Ez vár Bándy Kata gyilkosára is: kegyetlen gyilkosok vallomásai

Origo

Bándy Kata egyik feltételezett gyilkosa: ma már aligha ilyen kihívó. A DNS-bizonyítékot nem lehet kicselezni, az életfogytiglan borítékolható

Húsz ember tölti tényleges életfogytiglani börtönbüntetését a szegedi Csillag börtönben, tudva, hogy soha nem szabadulhat. Közülük négyen vállalták, hogy válaszolnak az [origo] kérdéseire. Kézzel írt vallomások arról, milyen, ha valaki soha többé nem érinthet meg senkit, milyen, amikor a “szörnyű tettei” kísértik, és arról, hogy milyen a kilátástalanság szaga.

A tényleges életfogytiglani szabadságvesztés (tész) a magyar igazságszolgáltatás legsúlyosabb büntetése – a halálbüntetést 1990-ben törölték el, a tészt ez után vezették be. Jelenleg összesen húsz embert tartanak fogva a szegedi Csillag börtönben, ők azok a rabok, akik biztosak lehetnek benne, hogy soha nem szabadulhatnak. Köztük van, aki idegeneket lőtt agyon az Oktogonon, van négyszeres gyilkos és háromszoros rablógyilkos, a három idős embert agyonverő várdai rém, a szécsényi gyerekgyilkos, a kaszinós gyilkos, és korábban így töltötte büntetését a móri mészárlásért – mint utóbb kiderült, ártatlanul – elítélt Kaiser Ede is.

Az uniós országok közül egyedül Magyarországon létezik tényleges életfogytiglani büntetés. Társadalmi támogatottsága éppúgy van, ahogy a halálbüntetésnek is, de vannak ellenzői is, akik szerint a jogintézmény a kínzás és az embertelen bánásmód tilalmáról szóló nemzetközi egyezményekbe ütközik. A tész alkotmányosságával az Alkotmánybíróság is foglalkozott, de mielőtt döntés született volna, az új Alaptörvénybe is bekerült a tényleges életfogytiglan.

A jelenleg büntetésüket töltő tészesek mindannyian férfiak, a Csillag hosszú idejű speciális rezsimű körletében élnek. Közülük négyen vállalták, hogy  – a nevük említése nélkül – az [origo] néhány kérdésére leírják a gondolataikat. A reményről, a napi rutinról, a különleges eseményekről, családról, magányról. Van, akiben a kisállata, van, akiben a kisfia elképzelése tartja a lelket, de olyan is, akit már semmi nem érdekel, csak “céltalanul vegetál”. A képekre kattintva az elejétől a végéig elolvashatja a négy férfi kézírásos szavait.

A következő kérdéseket küldtük el a raboknak:

Mesélje el röviden a börtönbe jutásának történetét.

Hogyan zajlik egy napja, melyek a rutinszerű, és melyek a különleges események?

Milyennek látja a körülményeket, amelyek között él?

Mi az, amiben örömet lel, lát-e célt maga előtt, és milyet?

Hogyan változtatná meg az életfelfogását, ha tudná, hogy van esélye feltételesen szabadulni előbb-utóbb?

Van-e, és milyen kapcsolata a családjával?

Milyen a kapcsolata a többi tényleges életfogytiglanra ítélt rabbal, milyennek látja őket (magához képest)?

1-es rab: Csak álmodni szabad szabadon

A kell-ről szól az élet, írja ez a rab a mindennapokról:

Mindennapjaim meghatározó, központi szava a KELL. Reggel fel kell kelnem, amikor meghatározzák, meg kell ágyaznom, ahogyan előírják, fel kell öltöznöm, ahogyan előírják és meg kell ennem a reggelimet, amikor mondják. Sétálni, foglalkozásra és fürödni akkor mehetek, amikor megengedik. A munkámmal megadott időre kell elkészülnöm és a tévét is csak meghatározott ideig nézhetem, aztán aludnom kell. Az önállóság és az önrendelkezés fogalma itt más értelmet nyert. Viszont arról álmodhatok, amiről akarok. A hétköznap és a hétvége egyforma, legalábbis egyformának élem meg. Minden rutinszerű, mindenért mindig ugyanoda kell nyúlnom ahová korábban, mert a zárkát nem rendezhetem át és a szekrénybe is meghatározott séma szerint kell bepakolnom.

Emberi lényt nem érinthet meg soha, írja.

Elsődleges örömforrásom a kapcsolattartás, a külvilággal való érintkezés. Ezen kívül kisállatot gondozok, ami azért kiemelt jelentőségű számomra, mert ez az egyetlen élőlény, amelyet megérinthetek. A látogatóimmal csak üvegfalon át nézhetjük egymást és telefon segítségével beszélgetünk. Örülök az engedélyezett barkácsolásnak, az általam fából készített dísztárgyakat szeretteimnek szoktam átadatni látogatások alkalmával, ugyanis nekik készítem azokat, rengeteget gondolok rájuk. Örülök annak is, ha valamit dolgozhatok. Célt nem látok magam előtt, bárhogyan is kémlelem a jövőt.

