Óriási! Elődöntős a kézicsapat!

Samsungsport.hu

női kézi

Bejutott az elődöntőbe a magyar női kézilabda-válogatott a pekingi olimpián. Görbiczék az orosz és a koreai kínos fiaskó után remek játékkal 34-30-ra verték Romániát.

Egy apró, önbizalomnövelő részsikert már a találkozó elején learattak a mieink, pontosabban Görbicz Anita. A magyar irányító ugyanis a csoportmeccsek után 37 találattal vezeti a góllövőlistát és 18 gólpasszával együtt a kanadai táblázatot. Ilyenkor sajnálhatjuk, hogy egyéni aranyat nem osztanak kézilabdában.

Sőt, azt is, hogy szurkolói érmek sincsenek, a leglelkesebb tábor kategóriában biztos lenne a dobogó. A magyar drukkerek persze a képzeletbeli aranyra törnek és elképesztő hangorkánnal fogadják a lányokat. A bemutatások után az eddigi koreográfiáktól eltérően a magyar tábor elénekelte a nemzeti himnuszt. A románok elkezdtek melegíteni, együttesünk azonban vigyázba állva hallgatta végig a himnuszt.

Schmitt Pál felmutatta jobb hüvelykujját, kezdődhetett a meccs. Nem is rosszul, Vérten, Görbicz majd Vérten ügyeskedett, de sajnos Maier is. Na, ő az a leányzó, aki Görbe mögött eddig a legtöbb gólt termelte az olimpián.

Maier is kevés most, a Szűcs-Tomori toronypár jól zár, elől pedig végre-végre bemennek a ziccerek. Kovacsicz a 11. percben már a hetedik magyar gólt lövi, ehhez pedig csak négy román egység tartozott. Aztán Maier gondolta úgy, ideje befogni Görbiczet, előnyben zsinórban háromszor is betalált, meginogtunk, 9-9. El azonban nem dőltünk, Szűcs labdáját engedelmesen bevédte Dinu, majd Ferling átlőtte a román falat (11-9).

Közben a sajtópáholyban a magyar és román újságírók vívtak hangpárbajt egy-egy gól után, ebben is vezettünk. Sajnos a kiállítási arányban is, négyen ballagtak le tőlünk kényszerből míg román oldalon csak Neagunál láttak súlyos szabálytalanságot a sporik. A négyből két kiállítást Szűcs vállalt magára, így keverni kell a kártyákat védekezében. Jött Tóth Timi elől és hátul is, ki mondaná meg az átlövőről, hogy nemrég még lázas volt.

“Veletek vagyunk, veletek vagyunk” – szólt a fergeteges buzdítás. A románok szokatlanul pontatlanok, tartjuk az előnyt 16-14, végre szünet.

Tomori kiállításából még magunkkal cipelünk egy percet a folytatásra is, nagy kár. Csak Pálingeren kungfu-rúgásán múlik, hogy nem lesz egyenlő.

De nem lett, sőt az irányító szerepében tündöklő Ferling jól osztott és jól lőtt, közte három, majd megint Detti tüzelt, Szamoránszky pedig a kapufát hívta segítségül, és segít, persze, hogy segít a léc (21-16). Sőt, a kínai kapuvasak tiszteletbeli magyarrá avatása is közeleg, Neagu lövése kipattant, Vértené bepattant (23-18).

Román percek, három góllal, magyar füttyszóval. Neagu vezetésével megindultak szomszédaink (24-21), Pálinger nyugtatott egy hetesvédéssel, Tóth és Ferling pedig a menetrendszerű gólokkal.

“Óriási, óriási, játszik a csapat, játszik a csapat” – hangzott a frappáns értékelés a lelátóról. És, hogy mennyire óriási: 24-21 után hat magyar gól, egy román.

