Veres Richárd, aki 300 méteren futhatott az olimpiai lánggal

Csepel.hu

Fotó: Halker – KiralyTeam

– Fantasztikus volt számomra, hogy részt vehettem az olimpián. Tudom, nem versenyzőként élhettem át ezt az érzést, de ez nem azt jelenti, hogy nem úsztam a boldogságban. Nagyszerű dolog volt átélni azt a szeretetet, amit az angoloktól kaptam.

Hozzá kell tegyem, tudom, hogy az olimpiai lángnak szólt az üdvrivalgás de én magaménak éreztem. Szavakba nem foglalható mikor a fáklyát a kezedben tartod. Ahogy égett az olimpiai láng, úgy hatalmasodott bennem is a tűz, hogy amíg nem szereztem hazámnak egy ötkarikás aranyérmet, addig nem tovább kell sportolnom és küzdenem! – meséli Veres Richárd kick-box kiválóság.

– Lassan több időt töltesz külföldön, versenyzéssel, mint itthon, Csepelen. Nyaralni mész valahová – ahol pihenésre is nyílik lehetőség?

– Hála Istennek nagyon sokat vagyok tényleg külföldön és küzdhetek meg a világ legjobbjaival. Idén már voltam egy hétvégét Siófokon a barátaimmal. Tudom, ez nem túl hosszú idő, de nagyon jó volt kicsit kikapcsolódni, pihenni. Most azonban Csongrádon edzőtáborozunk az Halker-KiralyTeam-mel és a teljes válogatottal, sőt az egyik héten még közel 100 külföldi harcos is csatlakozik hozzánk.

– Szó van róla, hogy a kick-box olimpiai sportággá váljon. (Háttér: Leyrer Richárd, a szervezet első alelnöke szerint az Európai Olimpiai Bizottságok elnöke, Patrick Hickey támogatásáról biztosította a szervezetet ötkarikás törekvéseit illetően.) Ez esetben – gondolom – az az álmod, hogy Rióban már versenyezhess. Te látsz reális esélyt erre?

– Optimista típus vagyok – mindig reménykedem. Nagyon remélem, hogy minél hamarabb versenyzőként is visszatérhetek az olimpiára! Gyerekkorom óta ez az álmom, szurkoltam minden magyar sportolónak, aki részt vehetett, fantasztikus érzés lehet, nagyon irigylem őket. Mint mondtam, remélem egyszer értem szorít majd az ország és rám lesznek ilyen büszkék, mert én ha kijutok, aranyérem nélkül haza sem jövök!!!

– Nézni fogod a közvetítéseket? Melyik sport illetve sportoló a kedvenced?

– Mindenképpen követni fogom és szurkolok mindenkinek. Nincs kedvenc sportágam, illetve sportolóm, mindenkinek sok sikert kívánok és remélem úgy, ha nem jobban teljesítenek, mint ahogyan elvárják maguktól. Ha mégis ki kell emelnem egy sportolót, akkor az Harcsa Zoltán ökölvívó lenne, volt osztálytársam és jó cimborám. A magyar csapatból neki biztosan hangosabban fogok kiabálni a tv előtt.

Kitzinger Adrienn- csepel.hu

2 hozzászólás “Veres Richárd, aki 300 méteren futhatott az olimpiai lánggal” bejegyzésre

  1. Dr. grün szerint:

    “amíg nem szereztem hazámnak egy ötkarikás aranyérmet, addig nem tovább kell sportolnom és küzdenem!”
    Hanem?! Van a szerzésnek más módja is, mint a sport és a küzdelem?! ))) 🙂 (((

  2. Nanni szerint:

    Gratulálok!

Itt lehet hozzászólni !