Úgy érzi, gyökeresen megváltozna az élete, ha lenne legalább esély arra, hogy kiszabadulhat.

Ha lenne egy cél, egy szabadulási lehetőség, akkor minden értelmet nyerne. Terveket készítenék, rövid távú, néhány éves célokat tűznék ki, mint például egy főiskola elvégzése, magas fokú nyelvvizsga vagy nyelvvizsgák megszerzése, még több szakma elsajátítása, stb. hogy a szabadulásom utáni boldogulásom, visszailleszkedésem minél gyorsabban és minél magasabb színvonalon realizálódjon.

Valaha mindannyian ugyanolyanok voltunk, mint a többi ember – erről írt akkor, amikor azt kérdeztük, milyen a kapcsolata a többi tészessel.

Mindegyikünk egyéniség, nincs köztünk két egyforma, nem lehet minket általánosítani, csupán ítéletünk mértéke a közös pontunk. A hozzánk közelebb állókkal megbeszéljük a gondjainkat, örömünket, bánatunkat, hasonlóan a szabad élet “haveri köreinek témáihoz”. (…) Valaha minannyian ugyanolyan emberek voltunk, mint bárki más, nem lógtunk ki a sorból, nem tűntünk ki a tömegből. A társadalom hasznos tagjaként éltem, bizonyítottan tudok jól és helyesen élni. Akkor miért is kellett kirekeszteni a társadalomból?

2-es rab: Magányossá tesznek a szörnyű tettek

Mindannyiuk közül a legszűkszavúbb az az elítélt volt, aki a szavai alapján a családja ellen követett el bűnöket. Arra a kérdésre például, ami a börtönbe jutásának történetére vonatkozott, csak ennyit írt:

2007-ben bűncselekményt követtem el, előzetesbe kerültem, majd 2008-ban jogerősen életfogytiglanra ítéltek.

Amikor arra kértük, mesélje el egy napját, és számoljon be a különleges eseményekről is, ennyit írt:

A házirendben meghatározott napi teendők a rutinszerű feladatok, kötelezettségek. Különleges események az én életemben, mindennapjaimban nem szerepelnek.

A körülményeket élhetőnek és elviselhetőnek tartja, mégis, arra a kérdésre, hogy van-e, amiben örömöt talál, azt felelte:

Igazából semmiben nem találok örömöt, céltalanul vegetálom át a mindennapokat. Ha lenne esélyem még visszatérni a társadalomba, abban az esetben minden erőmmel beletemetkeznék a tanulásba!

A legrövidebb választ a következő kérdésre írta: Van-e, és milyen kapcsolata a családjával?

Nincs, hisz ellenük követtem el szörnyű tetteim.

3-as rab: Akit a kisfia éltet

Ez a férfi az egyetlen, akinek a szavaiból valamelyest optimizmus csendül ki, az írását például így zárja:

Néha szinte vágyom is a kihívásra, hogy meg tudom-e kedvelni őket [a többi elítéltet] és ők meg tudnak-e kedvelni engem. Ez előbb-utóbb sikerülni is fog. És ez pozitív dolog!

Ő alig egy hónapja van a Csillagban – mint “lelkes amatőr” -, és, mint írja, a körülmények tekintetében “rosszabbra számított”, azelőtt még soha nem volt börtönben. Ő úgy érzi, a napi rutinból néhány kedvenc tevékenységet érdemes kiemelnie:

…úgymint a sétát és a foglalkoztatót. A sétát nem úgy kell elképzelni, mint máshol, de azért kell az a kis mozgás, friss levegő, napfény. A másik dolog a foglalkoztató: ott lehet pingpongozni, sakkozni, – amit nagyon szeretek – társasjátékozni, stb. És jókat beszélgetni. És ez sem másodlagos szempont. Van még kettő kedvenc időtöltésem, az olvasás és a rajzolás. (…) Rajzolni csak műkedvelőként szoktam, de elég sok időmet leköti, azért is említettem meg. A kisfiamnak szoktam, amit egyszer talán oda tudok neki adni, vagy el tudom juttatni. (…) A legkülönlegesebb dolog lenne, ha a kisfiammal tudnám tartani a kapcsolatot.

Örömöt leginkább abban talál – írja -, hogy a kisfia képét nézegeti.

Látok pár apró fénysugarat az alagút végén. Ha ezek összeállnak egy folyamatos nagyobb erejű fénycsóvává, én azt nevezném örömnek. Értem ez alatt, ha tudnám tartani a kapcsolatot a kisfiammal, a volt élettársammal – tudom, ez szentimentálisan hangzik, mert mi már jó ideje nem voltunk együtt -, mert ő még mindig sokat jelent nekem.

Pedig a kapcsolattartás eddig nem jött össze:

Van egy hat év nyolc hónapos kisfiam, akivel jelen pillanatban sajnos nem tarthatom a kapcsolatot. Az exem nem igazán szeretné ezt. Próbálkoztam már sokszor, de az eredmény egyenlő a nullával. Most is éppen választ várok a gyámügyi hivataltól, már sokadjára. De úgy látom, ez az út is járhatatlan. Pedig ez lenne az adott körülmények között számomra az egyik legfontosabb. Ha nem a legfontosabb. De ha így nem megy, fogok próbálkozni más vonalon.