Az emelkedés után süllyedés, kettős emberhátrányból zárkózott az ellen, minusz nyolcból minusz négy lett az utolsó két percre. A vége még egy tüzes gólpárbaj, de 34-30-ra nyerünk! Jöhet a körtánc és az ünneplés!Megvan! A magyar válogatott elődöntőt játszik a pekingi olimpián!

Magyarország-Románia 34-30 (16-14)

 

Forrás: Samsungsport.hu

11 hozzászólás “Óriási! Elődöntős a kézicsapat!” bejegyzésre

  1. topikos8 szerint:

    *Schmitt és most* gondolom nem örül neki. Az egész jobboldal azt szeretné, hogy egyetlen aranyat se nyerjünk. Gerinctelen emberek. Minnél rosszabb annál jobb az alaptaktikájuk.

  2. Csaba szerint:

    Hatalmas bunkó vagy!

  3. kovács ernő szerint:

    Gyurcsány a hibás ebben is!?

  4. Papi szerint:

    topikos8:
    Nem szoktam ilyet írni de te egy akkora ökör vagy, hogy ha téged fognának az ország szekere elé ki tudnád húzni a szarból.
    Kovács Ernő!
    Neked meg a válasz igen. Hol van az a pénz amit a felkészülésre szántak? Hol a Sport minisztérium? Ha jól tudom éppen gyurcsány (szándékossan kisbetűvel) tette tönkre.

  5. nekünk ment el az eszünk szerint:

    most már tényleg el fog menni…

  6. jani szerint:

    Egy két “emberke” jogtalanul használja a magyar vagyok jelzőt !
    El kellene egy kicsit gondolkodni már bizonyos dolgokon.!!!

  7. Gordon szerint:

    Katasztrófa amit Fletóék a sportttal -is – műveltek az elmúlt hat évben.
    Remélem azért a végére beindul az éremtermelés. Hajrá Magyarok!

  8. topikos8 szerint:

    RE Gordon:
    Ha beindul az aranytermelés, akkor Schmitt és mostnak távoznia kell!

    RE Papi:
    Menj fel az indexfórumra, ott sokkal elvetelmültebbeket olvashatsz. A csepel.info ahhoz képest angolkisasszonyok délutáni gyülekezete.

  9. Laja szerint:

    Inkább egyébként Gyurcsánynk kéne már pakolnia és elhúzni az országból.

  10. Papi szerint:

    topikos8
    Ez nem indexforum hanem csepel.info. Jólenne ha ezt tudatosítanád magadban. Ha mocskolódni akarsz akkor ott tedd ne itt.
    Ezzel még nem változtatod meg a véleményemet.
    Még valami, ha végre sikerülne aranyat szerezni (nagyon szeretném és rajtam kivűl jó pár millió honfitárs) nem Schmitt érdeme de nem is gyurcsányé hanem azoké a MAGYAR sport embereké Pekingben.

  11. Gordon szerint:

    RE: Topikos8

    Nem értem, hogy miért kellene távoznia Schmittnek, ha sikerül arany(ak)at szerezniük a magyar sportolóknak. Előzetesen 6 aranyat és összesen 18 érmet tippelt. Abban egyetérthetünk vele, hogy ez az érem mennyiség már nem fog összejönni, de én szurkolok, hogy minél több meglegyen. Öttusa, nőikézi, kajak, kenu, vizilabda még hátra van. Van még esély az éremszerzésre, de tény hogy Gyurcsányéknak nem lett volna szabad az olimpiát megelőző években leértékelniük a magyar sportot. Bár nehéz jót mondani arról a kormányról, mely bevalottan másfél-két éven át nem csinált semmit. Talán nem ártott volna tenni, dolgozni a magyar sportért… nem tették meg.. lelkük rajta… Gyurcsányék szinte minden téren leszerepeltek, a sport csak egy terület a sok közül.
    Schmittnek joga van bírálni a kormány sportpolitikáját (van is rá alapja). 2010-től talán e téren is lehetőség lesz a változásra.

Itt lehet hozzászólni !