Cseh Laci: A célban már tudtam, Rióig folytatom!

MTI, Totálsport, Index

Szilágyi Áron fogadása

Cseh László bronzérmet nyert 200 méteres vegyesúszásban csütörtökön a londoni olimpián.

A szám pekingi ezüstérmese 1:56.22 perccel csapott a célba a két amerikai szupersztár, Michael Phelps és Ryan Lochte mögött. Közülük előbbi, aki minden idők legeredményesebb olimpikonja, pályafutása 16. aranyát és 20. érmét nyerte az ötkarikás játékokon. Phelps egyúttal az első férfi úszó, akinek egymást követő három olimpián sikerült ugyanabban a számban diadalmaskodnia.

Cseh pillangón jól tartotta magát, majd háton és mellen nagyon megnőtt közte és az élen haladó amerikaiak között a különbség, de még a harmadik helyen tempózó brazil Pereirától is egy testhosszal le volt maradva, azonban gyorson utóbbit lehajrázva megszerezte a bronzérmet.

“Az első százat borzasztóan úsztam, a végén, gyorson viszont sikerült lehajráznom a brazilt, és meglett a bronz, ami nagyon kellett a 400 vegyes és a 200 pillangó kudarca után. Mivel örök elégedtelen vagyok, csak kis boldogságot érzek a bronzérem miatt, de a célba éréskor megerősödött bennem az elhatározás, hogy folytatom tovább, egészen a riói olimpiáig” – nyilatkozta Cseh László az MTI-nek az eredményhirdetést követően.

Arra kérdésre, hogy látja utólag a két balsikerű versenyét, így válaszolt:

“A 400-at nagyon elrontottam, Phelps oldalvizén akartam célba érni, ahelyett, hogy beleadtam volna apait-anyait, mert akkor nem esek ki kilencedikként. Ilyet többet nem csinálok, butaság volt, nem szabad taktikázni, inkább reggel is ússzam ki magam, ezt a hibát, amit itt elkövettem, nem akarom többet megismételni. A 200 pillangó nem volt az igazi, az ottani gyenge szereplésemet én az önbizalomhiányra vezetem vissza, ez már a 400 vegyes utóhatása volt. Fel kell tennem a kérdést, és választ is kell adnom majd rá, hogy érdemes-e erőltetnem a jövőben is a pillangót. Hogy mára összeszedtem magam, az is kellett, hogy kibeszéltem magamból a bajaimat, jó, hogy a dobogó alsó fokát azért sikerült megcsípnem.”

“Cseh Laci ma brit oroszlánként harcolt, de kellett is, hiszen így legalább meglett a bronz. Gyakorlatlag azonban itt hagyott Londonban két érmet, s ilyenkor bánatos az ember…” – összegzett Kiss László szövetségi kapitány, aki egyszersmind kárhoztatta azokat a sportkórházi orvosokat, akik még az olimpiai kiutazás előtt különféle méréseket végeztek el Cseh László terhelhetőségével, felkészültségi állapotával kapcsolatosan. “Ezek az orvosok anélkül szóltak bele a szakmai munkába, hogy Laci edzőjével vagy velem, a szövetségi kapitánnyal beszéltek volna. Az ügyet nem hagyjuk szó nélkül, már jeleztük a Magyar Olimpiai Bizottságnak kifogásainkat. Egy versenyző felkészítése csapatmunka, s egy team csak akkor jó, ha a tagjai összedolgoznak a közös siker érdekében.”

Cseh a londoni magyar küldöttség ötödik érmét szerezte. Gyurta Dániel szerdai, 200 m mellen és Szilágyi Áron vasárnap kardban aratott diadala előtt két cselgáncsozó végzett dobogós helyen: a 48 kg-os Csernoviczki Éva szombaton bronzot, a 66 kilós Ungvári Miklós pedig vasárnap ezüstöt nyert.