4-es rab: Mindenhonnan száll a kilátástalanság szaga

A monotonitás a feleslegesség érzését erősíti, derül ki az egyik rab leírásából:

Minden napom ugyanúgy telik, a monotonitás, a reménytelenség, a teljes apátia jegyében, ami ellen küzdök, egyre kisebb meggyőződéssel. Ez az “állapot” egyébként nem excepcionális, vannak nálam mélyebben lévő sorstársaim, de ezen nem szabad meglepődni. Minden reggel azzal a tudattal ébredni, hogy felesleges a létezés, nem éppen jellemformáló hatással van rám, ránk.

A börtönben őt körülvevő körülmények kielégítőek, de nem sokat segítenek:

Mindez azonban nem tudja feledtetni azt a szagot, amit minden tészes érez itt. A determináltság és a kilátástalanság szaga ez, én mindenben, és mindenhol ezt érzem, remélem, hogy csak a képzelet játéka, ami groteszk tréfát űz velem.

Egy vágya van:

Szeretnék még szabad emberként bizonyítani ebben a társadalomban, amiben aktuálisan persona non grataként vagyok elkönyvelve.

Arra a kérdésre pedig, hogy hogyan változtatná meg az életfelfogását, ha tudná, hogy van esélye feltételesen szabadulni előbb-utóbb, azt felelte:

Alapjaiban. Nagyon markáns a határvonal a valamit tudni és valamit remélni között. (…) Tekintettel arra, hogy én nem érzem magam idevalónak, az én esetemet nem lehet egy lapon említeni a sorozat-, többszörös illetve kéjgyilkosokéval, éppen ezen okból kifolyólag nem tudom, és nem is akarom elfogadni a jelenlegi helyzetemet, mert tudom, hogy képes vagyok a társadalomba reintegrálódni.

Forrás: Origo

40 hozzászólás “Ez vár Bándy Kata gyilkosára is: kegyetlen gyilkosok vallomásai” bejegyzésre

  1. Lora :) szerint:

    péntek lászló a cigány gyilkos neve,

  2. beluska szerint:

    Valóban kilátástalan és unalmas, de ha a jó oldalát nézzük: eltartják őket, ingyen tv, kaja, lakhely, rezsi, sakkozás, társasjáték, kártya és miegymás. Cserébe gyilkolják a magyarokat.

  3. lolka szerint:

    Amikor végig olvastam, arra gondoltam ezeknek az elítélteknek talán jobb lenne a halálbüntetés. De aztán beugrott Kaiser esete, aki ártatlanul halt volna meg…Ö is a Szegeden a Csillagban töltötte a tényleges életfogytig tartó büntetését…

  4. alterego szerint:

    Köszi ezt a bejegyzést. Nagyon tanulságos. Megosztottam. 🙂

  5. alterego szerint:

    Elképesztő a szóhasználatuk. Tele van latin szavakkal, választékos, kitűnő a helyesírás, a központozás, európát ugyan kis betűvel írta, de az lehet szándékos. Ja és volt egy nák-nék hiba valahol. Hát én régóta játszom netes játékokat, és ott nem ilyen az emberek helyesírása. 🙂

  6. Bolemann Lajos szerint:

    “Cserébe gyilkolják a magyarokat”
    A tényleges életfogyisok 100%-a magyar.

  7. beluska szerint:

    “A tényleges életfogyisok 100%-a magyar.”

    Nem sokáig…

  8. beluska szerint:

    Sőt mi több elszomorító, hogy a nemidénbarnultak enyhébb büntetésben részesültek. Ott van A Cozma ügy ami hirtelen eszembe jutott. Simán megérdemelné a terves a tényleges életfogytot.

  9. Vátesz szerint:

    Kellene egy gépet szerkeszteni, ami pont azt ismételné el, amit a tettes véghez vitt! Ha kinyírta az áldozatát, akkor a gép azt elismételné. A bíróság csak arról határozna, a vádlott-e a tettes, az ítéletet maga a tettes hozná azzal, hogy a gép csak mindent megismétel.

  10. szigetország szerint:

    lolka!

    A halálbüntetés visszaállítása rendre visszatérő téma. Érvek szólnak mellette és ellene.

    A Kaiser-féle esetet úgy szűrik ki pl. Amerikában, hogy a halálbüntetést nem egyből hajtják végre, hanem várnak 8-10 évig, vagy akár még tovább, hátha új bizonyítékok kerülnek elő. Ha akkor sem, akkor jöhet a végrehajtás.

  11. Miska72 szerint:

    Ha beismerő vallomást tett, mehet a végrehajtás. Akkor kilehet végezni! de hogy szenvedjen! Ne kicsit! nagyon! Mert elismerte a tettét. A bizonyítékok meg is vannak ellene, és még el is ismeri, mi a kérdés? Ha nam ismeri el, akkor kell várni! De akkor is ki lehet belőle húzni a beismerő vallomást! Mindenkit meglahat törni!!! Mondom, MINDENKIT!

