyikék minden busz,mert valakinek maradt valahonnan egy rakás rettenetkék festéke!jahh és azért lessz átfestve,mert valakinek vannak emberei akik ezt csinálják …..

  10. maminti szerint:

    Jenyiszej, minden szavaddal egyetértek, kivéve egyet: a lúzerok nem azok, akik leépítették, nem, ők a ynertesek, a lúzerok mi, adófizetők vagyunk. Mi, akik ilyen buszokon utazunk, s közben acsarkodunk egymásra a politikusok, pártok védelme/ócsárlása közepette. S közben ők szarnak a pofánkba, s vidáman együtt lopják szét az országot meg a befizetett adónkat, TB-nket párthovatartozástól függetlenül.

  11. maminti szerint:

    S közben itt még a buszok színén vannak fönnakadva. Jézusom.

  12. Menyhért Péter szerint:

    Kedves csepeliek!
    Az ország szégyene, hogy a világ egykoron legnagyobbnak számító autóbusz gyártó országa, az egyéni zsebek megtömése; a rendszeresített korrupció és a vezetők alkalmatlansága miatt ezerszám vásárol leselejtezett szarokat nyugatról, ahol azok már csak a szemétre kerülhetnének, nem tömegközlekedésbe!
    A Vitézy nevezetű, beképzelt szerencsétlennek az orra is fél méterrel magasabban van, mint civil szóvivő korában volt. Persze megértem, havi két milla feletti összegért én is megtennék bármilyen hülyeséget:
    A négy év alatt ez a kölökkorú nagyember legkevesebb 100-120 millió forintot vihet haza!
    Ennyit egy tanár vagy egy orvos ma 30-40 év alatt kereshet.
    Hogy szarokat vett, és még randák is? Vajon érdekli őt?
    Majd jön az új buli, az elektronikus de-nagyon világszínvonalú rendszer bevezetése, melyre két milliárdot terveztek.
    Nagyon jó lesz majd nekünk, gondolkodó jeggyel utaznunk a lerobbanó, kigyulladó, mocskos buszokon.
    Üdv menyus

  13. Jeges mosoly szerint:

    Kigyulladt a busz a melegben. Gondolom, más országban nincs meleg. Én még nem hallottam, hogy Ausztriában, Németországban kigyulladt volna bármilyen busz a nyári hőségben. Nálunk télen a hidegtől, nyáron meg a melegtől rohad le a közlekedés. A Dávidka pedig tényleg rettenetes. Nagyon sokat okoskodott annak idején. Mindent kritizált, semmi nem felelt meg neki. Mindent jobban tudott másoknál. Alig került egyetemre, de ő már tudta a tutit. Most ő sem csinál semmit. Megállókat nevez át és egyéb baromságok. Persze meg kell nézni ki az anyuci és ki a híres nagypapi. Rögtön világos lesz minden.

  14. lolka szerint:

    Azért az jó, hogy tavasszal és ősszel jól szuperálnak….”Most ő sem csinál semmit.”…de hogy nem, komoly díjakat fizet a dugódíj kidolgozására…

  15. Doki szerint:

    Menyus!
    Melyik oldal vezette a fővárost és a hozzá tartozó BKV-t mikor ment a sikkasztás és a mutyi? 😀

Itt lehet hozzászólni !