Forrás: MTI, Totalsport.hu

32 hozzászólás “Cseh Laci: A célban már tudtam, Rióig folytatom!” bejegyzésre

  1. GONDOLKODÓ! szerint:

    Elért eredményének értékét emeli az a tény, hogy ezt nem “kacsaúsztatóban” érte el.
    Bár akik számítottak, azok mindketten megelőzték, dacára annak, hogy Lacika min. Peking óta arra készült, legyőzi őket! S ennek gyakran fennen módon hangot is adott, csak éppen azok a kvalitások hiányoznak belőle, amelyek a nagy eredmény eléréséhez elengedhetetlenül szükségesek. Szemben DANIVAL, aki tett is azért, s nem is keveset, hogy elérje az általa kitűzött célját.
    Mit ad Isten! Miután az első kettő bejelenti, hogy az úszást befejezik, mert másképpen is eltudják most már életük folyttatását képzelni.
    Erre a Lacika az ellenkezőjét jelentette be, nevezetesen, hogy nem adja fel, készül Rióra!
    Ja kérem, mint tudjuk vannak megélhetési politikusok, ugyan úgy vannak megélhetési spo…..k is.
    De majd jönnek a fiatalok, s azok megmutatják Lacikának is a helyes utat, mint ahogyan
    már a sanghaji úszó világbajnokságon tették. Azóta sem tanúlt belőle.Az elért eredményének értékét emeli az a tény, hogy ezt nem “kacsaúsztatóban” érte el.
    Bár akik számítottak azok mindketten megelőzték, dacára annak, hogy Lacika min. Peking óta arra készült, legyőzi őket! S ennek gyakran fennen módon hangot is adott, csak éppen azok a kvalitások hiányoznak belőle, amelyek a nagy eredmény eléréséhez elengedhetetlenül szükségesek. Szemben DANIVAL, aki tett is azért, s nem is keveset, hogy elérje az általa kitűzött célját.
    Mit ad Isten! Miután az első kettő bejelenti, hogy az úszást befejezik, mert másképpen is eltudják most már életük folyttatását képzelni.
    Erre a Lacika az ellenkezőjét jelentette be, nevezetesen, hogy nem adja fel, készül Rióra!
    Ja kérem, mint tudjuk vannak megélhetési politikusok, ugyan úgy vannak megélhetési spo…..k is.
    De majd jönnek a fiatalok, s azok megmutatják Lacikának is a helyes utat, mint ahogyan
    már a sanghaji úszó világbajnokságon tették. Azóta sem tanúlt belőle.

  2. GONDOLKODÓ! szerint:

    Elnézést a kettőzésért, hőségriadó van!

  3. nagyapó szerint:

    Hát azért a 3. hely sem megvetendő. Az ifjak, győzzék le, ha tudják.
    Földi Imre 4. olimpiáján, ezüstök után, nyert aranyat

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  4. Dr. grün szerint:

    nagyapó!
    Igasságod van! A szorgalmas munka meghozza gyümölcsét!
    Ha egy sebésznek a huszadik műtét sem sikerül, vonja le a tanulságot és menjen el boncolni!
    Ott már nem nagyon fordul elő haláleset műhiba miatt!
    Az már csak apró szépséghiba ha két lábat összecseréli! A mennyei válogatottba úgy is megfelel! ))) 🙂 (((

  5. Tóth Kati szerint:

    Nagyon örülök a bronzéremnek is,ez is óriási teljesítmény!Már van két aranyérmünk is,és most jönnek még csak a kajakosok,kenusok.Fogjuk még hallani a himnuszunkat itt az olimpián!Büszke vagyok a magyar sportolókra.Nincs szégyenkezni valónk.

  6. szigetország szerint:

    grün, te idióta!

    A sebészek munkája nem verseny, náluk nincsenek helyezések és nincsenek vesztesek! Rajtad máris látszik, hogy elsőként ért el a hőguta… Borogasd a fejed, hátha magadhoz térsz!

    Gratuláció Cseh Lászlónak!

  7. Lakó1214 szerint:

    szigetország!
    Felesleges a 3. helyet agyonmarázni, hogy miért nem 1.
    A 3. az az is marad, mindemellett szép teljesítméy.

  8. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    Nincsenek vesztesek?!
    Tkp. a legtöbb orvos túléli a műtétet!
    János bá! Van egy jó meg egy rossz hírem!
    Kezdjük a rosszal doki!
    Tévedésből a zegésséges lábát vágtam le.
    És mi a jó?
    Hogy a másik szépen gyógyul!

  9. szigetország szerint:

    Persze, vannak jobb és rosszabb sebészek csakúgy, mint jobb és rosszabb történelem tanárok. A rosszabb történelem tanárok közé tartoznak, akik a kommunista időszakot a magyar történelem fénykoraként tanították. Ugye, grün?
    Szegény gyerek pedig, akiket megvezettek, mára hülyegyerekekké váltak. Ugye, grün?