  12. Miska72 szerint:

    Az ilyeneket, kár etetni! fél éven keresztúl kínozni, azt lámpa vasra vele a Kossúth téren!

  13. Miska72 szerint:

    Könyörghöm! Akasszuk fel!

  14. csapajev szerint:

    Az elmúlt évek brutálisan kegyetlen bűnügyeit figyelemben véve a japán belügyminiszter minimum!!!! harakirit követne el……

  15. Dr. grün szerint:

    csapajev!
    De náluk nem vót “emúttnyócév”!!!
    Aztat csak úgy kihatták! ))) 🙂 (((

  16. kkk szerint:

    dehogy ez vár, kihozza majd a bíróság hogy szegény lány rasszista módon nem volt hajlandó közösülni a vádlottal ami pszichés megterhelést okozott neki ezért követett el súlyos testi sértést mely sajnálatosan halállal végződött.
    a társadalom tehet róla hogy gyilkos lett mert származása miatt folyamatosan hátrányos megkülönböztetés érte ami olyan frusztrációt okozott nála ami miatt nem volt tisztában tettei következményeivel.

  17. absolut szerint:

    Olvasom a 4. csillagos elítélt sorait. Választékos, sőt inkább túl választékos..Látom, azt írja, hogy nem közéjük való… Visszakerestem, hogy milyen büntetteket hajtottak végre ezek a tész-es teremtmények. Vajon melyiket követhette el? A gyermekgyilkosságot? A három idős ember elleni cselekményt? Mégis, vajon mi lehet az, ami a többiek fölé emelheti? Ölt. Nem véletlenül, akarattal. Vannak, akik úgy tartják, a tettek érzelmi súlya örökletesen determinál (a haláltáborok tlélőinek leszármazottai fokozottan depresszívek). Csodálkozik az egyik elítélt, hogy a volt élettársa nem engedi hozzá a gyerekét. Én a remény sugarát sem engedném hozzá. De talán még a napot sem. Nézze, ahogy az áldozatai és annak hozzátartozói, az örök sötétséget.

  18. Lora :) szerint:

    Lejjebb hagytak az indulatok, majd’ minden oldalon a mai fórumok kvázi nyugodtabb hangvitelűek voltak. Érezhető, hogy valamennyire azért megvan az a tudat, hogy elkapták ezt a féreg cigányt.

    Nagy nehezen először láttam ilyen facebookot, és rákerestem erre a kisstílű stricire, gyerekek hát a fattyának már most ott a szemében a kegyetlenség,, és az öldöklésre való hajlam. És még azt mondják a gyerek nem tehet semmiről? A cigányt úgy nevelik elárulom nektek (a putrisabbak, de sajnos nálunk ebből van a több) hogy mi szőke kólák vagyunk (ezek a MAGYARok) és már egész pici korában a cigánykölyköknek azt mondják a MAGYAR utál minket, tehát már alapjáraton kezdődik az uszítás.

    Ellenben mi magyarok hogyan neveljük gyeremekeinket? Kisfiam,kislányom a cigányok közt van rendes meg nem rendes fajta, és mivel MAGYAR gyermekeink intergrált környezetben nőnek fel (integráltabb, mint a putris cigányok) így van érzéke kiszűrni, és ezért van, hogy majdnem minden MAGYARnak van 1-2 normális cigány ismerőse. DE az a cigány legbelül utálja a magyart, és a cigánynak mindig is kisebbségi komplexusai lesznek a származását illetően. Ezért van ennyi elhajlás, ezért ennyi bűncselekmény, mert mi MAGYARok sem (politika természetesen) tudunk hathatós megoldást kiagyalni (ez azt jelenti csepeliül, politikusaink a rózsadombi, svábhegyi villájukból néznek le ránk, és élvezkednek ilyen vérfürdők után) a rendőrség is eliszkol a tettek helyszínéről, ha látják több már a cigány körbegyűlt, mint a magyar…..

    Ez oda vezethet, az én meglátásom szerint, hogy hamarosan lehet ugye majd lövöldözni, szóval önmagunkat megvédeni támadókkal szemben.
    Persze számomra nem értelmezhető milyen féle/fajta puskával, fegyverrel nyithatok tűzet, mert szerintem ha egy Kalasnyikovval szétpuffantok öt cigányt, arra azért meg fogják kérdezni tuti honnan van ez a fegyver, engedély, stb…..

    De a következő szint ez az önkényes lövöldözés lesz, mindenféle kitalált sztorikkal, hogy a cigány rámtámadt, a magyar rámtámadt, és ezután már nehéz letenni a fegyvert, semmi más nem érdekel, tőlem naponta lemészárolhatnak 100 cigányt Szabolcson át egészen Nógrádig, de ártatlanul majd ettől a rendelettől senki ne legyen lelőve, mert ha elszabadul a pokol??? És tudjuk jól, mennél keletebbre megyünk Európában igazából annál könnyebb bármiféle fegyvert beszerezni.

