Élve akarta eltemetni adósát a szigetszentmiklósi építési vállalkozó

FH, Index.hu

Akár nyolc évet is kaphat az a három férfi aki egy tartozás rendezése okán elrabolt egy tolnai embert. Az áldozattal megásatták saját sírját, és addig szórták rá a földet, amíg írásban el nem ismerte, hogy a 5,5 millióval tartozik nekik.

Emberrablókra csaptak le Tolna megyei rendőrök, kiknek segítségét egy megzsarolt, és egy időre foglyul ejtett férfi kérte. A tolnai embert ugyanis egy régebbi alvállalkozója egy pécsi munka ürügyén a kocsijába csalta. A hátsó ülésen azonban még két férfi ült, ők egy rongyból készült csuklyát húztak a férfi fejére, elvitték és arra kényszerítették, hogy megássa a saját sírját.

A férfit késsel fenyegették, majd belelökték a gödörbe és szórni kezdték rá a földet. Hosszú könyörgés után kiengedték, majd arra kényszerítették, írjon egy kötelezvényt, amelyben elismeri, hogy a ténylegesen fennálló kilencszázezer forint helyett majdnem öt és félmillióval tartozik korábbi építőipari alvállalkozójának. Ha nem fizet, úgy teljes vagyonáról lemond.

A rendőrség kommandósok segítségét kérte. Akik másnap el is fogták a középkorú szigetszentmiklósi férfit, az egykori alvállalkozót. A két bűntárs hétfőn önként jelentkezett Pécsett a rendőrségen. A bíróság kedden őket is előzetes letartóztatásba helyezte. Mindhárman részleges beismerő vallomást tettek. Emberrablás miatt kell felelniük, akár 8 év börtönt is kaphatnak.

Forrás: FH, Index.hu 

Egy hozzászólás “Élve akarta eltemetni adósát a szigetszentmiklósi építési vállalkozó” bejegyzésre

  1. Földhözragadva szerint:

    “ténylegesen fennálló kilencszázezer forint” és ezt mikor akarod kifizetni sumáker. Az építőiparban nyugodtan rendelhetsz bármit, aztán nem kell ám fizetni se…:(

Itt lehet hozzászólni !