  10. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    “Szegény gyerek pedig, akiket megvezettek, mára hülyegyerekekké váltak. Ugye, grün?”
    Így van kedves szigetország! Azokból lettek a fityeszesek!
    Ha már annyit tudott, hogy vezérlő fejedelmünk a Rodostóba fulladt már nyert!
    Azt már ne is említsem, ha a kerületet iksz-iksz- i helyett Csepel Árpád földjének nevezte és tudta, hogy kb. 300 éve építették újjá az 1838-as nagy jeges árvíz pusztítása után, nagy csillagos ötösre értségize!
    Nem tudom mennyi idős vagy, de ilyenek azért nem voltak közöttük! ))) 🙂 (((

  11. csapos szerint:

    Zöld doktor!

    Vedd figyelembe, hogy amit 23:09-kor írtál, az szegény szigetországnak (+ 31 név) magas, nagyon magas…Nem érti, és ezért a dühtől fuldoklik majd a Rodostónak nedves partján, s mint egy béka kuruttyol. 🙂

  12. szigetország szerint:

    Emlékszem, voltak a “képesítés nélküli tanárok”, ami ugyanolyan abszurd, mint a “képesítés nélküli orvos” vagy a “képesítés nélküli ügyész”. Ugye, grün?

    grün a “képesítés nélküli tanár” kategóriájába tartozhatott, mert nagyon kellettek a hithű kommunista elemek, akiket egy gyenge érettségi után átpasszírozták a foximaxi esti gyorstalpalón. Ugye, grün?

  13. szigetország szerint:

    Amit az újnáci-újkommunista csapos ír, tényleg magas nekem, mert értelmezhetetlen mondatokat vetett oda kommentként, amiről a féleszű csapos azt hiszi, hogy magvas gondolatok pattantak ki a mosástól kisimult agytekervényeiből.

  14. Meghát.... szerint:

    nagyapó szerint:
    2012. augusztus 03., péntek – 13:57 – Aki emlékszik Földi Imrére az tényleg már nagyapó korú lehet,velem együtt.Örülök,hogy nem kevertél politikát a hozzászólásodba.Látom kedveled a súlyemelést,hogy Földi Imrével példálóztál.Földinek is meg volt a maga harca Nasszerrel,ráadásul Földi nehezebb volt,így holtverseny esetén mindig vesztett. Cseh Laci ,két ilyen tehetséges amerikai között úszva ( esélytelenül),de megverve a Brazil úszót ,a bronza aranyként csillog! Visszatérve Földihez: Emlékszem az 1968-as olimpia évében, Tatán edző-táboroztunk az ifi-válogatottal,és egy alkalommal közösen ebédeltünk az olimpiára készülő súlyemelőkkel.A mellettem lévő asztalnál foglalt helyet és 4darab kéttenyérnyi rántott húst tolt be egy ültő helyében az a kis ember.Tokióban ,nem segített rajta a 4db rántott hús (” csak ” második lett.De az 1972 olimpián nyakába akasztották a régóta megérdemelt aranyat.

  15. ebihal szerint:

    szigetország!
    Olvasd el Németh Szilárd önéletrajzát! Ő is képesítés nélküli nevelőként kezdte! Azt,
    hogy hithű kommunista volt-e, beszéld meg vele! DE! Képesítés nélküliként igazgató-
    helyettes volt, friss diplomásként igazgató lett. A munka úgy látszik büdös lehetett
    neki, mert 2 év múlva már a MÁV-nál személyzeti osztályvezető, újabb 2 év múlva
    a VITUKI-nál igazgató, mindezt a tanítói diplomával. Ja, persze ez az első Fidesz
    kormány alatt volt.

  16. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    Egy klasszikust idéznék:
    “Van egy szint ahová nem követhetlek a keszonbetegség veszélye nélkül!” igézve Kuncze Gábortól.
    A másik magamtól, mintegy eddigi életem tapasztalata:
    “A világon egyetlen dolog van amivel mindenki elégedett, a saját esze!” ))) 🙂 (((

  17. GONDOLKODÓ! szerint:

    Cseh László miatt veszekszik a Sportkórház és Kiss László úszókapitány
    MTI
    2012. augusztus 3., péntek 16:30

    A Sportkórház nevében Soós Ágnes főigazgató nem ért egyet Kiss Lászlónak, az úszók szövetségi kapitányának az intézetre vonatkozó kritikájával, melyet csütörtökön fogalmazott meg a londoni olimpián.
    A Sportkórház és teljesítmény-diagnosztikai laboratóriumunk teljes erejével és munkájával azon volt, hogy Cseh Lászlóval és edzőjével, Turi Györggyel napi kapcsolatot tartson fenn a felkészülés során, a versenyen és jelenleg is” – szögezi le a főigazgató közleményében, amelyben kiemeli, „a sárdobálás sehová sem vezet”.