    Meggyőződésem, hogy ez a kisstílű cigány strici nem egyedül követte el a tettét. Ugye 1-2 napja halljuk a kocsit, hogy betuszkolták szerencsétlen Bándy Katát oda, nézem a putrisoron a képeket, hát ott srakoznak ám autók, kis polski, skoda, éljen az ostblock….. miért nem foglalják le az összes kocsit, és gyűjtenek belőle anyagokat, hátha találnának valamit, vagy az étterem kamerája ha rögzítette a kocsit, akkor csak van annak rendszáma is??? Visszakeresni valami központi adatbázisból, ahol a forgalmikat, meg a rendszámtáblákat adják ki.lecsapni rá, kocsit lefoglalni és mehet anyaggyűjtésre.

    Ennyi mindent, ahogy a szálak futnak (légvonalban 500 méter, légvonalban 1000 méter) ezek megtett úton duplázódnak, azért ez a vézna éhező cigány egyedül nem tudta végigcibálni a lány testét, meghát feltűnő lett volna….biztos voltak társai, csak a cigány védi az élete árán is a másik cigányt, hát tudjuk jól, náluk nagyobb összetartás márcsak a zsidóknál van, egy faj……nincs gyökerük….

    Olyan szépen volt mindenütt megírva, hogy elkapása közben megsérült. Csodálatos mondatszerkezet. remélem úgy rátérdeltek minden szervére, meg a pofájára, hogy ezért tört el neki, meg kicsit szétrúgdosták pokrócot rátéve, hogy nyoma ne legyen. Mert tudjuk ezt is ugye, hogy elkapásoknál a rendőrség kicsit kiéli a stresszt rajtuk, és ütik verik őket
    (sajnos ugyanúgy, mint a 2006-os megmozdulásainkat is így vezették le a szemetek, hopp hátulról ráb@sztak gumibottal, és ütötték verték a magyart, sajnos- ) na vissza a témához, ezt csinálják mindenkivel, mesélte egy rendőrismerősöm, és nem szégyellik…..

    Megkockáztatok egy mondatot, de lesúlytó véleményeket fogok rá kapni, tudom, de használható lenne. Sorry.
    Biztos utolsó módszerként, hogy kiszedjem a féreg cigányból az infót (ezer bocsi) de a fattyát tenném tőle 10 méterre látószögbe,
    valahogy így:
    na te tetves cigány itt a fattyod, minden egyes meg nem szólalásnál megcsonkítom valamilyétől, tudod mit a szemével kezdem, mert a facebookon azt írtad tiszta apja a gyerek, hát látni már nem fog te cigány, így ölni már biztos nem fog a jövőben. na mesélj csak a tettestársakról. Se szó se hang, hopp a fattya cigánya már vak, hopp már se keze se lába, ha ez sem elég a családtagjait csonkítanám előtte a szeme előtt.
    Ez ekkora sokk a cigánynak, hogy megtörik, MISKA 72-nek igaza van, mindenkit meg lehet törni, nincs olyan ember, akinek ne lenne elég egy szinten és fertig…..

  19. absolut szerint:

    Hát, basszus, látom, Lora is tudna mit kezdeni a helyzettel.. Egyébként meg, nekem soha nem volt semmi bajom a rendőrökkel. A fene vigye el, valahol el is várom, hogy tekerjék pokrócba az ilyet.. még hogy egyedül fogja elvinni a balhét.. nehogy már még dönthessen is róla, hogy mi fog történni…
    A gyerekekről szólva, szeretem őket. De amint látom, hogy cigány az anyja vagy az apja – mert a gyerek már szőke, kék szemű – lefújnám valamivel, hogy szívódjon fel…Kisebbség? Milyen kisebbség?? 50 év múlva veszélyeztetett nemzet leszünk miattuk…

  20. nagyapó szerint:

    Gondolom az MSZP-s etásak eljuttatják a cikket a Deme-Kun párosnak.

    Ceterum censeo… A kommunista, ha kinyitja száját hazudik, ha kinyújtja kezét lop.

  21. lolka szerint:

    Kedves “Lora”-kemény vagy nagyon, de nem vitatkozok veled…

  22. Vátesz szerint:

    Érdekes, hogy Lorát eddig Gordon és hajós nem rasszistázta le. Bezzeg én minden voltam, amikor néhányszor leírtam hogy én a krumplibogarat amikor összeszedem, akkor az imágókat is szedem, a levél alján levő petéket meg szétpasszírozom!
    Az igazi megoldás nem is egy lény elpusztítása, hanem a genetikai lenyomatának eltüntetése. Az hogy hiába élt, hiába evett, hiába szart, hiába szerzett, nincs akinek átadja!

  23. absolut szerint:

    De ezek csak szaporodnak… a KSH szerint Mo. lakosságának 6. életévet betöltött populációjának 60 %- a cigány. Mi (mindketten munkahellyel + két bolttal rendelkezünk) meg nem mertünk bevállalni harmadik gyereket, mert ha nem dolgozunk, nem is eszünk… Látjátok, csak van mit tanulnunk tőlük. Dolgozniuk nem kell, mégsem gond a szaporodás.

