Csepel díszpolgára lett Kovács István szabadfogású birkózó világbajnok

Népszava

Fotó: Fidesz.hu

Csepelen, a városrész újjáépítésének 300. évfordulója alkalmából kétnapos ünnepségsorozatot rendeztek. A szobor-, és országzászló-avatás mellett a kerület képviselő-testületének döntése értelmében a polgármester díszpolgári címeket adományozott.

A kitüntetettek között volt Kovács István, az egyetlen magyar szabadfogású birkózó világbajnok, Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke és Laurencz László kézilabda mesteredző is.

“Az ember életében vannak meghatározó események, időpontok és városok. Számomra a szülőhelyem, Nádudvar mellett Csepel az a hely, ahol sportolói pályafutásom kiteljesedhetett. Mint csepeli versenyző nyertem meg 1979-ben San Diegoban a világbajnokságot, és lettem a következő évben, bár sérülten, olimpiai harmadik helyezett. Be kell vallanom nagyon jól esett, hogy gondoltak rám, hiszen ahogy idősödik az ember, egyre inkább ápolja a családhoz, barátokhoz, sporttársakhoz kötődő szálakat, keresi azt a lehetőséget, azt az utat, ahol megmutatja tudását és átadhatja tapasztalatait a fiatalabb generációnak.” – mondta Kovács István.

nepszava.hu

2 hozzászólás “Csepel díszpolgára lett Kovács István szabadfogású birkózó világbajnok” bejegyzésre

  1. Gabike szerint:

    Nagyon örülök, hogy végre olyan ember is díszpolgári címet kapott, aki meg is érdemli.

  2. CsepeliNo1 szerint:

    Csoda, hogy nem valami szutyok lett idén is díszpolgár.
    Pedig vannak még a Fidesz országgyűlési frakciójában bőven!

Itt lehet hozzászólni !