    Soós felhívja a figyelmet arra, hogy Cseh László a 400 vegyesen és 200 pillangón nyújtott teljesítménye, csalódást keltő londoni eredménye után csütörtökön 200 vegyesen a debreceni Európa-bajnokságon májusban úszott győztes idejénél jobbat ért el, így szerzett bronzérmet.

    „A 400 vegyesen a döntőbe kerülés egy taktikai hibán és a szerencsétlen véletlenen múlt, melynek szinte velejárója, hogy a következő versenyszámában, a 200 pillangón, Laci nem tudta a megfelelő és meglévő teljesítményét hozni, megmutatni, az érthető pszichológiai okokból adódóan” – áll a közleményben.

    Kiss László csütörtök este úgy fogalmazott, hogy Cseh gyakorlatilag Londonban hagyott két érmet, és hibáztatta azokat a sportkórházi orvosokat, akik még az olimpiai kiutazás előtt különféle méréseket végeztek el Cseh terhelhetőségével, felkészültségi állapotával kapcsolatosan.
    „Ezek az orvosok anélkül szóltak bele a szakmai munkába, hogy Laci edzőjével vagy velem, a szövetségi kapitánnyal beszéltek volna. Az ügyet nem hagyjuk szó nélkül, már jeleztük a Magyar Olimpiai Bizottságnak kifogásainkat. Egy versenyző felkészítése csapatmunka, és egy team csak akkor jó, ha a tagjai összedolgoznak a közös siker érdekében”.

  18. szigetország szerint:

    A képesítés nélküli grün szintjét jelzi, hogy klasszikusként említi Kunczét… Ha nála Kuncze klasszikus, akkor értem már, kitől tanult ez a szerencsétlen grün.

    Aztán magát is idézi ez a félnótás grün… Szobrot nem akarsz magadnak?

  19. GONDOLKODÓ! szerint:

    Gyurta Dániel előtt tiszteleg egész Norvégia
    Ághassi Attila (London)
    2012. augusztus 3., péntek 15:45

    “A kétszáz méteres mellúszásban világcsúccsal olimpiai bajnok Gyurta Dániel címlapokra került Norvégiában, miután bejelentette, aranyérmének másolatát a tragikusan elhunyt Alexanser Dale Oen kapja, el fogja küldeni az úszó családjának.

    A 26 éves norvég április harmincadikán halt meg az edzőtáborban, a családja a helyszínen nézte végig a londoni küzdelmeket, a napokban térnek haza.

    A VG cikke emlékeztet arra, hogy Gyurta biztos volt abban, hogy a rövidebbik táv aranyát Dale Oen nyerte volna, aki a tavalyi világbajnokságon is a leggyorsabb volt.

    „Alex halála nemcsak a családnak volt tragédia, hanem az úszásnak is, a sportnak. A barátom volt, ez a legkevesebb, ez a tisztelgés, amit tehetek érte” – idézi a lap a 23 éves magyar bajnokot.
    A cikkbe azt a fotót tették, amikor az égbe mutat a dobogó tetején, és a lap azt a következtetést vonja le, valószínűleg rá mutatott. Gyurta magyar újságíróknak nem árulta el győzelme után, miért mutatott a csillagok felé, azt kérte, hadd maradjon az ő titka.”

    “A lap megjegyzi, régóta tudott, hogy a mellúszók között milyen speciális barátság van, sokkal inkább összetartanak, mint mások.

    A norvég szövetség főtitkára, Björn Soleng a családban nevében köszönte Gyurta tettét, egyúttal nagyrabecsüléséről biztosította.

    Az Indexet úgy tájékoztatta egy Oslóban élő magyar, hogy félóránként cseng a telefonja, Gyurta miatt keresik, és gratulálnak neki. „Némelyik még el is sírta magát, hihetetlen” – zárta olvasónk a levelét.”

    A minap erre is utaltam, amikor a kényeztetett Lacikánál hiányoltam azokat az emberi és sporzolói kvalitásokat, amelyek “egy kacsaúsztatón kivüli” világra szóló eredménynek eléréséhez szükségeltetnek. No többek között ezért sem lesz soha sem olimpiai bajnok, ha száz évig is lesz megélhetési sportoló! Túl sokan élnek jól belőle, mert ő a GY. T.-nak a riblingje.
    Igen a PÉLDAKÉP MINDEN TEKINTETBEN GYURTA DÁNIEL, ÉS A VÍVÓNK ÁRON!