  24. lolka szerint:

    Várjál még, ebédelnek…egy jó nagy büfi aztán jön “Manitu” és a többi, mert azok csak (stb.)…

  25. lolka szerint:

    absolut szerint:
    2012. július 17., kedd – 13:33
    “Dolgozniuk nem kell, mégsem gond a szaporodás.”…sem a megélhetés…primitív alja nép…haladok a bringa úton, mellette a járda…a bringaúton ott szotyizik négy cigány…ki tért ki?…hát én…

  26. absolut szerint:

    Tudjátok mit, igazuk s van, rasszisták vagyunk…de hogy ne lennénk azok??!!! Én arra nevelem a gyerekeimet, hogy ne érintkezzenek cigánnyal…Elnézem a tévében a Bódi Margót, látom, hogy sok asszony tanulhatna pár dolgot, ami szintén a kultúrájuk része (rakja az ételt a család asztalára, stb) de ő maga is megmondta, hogy lusták a cigány férfiak..én nap mint nap kénytelen vagyok látni, hogy élnek, és tökéletesen ellavíroznak a segélyekből és a családi pótlékból. Szarvast elöntötte ez a populáció…

  27. hajós szerint:

    Vátesz, ahhoz nem fér kétség, hogy te rasszista vagy.
    Lora is az persze, de ő csak ostobaságból az, míg te tudatosan és szánt szándékkal.

  28. Lora :) szerint:

    Kedves Hajós!

    Most elmesélem Neked “ostobaságból” fakadó rasszizmusom történetét.
    Mivel látom élvezed, ha mást oltogathatsz remélem ezzel majd kedvedet szegem az ilyen és ehhez hasonló eléggé prosztó megjegyzéseiddel.

    Ha tudni akarod a kíváncsi természeteddel miért vagyok rasszista elárulom Neked, hogy ebbena Dugonics utcában történt meg velem is egy eset. Négy kancigány jött felém, miközben a pécsi páromnál töltöttem 1 hetet, ő csak 15 percre hagyott egyedül, mondta maradjak kocsiba, stb. (nehogy elkezdesz nekem irogatni, miért hagyott kocsiba, meg stb, kérlek szépen) egy modern, színes Európában ez sosem dívott, hogy fekete a fehért öli. Európa sosem volt erről híres. A sok amerikai is csak álmodozik Európáról, és a színes kultúráról, nekik persze Európa csak Párizs és London, de összességében, azt gondolom igaz az a kijelentés, Európa a háborúi óta csendes, és viszonylag nyugodt.

    És kiszálltam egy cigire a kocsiból, fényes nappal volt, nagyon is jól dereng még ennek a térnek a szaga, a kinézete, és a romos házak. És a négy cigány befordult az utcába, és jöttek, megláttak, 3 mp-re megálltak összesutyorogtak valamit, és közeledtek felém.
    Én bepisiltem, se szó se hang nem jött ki a számon, ledermedtem, mert aki azt írja, hogy négy cigánnyal szemben erősnek érzi magát, az hazudik.
    Persze az utcában egy ablak sincs nyitva itt hiába sikoltasz úgysem hallják, segíteni? Manapság senki nem segít a másiknak, mert a segítő döglik meg.

    Nagyon velem volt az Isten akkor, mert amint hozzám léptek volna a párom megjelent és mivel neki van fegyvere (mint írtam pécsi, rengeteg pécsi szaladgál amúgy ilyen spray-vel, meg gázpisztollyal) rájuk szegezte, és mondta nekik takarodjatok innen büdös cigányok, melyikőtökkel kezdjem. De csaknem hagyták abba, sőt felbőszültek, és a párom a levegőbe lőtt, mondta a következő a fejedbe megy. Ekkor előrántott egy kést az egyik cigány. Én itt már sírtam, és reszkettem – összezavarodtam teljesen ettől az 1 perctől is, nem tudtam reálisan megítélni a dolgokat, viszont az tudtam, hogy a lövésre csak felfigyelnek és csak jön valaki. A szomszéd utcában építkezés folyt épp, és két melós érkezett az egyik már telefonon hívta a rendőröket, mikor megláttak engem. így már három magyar férfi plusz egy magyar nő, és négy cigány. nekik csak kés, nálunk egy fegyver….a mi oldalunkra dőlt a mérleg nyelve, És mi történt?

    Eliszkolt a négy cigány, de úgy mint a kámfor, a rendőrség jó 15 percbe telt míg kiért, és hiába a személyleírás, hiába az útvonal mutatása hogy arra futottak, nem érdekelte a zsarukat. Amíg vér nem folyik, addig ők sem intézkednek. Na én másnap felszálltam az első IC-re, és költöztem haza Budapestre.

    Pécs tele van cigányokkal, de annyi cigány van, ugye az agglomeráció is bevonzza őket a citybe, meg hát alkalmi munka is, meg pénz is csak a cityben van.
    Ebben a 10 napban rájöttem ott Pécsett, hogy Magyarország roppant főváros-orientált. A vidéken élők nem tudhatják magukat biztonságban. A vidéki mentalitás is más. Mivel a fővárosban minden van, több fény, tágabb terek, éjszakai buszjárat, nekünk fővárosiaknak fingunk nincs arról, mi az hogy este 6-kor bezárkózni…és a legtöbb fővárosi szemét mereszti, hogy rengeteg faluban, községben, este 18 órakor tényleg megáll az élet, miközben e tájt a fővárosi még húzza az igát, vagy hullafáradtan 14 óra meló után, végre hazamehet…..