    Nekik nem kell magyarázni a kudarcot, de az eredményüket sem, mert az önmagáért beszél. Értékitélet kérdése az egész, mindenkinél. Nálam más a NÍVÓ!

  20. szigetország szerint:

    ebihal

    Ha Németh Szilárd ezt megtehette ilyen pedigré mellett, akkor kérdem: miért hagytátok?

  21. GONDOLKODÓ! szerint:

    “Cseh Laci: A célban már tudtam, Rióig folytatom!”
    Csekély vigasz, hogy csak addig, s már az olimpián nem indul. Eddig is túl sokba került már nekünk, ő és csapata. Miközben hónapokra mentek tengerentúli “alapozásra, formábahozásra,” de az leginkább a nyaralás célját szolgálta.

  22. GONDOLKODÓ! szerint:

    Tóth Kati szerint:
    2012. augusztus 03., péntek – 21:27
    “Nagyon örülök a bronzéremnek is,ez is óriási teljesítmény!Már van két aranyérmünk is,és most jönnek még csak a kajakosok,kenusok.Fogjuk még hallani a himnuszunkat”

    HIMNUSZUNKAT! Igen hallani fogjuk még nagyon sokat, csak az nem mindegy, hogy hol, és milyen alkalomból.
    A KENUSOKKAL én óvatosabb vagyok, mert a felkészülésüket igen sok belső “torzsalkodás” előzte meg, melyet köztudott, hogy ki gerjesztett, pozició kisajátítása miatt. Ezzel akarja mindenáron biztosítani az aranyérmét a CSODÁLATOS NATASA ÁLTAL, ugyanis egymaga hosszú pályafutása során erre képtelen volt.
    Tehát egyre feltétlenül számítok, max. kettő lesz. Sajnos a németek fognak tarolni, különösen a lányok esetében. A fiúk, hát ott sajnos igen kevés sikert remélhetünk, azok is szerények lesznek.

  23. szigetország szerint:

    A külföldi lapok szerint minden idők legnagyobb sportolói között a magyar Gerevich Aladár található, akit magasabban jegyeznek, mint az úszó Phelps-t.
    Gerevich hétszer nyert olimpiai aranyat, és ami ennél is fontosabb: 28 éven át volt a világ elitjében.
    A “legnagyobb” cím elnyerésekor nem csak az olimpiai aranyak száma fontos, hanem az akaraterő, az emberi nagyság, a megújulás képessége, a fair play játék, az iskolateremtő egyéniség stb. Gerevich megmutatta, hogyan lehet talpra álllni, és újra és újra aranyat nyerni az ezüstök és bronzok mellett.

    Persze, az olyan elemeknek, mint a képesítés nélküli grünnnek ez mind felfoghatatlan.

  24. Királyerdei szerint:

    Olimpia: közleményt adtak ki Horváth Mariann korábbi vívótársai

    2012.08.03. Utolsó módosítás: 2012.08.04 03:00:50

    Az 1987-ben világbajnoki címet szerző női tőrcsapat tagjai közleményt adtak ki, miután az egyik kereskedelmi rádió műsorában a műsorvezető megjegyzést tett a korábbi világbajnok vívó, a Szilágyi Áron aranyérmét közvetítő Horváth Mariann teljesítményére. A közleményt alább szöveghűen közöljük.

    „Én azért nem hatódtam meg, mert annyira meghatódott a műsorvezetőnő, hogy már zavart… Ez iszonyat volt!… Ott lettem volna, izé, mikrofonnak megnyomom a köhögő gombját, két pofon, és elengedem, na, most beszélhet…”

    A fenti mondatok az egyik kereskedelmi rádió reggeli műsorában hangzottak el, egy „sztárriporter” szájából. Ha Bochkor Gábort bármi is befolyásolja abban, hogy egy magyar aranyéremnél elérzékenyüljön, az az ő dolga. De hogy egy hatszoros világbajnokot pofonnal némítana el, amikor kommentátorként meghatódottan közvetít, azt felháborítónak és visszataszítónak tartjuk!