    Nem vagyok egy okos ember, viszont ez egy belpolitikai helyzet. Belpolitikát párhuzamba nem lehet külüggyel vonni. De ha kitekintünk a külföldi féreg cigányokra, ott is megfigyelhetőek a “tipikus” ölési módszerek. Emlékeztek mikor kb 1 éve Nápolyba a helyi képviselőnek megerőszakolták és megölték a feleségét a féreg tetves cigányok? Na rá 2 hétre lett megoldás ott Nápolyban a Romániából szabadult cigányok ellen, nyílvántartásba vették az összeset, adtak mindegyiknek 400 eurót lehet hazatakradoni, és többet nem jelentek meg Nápolyban, felszívódtak. Svájc, 300 frankot adnak és már a reptérről, vagy vonatállomásról küldik vissza a cigányt. És ez nem rasszizmus. Egy vér csörgedezik bennük, rendetlenek, koszosak, lusták, és magas rizikófaktorú a gyilkolásra való hajlamuk, mivel tanulatlanok. Azért mert valaki (mi fórumozók) igenis a halálbűntetés visszaállítását követeljük, azt a Te érdekedben is mondjuk Hajós barátom….. érted? nem érted?

    A saját gyermekeink jövőjét baszarintjuk el, ha most nem teszünk pontot ennek a végére.
    Azért háborít fel mindez, mert MAGYAR gyerekeink az iskolában, egy húsz fős osztályban mondjuk a fele már cigány, vagy félcigány. És a gyerek szivacs, mindent magába szív, amit otthon lát, én ezért nem óvom a cigány gyerekét, mert már a zsigereiben van a lopás, a túlélés, és hogy mindent megkaphatok, bűntetés nincs.

    És mi forumozók, és normál munkás MAGYARok kedves Hajós barátom nem a cigányokra értjük a halálbűntetést.
    Tudod az egy összetett szó, hogy halálbűntetés, abba beletartozik a cigány, az arab, a török, az azerbajdzsáni, a magyar, a német, a francia, a szerb, mindenki aki kioltotta más ember életét, az fizessen szintén az életével.

    Sajnálattal semmire nem megyünk, nem hozza vissza Bándy Katát az élők közé. Minket magyarokat legyőzött a gyávaságunk, legyőzött az állandó belekényszeredésünk a szarba, mert mi aztán még a szarba is hanyatt tudunk dőlni 🙁
    Tudjátok, amikor már semmi vesztenivalótok nem lesz, és a környezetünkben mindenkinek lesz már egy lemészárolt ismerőse, na akkor majd remélem már végre kijöttök az utcára, hogy csapjunk egy felejthetetlen napot, és végre új időszámítás kezdődjön.

    De leírom, márcsak azért is, mert ez lesz a következő vonzata a dolgoknak, az én meglátásom szerint:
    állítólag szeptemberben indítványt nyújtanak be a parlamentbe, hogy igenis állítság vissza a halálbűntetést.
    Szeptember????….jó oké nyár van….szünidő izé….de szeptemberig (valljuk be őszintén) elfelejtjük az ügyet, ezalatt azt értem, beugatják majd a TV-be hogy ilyen áremelés,olyan áremelés, ilyen különadó, olyan különadó, gyermekeink kezdik a sulit, mínusz 40 000 Ft, ha egyetemista félév 200 000-től a csillagos ég, rájövünk, hogy idén sem voltunk a feleségünkkel, férjünkkel nyaralni,mert nincs miből, álmodozunk a jóról, csak a munkánk maradjon meg, csak a gyerekemmel ne történjen semmi, és ebben a savanyú lében fogunk megdögleni. Akkor már Bándy Kata helyett majd egy Rozsnyai Lujzát fognak bemondani, hogy megölték, megerőszakolták, és ez így fog menni, és közben eladják az országot a fejünk felől….. ja és majd bejön az újdonsült “magyar” állampolgár Szerbiából, ahol állítólag verték a származása miatt, meg Romániából is betelepülnek az újdonsült magyarok, és olcsóbb fizetésért ugyanazt a munkát meg fogja csinálni, mint amit mi 147 ezer bruttóért most, de nekik elég lesz 76 000 Ft bruttó. Vegyétek már észre, át vagytok verve!!!!!

    Nekem ne mondja senki, hogy egy EU-s országban az embereknek éhezni kell és etnikai problémák miatt megdögleni? Hát könyörgöm, minek is kellettünk mi az unióba? mert az ország össz 36%-a ment el szavazni, abból is a többség a NEM-re adta le a voksát, ez már 2003-ban eldöntött volt, csak jogi dolgok miatt, meg kellett szavaztatni….többmilliárd megint sutty gyere babám dobjuk ki az ablakon…..