    Egykori vívótársunk, Horváth Mariann évtizedeket töltött el a páston, jól ismeri hát a hétköznapok gyötrelmeit. Az izzadságot, az ólmos fáradságot, a kínzó fájdalmakat, amikor menni és menni kell tovább. Akkor is, ha nem jönnek a sikerek, és akkor is, ha a csúcsra ér az ember.

    Vasárnap este Szilágyi Áron elérte, ami minden sportoló álma, a kommentátor meghatottsága szólt az olimpiai győzelemnek, és szólt annak a heroikus küzdelemnek, erőfeszítésnek is, amely idáig elvezet, és amelyet talán csak egy egykori élsportoló ismerhet meg igazán.

    Egy olyan sportoló – és ezt Bochkor talán nem is tudja – akinek a sikerei csúcsán nem adatott meg, hogy olimpián induljon, hiszen a női párbajtőr akkor még nem volt olimpiai szám. Mariann, ha indulhatott volna, esélyesként lépett volna a pástra. Szilágyi Áron most érte, helyette is megnyerte az olimpiai aranyat. Mint ahogyan mindegyikünkért, mindegyikünk helyett is. Mert az olimpiának ez is a lényege, hogy ott minden magyar sportoló a hazájáért is küzd, és ha nyer, az egész ország vele együtt győztesként ünnepel. Bochkorért is. Hogy ő képtelen ennek az örömét átérezni, az sajnálatra méltó. De hogy a meghatódott riporternőt arcul akarja ütni, az: iszonyat!

    Jánosi Zsuzsanna, Kovács Edit, Stefanek Gertrúd, Szőcs Zsuzsanna

  25. J szerint:

    A nagypofájú nagyokosoknak: Ti mennyit úsztok százon? 30 métert? Egész életetekben nem dolgoztatok annyit, mint ezek az úszók egy év alatt.

  26. Dr. grün szerint:

    szigetország!
    A külföldi lapok véleménye olyan mint a Tiéd! Le van szarva!
    Ha valakit bárhol a világon megkérdezel ki volt Puskás Öcsi vagy Papp Laci mindenki tudni fogja!
    Egy cimborám mesélte mikor Kenyában egy szafáriján a kísérői között a puskást kereste mindenki egy emberként üvöltötte:
    Puskás?! Áááááááááááááá! Grosics, Buzánszky, Lóránt, Lantos, Bozsik, Zakariás, Budai, Kocsis, Hidegkuti, Czibor !
    Orbán már rég lábjegyzet lesz a történelemkönyvekben amikor még mindenki tudni fogja ki volt Öcsi! ))) 🙂 (((

  27. ebihal szerint:

    Szigetország!
    A lényeg az utolsó mondatban van!

  28. szigetország szerint:

    A brit BBC így méltatja a magyar kardvívó Gerevich Aladárt, akit nagyobb névnek tart a sportban, mint az úszó Phelps-t.

    “Hungarian fencer Aladar Gerevich won a historical legroom of his own by taking medals in the same event six times. He even took gold medals 28 years apart.”

    Magyarul:

    “A magyar kardvívó Gerevich Aladár történelmi tettet hajtottt végre azzal, hogy hat olimpian hatszor lett érmes (Összesen hét arannyal). Ráadásul ezt úgy hajtottta végre, hogy az első és az utolsó arany között 28 év telt el.”

  29. szigetország szerint:

    Kár, hogy a képesítés nélküli, szabadidős történész grün nem olvas külföldi lapokat. Az amatőrök sajátja, hogy beszűkültek és nem ismerik a nemzetközi szakirodalmat.

    Ettől azonban még méltánylandó grün görcsös erőlködése…

  30. krapulax szerint:

    Cseh Laci jobb időt úszott mint négy éve Pekingben, semmi oka a szégyenkezésre, ellenben a fanyalgó parasztokkal meg a minősíthetetlen büdös bunkó bochkorral akit szívlapáttal b.nék tarkón a gusztustalan megjegyzéséért. Remélem megkapja a magáét.
    Phelps meg a legtöbb aranyát csapatban szerezte, direkt tolták hogy nehogy már ne amerikai legyen az élen az éremversenyben.
    Ettől még az egyik legjobb úszó jelenleg a világon, de ne felejtsük el mekkora laboratóriumi/kutatói háttér áll az amerikai úszók mögött.

  31. krapulax szerint:

    Most érkezett a hír, miszerint Kolompár Oszkár megszerezte a második olimpiai aranyérmünket úszásban, pedig Dani csak egy percre tette le a nyakából az öltözőben amíg zuhanyzott.

Itt lehet hozzászólni !