    Nem a jó magyar termésért, hanem hogy tovább tudjon menni a vonal Románián át Bulgáriáig a tengerig, és úgy neki Törökországba, a horvátok sem kellenek, ők is a béka feneke alatt vannak, csórók, mint a templom egere, nembaj mondja az EU, a szart jó lesz azoknak is eladni, és újabb tengeri kikötőink lesznek.

    Vegyétek már észre, amikor azt mondja a Nyugat, hogy kelet-európa nélkül nekik sincs sikerük, erre azt értik, hogy ha mi nem vagyunk jó felvásárló erő ők is szenvednek és a zsidók bűntiből nekiállnak szórakozni a valutával, aztán kelet letérdel a nyugatnak felveszi a hiteleket, hogy továbbra is szart vegyük meg.

    Csak egyszer kellene a 10 milliós lakosságból, elég ha 3 millió ott áll a Parlament előtt, annyi rendőr nincs, ami ekkora tömeget visszatart, és igenis új időszámítás kezdődne. Paraszt&Értelmiség együtt, amelyben a Parlament mint szó megszűnne,és a hatalom a nép ( aMAGYAR nép kezében van) akik végképp elvesztek, lefordítom, egy mini-svájcot lehetne Magyarországból varázsolni, persze Parlament nélkül. Ébredj Magyar a politika csak hátráltat, és értéket nem ad. viszont 10 millió MAGYAR, akinke már elege van a politikából, új elképzelésben tovább tudná vinni az országot…..

  29. hajós szerint:

    Lora, engem nem érdekel a te rasszizmusod története, nem is olvasom ezt a kisregényt, amit írtál.

  30. Lora :) szerint:

    Akkor ne is írj senkiről lesúlytóan, kedves Hajós barátom 🙂
    A te bajod, ha nem értesz semmit, el sem olvasod csak önfeledten írogatsz butaságokat, ezzel az értelmiségi fórumozókat nézed le, akik kerek mondatokban képesek taglalni álláspontjukat.

    Ha csak azért írsz, hogy feszültséget kelts, hidd el az értelmes ember kerüli az IQ -2 beírókat,
    vagy ha esetleg tudsz valami értelmeset írni, nemcsak értelmetlen kontrákat bepötyögni, hidd el lehet sokan pártolni fognak 1-2 véleményedben, ez a fórum arra jött itt létre, hogy egy adott témáról emberek megosszák egymással gondolataikat, ha csak azért vagy ideges, mert mások nem bírják a beírásod, akkor változtass picit, ha az sem megy fel se gyere a csepel.info oldalra 🙂

    Szép napot Hajós 🙂

  31. Dr. grün szerint:

    “Akkor ne is írj senkiről lesúlytóan, kedves Hajós barátom”
    Le vagyok súlytva kedves Halyós!
    Akinek ijen barátai vannak, annak nincs szügsége ellenségekre! ))) 🙂 (((

  32. hajós szerint:

    kkk, érted se lenne nagy kár.

  33. hajós szerint:

    BTK 269. §. Aki nagy nyilvánosság előtt … valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

  34. kkk szerint:

    hű de megijedtem, jelents fel, te cigányvédő szardarab.

  35. ropi szerint:

    kötélrevaló cigány ez.

  36. Lora :) szerint:

    Az a baj, hogy még egy jogszabályt is képtelen értelmezni:
    a nyilvánosság az amikor emberek, húsvér emberek előtt valaki ezt teszi, ez egy fórumoldal, ja ha mégis nagy nyílvánosság vagyunk (tegyünk fel) kik, mi nyolcan? én a lajos meg a tóth ottó 😛

  37. hajós szerint:

    Lora, sajnos tévedsz, egy internetes oldal bizony nagy nyilvánosságnak számít, ez a bírói gyakorlat, szóval picit óvatosabban uszíts.

  38. Lakó1214 szerint:

    Rasszizmus, vagy nem?
    Nálam kétoldalú a cigánykérdés, mert akad köztük aki tisztább 1-2 magyarnál, csak ez a ritka. Akad az ilyen legalja kis genya söpredék, aki semmilyen szin ten és soha nem lesz semmiféle társadalmi és jogi rendszerbe sem integrálható. Sajnos ezt a kis genyát nem fogják kicsinálni a börtönben!

  39. Vátesz szerint:

    Az is rasszizmus a javából, hogy ez a lény a tojócsövét oda akarta tolni, ahol a munkakerülési génjét magában hordozó genetikai lenyomatát szorgalmas egyedek majd felnevelik!
    A hét magyar törzsre rátelepedett a Nyolcadik utas, a Halál!!!

  40. admin szerint:

    kkk: kénytelenek voltunk törölni a hozzászólásaidat.

    Tisztelt Fórumozók!

    A lehető legritkábban moderáljuk a hozzászólásokat, nincs is időnk folyamatosan azt nézni, ki kit sértett meg. Ezzel együtt minden hozzászólónak felelőssége is van az általa leírtakkal kapcsolatban. Nem kérünk mást, csak hogy az alapvető értékeket, szabályokat betartsa mindenki. Szerintünk nem nagy kérés.

Itt lehet hozzászólni !